جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۵۲ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۸۴۶
چهره ها در سینما و تلویزیون

بهترین و خاطره‌انگیز‌ترین خواننده‌های عرب‌

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

جوانب مختلف فرهنگی را می‌توان در میان عرب‌ها مشاهده کرد، در بین تمامی جنبه‌‌های هنری که مردمان کشورهای عربی به آن‌ مشغول هستند، هنر موسیقی عرب‌ها بیشتر توانسته راه خود را به سایر کشورها باز کند.

 

این امر باعث شده تا خواننده‌های عرب‌زبان جای خود را در دل سایر ملت‌ها نیز باز کنند. در این بین انصافاً باید اعتراف کرد ایرانی‌های زیادی را سراغ داریم که از کودکی با موسیقی‌های عربی بزرگ شده‌اند و تمامی خواننده‌های سرشناس عربی را می‌شناسند.

 

به همین منظور در ادامه قصد داریم با هم نگاهی به فهرست بهترین خواننده‌های عرب‌زبان داشته باشیم.

 

۱. فیروز

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

وقتی صحبت از موسیقی عرب به میان می‌آید بدون شک اشاره‌ای به خواننده‌های لبنانی خواهد شد و کمتر خواننده عرب‌زبانی را سراغ داریم که به اندازه خواننده‌‌های لبنانی محبوبیت داشته باشد. فیروز که با نام نهاد حداد نیز شناخته می‌شود این روزها سن و سالی ازش گذشته و بیشتر از ۸۰ سال از خدا عمر گرفته است.

 

فیروز یکی از معروف‌ترین چهره‌‌های خوانندگی لبنان است و در کنار خواننده دیگری با نام ام‌کلثوم موسیقی را از سنین کودکی شروع کرد‌ند. فیروز با موسیقی‌دان‌های بزرگی مانند محمد فلیفل، ال‌رومی و برادران ال‌رحبانی همکاری داشته است. درنهایت نیز فیروز با یکی از این برادران موسیقی‌دان با نام آسی ازدواج کرد.

 

این برادران شعر‌های زیادی در وصف فیروز نوشته‌اند و در کنار یکدیگر برنامه‌های زیادی اجرا کرده‌اند. ترانه‌های فیروز در دوران جنگ لبنان جنبه ملی به خود گرفت و شعرهای مختلفی از فیروز را برای اتحاد و آزادی لبنان سراغ داریم.

 

این روزها فیروز به دلیل کهولت سن کمتر بر روی صحنه ظاهر می‌شود اما صدای وی همچنان در ذهن طرفداران موسیقی عرب ماندگار خواهد ماند.

 

۲. کاظم الساهر

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

کاظم الساهر که در میان طرفداران به عنوان سزار موسیقی عرب‌زبان‌ها شناخته می‌شود از کودکی به موسیقی علاقه داشت. وی در سنین طفولیت به موسیقی‌های پخش شده در رادیو گوش می‌داد و سلانه‌سلانه نواختن گیتار را فرا گرفت. در نهایت نیز در دانشگاه موسیقی بغداد ثبت‌نام کرد.

 

جایزه‌ای در دنیای موسیقی عرب وجود ندارد که کاظم الساهر از آن خود نکرده باشد، موسیقی‌های عاشقانه، سیاسی و پاپ کاظم الساهر هرگز از ذهن طرفداران فراموش نخواهد شد. این هنرمند عراقی علاقه زیادی به حضور در مراسم انسان‌دوستانه دارد و تاکنون کمک‌های زیادی به موسسه‌های خیریه کرده است.

 

سبک موسیقی کاظم اساهر حالت رسمی و کلاسیک آهنگ‌های عربی را در خود دارد و به همین دلیل همیشه از وی به عنوان حفظ کننده تاریخ و سنت موسیقی عرب یاد می‌شود.

 

۳. ام‌کلثوم

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

این ستاره بی‌فروغ دنیای موسیقی عرب در سال ۱۹۰۰ در مصر بدنیا آمد. ام‌کلثوم به عنوان یکی از ماندگارترین خواننده‌های عرب‌زبان شناخته می‌شود و صدای ملکوتی وی تا مغز استخوان شنونده‌ها نفوذ می‌کرد.

 

کنسرت‌های ام‌کلثوم در ملا‌عام برگزار می‌شد و این امر نیز افزایش محبوبیت وی را به دنبال داشت. اجراهای ام‌کلثوم ساعت‌ها به طول می‌انجامید و در ترانه‌هایش از عشق و فراق سخن می‌گفت.

