پرویز پرستویی بازیگر مشهور که پیش از این بارها از مصادره ی خانه حسن شماعی زاده در تهران انتقاد کرده بود، با انتشار پستی جدید در اینستاگرامش بار دیگر به تصمیم برای تخریب خانه ی این خواننده و آهنگساز پیش از انقلاب اعتراض کرد.
پرستویی در این پست نوشت:
((صرفا جهت اطلاع مسئولین ذیربط))
نگذارید خانه شماعی زاده را تخریب کنند!!!
حق الناس را درنظر بگیرید!
آقای حسن شماعی زاده هنرمند است
هنر اورا شغل کثیف ننامیم
بخدا ترانه هایی که رادیو جمهوری اسلامی پخش میشود ارجاع به ترانه هایی که از رادیو پیام پخش میشود ،اکثرا شرم آوراست!
نه شعری در شآن شنونده و نه آهنگ قابل تحملی دارند!
هنرمندی بنام حسن شماعی زاده که یک عمر برای مردم خوانده و آهنگسازی کرده و موجب شادی مردم شده که در حال حاضر در آمریکا در ۸۱ سالگی بسختی روزگار می گذراند به قول معروف با سیلی صورت خود را سرخ میکند و حتی اگر کنسرتی داشته باشد که ندارد،سرپا نمیتواند بایستد!
ملکی در منطقه جماران دارد ،که در اصل میراث پدری همسرش است ، که بنام دو فرزندش می باشد .
این ملک در زمانی که آقای خمینی در قید حیات بودند و در جماران سکونت داشتند و آقای شماعی زاده مثل خیلی از هنرمندان که در آن مقطع به ناچار مهاجرت کردند و اموالشان رها شده در اینجا باقی ماند،افراد کمیته در آن مسقر شدند و بعد از درگذشت آقای خمینی ، همسر آقای شماعی زاده به خاطرپس گرفتن خانه دخترانش سه بار به ایران آمده و به دادگاه انقلاب مراجعه کرده ،که متاسفانه رای آقای حسین علی نیری این بوده که شماعی زاده از راه شغل کثیف خوانندگی این ملک را خریداری کرده!!
درصورتی که ملک ،ارث پدری همسرش بوده و هیچ ربطی به خود آقای شماعی زاده ندارد.
واقعا روا نیست که هنرمندان آن زمان را کثیف بنامیم و اموالشان را مصادره کنیم!
فکر نمیکنم این قضاوت و حکم خدا پسندانه باشد !
بهتر نیست بجای اینکه این هنرمندان مظلوم را که در غربت بسختی شب و روز می گذرانند را تحت فشار بگذاریم ،حقوق حقه مردم را ازگلوی اختلاسگران واربابانشان بیرون بکشیم؟
اینقدر باعث سرشکستگی و دلشکستگی این هنرمندان در غربت نشویم
حسن شماعی زاده که مقیم لس آنجلس است، خود نیز بارها از طریق صفحه ی اینستاگرامش به مصادره ی خانه ی خود در خیابان نیاوران ِ تهران (منطقه ی جماران) که آن را متعلق به فرزندانش می داند، اعتراض کرده است.
او یک بار با انتشار عکس هایی از خانه اش در تهران نوشته بود: «خانه فرزندانم را که به دلیل خواننده بودن پدرشان و مال مخلوط به حرام و درآمد از طریق موسیقی مصادره شده بود، برای فروش گذاشتهاند. خانه ام را نخرید. به زودی برمیگردم و خانه ام را پس میگیرم. این خانه فرزندانم است. هرکس آن را بخرد با مشکل روبهرو خواهد شد و پولش را دور ریخته است. این خانه صاحب دارد و دارای سند رسمی است.»
سال گذشته شماعی زاده با انتشار ویدئویی در صفحه ی اینستاگرامش از آغاز تخریب خانه اش درتهران خبر داد.
این ویدئو که از لای نردههای پنجره از داخل خانه گرفته شده بود نشان می داد اگرچه خانه از بیرون هنوز تقریبا سالم به نظر میرسید اما درونش به ویرانه بیشباهت نبود.
او در توضیح این ویدیو نوشت: «مشغول تخریب خانه فرزندان من جهت آپارتمان سازی هستند. خانه فرزندانم مصادره شده چون پدرشان خواننده بود.»
با این حال با وجود صادر شدن دستور تخریب، به دلایل نامعلومی عملیات تخریب اجرایی نشد.
ماجرای خانه حسن شماعی زاده چیست؟
ماجرای جنجالی خانه حسن شماعی زاده از جایی شروع شد که در سال ۱۳۷۲ با حکم حسینعلی نیری، قاضی شرع وقت دادگاه انقلاب اسلامی، به علت مجهولالمالک بودن، عدم درآمد حلال و اشتغال به خوانندگی و سرودن ترانه «نفرین بر جنگ» توسط حسن شماعی زاده، حکم مصادره منزل او صادر شد.
شماعی زاده پیش از این در گفتوگویی درباره خانه دوطبقه خود در خیابان نیاوران تهران گفته بود: «این زمین را در سال ۱۳۵۴ با ارث پدری همسرم، به نام پسرم افشین خریداری کردیم و در آن خانهای ساختیم. سکونت ما در آن خانه تنها چند ماه طول کشید و قبل از انقلاب از ایران خارج شدیم. پس از ترک ایران، وکالت خانه را به یکی از آشنایان دادم تا آن را اجاره دهد. مدتی مادر و برادرم در آنجا مستقر بودند، که با مصادره مجبور به ترک آن شدند و الان اجاره نشین هستند.»
او همچنین گفته بود: «در مالکیت این خانه من کارهای نیستم. سند این خانه به نام فرزندانم افشین و عقیق است. اگر روزی خانهام را پس بگیرم دوست دارم به ایران برگردم.»
بیوگرافی حسن شماعی زاده
حسن شماعی زاده خواننده، آهنگساز و نوازنده پاپ شناخته شدهای است که مانند بسیاری از خوانندگان و بازیگران قدیمی، پس از انقلاب ۵۷ به امریکا مهاجرت کرد. او سال ۱۳۲۱ در اصفهان متولد شد و از ۱۳ سالگی با حضور در ارکستر یکی از تئاترهای اصفهان پا به عرصه هنر گذاشت. شماعی زاده ترانه «خانه» را در سال ۱۳۷۵ برای خانهاش در نیاوران ساخت.
- 21
- 2
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۶/۹ - ۲:۴۵
Permalink