دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۶ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۶۳۶
چهره ها در سینما و تلویزیون

همه ممنوع التصویرهای سیما؛ از حسین پاکدل تا جهانگیر کوثری

ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الکار و حتی مهاجرت‌ها؛ این اتفاقی است که در سال‌های گذشته برای برخی چهره‌های صداوسیما رخ داده است، اما به نظر می‌رسد که اخیرا روند آن صعودی شده است!

درست یک روز بعد از لایو اینستاگرامی رزیتا قبادی، مجری شبکه دو که بابت خارج شدن کلمه« رقص» از زبان میهمان برنامه، ممنوع التصویر یا ممنوع الکار شده بود، متن گفت وگوی محمدرضا حیاتی، اخبارگوی سابق صداوسیما، با داریوش فرضیایی یا همان عموپورنگ هم منتشر شد که از صداوسیما بابت محترمانه نبودن فرایند کنارگذاشتنش گلایه نموده بود. خانم قبادی در همان لایو اینستاگرامی گفته بود که برای صداوسیما مخاطب مهم نیست و تنها چیزی که برایشان مهم است، خودشان هستند. او پس از اعلام خبر حضورش در لایو اینستاگرام از سوی مدیران صداوسیما و شبکه دو دعوت شده بود که مجددا به کار بازگردد و حتی قول تهیه بلیت هم به او داده بودند، اما نپذیرفته بود و در همان برنامه لایو گفت از عادل فردوسی پور که بزرگ تر و محبوب تر نیستم، با او چه کردند و چه تضمینی هست که دوباره با من همین کار را نکنند، من دیگر نمی خواهم به صداوسیما بازگردم.

حیاتی که به علت نام بردن از یک خواننده پیش از انقلاب، عذرش بعد از نزدیک به ۴۰ سال از صداوسیما خواسته شد، به عموپورنگ گفته است:« در رسانه خیلی ها زحمت می کشند، مردم ما را جلوی صحنه می بینند، اما نیروی های زیادی زحمت می کشند و هیچ کس نمی بیند، بازنشسته می شوند و هیچ کس آنها را نمی شناسد. اینها شاید از چهره های هنری هم تأثیرگذارتر باشند؛ من توقع نداشتم وقتی بازنشسته شدم با من به طرز ویژه ای برخورد شود اما طبعا کسی که علاقه مند به رسانه است اگر زمانی هم قرار است کنار رود باید مقداری محترمانه تر برود».

رزیتا قبادی هم اخیرا اجرای برنامه عصر خانواده شبکه دو را بر عهده داشت، تا این که در ویژه برنامه شب یلدا میهمان برنامه اش از مردم و بینندگان برنامه خواست در شب یلدا رقصیدن را در برنامه شب نشینی شان بگذارند تا در زمانه کرونا (corona) گرفتار افسردگی نشوند». بابت همین کلمه او روز بعد مجبور شد از مردم سه بار عذرخواهی کند که حالا آن طورکه خودش گفته این اصرار از سوی مدیر شبکه بوده است. خودش گفته که« از استرس آن برنامه جنجالی حتی مشکل قلبی پیدا کردم. طی این مدت خیلی ناراحت بودم. شب ها تا صبح گریه می کردم و حال مناسبی نداشتم. الان هم حال خوبی ندارم اما مقاومم». وی گفته است:« از وقتی عادل فردوسی پور و برنامه پرمخاطب نود کنار گذاشته شد متوجه شدم تلویزیون برای مخاطبانش ارزش چندانی قائل نیست». مجری سابق برنامه عصر خانواده در پایان حرف هایش خاطرنشان کرد:« مردم عزیز من از همین جا دست شما را می بوسم و بخاطر آنکه آن شب به خاطر کلمه رقص از شما معذرت خواهی کردم از شما معذرت خواهی می کنم. من بابت آن معذرت خواهی شرمنده هستم. الان هم بابت آن عذرخواهی اجباری از شما عذرخواهی می کنم».

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

حسین پاکدل

حسین پاک دل مجری پخش شناخته شده ای بود که اوایل دهه ۷۰ با منتفی شدن حضور مجری پخش، چهره او هم کم تر در تلویزیون دیده شد، ولی هنگامی که دهه ۷۰ از نیمه گذشت، دیگر تصویر او در قاب جای نگرفت. به نظر میرسد شرایط سیاسی و برخی اعلام موضع های او بود که اجازه نداد همکاری اش با تلویزیون ادامه داشته باشد، هرچند تا زمان بازنشستگی بعنوان کارمند صداوسیما شناخته می شد. حتی چند سال قبل مسوولان برگزاری سی ودومین دوره جشنواره فیلم فجر تصمیم گرفتند پاکدل را بعنوان مجری مراسم پشت تریبون بفرستند که با واکنش سرد مسئولان صداوسیما مواجه شدند.

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

جواد یحیوی

جواد یحیوی گرچه هرگز خبری رسمی و صریح درباره ممنوعیت کاری اش منتشر نشد، ولی بسیاری دلیلش را فعالیت های سیاسی او در دوران انتخابات ۸۸ در کمپین یکی از نامزدها می دانند؛ ولی از سویی در آن زمان بیش از یک سال بود که یحیوی هیچ برنامه ای در سیما نداشت. عده ای دیگر هم حضور یکی از چهره های سیاسی روی آنتن زنده برنامه او را علت ممنوعیت تصویری اش می دانند و گویا حضور آن چهره چندان به مذاق مدیران سیما خوش نیامده بود. ممنوعیت تصویری او البته تدریجی بود. یحیوی از میرحسین موسوی حمایت کرد و مجری بعضی از مراسم های این نامزد انتخاباتی بود و هرازچندگاهی سخنانی علیه دولت نهم و محمود احمدی نژاد می گفت؛ از جمله آنکه خاطرنشان کرد :« مردم کشور ایران هوشیارتر از آن هستند که از یک سوراخ دو بار گزیده شوند» یا« آقای موسوی در صورت پیروزی تلاش دارند تا اگر نفت را بر سر سفره مردم نمی برند، لااقل نان را ببرند». او اکنون در کار بازیگری و تئاتر مشغول است.

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

محمود شهریاری

مشهورترین مجری ممنوع التصویر تلویزیون محمود شهریاری است. در رابطه ممنوع التصویری شهریاری روایت های مختلفی هست؛ از لورفتن فیلم انجام حرکات موزونش در یک مجلس عروسی تا آوردن اسم خوانندگان لس آنجلسی در برنامه زنده. البته این مجری پرانرژی دفعات زیادی ممنوع التصویر شده و هر بار هم علت خاص خودش را داشت. شهریاری سال ۹۴ در مصاحبه با رشیدپور در برنامه« دید در شب» اعلام کرد که درحال حاضر هم ممنوع التصویر است، آن هم به دلیلی که هیچ کس نمی داند، حتی خود او! در طول این سال ها تعداد دفعاتی که او ممنوع التصویر و به قول خودش آزادالتصویر شده است، به قدری زیاد بوده که کسی آمار دقیقش را ندارد.

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

فرزاد حسنی

فرزاد حسنی هم پس از گفت وگو با سردار رادان در برنامه کوله پشتی و پرسش های بی پرده ای که از رئیس پلیس وقت تهران پرسید، این سؤالات به مذاق خیلی از مسئولان خوش نیامد و همین موجب شد که در همین برنامه عذر او را بخواهند. در بخشی از این مصاحبه، مجری برنامه از رئیس پلیس تهران پرسید که آیا فیلمی را دیده است که در آن نشان داده می شود مأموران نیروی انتظامی با کتک و لگد دختری را به داخل ماشین پلیس پرت می کنند؟ پاسخ احمدرضا رادان به این پرسش منفی بود. حسنی که قرار بود طی دو شب میزبان سردار رادان باشد، پس از اجرای برنامه دوم از کار کنار گذشته شد و جایش را به امیرحسین مدرس داد. بعد از آن هیچ گاه فرصت عرض اندام به او داده نشد. مگر یکی، دو سال بعد در ویژه برنامه تحویل سال با همراهی آزاده نامداری، همسر سابقش. سال ۹۵ او دوباره با برنامه اکسیر به آنتن بازگشت که با شروع فعالیت مرتضی میرباقری در معاونت سیما، این برنامه متوقف شد. رضا رشیدپور با سلسله برنامه های« شیشه ای»،« عبور شیشه ای»،« شب شیشه ای» و« مثلث شیشه ای» خود توانسته بود پای همه سوپراستارها را به تلویزیون باز کند و با آنها گفت وگوهای چالشی درست و درمان انجام دهد. او در اوایل برنامه آخرش از آنتن پایین کشیده شد و با برنامه ای نیمه کاره، پرونده اش در تلویزیون بسته شد. او بعد از بازگشت دوباره به صداوسیما مجموعه آیتمی- نمایشی« عینک آفتابی » و حالا خورشید را روی آنتن برد.

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پور دیگر مجری توانمند تلویزیون بود که بعد از ۲۰ سال اجرای برنامه نود در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ و بعد از بالاگرفتن شعله های اختلاف میان او و علی فروغی، مدیر جوان و تازه کار شبکه سه، از تلویزیون کنار گذاشته شد، ولی مدیر روابط عمومی شبکه سوم سیما علت حذف عادل فردوسی پور را این چنین برشمرد:با عنایت به رفتار غیرحرفه ای تهیه کننده و مجری برنامه نود ، عادل فردوسی پور، در عدم پخش این برنامه بعد از بازی انگلیس- اسپانیا در دوشنبه گذشته و همچنین استمرار رفتار خارج از عرف ایشان در مصاحبه خلاف ابلاغ گروه ورزش، برنامه مذکور پخش نخواهد شد. عادل فردوسی پور سابقه اجرا و تهیه کنندگی برنامه های شاخص تلویزیونی نظیر:« فوتبال ۱۲۰»،« ۹۰»،« لذت فوتبال»،« بیست چهارده»،« بیست هجده» و ... را در کارنامه خود دارد.

همه ممنوع التصویرهای سیما,چهره های صداوسیما

جهانگیر کوثری

جهانگیر کوثری، همسر رخشان بنی اعتماد و پدر باران کوثری هم که قبل از این سال ها اجرای برنامه« ورزش از نگاه دو» را بر عهده داشت، در مورد غیبت خودش در تلویزیون گفته است:« من سال ها در تلویزیون فعالیت کردم و مجری برنامه« ورزش از نگاه دو» بودم، در سال ۹۰ از تلویزیون بیرون آمدم ولی واقعیت این است که من را از تلویزیون اخراج کردند. همانطور که باران و خانم بنی اعتماد را هم ممنوع التصویر کرده اند. هیچ علت و توضیحی به من داده نشده است؛ به همان علتی که باران و خانم بنی اعتماد را در تلویزیون نشان نمی دهند و تیزرهای فیلم هایشان را پخش نمی کنند، من هم از سال ۸۸ دچار مشکل و در نهایت اخراج شدم و الان هم من را به تلویزیون راه نمی دهند».

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
این همه جوان بااستعدادوخوشتیپ داریم نوبتی هم باشه نوبت این جوانهاست خداییش خسته شدیم ازاین مجریهای ایربگ دارکچل توحرف بپر
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش