نادر مشایخی، فرزند مرحوم جمشید مشایخی در گفتوگویی با ایسنا که متعاقباً مشرح آن منتشر میشود، خبر نصب سردیس در روز شنبه را تایید و از نتیجه کار این بار ابراز رضایت کرده است.
مرحوم «جمشید مشایخی»، بازیگر سینما و تلویزیون ۱۳ فروردین ماه امسال درگذشت. به همین منظور قرار شد در تاریخ ۱۳ اردیبهشت، نام خیابان «ج» واقع در منطقه یک تهران (در ابتدای خیابان مقدس اردبیلی) به نام این هنرمند فقید تغییر و سردیسی نیز با شمایل او در این خیابان قرار داده شود.
اما پس از اینکه سردیس مرحوم مشایخی رونمایی شد، با انتقادهایی مبنی بر اینکه شباهتی با او ندارد، همراه شد.
رضاحسنزاده، سازنده سردیس که سابقه ساخت سردیس برای شخصیتهای دیگری چون «همایون شهنواز» (کارگردان سریال «دلیران تنگستان») را هم در کارنامه دارد، این بار نتوانسته بود به دلیل آنچه خودش کسالت عنوان کرد، مجسمه مشایخی را به طور کامل به اتمام برساند.
بر این اساس قرار شد که سردیس مرحوم مشایخی بار دیگر به کارگاه مجسمهسازی بازگردد تا این بار به درستی به اتمام برسد.
خبرنگار ایسنا به همین منظور با حسنزاده تماس گرفت تا از سرنوشت این سردیس آگاه شود.
او چنین توضیح داد: مجسمه این بار به خود مشایخی شبیه شده و هر کسی آن را دیده شباهتش را تأیید کرده است. فرزندان استاد مشایخی نیز شباهت اثر را با پدر خود تأیید کردهاند.
او درباره تغییرات اعمال شده در سردیس گفت: تغییراتی که لازم بوده در اثر انجام شود، صورت گرفته است. در حال حاضر هر کسی که تصویر را میبیند کاملاً متوجه میشود که صاحب اثر، جمشید مشایخی است. پایه سردیس، این بار کوتاه شده تا مخاطب بتواند به راحتی آن را نگاه کند و دید بهتری نسبت به آن داشته باشد؛ چراکه که دفعه قبل پایه آن بلند بود و کار را برای بیننده دشوار میساخت.
حسنزاده اظهار کرد که انتقادهای صورت گرفته درباره شباهت اثر نیز در کار لحاظ شده است؛ چراکه خود او قبلاً گفته بود انتقادهای وارده به کار را قبول داشته و از همان ابتدا به دلیل کمبود وقت و بیماری موفق به اتمام مجسمه نشده بود. در حال حاضر نیز اگر پس از رونمایی از مجسمه انتقاد دیگری نسبت به کار صورت بگیرد به ناتوانی او بازمیگردد.
در زیر میتوانید تصاویر سردیس را پس از تکمیل که به طور اختصاصی در اختیار ایسنا گذاشته شده، مشاهده کنید.
اظهار نظر فرزند جمشید مشایخی درباره سردیس اصلاحشده پدر
نادر مشایخی با ابراز رضایت درباره سردیس تکمیلشده از چهره پدرش، به ایسنا گفت: سردیس پدرم از ابتدا عجولانه و در زمان ناکافی ساخته شد. آقای حسنزاده (سازنده سردیس جمشید مشایخی) نیز کسالت داشتند به همین دلیل آنگونه که باید نتوانسته بود روی اثر کار کند و از این امر هم خیلی ناراحت بود؛ البته خود او میدانست که پس از رونمایی اثر با انتقاد مواجه خواهد شد و حتی پیش از اینکه کار را ببینم به من گفت که از دیدن آن شوکه نشدم، چون سردیس تکمیل نشده بود و قرار بود پس از رونمایی، بیشتر روی آن کار شود.
از او درباره تغییرات سردیس پس از اصلاح پرسیدیم. پاسخ داد: الآن بهتر و دقیقتر شده است و چهره پدرم را آنگونه که واقعاً بود، نشان میدهد. من خیلی اعتقاد داشتم که مجسمه پدرم باید آن چیزی باشد که مردم او را با آن میشناختند.
وی درباره تصاویری که در اختیار مجسمهساز برای ساخت سردیس «جمشید مشایخی» قرار داده شده، بیان کرد: چند تصویر برای ساخت مجسمه انتخاب شد ولی در نهایت با وجود اختلاف نظرهایی که داشتیم، توانستیم تنها یک عکس به درد بخور برای ساخت سردیس در اختیار آقای حسن زاده قرار دهیم. من معتقد بودم که باید تصویر پدرم در عکس آن چیزی باشد که مردم آن را میشناسند. نه اینکه مثلاً عکسی با ریش از او برای ساخت مجسمه انتخاب کنند. البته با ریش بد نبود ولی درست این است که مردم پدرم را آنگونه نمیشناختند، بلکه او همیشه با چهرهای همراه با سبیل حضور پیدا میکرد و این ویژگی چهره او دارای حالتی قهرمانانه بود و وقار خاصی به چهره او میبخشید گرچه که با ریش هم حالتی درویشی پیدا میکرد.
این موسیقیدان همچنین درباره نظر دیگر اعضای خانوادهاش درباره سردیس تکمیل شده پدرش، اظهار کرد: اخیراً به دلیل اینکه مشغول کار بودهام هنوز آنها را ندیدهام و نظرشان را نمیدانم.
- 9
- 5
مریم قنبری
۱۳۹۸/۳/۱۱ - ۹:۲۰
Permalink