ژانر موزیکال
به یکی از ژانرهای فیلم که در طول فیلم، شخصیت ها و نقش های فیلم از خواندن ترانه استفاده می کنند فیلم موزیکال می گویند. در چنین فیلم هایی برای پیشبرد فیلم و معرفی شخصیت ها از ترانه ها و آوازها استفاده می شود. در بیشتر موارد، عناصری نظیر طنز، موسیقی و رقص، همراه با خواندن ترانه کاربرد دارد.
تاریخچه ژانر موزیکال
قدمت ژانر موزیکال با تاریخ سینما برابری میکند. استودیو های فیلمسازی، هم زمان با اضافه شدن صدا به سینما آثاری بر پایه ی موسیقی ساختند. سینما تا دهه ی ۱۹۵۰( دوران طلایی ژانر موزیکال)، شاهد شاهکار هایی بود که در این ژانر ساخته شده بود ولی این ژانر، بعد از دهه ی پنجاه میلادی به فراموشی سپرده شد. بااین حال ، هرساله آثاری در این ژانر ساخته میشود.
یکی از بهترین زمینه های روایی برای این که قصه های عاشقانه را در ترکیب با فانتزی و رویا تعریف کنید؛ ژانر موزیکال نام دارد.
نمونه های موفق خارجی و ایرانی ژانر موزیکال
فیلم سینمایی نظیر« مرا در سنت لوییس ملاقات کن» محصول ۱۹۴۴به کارگردانی وینسنت مینه لی،« در شهر» محصول ۱۹۴۹ و« آواز در باران» محصول ۱۹۵۲ به کارگردانی جین کلی و استنلی دانن و همچنین فیلم تحسین شده « لالالند» محصول سال ۲۰۱۶ اثر دیمن شزل از نمونه های موفق خارجی ژانر موزیکال به شمار می رود. فیلم« لالالند»، موفق به کسب هفت نامزدی گلدن گلوب هفتاد و چهارم و نیز چهارده نامزدی اسکار هشتاد و نهم شد.
ژانر موزیکال در ایران، هم چنان پابرجاست و در اینگونه سینمایی، تعداد آثار تولید شده بسیار محدود است. معمولاً فیلم های کودک و نوجوان نظیر فیلم های مجموعه« کلاه قرمزی» در سال های گذشته با موسیقی و آواز، پیوند مستحکمی داشتند اما تنها یک نمونه در سال های اخیر، در اینگونه تولید شد که به آن فیلم« گذر موقت» می گفتند و خیلی هم محبوب نبود. کارگردان این فیلم، افشین هاشمی نام داشت.
گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش
- 18
- 4