دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۵ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۹۶۶
هنرهای تجسمی

پایان همایش ۱۰ روزه عکاسان با طعم انتقاد از بی‌توجهی‌ها

مسابقه عکاسی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی
آیین اختتامیه ششمین دوره همایش ۱۰ روز با عکاسان در حالی روز گذشته برگزار شده که رییس هیئت مدیره انجمن عکاسان از بی‌توجهی به این انجمن و هنر عکاسی انتقاد کرد.

به گزارش خبرآنلاین، آیین اختتامیه ششمین همایش ۱۰ روز با عکاسان ۲۴ آذرماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

 

این مراسم با اسلاید شو عکس های زلزله اخیر کرمانشاه همراه با تارنوازی و آواز خوانی امیر حسین تفرشی آغاز شد و اجرای آن برعهده علی ضیایی بازیگر تئاتر بود.

 

سپس سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران در این مراسم گفت: انجمن عکاسان ایران در یک وضعیت شگفت انگیز نسبت به دیگر انجمن های تجسمی قرار دارد. در واقع انجمن همزمان با یک معضل و موهبت روبروست و آن داشتن حداقل هفت انجمن متعبر است. انجمن های صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، عکاسان خانه تئاتر، عکاسان سینمای ایران، عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، عکاسی میراث فرهنگی و انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران.

 

صمدیان ادامه داد: مادر عاطفی این انجمن ها انجمن عکاسان ایران است که در دل آن ششمین دوره این همایش که یک اقدام شگرف بود صورت گرفت. این اتفاق به این دلیل شگرف است که در شرایطی رخ می دهد که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ کمکی به انجمن ها نمی کند و انجمن با هزینه خود کاری می کند که مشابه آن در پاریس اجرا می شود اما نه به این کیفیت و شکل اجرایی.

 

رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران گفت: امسال در ششمین همایش ۱۰ روز با عکاسان خوشبختانه در هر گالری و در هر گوشه خانه هنرمندان یک اتفاق شگرف رخ می داد و اقدامات کمیته علمی عالی بود به گونه ای که می توان گفت مثل یک دانشگاه در وجهی فشرده عمل کرد.

 

مسابقه عکاسی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

صمدیان گفت: چنانکه که سحر سقا؛ پژوهشگر خراسانی در یکی از نشست های ۱۰ روز با عکاسان گفت روزانه به فاصله هر دو دقیقه به اندازه کل عکس های قرن نوزدهم تصویر تولید می شود. ما در این شیوع بی سلیقه گی باید مراقب و مواظب استعداد ها باشیم تا هرز  نروند.

 

صمدیان ادامه داد: امیدواریم که دولت یاد بگیرد و بودجه واقعی انجمن ها و بخش تجسمی را بدهد آن هم زمانی که بودجه کل معاونت هنری به اندازه یک فیلم سینمایی است.

 

مجید رجبی معمار؛ مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در ادامه این برنامه گفت: ۱۰ روز با عکاسان از رخدادهای جدی خانه هنرمندان است. برگزاری این تعداد کارگاه و نشست علمی برای انتقال تجربه های داخلی و جهانی در عکاسی خوشحال کننده است. امیدواریم سال آینده این رخداد با افق بزرگ تر و در شکلی بین المللی برگزار شود.ما خواستیم که امسال این خانه بدون ادعا در اختیار عکاسان باشد که امیدواریم این اتفاق رخ داده باشد.

 

در ادامه این مراسم ساعد نیک ذات؛ دبیر ششمین همایش ۱۰ روز با عکاسان گفت: پاییز همواره برای عکاسان به منزله بهار است. این همایش درست در زمانی شکل گرفت که عکاسی ایران متولی نداشت. بعد از تلاش های پی در پی برای ایجاد انجمن و پیگیری هایی که از  وزارت کشور انجام دادیم بالاخره توانستیم انجمن را برپا کنیم. در این سال ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اگر حوصله اش می کشید نهایتا یک دوسالانه عکاسی را برگزار می کرد.

 

نیک ذات ادامه داد: پیشنهاد ۱۰ روز با عکاسان در زمانی که فرزاد هاشمی؛ رییس هیات مدیره انجمن بود، داده شد. ما از سومین دوره به واسطه زنده روح کرمانی توانستیم برای این برنامه اسپانسر جذب کنیم و نحوه برگزاری همایش تغییر کرد. توانستیم بر اساس تجربه های نوشته شده خود در این سال ها آیین نامه ای را برای برگزاری این همایش تنظیم کنیم تا این رویداد به نوعی قائم به ذات نباشد  و نسل آینده بتواند بر اساس یک شکل مشخص کار کند.

 

مسابقه عکاسی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

این هنرمند عکاس گفت: این اتفاق در دل یک سازمان مردم نهاد رخ داده و این خود هیات مدیره بودند که تلاش کردند طبق آیین نامه این برنامه را برگزار کنند و هیچ گروه دولتی از ما حمایت نکرده است.

 

نیک ذات گفت: نوک پیکان ما در این همایش همواره کمیته علمی بوده است که با شعار کلی «عکاسی ، فرهنگ و جامعه» هر ساله رویکردی را انتخاب می کنند و بعد از انتخاب این رویکرد آیین نامه به دیگر انجمن ها ابلاغ می شود تا طرح های پیشنهادی خود را بدهند و سپس کمیته علمی طرح ها را بررسی می کند.  مسئولیت کمیته علمی در این دوره امسال بر عهده فردی بود که به واقع لایق این جایگاه است. دبیر کمیته علمی این دوره دکتر شهاب الدین عادل بود. ما بر اساس این آیین نامه مدیریت اجرایی همایش را به مریم منصوری، مدیریت هنری را به آقای مهدی وثوق نیا،  روابط عمومی را به مجید فروغی، و مسئولیت مالی را به مسعود پورکاشانی، بخش رسانه های دیجیتال را به جاوید نیک پور و بخش نگاه شخصی را به آرش کریمی سپردیم.

 

دبیر ششمین همایش ۱۰ روز با عکاسان گفت: ما مثل دوره های قبل طرح ها و ایده های انجمن ها را گرفتیم و تنها نقش مشاور را داشتیم.  بخش «نگاه شخصی» امسال را که دستپخت مجید ناگهی است به جانشین خلف او آرش کریمی سپردیم. همچنین امسال سعی کردیم نگاهی به کل کشور داشته باشیم که به دو استان مهم این کشور در حوزه عکاسی پرداختیم و مدیریت این دو استان را که یکی خراسان و دیگری آذربایجان غربی بود به کیارنگ اعلایی و رومین محتشم سپردیم.

 

نیک ذات گفت: امسال توانستیم در جریان ۱۰ روز با عکاسان،  ۱۳ کارگاه ، ۱۶ نشست تخصصی و ۲۸ نگاه شخصی برگزار کنیم. فکر می کنم این برنامه باید در سطح کشور چرخش داشته باشد و امسال تلاش می کنیم آیین نامه ای را به این منظور تدوین کنیم.

 

در ادامه این مراسم با پخش کلیپی از زنده یاد شاهرخ حاتمی هنرمند عکاس سرشناس ایرانی تقدیر شد.

 

کیارنگ اعلایی سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: دعوت از هنرمندان خراسان و برگزاری نمایشگاه این افراد که به شکلی سمبولیک اتفاق افتادانرژی زیادی را برای عکاسان مشهدی به وجود آورد. این نمایشگاه، نمایشگاه کاملی از هنرمندان خراسانی نبود و جای بسیاری از هنرمندان و جریان ها در این نمایشگاه خالی بود.

 

در ادامه این مراسم با حضور ساعد نیک ذات و کیارنگ اعلایی از چند عکاس خراسان تقدیر شد. حمید عرب بین، اکبر صالحی، فرامرز عامل بردبار، حمیدرضا گیلانی فر و نوشین وفادار هنرمندانی بودند که از آن ها تقدیر شد.

 

در ادامه رومین محتشم؛ کیوریتور نمایشگاه آذربایجان غربی گفت: این که گوشه چشمی به ما شد و عکاسی شهرستان جدی گرفته شد اتفاقی قابل تقدیر است. در خلال این همایش به واقع موقعیت برای شهرستانی ها به وجود آمد تا دیده شوند. در ادامه با حضور سیف الله صمدیان از عکاسان آذربایجان غربی عبدالله صمدیان، ید الله آزادی طلب، جواد پورصمد، خلیل مستوفی و صمد قربانزاده نیز تقدیر شد.

 

این مراسم با تقدیر از یدالله ولی زاده؛ رییس انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، حمید فروتن؛ رییس انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، سید عباس میرهاشمی؛ عضو هیات مدیره انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به نمایندگی از این انجمن، ابراهیم سیسان؛ رییس انجمن عکاسان خانه تئاتر، حافظ احمدی؛ رییس انجمن عکاسان سینمای ایران و مسعود زنده روح کرمانی؛ رییس هیات مدیره انجمن عکاسی میراث فرهنگی ادامه پیدا کرد.

 

مسابقه عکاسی,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

در بخش پایانی این مراسم، با حضور سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره و فرزاد هاشمی؛ عضو هیات مدیره انجمن عکاسان ایران از حامیان مالی ششمین همایش ۱۰ روز با عکاسان قدردانی شد. علیرضا عزیزی، نماینده شرکت تهران فوکا، محمود صلاحی؛ رییس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، عیسی علیزاده؛ رییس سازمان زیباسازی شهر تهران، مجید مسچی؛ رییس  موسسه سینما شهر، مجید رجبی معمار؛ مدیر عامل خانه هنرمندان ایران، آرش منصوری؛ رییس شرکت فیدبک سنتر  و علی شریعتی مقدم؛ رییس شرکت نوین زعفران حامیان مالی این رویداد بودند که با اهدای لوح و تندیس از آنان قدردانی شد.

 

در این مراسم سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران، ساعد نیک ذات دبیر همایش ۱۰ روز با عکاسان، مجید رجبی معمار؛ مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و هنرمندانی چون علی قلم سیاه، محمد فرنود، اکبر عالمی، فرزاد هاشمی، روسای انجمن های تخصصی عکاسی و عکاسان و هنرمندان دیگر حضور داشتند.

 

 در پایان این مراسم اعضای اجرایی ششمین رویداد ده روز با عکاسان و عکاسان روی سالن شهناز عکس یادگاری گرفتند.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش