یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۲۶۰
چهره ها در سینما و تلویزیون

پری صابری هنرمند تئاتر: دلبسته اين خاكم

نمايش كوروش,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

پري صابري از نسل هنرمندان تئاتري است كه در ٨٦ سالگي دست از دغدغه‌هاي فرهنگي‌اش نكشيده، همچنان نگراني نسل جوان را دارد و از كم‌توجهي مسوولان به عرصه فرهنگ به ويژه هنر تئاتر گلايه مي‌كند؛ هنرمندي كه دهه‌ها قبل، بعد از تحصيل سينما در فرانسه به ايران بازگشت در دو فيلم مهم تاريخ سينماي ايران يعني «شب قوزي» فرخ غفاري‌ و «خشت و آينه» ابراهيم گلستان به ايفاي نقش پرداخت.

 

راه‌اندازي تالار مولوي، تاسيس گروه تئاتر «پازارگاد»، ترجمه آثار مهم نمايشنامه‌نويسان شناخته شده جهان و نگارش و كارگرداني نمايش‌هاي متعدد براساس متون كهن ايراني، تنها گوشه‌اي از تلاش‌هاي چند دهه‌اي اين هنرمند ايراني و دارنده نشان لژيون دونور فرانسه است. او در گفت‌وگوي پيش رو از گذشته و امروز گفته است كه در ادامه مي‌خوانيد.با سپاس از جهانگير كوثري تهيه‌كننده نمايش كوروش كه ما را در انجام اين گفت‌و گو همراهي كرد.

 

بيش از نيم قرن مطالعه در زمينه تاريخ و ادبيات كلاسيك ايران قطعا موضوع‌هاي متفاوتي براي كارگرداني پيش روي شما مي‌گذارد اما چه عاملي موجب شد از بين همه اينها شخصيت «كوروش» را انتخاب كنيد؟

كوروش، شخصيت برجسته ايران است كه در تمام جهان شناخته شده است؛ طوري‌كه اگر نمايش را به كشورهاي ديگر هم ببريم قطعا مخاطب دارد. شخصيت ويژه‌اي است كه وقتي سرگذشت زندگي‌اش را خواندم ديدم با فردي مواجه هستيم كه ابعاد گوناگوني دارد و نياز است مردم بيشتر با او آشنا شوند. سابقه تاريخي دارد و كارهاي بزرگي انجام داده كه در سرنوشت بشر امروز اثر گذاشته است.

 

‌ مشخصا چه ويژگي‌اي در شخصيت كوروش كبير براي‌تان جذابيت داشت‌اي؟

اخلاق و منش رفتاري‌اش جذاب بود. به هرحال ما با فردي مواجه هستيم كه در زمانه خودش قدرت و امكانات انجام كارهاي زيادي در اختيار داشت اما هيچ‌وقت از اين قدرت و امكان عليه آنها كه عقيده و انديشه‌شان با او مخالف بود استفاده نكرد. شما وقتي در كشور و سرزميني حكمراني مي‌كنيد كه در طول تاريخ مورد توجه نيروها و قدرت‌هاي خارجي قرار داشته قطعا در مقاطعي ناچار هستيد دست به رفتارهاي نامتعارف بزنيد؛ رفتاري كه از سوي بسياري سردمداران هم‌دوره او اجرايي شد اما تاريخ از كوروش به نيكي ياد مي‌كند.

 

يعني بيشتر به جنبه‌اي از تاريخ‌نگاري توجه كرده‌ايد كه از كوروش، مثلا در زمينه آزادي مذاهب به نيكي ياد مي‌كند؟

كوروش مردي بود آزادمنش كه افكار و اعمالش با هم تطابق داشت و اين مساله نه تنها در قرون گذشته كه همين امروز هم ويژگي كميابي است. اين طبيعي است كه اگر زماني كشور مورد هجوم قرار بگيرد اقدام متقابل كند. فرض بگيريد همين حالا كشوري به ايران حمله كند، آيا جز مقاومت و هدف قرار دادن نيروهاي مهاجمي كه به قصد تصاحب و كشتار مردم آمده‌اند راهي باقي مي‌ماند؟

 

‌ براي نگارش نمايشنامه سراغ چه منابعي رفتيد؟

تا آنجا كه به دستم رسيد مطالعه كردم. شايد بعضي از كتاب‌ها را چندين بار خواندم و در نهايت نمايشنامه نوشته شد.

 

‌ منابع خارجي هم بود يا فقط آثار ترجمه شده را خوانديد؟

خير، البته در گذشته بعضي كتاب‌هاي خارجي درباره كوروش كبير را خوانده بودم ولي از اطلاعات آنها براي نوشتن نمايشنامه استفاده نكردم. نمايشنامه بيشتر بر پايه اطلاعات كتاب‌هايي شكل گرفت كه به فارسي ترجمه شده‌اند. البته بايد به اين نكته هم اشاره كنم كه در جريان شكل‌گيري متن و كارگرداني نمايش به حس دروني و شخصي خودم نسبت به اين شخصيت نيز توجه داشتم. مهرباني و گذشت او نسبت به اقوام و مردمي كه در جنگ شكست‌شان مي‌داد نكته بسيار مهمي است. كوروش از اين نظر شخصيتي بسيار استثنايي است.

 

روزگاري كه از تحصيل در فرانسه به ايران بازگشتيد نمايش‌هاي ساخته شده برپايه تاريخ و ادبيات كلاسيك ايران بيش از امروز بود. بهرام بيضايي با جديت پژوهش مي‌كرد، مي‌نوشت و نمايش به صحنه مي‌برد. عباس جوانمرد و گروه هنر ملي در «تماشاخانه ٢٥شهريور» از يك سو فعال بودند و عده‌اي هم در «كارگاه نمايش» به شيوه خودشان در اين مسير گام برمي‌داشتند، به نظر شما چرا امروز كمتر با چنين نمايش‌هايي مواجه هستيم؟

 

به نظرم مساله دو دليل عمده دارد؛ اول اينكه جريان‌هاي مورد اشاره شما آن زمان از طرف دولت حمايت مي‌شدند. يعني تماشاخانه ٢٥ شهريور يا «سنگلج» امروز قرار بود شكلي از تئاتر كه براساس ادبيات كلاسيك همين مملكت يا فرهنگ جاري در ايران شكل گرفته بود را به نمايش بگذارد. اين‌طور نبود كه فقط با داستان‌هاي كلاسيك مواجه باشيم و متون نمايشنامه‌نويساني مانند خلج، نصيريان، اكبر رادي و ساعدي هم روي صحنه مي‌رفت.

 

جريان كارگاه نمايش هم به همين صورت بود چون آن زمان تئاترشهر زيرنظر راديو تلويزيون ملي فعاليت مي‌كرد و حمايت مي‌شد، اما اين روند حمايتي بعد از انقلاب دهه به دهه نزول كرد تا آنجا كه امروز كارگردان بايد پول بدهد تا بتواند در تالار وحدت نمايش اجرا كند. هنرمند نمي‌تواند تمام عمر با عشقي كه به هنر تئاتر دارد كار كند. جوان ما با عشق قدم در اين مسير مي‌گذارد اما در دراز مدت بايد بتواند علاوه بر فعاليت هنري و فرهنگي از پس هزينه‌هاي زندگي نيز بربيايد.

 

از اين مرحله به بعد دغدغه‌ اقتصاد مطرح مي‌شود و حالا به دليل دوم مي‌رسيم. دليل دوم از نظر من اين است كه گرفتاري‌هاي متعدد موجب كاهش مطالعه شده و هنرمندي كه هزار گرفتاري فكري دارد نمي‌تواند فرصت لازم را براي مطالعه اختصاص دهد. فقر مطالعه تاريخ و ادبيات كلاسيك موجب مي‌شود كمتر با اين دست آثار مواجه باشيم. انجام كار فرهنگي قرص و محكم به پشتوانه نياز دارد. من راجع‌به خودم صحبت مي‌كنم و تاكيد دارم اگر پشتيباني خانواده‌ام نبود قطعا نمي‌توانستم فكر كارگرداني چنين نمايش‌هايي را به ذهنم راه دهم. چه تعداد از نمايشنامه‌نويسان و كارگردانان تئاتر ما امروز فرصت دارند ٢٠ كتاب درباره كوروش بخوانند؟

 

برايم جالب است وقتي سراغ ترجمه رفتيد، نمايشنامه‌ها و نمايشنامه‌نويساني را انتخاب كرديد كه با فضاي نمايشنامه‌نويسي و سليقه‌اي شما تفاوت جدي داشتند. يعني نگاه عرفاني شما در نمايش‌هاي «شمس پرنده» و «هفت شهر عشق» بسيار با «كرگدن» اوژن يونسكو يا «كاليگولا»ي آلبر كامو متفاوت است.

 

ترجمه بعضي از اين آثار كاملا بر مبناي علاقه شخصي‌ام به آثار نويسندگاني مثل چخوف يا پيرآندلو و ديگران اتفاق افتاد اما گاهي با جريان‌هايي مواجه مي‌شدم كه لازم مي‌ديدم متني را دوباره ترجمه كنم. يك جنجالي راه مي‌افتاد كه بدم نمي‌آمد بگويم اينطور هم كه مي‌گوييد نيست و در پاره‌اي موارد اشتباه‌هايي وجود دارد.

 

براي نمونه «شش شخصيت در جست‌وجوي نويسنده» لوئيجي پيرآندلو در دوره‌اي سروصداي زيادي راه انداخت اما وقتي متن اصلي را خواندم، متوجه شدم ترجمه با نمايشنامه اصلي فاصله دارد. اصطلاحاتي وجود داشت كه شما بايد حتما در فرانسه زندگي مي‌كرديد تا متوجه شويد ماجرا از چه قرار است. اين ترجمه‌ها بعضا خنده‌دار بود ولي وقتي مي‌گفتم، به من حمله مي‌كردند. در نهايت نظرم اين بود كه «اگر قرار است حمله كنيد ايراد ندارد ولي متن فرانسه را بياوريم تا مقايسه كنيم. » ترجمه آل احمد خيلي غلط داشت ولي آن زمان نمي‌توانستيم به او حرفي بزنيم. گرچه پاسخم اين بود كه وقتي شما مي‌توانيد عقايد خودتان را بيان كنيد من هم بايد بگويم. آل احمد زبان فرانسه را در آن حد نمي‌دانست و سر ما هم براي چنين دعواهايي درد مي‌كرد.

 

با توجه به تجربه‌ در زمينه بازيگري، نمايشنامه‌نويسي، كارگرداني، ترجمه و غيره هيچ‌وقت فكر كرديد اگر بنايي در اختيارتان قرار مي‌گرفت چه اتفاقي مي‌افتاد؟ مثل آرين منوشكين در فرانسه يا بسياري ديگر از هنرمندان هم‌نسل خودتان، خارج از ايران.

 

دقيقا پاسخ به اين پرسش در متنش وجود دارد. سالني كه گروه تئاتر سولي و آرين منوشكين دارند در اختيارشان گذاشته شده ولي ما اينجا چنين چيزي سراغ نداريم. دولت فضاي بزرگي در اختيارش گذاشت‌ كه خودش نمي‌توانست با هزينه شخصي مهيا كند. از آنجا كه روحيه و عقايد چپ دارد طوري رفتار مي‌كند كه همه گروه امور را به‌صورت مشاركتي پيش مي‌برند و ابدا بحث اينكه يك بازيگر سابقه بيشتر و بازيگر ديگر ‌تجربه كمتري دارد مطرح نيست؛

 

موقع كار همه با هم برابرند. در ايران نمي‌توانيم چنين انتظاري داشته باشيم و مثلا به يك بازيگر شناخته شده بگوييم خودت برو ظرف غذايت را بشور. به هرحال امكانات مالي در اختيار دارد كه به واسطه آن مي‌تواند ايده‌هايش را پيش ببرد و اگر اينجا چنين امكاني وجود داشت قطعا اتفاق‌هاي خوبي مي‌افتاد. قديم وقتي مدرسه سينما مي‌رفتيم اين آموزش‌ها را مي‌دادند. همان دوران يك پسر كليمي ايراني بود كه وقتي من جارو به دست گرفتم، آمد و گفت مبادا اين جارو را دست شما ببينند، بعد مي‌گويند فلاني در فرانسه جاروكش شده است. در حالي كه اينها بخشي از كار سينما و تئاتر است. به نظرم تربيت و آموزش هنري در ايران مسير اشتباه طي مي‌كند.

 

انتظار همه اين است كه مسوولان، قدر هنرمندان باسابقه مملكت را بدانند.

 

حالا همين كه سد راه كار كردن ما نشوند راضي هستيم.

 

هيچ‌وقت فكر نكرديد چرا در ممكلت خودم چنين امكاني فراهم نيست؟

نه! به اين دليل كه در مملكت خودم با هنر ميانه خوشي ندارند. مثلا بيضايي خيلي براي انجام كارهايش با گرفتاري مواجه شد. نه فقط او كه خيلي‌هاي ديگر مثل او بودند.

 

‌ نكته جالب اينكه بسياري از هنرمندان شاخص تئاتر غرب مثل برشت و منوشكين توجه ويژه‌اي به سنت‌هاي نمايشي در شرق داشته‌اند. شما چقدر به سنت تئاتر هند، ژاپن، چين و ديگر كشورها توجه كرديد؟

به هندوستان يا كشورهاي شرقي سفر نكردم چون سال‌هاي زيادي در فرانسه ساكن بودم و ممالك اروپايي در دسترسم قرار داشت. بيشتر توجهم به فرهنگ خودمان در ايران معطوف بود. من دلبسته اين خاكم به‌هرحال برايم خيلي ساده‌تر بود نمايشنامه‌اي از چخوف دست بگيرم، بازيگر انتخاب كنم و بعد تمرين و اجرا؛ اما سختي مطالعه، نوشتن نمايشنامه سپس تمرين و اجرا را به جان خريدم و كار ساده نكردم. به‌هرحال فكر مي‌كنم وظيفه‌ام بود.

 

مي‌خواهم به چند دهه قبل بازگردم. زماني كه پيش از انقلاب يرژي گروتفسكي به ايران سفر كرد و در حاشيه اين حضور جلسه‌اي شكل گرفت كه چهره‌هاي شناخته شده تئاتر ايران از جمله شما، بهرام بيضايي، حميد سمندريان، داود رشيدي، عباس نعلبنديان، علي نصيريان، محمدعلي كشاورز و ديگراني به همراه رضا براهني در آن حضور داشتند. قرار بود بين حاضران «گفت‌وگو» شكل بگيرد اما محتواي جلسه نشان مي‌دهد عملا توان برقراري ارتباط با يك هنرمند تئاتر خارجي وجود نداشت. به ياد داريد دليل اين مساله چه بود؟

 

مهم‌ترين دليل اين بود كه گروتفسكي آدم كوچكي نبود، آگاهي زيادي داشت و از پس حرف‌هاي همه برمي‌آمد. آن زمان چپ‌گرايي به‌شدت در ايران باب بود. اتفاق عجيب زماني رخ داد كه بعضي صحبت مي‌كردند اما آقاي رشيدي به دليل نگراني‌هايي كه از واكنش‌هاي سيستم داشت ترجمه نمي‌كرد. ما مي‌گفتيم چه ايرادي دارد؟‌ به هرحال آن آدم خودش مي‌داند چطور جواب دهد. به همين علت خودم ترجمه كردم و به ياد دارم گروتفسكي پاسخ بسيار جالبي داد. گفت: «اگر انتظار داريد من كه از خارج آمده‌ام انقلاب كنم در اشتباه هستيد. اگر قرار است اتفاقي بيفتد خودتان بايد وارد عمل شويد.» وقتي اين را گفت جريان خوابيد و سكوت برقرار شد. دكتر نهاوندي هم آن روبه‌رو نشسته بود و مدام با دست اشاره مي‌كرد به اين صحبت‌ها ادامه ندهيد.

 

آن زمان بين هنرمندان حاضر در جلسه هم اختلاف كم نبود. هر كدام مدعي جرياني بودند و يكديگر را نمي‌پذيرفتند. هيچ‌وقت از جانب هم‌صنف پيش پاي فعاليت‌ شما سنگ‌اندازي نشد؟

وقتي كارم در دانشگاه شروع شد مسوولان خيلي حمايت كردند اما از نظر بعضي همكاران ما اصلا اجنبي بوديم يا چيزي شبيه به اين لابد. اما رييس دانشگاه گفت بررسي كنيد كدام محل را به مركز فرهنگي تبديل كنيم كه وابسته به جايي نباشيد. گفت دكتر نصر را هم ببين! وقتي به اتاق دكتر نصر وارد شدم، شخص محترم و شيك‌پوشي را ديدم كه به گرمي از من استقبال كرد. بعد هم تالار مولوي ساخته شد. اما موقعيت‌هايي هم پيش آمد كه دلم سوخت چرا بيشتر از آنها استفاده نكردم.

 

چه موقعيت‌هايي؟

موقعيت‌هايي كه متاسفانه به دليل شرايط آن روزگار از دست مي‌رفت. كافي بود يك كلمه صحبت كنيد تا همه‌چيز رنگ و بوي سياسي به خودش بگيرد. درحالي كه ما مي‌خواستيم واقعيت‌ها را بيان كنيم و حرف بزنيم. البته بگويم اگر حمايت‌هاي رييس دانشگاه نبود تالار مولوي ساخته نمي‌شد.

 

بودجه ساخت تالار از كجا آمد؟ شهرباني هم نقش داشت يا نه؟

نمي‌دانم. چون خودش خيلي به فرهنگ و هنر علاقه‌ داشت.

 

گروه تئاتر پازارگاد چرا تشكيل شد؟

چون قصد داشتيم مستقل عمل كنيم و آقابالاسر نداشته باشيم. نمي خواستيم وابسته باشيم.

 

و هنرمنداني به گروه پيوستند كه بعدها اسم و رسمي به هم زدند.

 

بله، همه چپي‌ها را دور خودمان جمع كرديم. (با خنده)

 

ولي شما گرايش چپ نداشتيد.

 

من اصلا به مسائل سياسي اين گونه نگاه نمي‌كردم. البته همه نظرها را مي‌پذيرفتم و معتقد بودم چپ‌ها هم بخشي از جامعه ايران هستند. به‌هرحال بيشتر دانشجويان به خصوص بچه‌هايي كه در زمينه تئاتر فعاليت مي‌كردند به تفكرات چپ گرايش داشتند. بعدها هم همان مساله برداشت‌ها و برخوردهاي سياسي با تئاتر گريبان من را گرفت.

 

چه اتفاقي افتاد؟

علي نقي عاليخاني (رييس دانشگاه تهران) گفته بود اگر ممكن است برايم يك صندلي درست كنيد كه تكيه‌گاهش بلند باشد، چون ديسك كمر داشت و نمي‌توانست روي صندلي‌هاي سالن بنشيند. اواخر كه اوضاع مملكت به هم ريخت همه دنبال صاحب آن صندلي مي‌گشتند. يك نفر از آقاي نجفي، آبدارچي تالار پرسيد: «اين صندلي براي چه كسي است؟» و همان آدمي كه مدت‌ها كنار ما كار و زندگي كرده بود، جواب داد: «براي آن زنيكه!» نگو بنده خدا فكر مي‌كرد صندلي را براي فرح پهلوي ساخته‌ايم! درحالي كه بارها به من گفت آرزو دارم ملكه را ببينم! اينها همه نتيجه بعضي تندروي‌ها بود.

 

بهرام بيضايي هم جايي به ماجراهايي كه از طرف بعضي طرفداران چپ در سالن‌هاي تئاتر اتفاق مي‌افتاد، اعتراض كرد. مثلا اجراي آربي را به تعطيلي كشاندند.

 

اصلا نمي‌خواستند سر به تن آربي باشد. اگر مي‌توانستند تكه‌تكه‌اش مي‌كردند. علتش هم اين بود كه امكانات خوبي در اختيارش مي‌گذاشتند و به همين دليل مورد حسد قرار مي‌گرفت. آربي حمايت‌ دريافت مي‌كرد ولي مي‌خواست ژست اپوزيسيون هم داشته باشد؛ اينها با هم جور درنمي‌آيند. در تمام آن سال‌هاي فعاليت در تئاتر مولوي، دكتر حسين نصر از جمله افرادي بود كه به نظرم حرف و عملش تفاوت نداشت و خيلي خوب او را شناختم. فراموش نمي‌كنم يك روز به من گفت: «خانم صابري! لطفا به چيزي كه مي‌گويم توجه كنيد. راجع ‌به مسائل مذهبي حرف نزنيد.»

 

البته كه تئاتر با همه حوزه‌ها سروكار دارد.

بله، تئاتر به همه مسائل كار دارد ولي آن زمان افرادي كه گرايش‌هاي چپ داشتند بي‌دليل روي بعضي مسائل انگشت مي‌گذاشتند. بعضا پافشاري‌هاي بيهوده‌اي صورت مي‌گرفت. براي مثال اجراي بعضي نمايش‌ها در جشن هنر شيراز اشتباه بود و از عدم شناخت جامعه نشات مي‌گرفت.

 

هيچ‌وقت اتفاق افتاد بگوييد ديگر خسته شدم و با اين شرايط كار نمي‌كنم؟

نه، به اين دليل كه جامعه‌ام را مي‌شناختم و مي‌دانستم كجا تئاتر كار مي‌كنم. حمايت‌هايي هم وجود داشت و البته در مواردي مثل ماجراي دكتر نصر، بودند افراد دلسوز كه نهيب مي‌زدند مبادا بر اعتقادات مردم انگشت بگذاريد. حتي به ياد دارم وقتي قرار بود بيضايي نمايش «چهار صندوق» را اجرا كند همه نگران بودند مبادا اتفاقي بيفتد.

 

بعد از اين نمايش چه برنامه‌اي داريد؟

دوست دارم روي متني از چخوف كار كنم. البته نمايشنامه «آنتيگون» هم مدنظرم است. بايد ببينيم چه پيش مي‌آيد.

 

نمي‌توانستيم به آل احمد حرفي بزنيم

اصطلاحاتي وجود داشت كه شما بايد حتما در فرانسه زندگي مي‌كرديد تا متوجه شويد ماجرا از چه قرار است. اين ترجمه‌ها بعضا خنده‌دار بود ولي وقتي مي‌گفتم، به من حمله مي‌كردند. در نهايت نظرم اين بود كه «اگر قرار است حمله كنيد ايراد ندارد ولي متن فرانسه را بياوريم تا مقايسه كنيم. » ترجمه آل احمد خيلي غلط داشت ولي آن زمان نمي‌توانستيم به او حرفي بزنيم. گرچه پاسخم اين بود كه وقتي شما مي‌توانيد عقايد خودتان را بيان كنيد من هم بايد بگويم. آل احمد زبان فرانسه را در آن حد نمي‌دانست و سر ما هم براي چنين دعواهايي درد مي‌كرد.

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش