چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۰۲۳
چهره ها در سینما و تلویزیون

۱۰۰ چهره تأثیرگذار ‌سال ۲۰۱۸

چهره های تأثیرگذار 2018,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اسامی ١٠٠ چهره تاثیرگذار ‌سال ٢٠١٨ اعلام شد. این اسامی را به سنت هر‌ سال نشریه تایم اعلام کرد که شامل شماری از تاثیرگذارترین، بزرگترین، مهمترین و شناخته‌شده‌ترین چهره‌های امسال است.

 

آغاز داستان

اول‌بار در آخرین‌ سال قرن بیستم بود که نشریه معتبر تایم ١٠٠ شخصیت تاثیرگذار قرن بیستم را معرفی کرد. درواقع در تاریخ اول فوریه ‌سال ۱۹۹۸ در جریان مناظره‌ای در یک گردهمایی در مرکز کنتاکی واشنگتن دی‌سی که با حضور دن ردر خبرنگار شبکه سی‌بی‌اس، دوریس کرنز گوودون باستان‌شناس، ماریو کومو فرماندار پیشین نیویورک، کاندولیزا رایس استاد علوم سیاسی، اروینگ کریستول ناشر نومحافظه‌کار و والتر اساکسون سرویراستار تایم برگزار شد، تصمیم انتشار فهرست تاثیرگذارترین‌ها گرفته ‌شد. در آن شماره نشریه تایم آمده بود که این صد چهره «به‌طور چشمگیری باعث پیشرفت یا حتی پسرفت بشریت شده‌اند».

 

در ادامه به دنبال موفقیت و به علت محبوبیتی که آن فهرست در پی داشت، از‌ سال ۲۰۰۴ به این‌سو تایم تصمیم گرفت فهرست تأثیرگذارترین چهره‌ها را به صورت سالانه تهیه و منتشر کند. این فهرست که از آن پس، هر ‌سال منتشر می‌شود، بدل به موفق‌ترین و موثرترین ابراز وجود تایم در دنیای رسانه‌ها شده و بیراه نیست اگر بگوییم اشخاص معمولی، رسانه‌ها، سلبریتی‌ها و به‌طورکلی دنیای خبر و سرگرمی اهمیتی بسیار فراتر از یک رخداد ژورنالیستی برای فهرست تایم ١٠٠ قایل هستند و البته همین هم باعث شده است که فهرست تایم ۱۰۰ از زمان انتشار، بارها و بارها به دلیل قرار داشتن یا نداشتن برخی نام‌های مهم و تأثیرگذار جهان در لیست، مورد انتقاد قرار گیرد.

 

تایم ١٠٠

صد چهره‌ای که تایم همه ساله معرفی می‌کند، در زمینه‌های گوناگون نقش موثری در پیشرفت یا پسرفت بشریت داشته‌اند. در حقیقت این فهرست در ٥ گروه پیشگامان، هنرمندان، مشاهیر، رهبران و سازندگان و قدرتمندان تنظیم می‌شود و به‌طور دقیق‌تر «در این فهرست صد نفره، ۲۰ نفر در هر گروه رتبه‌بندی می‌شوند که البته در برخی مواقع نیز به جای فرد، گروهی مطرح می‌شود».

 

در فهرست امسال، در بخش پیشگامان چهره‌هایی چون تیفانی هدیش، کمیل نانجیانی، پدی ویتسون، یاسمین وارد، جان ریدر و کلویی کیم؛ در بخش رهبران دونالد ترامپ، پرنس هری، محمد بن سلمان، صادق خان، نانسی پلوسی، کیم جونگ اون، تارانا بورک بنیان‌گذار جنبش «می تو» و حیدر العبادی؛ در بخش مشاهیر جنیفر لوپز، ریحانا، کریستینا خیمه نز، کیشا و دانیلا وگا و در بخش قدرتمندان راجر فدرر، اوپرا وینفری و... انتخاب شده‌اند.

 

تایم ١٠٠ امسال از جنبه‌هایی در میان انتخاب‌های سال‌های اخیر فهرستی پیشرو ارزیابی شده است. روزنامه معتبر یو‌اس‌ای تودی در مطلبی اشاره کرده ‌که انتخاب ٤٥ شخصیت تاثیرگذار زن و ٤٥ چهره کمتر از چهل‌ساله فهرست امسال را فهرستی به سوی آینده جلوه می‌دهد. ادوارد فلزنتال، سردبیر تایم در این مورد می‌نویسد: حضور بیش از پیش زنان تاثیرگذار در این فهرست شاهدی است بر وجود راه‌های متعدد برای تغییر جهان و از بین بردن سنت‌های غالب رهبری جنسیتی.

 

نام‌های تکراری

با این‌که خیلی کم پیش می‌آید یک شخصیت بیش از یک‌بار و برای سال‌های متمادی تاثیر شگرفی بر معادلات جهانی بگذارد، اما باز هم مرور لیست تایم ١٠٠ نشان می‌دهد چهره‌هایی هستند که نام‌شان بارها و بارها در فهرست تاثیرگذارترین شخصیت‌های جهان تکرار شده است. از میان افرادی که توانسته‌اند بیش از یک‌بار در این فهرست معرفی شوند، می‌توان به باراک اوباما با ١١ حضور، هیلاری کلینتون با ١٠ حضور، اوپرا وینفری با ٩ حضور، آنگلا مرکل و کیم جونگ اون با ٨ حضور، ولادیمیر پوتین و پاپ فرانسیس با ٦ حضور، استیو جابز و آنگسان سو کی با ٥ حضور و در ادامه بیل کلینتون، جورج کلونی، نلسون ماندلا، دالایی لاما، براد پیت، مارک زوکربرگ و لبرون جیمز اشاره کرد.

 

هنرمندان امسال

در صدر فهرست هنرمندان امسال نیکول کیدمن قرار دارد. بازیگری که سال‌هاست در اوج می‌درخشد و هر بار که زمزمه پایان دورانش شنیده می‌شود، با اثری جدید دوباره خود را به اوج می‌رساند. او امسال با مجموعه دروغ‌های بزرگ کوچک در صدر هنرمندان نشسته است. علاوه بر او می‌شود به هیو جکمن بازیگر استرالیایی، گی یرمو دل تورو کارگردان مکزیکی و برنده اسکار امسال، یاسمین وارد رمان‌نویس، گرتا گرویگ بازیگر و کارگردان زن نامزد اسکار، کاردی بی رپر آمریکایی، تروور نوآ کمدین، نویسنده، تهیه‌کننده و مفسر سیاسی ۳۴ساله از آفریقای‌جنوبی، گال گدوت بازیگر فیلم زن شگفت‌انگیز، جیمی کیمل مجری مشهور تلویزیونی، جنیفر لوپز، کریستینا خیمه نز، کیشا، اپرا وینفری، تیفانی هدیش و ریحانا اشاره کرد.

 

جنجال‌ها

همان‌گونه که گفته شد گاه بودن یا نبودن شخصیتی خاص در فهرست تایم باعث ایجاد مجادلات و جنجال‌هایی شده است؛ مثلا می‌توان به این نکته اشاره کرد که تاکنون تونی بلر، نخست‌وزیر تاثیرگذار انگلستان هرگز در این فهرست حضور نداشته است که البته در پاسخ به انتقاد از این انتخاب مایکل الیوت، سرویراستار مجله تایم گفته که تاکنون «از گرهارد شرودر و ژاک شیراک نیز در این فهرست نام برده نشده است؛ چون در این سال‌ها تاثیرگذار نبوده‌اند».

 

این مباحثات تنها بر سر حاضران در این فهرست نبوده، بلکه گاه در مواردی نیز درج نشدن بعضی نام‌ها جنجالی شده است. ازجمله درج نام آن کولتر گزارشگر محافظه‌کار در فهرست‌ سال ۲۰۰۵ که باعث شد سایت خبری سالن بنویسد: این‌که مجله تایم نام آن کولتر را در کنار بیل کلینتون، نلسون ماندلا، کیم جونگ ایل و دالایی لاما قرار داد، باعث تمسخر صاحبنظران شد.

 

در سالی که جورج بوش در یک انتخابات دراماتیک جان کری را شکست داد و رئیس‌جمهوری آمریکا شد، غیبت او در فهرست تایم دیگر رخداد جنجالی تایم ١٠٠ بود.

 

گفته‌های بزرگان

در فهرست تایم ١٠٠ رسم بر این است که شماری از برترین چهره‌های ‌سال در توصیف فردی که در فهرست جای گرفته بنویسند؛ امسال هم این رسم در فهرست تاثیرگذارترین‌ها اعمال شده است. در فهرست امسال تایم، آن‌هاتاوی برای هیو جکمن، جوردن پیلی کارگردان برو بیرون برای گی‌ یرمو دل تورو، جود آپاتو کارگردان برای کمیل نانجیانی، لی دانیلز کارگردان سرشناس برای یاسمین وارد رمان‌نویس، نائومی واتس برای نیکول کیدمن، لیندا کارتر برای گل گدوت بازیگر فیلم زن شگفت‌انگیز، استیون اسپیلبرگ در تجلیل از گرتا گرویگ بازیگر و کارگردان زن نامزد اسکار، رزی اودانل کمدین آمریکایی برای رزین بار بازیگر و کمدین ۶۵ساله آمریکایی، وین دیزل برای دپیکا پادوکون، بنیچیو دل تورو در تجلیل از کارمن فولین کروز، کری واشنگتن برای جنیفر لوپز، سلنا گومز برای کریستینا خیمنز، سیندی لوپر برای کشا، یارا شهیدی بازیگر آفریقایی - ایرانی برای متکسین واترز سیاستمدار، تیفانی هدیش برای اپرا وینفری و کوین‌هارت برای تیفانی هدیش و آدل برای ریحانا نوشته‌اند.

 

گفتنی است از میان ١٠٠ چهره منتخب امسال، تنها تصویر ۶ نفر روی جلد مجله قرار می‌گیرد که در میان هنرمندان شامل تیفانی هدیش کمدین، نیکول کیدمن بازیگر و جنیفر لوپز خواننده می‌شود. راجر فدرر سوییسی تنیس‌باز مشهور، تارانا برک فعال حقوق بشر و ساتیا نادلا رئیس کمپانی مایکروسافت از دیگر افرادی هستند که تصویر آنها روی جلد مجله تایم چاپ می‌شود.

 

نیکول کیدمن از زبان نائومی واتس

نائومی واتس درباره نیکول کیدمن نوشته: از فیلم آرامش گورستانی که در ‌سال ١٩٨٩ نمایش داده شد تا دروغ‌های بزرگ کوچک که ‌سال گذشته به نمایش درآمد، در این فاصله حدود سی ساله نیکول کیدمن هیچ‌گاه از ذهن ما دور نشده است و حتی بعد از این دهه‌ها او هر بار سرزمین‌های جدیدی را فتح می‌کند.

 

در دروغ‌های بزرگ کوچک نیکول نقش سلستی را بازی می‌کند. زنی که در تکاپوی جدایی از شوهر آزارگرش است. نیکول کاراکتر سلستی را چنان انسانی ارایه کرده که به باور نمی‌گنجد. احساسات او، ظرافتش، شکنندگی‌اش، شجاعت و خشونتش همه و همه چنانند که وقتی داشتم سریال را می‌دیدم، می‌خواستم دستم را دراز کرده و نیکول را از خطرات پیرامونش دور کنم. نه فقط به این دلیل که نیکول دوست من است؛ نه بلکه به این خاطر که او چنان شجاعانه خود را در نقش سلستی عریان کرده که نتیجه‌اش واقع نمایی حیرت‌انگیز کاراکتر است. او می‌تواند آشنای هر کسی باشد.

 

نیکول علاوه بر یک بازیگر درجه یک و متمایز، یک انسان باهوش، فرهیخته، مهربان و شورانگیز است که اینها همه موجب می‌شوند او را یک زن، یک انسان و یک دوست خوب بدانم.

 

هیو جکمن از زبان آن‌هاتاوی

آن‌هاتاوی نوشت: کسی هیچ وقت نمی‌تواند جلوی مرا بگیرد که بگویم چرا این‌قدر هیو جکمن را دوست دارم. برای من دوست‌داشتن او شبیه دوست‌داشتن شکلات یا عروسک یا رنگین‌کمان است: بدون هیچ تلاشی. بله، او می‌تواند یک اتاق را با گرمی لبخندش روشن کند. بله او انسانی حرفه‌ای، سخاوتمند و کامل است و از استعدادی خاص برای سرگرمی‌سازی بهره می‌گیرد که همه چیز را دور می‌زند.

 

درباره گی یرمو دل تورو

جوردن پیلی کارگردان برو بیرون نیز برای گی یرمو دل تورو برنده اسکار ۲۰۱۸ و کارگردان فیلم شکل آب نوشته: تماشای یکی از شاهکارهای گی یرمو دل تورو تجربه‌ای شگفت‌انگیز است. او در همه کارهایش وسوسه‌ای ممنوع را در قالب یک رمانس دیو و دلبری شکل می‌دهد. گیرمو عاشق هیولاهاست و زندگی می‌کند تا به ما نشان دهد که ما چه کسانی هستیم. او با هر داستانی که می‌گوید ما را به پذیرش یک حقیقت نزدیک‌تر می‌کند: این‌که هر یک از ما یک ارتباط قوی با طیف مقابل‌مان داریم.

 

امین فرج‌پور

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش