به گزارش ایسنا، این مراسم به همت انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران عصر سهشنبه ۱۲ تیرماه در خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که اجرای آن را کامران ملکی (عضو هیات مدیره خانه سینما) برعهده داشت، جواد طوسی رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در سخنانی بیان کرد: ناصر ملک مطیعی کسی بود که مفهوم ستاره بودن را در کنار مردمی بودن به ما نشان داد. این مراسم بهانهای است برای گردهمایی و یادآوردی خصایصی که از بین رفتن آن برای جامعه یک سَم مُهلک است. ما در یک شرایط ملتهب و خاص، از جهت مواجه شدن با یک سری مسائل اقتصادی قرار داریم، شاید این تلاش فرصتی برای استمرار و پایبندی به همدل بودن ما باشد.
او با انتقاد از برخی رسانهها درباره بازتاب خبرهای مرتبط با ناصر ملک مطیعی گفت: برخی دوستان من فراتر از دنیای جاری با یک ادبیات خاص با این موضوع برخورد کردند. انگار از این فرصت پیش آمده استفاده ابزاری شد. آیا علیرغم تمام این سوء تفاهمهایی که با آن مواجه شدیم، مرگ یک ستاره و انقطاع حضورش باید ما را به این سمت میکشاند یا باید ما را به یک واقع نگری میرساند. آن نظریهپردازی که حضور عینی در دهه ۴۰ نداشته و این محبوبیت و ارتباط او بین مخاطب و بازیگر را شاهد نبوده نمیتواند در یک دوره حساس تاریخی دیگر بیاید و نسخه یک سویِ خودش را تجویز کند. ریشه این ارتباط و خوشآمد گویی چیست؟ آیا باز هم باید از شرایط فیلمفارسی آن زمان بگوییم یا علت این محبوبیتها را مورد ارزیابی یا نقد قرار دهم. این کار به عقیده من یک پُز روشنفکری است.
طوسی در پایان بیان کرد: چرا این فرصت در اختیار او قرار نگرفت که در کنار بقیه کارهایش، خودش را محک بزند و کارنامه بعدیاش را پُربارتر رقم بزند.
سپس فریدون جیرانی کارگردان سینما در سخنانی بیان کرد: اولین کسی که بعد از انقلاب با او مصاحبه کرد من بودم و البته دوست داشتم مصاحبه مفصلتری هم با او داشتهباشم اما شرایطش ایجاد نشد.
این کارگردان سپس یادداشتی را که درباره ناصر ملک مطیعی نوشته بود؛ خواند که در آن به بیان توضیحاتی درباره فیلمهایی که این هنرمند در آن نقش آفرینی کرده، پرداخته بود.
در ادامه چنگیز جلیلوند دوبلور و بازیگر با بیان اینکه "من فکر نمیکردم امروز در این مراسم شرکت کنم، زیرا که توانش را نداشتم" اظهار کرد: کاش در زمان دوبله فیلمهای ناصر ملک مطیعی شما هم در استودیو بودید. در واقع من در ۷۰ درصد فیلمهایش به جای او صحبت کردم و میخواستم در فیلم «قیصر» مسعود کیمیایی هم صحبت کنم اما چون نقش دوم بود، آن را قبول نکردم.
سپس او که دوبلور نقش ناصر ملک مطیعی در فیلم «باباشمل» علی حاتمی بوده قسمتی از دیالوگهای این نقش را اجرا کرد.
سیروس الوند هم دیگر سخنران این برنامه بود که در بخشی از سخنانش خاطرهای از ملک مطیعی گفت.
او افزود: فیلمی را ساخته بودیم که فروش خوبی در سینما نکرد بعد از آن ناصر ملک مطیعی آمد و گفت من میخواهم یک قرارداد با شما ببندم و یک کار مجانی انجام دهم زیرا در این ضرر همه ما شریک هستیم و این کار را انجام داد و قراردادی اینچنینی بسته شد.
اسد الله یکتا نیز با حضور در جایگاه با بُغض گفت: دلم برای همکارانم تنگ شده و امیدوارم همه شاد و سالم باشید.
در پایان مراسم امیرعلی ملک مطیعی پسر ناصر ملک مطیعی با بغض و با اشاره به عکسی که در این مراسم به نمایش گذاشته شده بود، گفت: این نگاه ناراحتِ حسرت به دل همیشه جلوی چشم من است. او خیلی منتظر شما بود؛ البته خیلیها بودند که آمدند و به او سر زدند. او کتابش را باز میکرد، چند صفحهای را میخواند و بعد پنجره را نگاه میکرد. او منتظر یک دعوت و جلوی دوربین رفتن بود. این اواخر شاید برای لباس پوشیدن هم مشکل داشت اما وقتی میخواست در مراسمها حضور پیدا کند زودتر از من حاضر میشد. آقای جیرانی! خیلی دلمان میخواست پدر در برنامه شما بیاید. آقای قدکچیان! بابا زنگ زد و به خاطر آن مقاله از شما تشکر کرد. او دوست داشت هر روز در کنار شما باشد. در پنج سال آخر بسیار خوشحال بود و انرژی زیادی داشت.
دیگر سخنران این مراسم، پوری بنایی، طهماسب صلحجو، بهمن مفید،امیر فرضاللهی، محمد متوسلانی، کامران قدکچیان بودند که از خصایص ناصر ملکمطیعی گفتند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سیامک اطلسی،هوشنگ گلمکانی، پوران درخشنده، حبیب اسماعیلی،مستانه مهاجر، فلور نظری، رضا صفاییپور، خسرو دهقان، سعید پیردوست، فریبزر عربنیا، سیامک شایقی،... از دیگر هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
به گزارش ایسنا، ناصر ملک مطیعی در سن ۸۸ سالگی بامداد شنبه ۵ خرداد ماه از دنیا رفت؛ او متولد ۱۳۰۹ در تهران بود و در حدود ۱۰۰ فیلم و سریال در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایفای نقش کرده بود و پس از سالها در سال ۱۳۹۲ در فیلم سینمایی «نقش نگار» به کارگردانی علی عطشانی مقابل دوربین رفت.
- 18
- 3