به گزارش تابناک، صدور حکم نهایی نظام پزشک برای احمد میر پزشک مقصر در پرونده عباس کیارستمی، در آستانه مراسم سالگرد این هنرمند فقید صادر شد. این حکم طبیعتاً بسیار سبکتر از آنچه انتظار میرفت، بود و تصور میشد اگر خطای پزشک معالج کیارستمی فقط در همین حد خلاصه میشد که در میان روند درمان بیمارش، او را رها کرده و به سفر توریستی رفته، این پزشک دست کم برای دوره طولانی از طبابت محروم و هزینه قابل توجهی برای او به لحاظ حیثیت حرفهای در نظر گرفته میشد که سایر پزشکان در برخورد با بیمار، رفتار بسیار محتاطانهتری در پیش بگیرند اما در نهایت چنین اتفاقی نیفتاد
عباس کیارستمی از اسفند سال ۱۳۹۴ تا اوایل اردیبهشت ۱۳۹۵ با چالشهای فراوانی مواجه شد. ظاهراً در جریان بررسی وضعیت روده کیارستمی، روده پاره شده و در ادامه همین ماجرا منجر به عملهای دیگری میشود و سرانجام کیارستمی پس از این عملها به دلیل شدت عفونت وضعیت حادی پیدا میکند و در این میان پزشک معالج بیمار را رها کرده و به خارج از ایران سفر میکند. کیارستمی در هشتم تیر ۱۳۹۵ در حالی که احتمال مرگ او میرفت، به صورت فوق العاده به پاریس منتقل شد و همان جا در ۷۶ سالگی فوت کرد.
حکم پزشک متخلف پرونده کیارستمی قابل اجرا نیست!
این اتفاق منجر به اعتراض شدید جامعه هنری نسبت به رویه موجود شد و حتی کار به درگیری میان بخشی از هنرمندان و گروهی از پزشکان کشید و حتی عدهای از هنرمندان مقابل بیمارستان جم در اعتراض به عدم پاسخگویی و وقایع رخ داده، تجمع کردند. این تنش به مرور کاهش یافت. محکومیت احمد میر به درج در پرونده، عدم امکان راه اندازی مرکز درمانی تازه برای چند سال و همچنین درج حکم محکومیت در نشریه نظام پزشکی، آتش خشم اهالی سینما را مجدداً برافروخت و این آتش زیرخاکستر در مراسم سالگرد کیارستمی که به تازگی برگزار شد، عیان شد.
در این مراسم که سینماگرانی همچون مسعود کیمیایی، بهمن فرمانآرا، اصغر فرهادی، جعفر پناهی، گلی امامی، سیفالله صمدیان، تهمینه میلانی، محمد نیکبین، پریسا بختآور، مصطفی زمانی، رضا کیانیان، نیکی کریمی، سیروس الوند، همایون ارشادی، محسن امیریوسفی، محمدعلی نجفی، الهام پاوهنژاد، سحر دولتشاهی، حبیب رضایی، بابک کریمی، حامد بهداد، هوشنگ گلمکانی و… حضور داشتند، یک بیانیه مفصل صادر شد که صرفاً ناظر بر سبک بودنِ حکم نبود، بلکه بخشهایی از آن ناظر بر غیرعملیاتی بودنِ این حکم است.
در بند چهارم این بیانیه آمده بود: «درجشدن حکم توبیخ پزشک خاطی در نشریه سازمان نظام پزشکی که طبق آخرین اطلاعاتی که به دست ما رسیده، ماهها و شاید سالهاست از انتشار آخرین شماره آن میگذرد و از سال ۱۳۸۵ تاکنون حکم توبیخ هیچ پزشکی در آن ثبت نشده، دهنکجی سازمانیافتهای به افکار عمومی است. رئیس سابق سازمان نظام پزشکی که خود مدیرمسئول نشریه بوده، با علم به منتشرنشدن نشریه و تعطیلی آن، چنین حکمی را امضا کرده است. سؤال مهم این است که آیا درج حکم تنبیه پزشک خاطی در بولتن داخلی پزشکان که منتشر هم نمیشود، تنبیه پیگیران پرونده بیمار است یا تنبیه پزشک؟ این تنبیه انتزاعی چه تأثیری در کاهش بروز کوتاهی و بیمسئولیتی پزشکی در جامعه درمان و سلامت کشور دارد؟»
- 12
- 1
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۴/۱۹ - ۹:۵۷
Permalink