 

محبوبیت ام‌کلثوم به اندازه‌ای بود که حتی مورد عنایت روسای جمهور و اشخاص بلند‌پایه سیاسی مصر قرار گرفت. گفته می‌شود ام‌کلثوم تنها روی موسیقی دنیای عرب تأثیر نداشته است و موسیقی‌دان‌های بین‌المللی مانند باب دیلن و لد زبلین از او الهام گرفته‌اند.

 

۴. فرید الاطرش

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

وی اصالتی سوری مصری داشت و بزرگان موسیقی عرب به او لقب سلطان عود داده‌اند. فرید الاطرش چیزی حدود ۴ دهه حضوری درخشان در صنعت موسیقی جهان عرب داشت و بیشتر از ۴۰۰ ترانه خوانده است.

 

مادر طبیعت در کنار صدای زیبا به فرید الاطرش ظاهری خوب و جذاب داده بود و همین امر باعث شد تا فرید الاطرش در دنیای سینما نیز حضور پیدا کند و چیزی حدود ۳۱ فیلم را در کارنامه وی شاهد هستیم.

 

فرید الاطرش کار خود را با خوانندگی در شبکه رادیوی مصری شروع کرد و خواهرش أسمهان الاطرش نیز صدای خوبی داشت و از زیبایی بهره گرفته بود. در نتیجه این دو هنرمند در فیلم‌های مختلفی حضور پیدا کردند و ترانه‌های زیادی در کنار هم خوانده‌اند.

 

شهرت و اعتبار به فرید الاطرش وفا نکرد و زندگی شخصی او صرف قمار و رابطه با زن‌های مختلف گذشت اما این سکه روی دیگری نیز دارد و بعید به نظر می‌رسد صدای وی از ذهن طرفداران موسیقی جهان عرب به این زودی‌ها پاک شود.

 

۵. نانسی عجرم

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

در این قسمت از فهرست بهترین خواننده‌های عرب‌زبان به نانسی عجرم رسیدیم که چهره‌ای آشنا برای جوان‌های ایرانی علاقه‌مند به موسیقی عرب است. همان‌گونه که حتماً می‌دانید نانسی از نسل جدید خواننده‌های لبنانی به حساب می‌آید و در کنار خوانندگی، سابقه خوبی در بازیگری دارد.

 

نانسی عجرم در فعالیت‌های انسان‌‌دوستانه زیادی شرکت می‌کند و به عنوان سفیر حسن‌نیت سازمان ملل شناخته می‌شود. نانسی زیبارو مانند بسیاری دیگر از خواننده‌ها و هنرمندان موسیقی را در دوران نوجوانی و زمانی که تنها ۱۵ سال داشت شروع کرد.

 

نانسی پس از مدتی به چهره‌ای شناخته شده در دنیای موسیقی عرب تبدیل شد و اپرا وینفری، مجری و سلبریتی معروف او را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین بانوان خاورمیانه قلمداد میکند.

 

نانسی عجرم مدتی است که مادر شده و به همین دلیل ترانه‌های جدیدش را بیشتر با محوریت کودکان می‌خواند اما ترانه‌های قدیمی‌تر نانسی عجرم تم‌هایی عاشقانه و سوزناک دارد و بدون شک در آینده نیز از این مرغ خوش‌صدای موسیقی عرب بیشتر خواهیم شنید.

 

۶. عبدالحليم حافظ

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

حساب عبدالحلیم با سایر خواننده‌های مصری فرق می‌کند و بسیاری عبدالحلیم حافظ را بهترین خواننده مصری می‌شناسند. استعداد خوانندگی عبدالحلیم در کودکی شناسایی شد و وی را به مؤسسه موسیقی در قاهره فرستادند.

 

عبدالحلیم حافظ سبک اجرای بسیار خاصی داشت و در حین خوانندگی، شنوندگان را به شور و وجد می‌آورد. متأسفانه این خواننده‌ جاویدان مصری آثار زیادی را در کارنامه خود ندارد و بیشتر وقت خود را به اجرای کنسرت اختصاص داد.

 

عبدالحلیم در کنار خوانندگی ید طولایی در نواختن عود، پیانو، کلارینت، گیتار و طبل داشت و در چندین فیلم سینمایی ایفای نقش کرد. عبدالحلیم فرد بسیار زیرک و باهوشی بود و موقعیت‌های تجاری خوبی برای خودش ایجاد کرده بود. وی به آموزش موسیقی نیز مشغول بود.

 

گفته می‌شود عبدالحلیم حافظ به اندازه‌ای در میان طرفداران محبوبیت داشت که پس از شنیدن خبر مرگ وی، بسیاری از هوادارانش دست به خودکشی زدند. عبدالحلیم عمر کوتاهی داشت و در سن ۴۷ سالگی به دلیل نارسایی کلیوی از دنیا رفت و در مراسم خاکسپاری وی جای سوزن‌ انداختن نبود.

 

۷. اصاله نصری

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

این ستاره دنیای موسیقی سوریه در سن چهار سالگی نبوغ خود را در خوانندگی نشان داد و در آن زمان آواز‌های مذهبی و کودکانه را به بهترین شکل ممکن می‌خواند. اصاله نصری به هنرآموزی خود ادامه داد تا اینکه یکی از آلبوم‌هایش برای وی شهرت و افتخاری در سراسر کشورهای عربی کسب کرد.

 

اصاله نصری در سالروز استقلال بحرین ترانه‌ای از عشق و وفاداری برای مردم این کشور خواند و به همین دلیل بحرینی‌ها به پاس قدردانی از وی، به او اجازه شهروندی در بحرین را داده‌اند.

 

اصاله نصری به پنجمین دهه زندگی خود نزدیک می‌شود اما همچنان زیبا و خوش‌صدا است و انتظار می‌رود تا مدت‌ها شاهد درخشش این ستاره دنیای موسیقی عرب باشیم.

 

۸. راغب علامه

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

در این قسمت باز هم به یک چهره‌ لبنانی می‌رسیم که در کنار خوانندگی، تجربه خوبی در حضور در برنامه‌های تلویزیونی دارد. راغب علامه در یک برنامه استعداد‌یابی در سال ۱۹۸۰ حضور پیدا کرد و در همان زمان نظر تمامی طرفداران و داوران این مسابقه را به خود جلب کرد و موفق شد جایزه این برنامه را از آن خود کند.

 

راغب علامه علاقه زیادی به حضور در برنامه‌های تلویزیونی دارد و در سال ۲۰۱۱ در برنامه معروف عرب آیدل به عنوان سرپرست قضاوت‌کنندگان این برنامه انتخاب شد. جالب است بدانید راغب علامه از جانب سازمان ملل به عنوان سفیر تغییرات آب‌و‌هوایی انتخاب شده است.

 

۹. ورده

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

این ستاره دنیای موسیقی عرب اصالتی لبنانی الجزایری دارد و متولد فرانسه است. ورده از سنینی کودکی کار خود را با خواندن شعرهای میهن‌پرستانه شروع کرد و در بیشتر ترانه‌های او اتحاد میان ملت‌های عربی را شاهد هستیم.

 

ورده که در میان کشورهای عربی به عنوان رز الجزایری معروف است را مدتی در صحنه‌های موسیقی شاهد نبودیم، دلیل این غیبت اجازه ندادن همسر ورده به خوانندگی وی بود. اما ورده که قلبش همیشه برای موسیقی می‌تپید نتوانست زیر بار خواسته همسرش برود و با جدا شدن از وی دوباره فعالیت موسیقی خود را شروع کرد. ورده به دلیل چهره زیبایی که داشت چندین بار در فیلم‌های سینمایی حضور پیدا کرد و نهایتاً در سال ۲۰۱۲ دار فانی را وداع گفت.ورده در قبرستانی در الجزایر که قهرمانان جنگی این کشور خاک می‌شوند دفن شده است.

 

۱۰. ایهاب توفیق

 

خواننده های عرب‌,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

عشق ایهاب به موسیقی از دوران کودکی نمودار شد و از آنجایی که پدرش بازیگر و کارگردان سینما بود به راحتی توانست خوانندگی را ادامه دهد. ایهاب صدای بسیار گرمی دارد و ترانه‌های با معنی را برای خواندن انتخاب می‌کند.

 

ایهاب توفیق در دوران نوجوانی به اصرار دوستانش در برنامه استعدادیابی شرکت کرد و محمد عبدالوهاب یکی از داوران این برنامه ایهاب را تشویق کرد تا به خوانندگی ادامه دهد. ایهاب فعالیت‌های انسان‌دوستانه زیادی دارد و در سال ۲۰۰۱ کنسرتی به نفع عراقی‌هایی جنگ‌زده برگزار کرد.

 

در کنار این موارد ایهاب به عنوان خواننده‌ای عرب‌زبان شناخته می‌شود که تحصیل‌کرده رشته موسیقی است و دکترای موسیقی را در سال ۲۰۰۲ کسب کرده است.

 

در این قسمت به پایان فهرست خوانند‌های عرب‌زبانی رسیدیم که خاطرات خوشی با آن‌ها داشته‌ام. در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از طرفداران موسیقی عرب هستید و خواننده یا نوازنده خاصی را سراغ دارید، در قسمت نظرات نام و مشخصات این خواننده را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

ترجمه از محمد کاملان

 

bartarinha.ir
  • 26
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
الیسا
سعد المجرد را یادتون رفته بزارید بهترین خواننده دنیاست
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش