
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مراسم اختتامیه نمایشگاه «ایران و ارمنستان،خاطره یک سرزمین» امروز در سالن همایش های موزه ملی برگزار شد.
در این مراسم، محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزههای کشور گفت: شاهد آن هستیم که فعالان فرهنگی و هنری توانستند دوستیها را جایگزین دشمنیها کنند. ما معتقدیم ثروتهای پایدار، ثروتهای اجتماعی جامعه هستند و این ثروتها هرگز آسیب نمیبینند و نابود نمیشوند. پس در واقع عمده سرمایه ما سرمایههای فرهنگی هستند و سازمان میراث فرهنگی عهده دار حفاظت از این سرمایههاست.
وی افزود: اینکه ما بتوانیم فرهنگ یک جامعه را تغییر بدهیم، راه دشواری است. زمانی که به امانت سپردن ثروتهای تاریخی و فرهنگی یک جامعه به کشورهای دیگر مطرح شد، با مخالفت های زیادی مواجه شدیم. البته امروز این فرهنگ تغییر کرد و نمایشگاه های فرهنگی و تاریخی به سفیران فرهنگی جوامع تبدیل شدند. امروز فرهنگها نیاز دارند که بیشتر همدیگر را بشناسند و انسانها نیاز دارند که بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند.
مدیر کل امور موزههای کشور خاطرنشان کرد: امروز ارمنستان پنجره ای را به روی ما باز کرد؛ بنابراین مردم ما بیشتر با فرهنگ ارمنستان آشنا شدند.
همچنین؛ جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران گفت: نمایشگاه «ارمنستان و ایران خاطره یک سرزمین» ۳ماه پیش گشوده شد و در طول این ۳ماه بیش از ۴۵هزار نفر از این نمایشگاه و موزه ملی بازدید کردند. بیش از ۶۰۰ بازدیدکننده نظرات خود را ثبت کردند.
وی افزود : تور بازدید کودکان نیز برقرار شد که نتایج آن در قالب یک نمایشگاه جانبی در معرض دید عموم قرار میگیرد.
رئیس کل موزه ملی ایران اظهار داشت: نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» بزرگترین نمایشگاه خارجی بود که در موزه ملی برگزار شده است.
در ادامه، سید احمد محیط طباطبایی اظهار داشت: هر فعالیت صحیح موزهای باید به همگرایی و از میان برداشتن کینهها ختم شود و موزهها در انجام این امر از همه فعالیتهای فرهنگی موثرتر هستند.
وی افزود: «نمایشگاه ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» بار دیگر همفکری و همراهی ایران و ارمنستان را به یاد ما آورد. امروز ما شاهد دو کتاب کتیبههای میخی اورارتویی از ایران و کاتالوگ مشترک نمایشگاه هستیم. این آثار مکتوب یادگاری از رویداد نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» هستند.
همچنین؛ تومانیان سفیر جمهوری ارمنستان، در بخش دیگری از مراسم اختتامیه نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» گفت: شاید دو سال پیش به همراه همکارانم مثل یک بازدیدکننده معمولی به موزه ملی آمدم و اگرچه در طول۳سال گذشته از نهادهای زیادی بازدید کردم، اما متوجه شدم که موزه ملی ایران در بین سازمان های دولتی یک استثناست.
وی افزود: نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین» پرثمر است. این موزه نتیجه برگزاری جلسات مشترک و امضای تفاهمنامه همکاری موزه های دو کشور است.
سفیر جمهوری ارمنستان اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه «ارمنستان و ایران؛خاطره یک سرزمین» فرصتی بود تا بتوانیم فرهنگ اورارتویی را به ایرانیان معرفی کنیم.
محمدحسن طالبیان،معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از مراسم اختتامیه نمایشگاه"ارمنستان و ایران؛خاطره یک سرزمین"گفت:مسلما میراث فرهنگی مشترک ما حلقه اتصال ملت های جهان بوده و ما نیازمند درک و تفاهم یکدیگر هستیم.کشورهای ایران و ارمنستان براساس این اندیشه نمایشگاه"ارمنستان و ایران؛خاطره یک سرزمین"که برگزار کردند و هم اکنون مقدمات برگزاری نمایشگاه آثار تاریخی ایران در ارمنستان فراهم می شوند.ما می دانیم که اشتراکات فرهنگی قابل توجهی با ارمنستان داریم.
وی افزود:ما معتقدیم که برگزاری نمایشگاه"ارمنستان و ایران؛خاطره یک سرزمین"که ساز گسترش تعاملات فرهنگی دو کشور است.من معتقدم ما ظرفیت های زیادی برای توسعه همکاری داریم و من به عنوان معاونت میراث فرهنگی کشور معتقدم که ظرفیت های زیادی برای همکاری داریم و هم اکنون نیز پرونده ای برای مرمت مسجد کبود ارمنستان باز شده است و پیگیری می شود البته این امر به میزان همکاری نهادهای مرتبط ارمنستان بستگی دارد.
خاطرنشان می شود در حاشیه مراسم اختتامیه نمایشگاه "ارمنستان و ایران؛ خاطره یک سرزمین" از دو کتاب(کاتالوگ نمایشگاه"ارمنستان و ایران؛خاطره یک سرزمین" و "کتاب کتیبه های میخی اورارتویی از ایران") رونمایی شد.
- 18
- 4