جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۷۱۳
چهره ها در سینما و تلویزیون

کیمیایی: دولت 'تدبیر و امید' وقتی به قدرت رسید، زیر تمام وعده‌هایش زد/ سینمای ما تنبل است و ادای روشنفکری درمی‌آورد

پولاد کیمیایی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
اولین بار است که در سالهای اخیر پولاد کیمیایی در فیلم پدرش مسعود کیمیایی حضور ندارد و با کار علی عطشانی به جشنواره فیلم فجر می‌آید؛ این بازیگر فیلم "معکوس" را در قامت کارگردانی روی پرده دارد و از برخورد غیراصولی سینمایی‌ها با آن گلایه دارد.

به گزارش تسنیم، فرزند کارگردان معروف مسعود کیمیایی است و با "سرب" پایش را در سینما گذاشت و با "تجارت" از آلمان به ایران آمد و ماندگار شد. معمولاً او را به نقش دومی کارهای پدرش می‌شناسند اما با کار "مرگ تدریجی یک رویا" خودش را بازیگر تلویزیون هم معرفی کرد؛ کاری که پولاد کیمیایی با گریمی خاص و نقشی متفاوت بازی کرد.

پولاد کیمیایی سالها در سینمای پدرش مسعود کیمیایی بازی کرده و درباره جدایی از این قالب بارها صحبت کرده و گفته است که قهرمان سینمای کیمیایی بودن خودش بزرگترین فرصت است. پولاد در جریان گفت‌وگویش با خبرگزاری تسنیم  به این نکته اشاره می‌کند که من در فیلم "جرم" خودم را شایسته سیمرغ می‌دانستم اما این اتفاق نیفتاد اما درس بزرگی برای من بود که استقلالم را بیشتر کرد.

پولاد کیمیایی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

"معکوس" نام اولین فیلم سینمایی پولاد کیمیایی در مقام کارگردانی است و آخرین کارش در بازیگری به فیلم سینمایی "خفه‌گی" فریدون جیرانی برمی‌گردد و در تلویزیون هم "ماتادور" را در کنار "مرگ تدریجی یک رویا" و "ششمین نفر"، "خون بها" و قرار است با "سلفی با دموکراسی" علی عطشانی هم به جشنواره فیلم فجر بیاید.  

او در ابتدای گفت‌وگو از برخورد نادرست و غیراصولی سینما با فیلم "معکوس" صحبت کرد و به تسنیم  گفت: من کارگردان جوانی بودم و این سینما قدر نمی‌داند و به ما انگیزه نمی‌دهد کار بعدی را شروع کنیم؛ چرا که ۳۳ سینما "معکوس" را نشان می‌دهند و ۱۷۰ سینما هم به "مطرب" اختصاص داده شده است. قرار بود "مسخره باز" در گروه اول نشان دهنده و بعد از آن فیلم من را جایگزین کنند و به یک باره "مطرب" را سرگروه کردند. این نوع اکران کردن اجحاف به امثال فیلم "معکوس" است. معلوم نیست چه کسی قضاوت می‌کند این فیلم خوب است یا بد و چنین سانس‌ها و وضعیت اکرانی را به آن فیلم اختصاص دهید.

کیمیایی به این نکته اشاره کرد که اصلاً "مطرب" در لیست اکران نبوده است، تصریح کرد: فیلم "مطرب" اصلاً در لیست اکران نبوده، چون دردانه‌ای برخی از آقایان بوده خواستند الان این فیلم اکران شود. این رویه‌ها به برخی از فیلم‌ها لطمه می‌زند و آنها را نابود می‌کند. واقعاً با چه امیدی باید فیلم ساخت و از طرفی حال مردم خوب نیست از آلودگی هوا، بیکاری، گرانی، سختی و مشکلات؛ یا باید مطرب ساخت، فیلمی که فاقد ارزش‌های سینمایی است و صرفاً برای این ساخته شده که بیخودی مردم را بخنداند و یا باید فیلم دولتی و نهادی ساخت که آن هم داستان‌های خودش را دارد. با این تفاسیر در سینمای مستقل این طور کارها از بین می‌روند و به آنها اهمیت داده نمی‌شود.

پولاد کیمیایی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

وی افزود: من تجربه بازیگری در کارهای پیچیده و سخت داشتم و برای اولین بار آمدم در سینما و مخاطب را در معرض کار جدید، متفاوت و چالشی جذاب بگذارم. وقتی در شب پلانی بارندگی توأمان با مسابقه ورزشی را می‌بینند شاید ندانند باید چندین تانکر آب و در نبود امکانات جدید و تکنولوژی‌های لازم سینمایی، چقدر کارگردان مراقبت کند تا مخاطب شاهد و ناظر این موقعیت باورپذیر باشد. هنوز هم با این امکانات و نبود زیرساخت‌های لازم، دو ماشین در حرکت را نمی‌توانیم همزمان نشان دهیم و باید به فکر آوردن تکنیک‌های جدید سینمایی باشیم نه اینکه در اختیار برخی قرار بگیرد و بس.

پولاد کیمیایی در پاسخ به این سوال که آیا قرار نیست برای تلویزیون کاری بسازد و یا بازیگری متفاوت‌تر و مستمرتری در این مدیوم داشته باشد، تأکید کرد: تلویزیون خصوصاً در سالهای اخیر نشان داده که دنبال کارهای جدید، متفاوت و پروژه‌های بزرگ و ماندگار نیست یا مشکل بودجه‌ای دارد و یا اینکه برخی هستند که نگاه‌شان دم‌دستی و مثل سریال‌های قدیمی تلویزیون نیست. من یادم است در زمان و برهه مناسبت‌ها، سینمایی‌ها می‌گفتند این زمان، زمان دیدن تلویزیون است و مخاطب غرق در تماشای این مدیوم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز مثل دهه ۶۰ و ۷۰ تلویزیون سریال نمی‌سازد و به تدریج افول کرده و بیشتر تولیدات تلویزیونی را کارهای عادی فرا گرفته در حالیکه تلویزیون‌های دنیا یا کمپانی‌های سریال‌سازی مثل نت‌فلیکس و اچ بی او سریال‌هایشان هم در حد سینما است. واقعاً دیگر دوره عامیانه‌سازی تمام شده و تلویزیون ما باید از این فضا خودش را خارج کند.

پولاد کیمیایی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

کیمیایی با اشاره به ساخت "ماتادور" و کارهای پلیسی در تلویزیون، گفت: اولاً کار حادثه‌ای و پلیسی کمتر در تلویزیون می‌بینیم و ثانیاً کار ماندگاری نمی‌سازند. مصداق بارز آن پخش برخی از این نوع کارها است که "ماتادور" را هنوز هم می‌بینند. من دوست دارم در تلویزیون کار کنم بستگی دارد تلویزیون چه اندازه و قواره‌ای را درنظر بگیرد. ساخت کار فقط منوط به بودجه و بحث‌های مادی نیست و باید با دانش و پشتوانه تحقیقی و پژوهشی سریال را جلوی دوربین ببریم؛ نه ریخت و پاشی سریال بسازیم و نه سریع و با عجله!

بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به سریال "ششمین نفر" افزود: ما زمانی که سریال "ششمین نفر" را می‌ساختیم روزی ۱۶، ۱۷ ساعت کار می‌کردیم گاهی با قهوه خوردن خودم را بیدار و سر حال نگه می‌داشتم. در سینما و تلویزیون برنامه‌ریزی حرف اول را می‌زند و مشتاقم اگر در تلویزیون بازیگری کنم یا کارگردانی، سراغ ژانرهای هیجانی، حادثه‌ای و پلیسی برویم که کمتر به سراغ‌شان می‌روند.

وی با اشاره به سینمای تنبلی که ادای روشنفکری درمی‌آورد، خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم سینمای ما در لاک خودش رفته، تنبل است و ادای روشنفکری درمی‌آورد. چون نمی‌تواند کار بزرگتری انجام دهد می‌ترسد سراغ کارهای جدید، متفاوت و ژانرهای متنوع برود. به همین خاطر است در این سینما، ژانرهای پلیسی، وحشت و تاریخی نمی‌بینیم. افتادیم به جان فضایی که ادای روشنفکری دربیاورد.

پولاد کیمیایی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

کیمیایی به راه‌اندازی جریان سوم سینما اشاره کرد و گفت: باید در کنار این جریان‌های موجود، جریان سومی راه بیفتد که سینما به سراغ کارهای جذاب برود و ژانر پلیسی عالی بسازیم معمایی و بار پژوهشی جامعی داشته باشد. من "متری شیش و نیم" را دیدم که می‌خواست این راه را برود و هزینه ۷ میلیاردی هم صرف کرد نمی‌خواهم بگویم فیلم خوبی نبود اما به نظرمن ژانر پلیسی ندشاشت و نکته‌ای که باید به عنوان گرامر اصلی فیلم مطرح می‌شد اینکه پلیسی اکتشافی انجام می‌دهد و تلاش می‌کند به آن آدم برسد و به تدریج این کشف و شهود به منصه ظهور می‌رسد اما در مدیریت صحنه‌های بعد، سرسری با این موضوع برخورد می‌شود. ما که دلمان برای شخصیت نوید محمدزاده در قصه سوخت و حتی مخاطب با خودش می‌گوید چرا باید اعدام شود؟ اما این آن نتیجه مطلوب نیست، چرا که این شخصیت باعث بیچاره کردن عده کثیری در جامعه بوده است و فیلم در دو گانگی می‌ماند.

بازیگر فیلم "جرم" و "حکم" در پاسخ به این سوال که چرا در فیلم جدید پدرتان مسعود کیمیایی نیستید، گفت: من قرارداد با "سلفی با دموکراسی" بسته بودم و نمی‌توانستم در خدمت ایشان باشم و پروژه "خون شد" را هم در زمان مونتاژ می‌بینم و با فیلم عطشانی در جشنواره هستم. این فیلم سیاسی نیست و یک کار معناگرا است. ماجرای دو فرشته‌ای که یکی خوب و دیگری بد به زمین می‌رسند.

او درباره لیست متفاوت بازیگران فیلم جدید مسعود کیمیایی، افزود: بازیگران متفاوت و خاصی بودند و ایشان هم می‌توانستند از بازیگران ستاره سینمای ایران بهره ببرند اما دنبال گیشه و ستاره نبودند و بیشتر مقصود و مفهوم فیلم برایشان اهمیت داشت. تقریباً سینمای خود مسعود کیمیایی است و اولین بار است آنقدر از پدرم دور شده‌ام.

پولاد کیمیایی در پاسخ به این سوال که چرا برخی بازیگران و چهره‌های معروف در حوزه‌های مختلف هنری در جریانات سیاسی بازی دخالت می‌کنند، توضیح داد: برای ما هنرمندان همیشه این شکلی است که اگر حرفی نزنیم محکوم به سکوت و نبودن در کنار مردم می‌شویم و اگر حرفی بزنیم هم می‌گویند سلبریتی‌ها گفته‌اند! به هر حال اتفاقات اخیر، تلخ بوده است. در زمان انتخابات من شخصاً از آقای روحانی حمایت کردم؛ شاید بپرسید چرا حمایت کردم؟

عاشق چشم و ابرو و لبخند زیبای ایشان نبودم؟ ایشان آمد وعده‌هایی داد و گفت ما داریم برجامی را پیش می‌بریم که قرار است آزادی بیان بیشتری را در جامعه شکل دهد و من به عنوان جوان انقلاب که سال ۱۳۵۹ بدنیا آمدم و همه‌چیز را تا الان درک کرده‌ام و اگر از من سوال کنید من تمام این سال‌ها در کنار دیدگاه اصلاح‌طلبی بودم، نه اصلاح‌طلب‌ها! اصلاح‌طلب‌هایی که الان هستند متأسفانه آدم‌هایی‌اند که در ظاهر از خیلی مسائل نان می‌خورند اما از خیلی‌ها تندروتر و بدترند.

وی اضافه کرد: می‌دیدیم آقای روحانی آمده و می‌گویند از تفکری نمایندگی می‌کند و می‌گوید من کلیدی دارم و می‌خواهم تدبیر و امیدی راه بیندازم. ما هم آمدیم از ایشان حمایت کردیم و ایشان رأی آورد؛ جامعه ما الان چهار سال است جریانی راه انداخته‌اند که هر روز می‌نویسند و می‌گویند شما باعث شدید! اگر ما اعتقاد به قانون جمهوری اسلامی داشته باشیم شورای نگهبانی دارد که صلاحیت ایشان را به عنوان رئیس‌جمهور اعلام کرده‌اند. چرا برای ما هشتک درست می‌کنند سلبریتی بی‌سواد و همه‌جا می‌زنید. چرا در جاهایی که لازم است از ظرفیت هنرمندان استفاده می‌کنید؟ حتی آقای روحانی هم همین کار را کرد و از تمام هنرمندان استفاده‌اش را کرد و وقتی به قدرت رسید زد زیر تمام وعده‌هایش.

کیمیایی تأکید کرد: یک هنرمند در جهان سوم اگر کنار مردم نباشد و سکوت کند می‌گویند پس به نفعش نیست و وقتی که اظهار نظری  می‌کنید و کلیت جامعه هنری در درونش هستند تو نباشی می‌گویند چرا نیست؟ حتماً از جایی به او نفعی رسیده و تطمیع شده است؟ جریانی راه افتاده که ما را تخریب کنند اما کجای دنیا هنرمندانشان را تا اینجا تخریب می‌کنند؟

وی با اشاره به اینکه چرا معنای سلبریتی عوض نمی‌شود، گفت: سلبریتی یعنی چه؟ چطور وقتی ما یک واژه‌ای به انگلیسی استفاده می‌کنیم همه می‌آیند و می‌گویند فارسی انتخاب کنید اما چرا معنای سلبریتی عوض نمی‌شود؟ چون ما خائن‌هایی باشیم که از آمریکا دستور می‌گیریم و آدم‌هایی هستیم که دائماً فریب می‌خوریم و در جامعه خوف‌ناک هستیم.

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش