هنرهای ترسیمی
هنر ترسیمی به هنری گفته میشود که در آن هنرمند در زوایای مختلف، خطوطی را رسم می کند و یک یا چند موضوع را به صورت دوبعدی در قالب یک تصویر( نقاشی) یا متن( خطاطی) به مخاطبش ارائه میدهد. درحقیقت هنرهای ترسیمی به نوعی از هنرهای تجسمی گفته میشود که( مانند مجسمه سازی) غیر قابل لمس است و صرفا جنبه ی بصری دارد.
تمام افراد مسن و جوان از هنرهای بصری برداشت های متفاوتی دارند که از مزیت این هنر محسوب میشود و از معایب هنرهای بصری اینست که مخاطب در بعضی اوقات ، محو شکل و خطوط و رنگ می شود و از مطلب اصلی که قصد دارد به مخاطبش در اثر خود نشان دهد، دور می شود.
انواع هنرهای ترسیمی
هنرهای ترسیمی دارای انواع مختلفی نظیر نقاشی، اسکیس، خطاطی، عکاسی و موارد دیگری هستند که هر کدامیک از این شاخه ها به بخش های مختلفی تقسیم میشوند. در ادامه با انواع این هنرها اشنا شوید:
- هنرنقاشی از زیر مجموعه های هنرهای ترسیمی:
از مهم ترین و پرمخاطب ترین هنرهایی که در سالیان دراز بین تمامی هنرها، مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته، هنر نقاشی می باشد. هنر نقاشی به هنری گفته میشود که بر روی یک سطح، تصویر ذهنیت یا واقعه ی اتفاق افتاده را ترسیم میکنند. هنر نقاشی به اینصورتست که از رنگها برای شخصیت بخشیدن به سطحی خام بر روی سطوح استفاده میکنند. نقاشان توانسته اند در طول زندگی بشر به واسطه قدرت این هنر، مفاهیم بسیاری را به انسانها اموزش دهند. نقاشی به عبارتی دیگر به بیان تصویری مفاهیم و واقعیات زندگی گفته میشود.
- هنرخطاطی از زیر مجموعه های هنرهای ترسیمی::
به هنر زیبا نوشتن، هنر خوش نویسی یا خطاطی می گویند. خوش نویس، توانایی انجام این کار بسیار زیبا و ظریف را دارد. البته که خطاطی عینا شبیه هنر است. حروف را با استفاده از این هنر بر روی کاغذ با دقت و رعایت اصولی خاص می چینند و از این طریق به جملات رقص و سما می بخشند. هدف از هنر خطاطی اینست که در کار از ارزش های زیبایی شناسی بهره گرفته شود.
- هنراسکیس از زیر مجموعه های هنرهای ترسیمی:
هنراسکیس در بعضی از رشته های هنری به معنای طراحی سریع یا طراحی اولیه می باشد. از این رشته های هنر می توان به طراحی صنعتی، معماری و نقاشی و حتی طراحی وب و طراحی نرمافزار کاربردی موبایل( بطور کلی طراحی رابط کاربری) اشاره کرد. از جزئیات در پیش طرح چشم پوشی می شود و به صورت غیر دقیق، کلیات موضوع را نشان میدهد. به این ترتیب صرفا از یک رنگ برای اجرای پیش طرح استفاده می شود. اسکیس به روش طراحی با دست در معماری گفته میشود که طرح های سریع و منحصربهفردی را میتوان با استفاده از هنر دست طراحی کرد. اسکیس برای ایجاد طرح های خلاقانه و ابتکاری، فرصت مناسبی را برایمان فراهم می کند که ایده ها و طرح های موردنظر را میتوان با استفاده از آن با سرعت زیاد و به آسانی طراحی کرد.
- هنرعکاسی از زیر مجموعه های هنرهای ترسیمی:
هنر ثبت وقایع در طول زمان را هنر عکاسی می گویند. با استفاده از هنر عکاسی میتوان شرایط انسانی را در هر موقعیتی به ثبت رساند و انسان را با استفاده از عکاسی در موقعیت ثبت شده قرار می دهد و درک ما از شرایط پیش آمده را باتوجه به عواطف و احساسات بروز داده شده از ما در عکس بالاتر میبرد. در واقع در هر لحظه از زمان از هنر عکاسی میتوان استفاده کرد و به عنوان تنها هنری شناخته میشود که از تصاویر متحرک برای نشان دادن وضعیت بشر به صورت دنباله دار استفاده می کند. ابتدا عکاسی در در فرانسه به وجود آمد درحالیکه هنر عکاسی امروزه، نتیجه تلاش بسیاری از افرادیست که در طول تاریخ توانسته اند به اکتشافات و اختراع هنر عکاسی بپردازند.
هنر دو بعدی
یکی از هنرهای دوبعدی به نام هنرهای ترسیمی می باشد. برای نمایش این هنر از کاغذ، بوم و غیره استفاده میکنند. این هنر را در ابتدا با استفاده از دست و ابزارهای رایجی نظیر مداد خلق میکردند درحالیکه امروزه برای خلق این هنر از کامپیوتر و تکنولوژی نیز استفاده میکنند. هنرهای ترسیمی از هنرهای بصری به شمار میرود و موجب تحریک حس دیداری میشود. امروزه این هنر با استفاده از تکنیک هایی حالت سه بعدی به خودش می گیرد و یا به آن بافت میدهند ، به این ترتیب میتوان از آن به عنوان هنری ادراکی یاد کرد.
دلایل اهمیت بالای هنرهای ترسیمی
به نوعی بنیان و خط الرسم هنرهای دیگر( مثل مجسمه سازی , معماری, شیشه گری و...)، هنرهای ترسیمی میگویند و بنابراین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و قلمرو کاری گسترده دارد.
تمامی ما با هنرهای ترسیمی از بچگی اشنا شده ایم و اقراق نیست که بگوییم نخستین هنری که انسان ها بدون این که اموزش ببینند با آن اشنا می شوند، همین هنر است. در رابطه با این اثر هنری بهتر است بدانید که با رابطه ی خلاقه ی دست و مغز حاصل میشود. این هنر در اثر ترسیم بر روی کاغذ، دیوار و هر صفحه ی دیگر به دست می آید. از هنرمندان ترسیمی می توان به معماران، نقاشان، طراحان اشاره کرد. این هنرمندان در هنگام ترسیم از تخیل و خلاقیت خود استفاده می کنند. البته تمام چیزهایی که ترسیم می شود را نمی توان هنرهای ترسیمی نامید. با استفاده از تعاریف و اصول زیبایی شناسی می توان تفاوت هنر و غیرهنر را مشخص کرد. نوآوری مهم ترین نکته ایست که بر ارزش هنر می افزاید.
وجه مشترک تمام هنرها
وجه تشابه هنرهای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است، به این صورت که میتوان تمامی آن ها را به نام هنر شناخت. در روند شکل گیری اثر هنری، وجود عامل پر قدرت تخیل به عنوان یکی از نخستین ویژگی های مشابه میان هنرهای هفتگانه می باشد. دومین ویژگی مشترکی که در بین آثار هنری وجود دارد اینست که سرشار از عاطفه و احساسند، یعنی به آن ها عشق می ورزد و حالتی متفاوت را به خودش می گیرد.
بعدی چند معنایی و چند پهلویی برای آثار هنری در نظر گرفته شده است که از سومین وجه مشترک بین این آثار به شمار می رود. هر کسی از این هنر، استنباط و درک خاص خود را دارد. ویژگی مشترک سوم درواقع برگرفته از نتیجه و پیامد دو ویژگی اول می باشد. درصورت دخیل شدن اثر هنری تخیل و حس در آن، باتوجه به احساس هر فرد، معنای خاصی پیدا میکند. هنر بر روح انسان، پیامدها و آثار عمیق و ماندگاری برجای میگذارد. درصورت قوی تر شدن اثر هنری، این اثر ماندگارتر و جذاب تر بنظر میرسد.
آیا ترسیم هنر است؟
هنر را به عنوان مجموعه ای شناخته میشود که فرآیندی انسان ساخت دارد. محصول این فرایند تأثير به سزایی بر روی عواطف، احساسات و هوش انسانی دارد. در بیانی دیگر به توانایی کشف و نمایش زیبایی، هنر می گویند. هنر را از نظر تئوری به ۷ دسته تقسیم می کنند. در واقع به چیزی که ترسیم می شود هنر می گویند.
گردآوری: بخش هنر وسینما سرپوش
- 15
- 2