به گزارش مهر، فیلمهای کوتاه «چپ دست» به نویسندگی و کارگردانی نسرین محمدپور و تهیهکنندگی فریبا عرب (کمپانی CHOSEN IMAGE)، «زنگ تفریح» به کارگردانی وحید نیکخواهآزاد و «چرخش» ساخته مشیر اسعدی به بیست و هشتمین جشنواره جهانی «آدانا» ترکیه راه یافتند.
هر ساله بالغ بر ۷ هزار فیلم سینمایی، کوتاه و انیمیشن به این جشنواره ارسال میشود و فیلمسازان در آن به رقابت میپردازند.
همچنین در بخش فیلمهای بلند سینمایی جشنواره «آدانا»، فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی و فیلمهایی از الکسی جرمن، پل شریدر و … در این رویداد حضور دارند.
بیست و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «آدانا» از ۲۲ تا ۲۸ شهریورماه مصادف با ۱۳ تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۱ به صورت حضوری برگزار میشود.
فیلم کوتاه «چپ دست» در بخش رسمی مسابقه آثار کوتاه بینالملل این جشنواره حضور دارد و برای کسب جایزه حباب زرین (Golden Boll) به رقابت میپردازد.
در خلاصه داستان فیلم کوتاه ۱۵ دقیقهای «چپ دست» آمده است: «مریم تصمیمی بزرگ در سر دارد و قصد دارد کاری انجام دهد و خود را برای این کار آماده میکند اما…»
یاسمن نصیری، رهام اسدی، سهیل رضایی، لیلا دلیر، رضا موسی زاده گلستانی، علی جوان، ناصر شجاعیفر، رضا لیودانی، رحیم اسدی، شهرزاد خوشخو، مصطفی رضایی، مسعود خانزاده، تکتم محمدی و محمدامین مجدی، بازیگران «چپ دست» هستند.
فهرست عوامل فیلم کوتاه «چپ دست» عبارتند از نویسنده و کارگردان: نسرین محمدپور، مشاور کارگردان: حامد بقائیان، دستیار یک کارگردان: محمدعلی نعمت الهی، دستیاران کارگردان: آزاده بذرافشان و مهسا فراهانی، منشی صحنه: مطهره نصرت پناه، برنامه ریز: کیارنگ کیان، تدوین: عماد خدابخش، دستیار تدوین: مرتضی سوری، مدیر فیلمبرداری: حامد بقائیان، دستیار یک فیلمبردار: یوسف صفایی، دستیاران فیلمبردار: حامد محمدی شادان، مهدی حدادی و محمد جواد قلیچ، استدی کم: شاهین شیرزادی، مدیر و طراح صحنه: رضا محمدپور، دستیاران صحنه: ابراهیم مشهدی و مهدی علیزاده، طراح لباس: فهیمه تقوی، صدابردار: احمد محمدی، دستیار صدا: هاشم امینی، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، مدیر فنی استدیو: امیر قاسمی، طراح گریم: سولماز حاجی آقاجانی، دستیار گریم: ساره پور قربان، جلوه ویژه بصری: مهران جبلی، تصحیح رنگ: فربد جلالی، زیرنویس: رضا تاری وردی، مترجم: حسن شرف الدین، آهنگساز: سراج الدین روحانی فرد، میکس و مستر: نوید صالح زاده، نوازنده ویلن: آرش ناصر المعمار، مدیر تدارکات: داوود حسن زاده، دستیار تدارکات: محمد امین مجدی، مدیرتولید: رهام رسولی، جانشین تولید: رضا موسی زاده گلستانی و سهراب سلطانی، گروه تولید: امیرعلی علیپور و امیر حسین امینی یزدی، طراح پوستر و لوگو: متین خیبلی، عکاس و تصویربردار پشت صحنه: مهرداد حدادیان، مشاور رسانهای: آزاده فضلی.
ورایتی: فیلم «زالاوا» استعاره ای از شرایط کنونی دنیاست
فیلم «زالاوا» که در حال و هوای سال ۱۹۷۸ میلادی در روستایی کوهستانی و کُردنشین در ایران ساخته شده، باورهای علمی و منطقی را در مقابل خرافات قرار می دهند، موضوعی که بسیار مرتبط با شرایط کنونی در مواجهه با ویروس کرونا در دنیاست.
به گزارش ایسنا، فیلم «زالاوا» نخستین ساخته ارسلان امیری، اولین حضور بین المللی خود را در بخش هفته منتقدان جشنواره ونیز ۲۰۲۱ تجربه کرد و موفق به کسب جایزه بهترین فیلم هفته منتقدان (بخش جنبی جشنواره ونیز که از سوی اتحادیه منتقدان سینمای ایتالیا برگزار می شود) و همچنین جایزه فیپرشی (انجمن بین المللی منتقدان فیلم) به عنوان بهترین فیلم دو بخش افق ها و هفته منتقدان شد.
«الیسا سایمون» منتقد نشریه ورایتی در مطلبی درباره فیلم «زاوالا» می نویسد: «شاید بزرگترین دارایی این فیلم، بازی نوید پورفرج در نقش یک سرهنگ بلند قامت، قوی و تاثیرگذار ژاندرمری است که تلاش او برای اعمال به زور قانون به مردم روستای زاوالا با پیامدهایی ناخواسته همراه می شود».
منتقد ورایتی پس از مروری بر داستان «زاوالا»، این فیلم را به عنوان اثری جدید در ژانرهای آثار سینمایی ایران توصیف کرده که محتوای استعاری بسیار فوق العاده ای دارد. موجود ناشناخته در فیلم را می توان استعاره ای از ویروس کرونا دانست، همانطور که جدال میان علم و خرافه در سراسر جهان در مواجه با این ویروس همچنان پابرجاست.
در بخش دیگری از این مطلب آمده: گرچه این یک فیلم کُرد زبان با بودجه ای کم است اما دارای ویژگی ها فنی فوق العاده ای است و نمای دوربین از جاده های پرپیچ و خم کوهستانی، یادآور آثار عباس کیارستمی است و فیلمبرداری محمد رسولی، تدوین عماد خدابخش و موسیقی رامین کوشا، به حفظ تنش در سراسر فیلم کمک کرده است.
«زالاوا» به تهیهکنندگی روحالله برادری و سمیرا برادری و نویسندگی ارسلان امیری، آیدا پناهنده و تهمینه بهرام است که در آن نوید پورفرج، پوریا رحیمی سام و هدی زینالعابدین از بازیگران اصلی هستند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «زالاوا» داستان خود را در دهه پنجاه و در روستایی دورافتاده از کردستان نقل میکند. ماجرا درباره واقعهای است که مردمان چند نسل قبل تجربهاش کردهاند. ظهور یک موجود ناشناخته در روستا موجب وحشت اهالی میشود و ماموران پاسگاه را برای برقراری امنیت و حل پرونده به میدان میآورد اما تجربه ثابت کرده که با دستبند و اسلحه نمیشود اجّنه را دستگیر کرد!
این فیلم در سیونهمین جشنواره فیلم فجر در ۱۰ رشته نامزد کسب جایزه بود که در نهایت جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی مرد (پوریا رحیمی سام)، بهترین فیلمنامه (ارسلان امیری، آیدا پناهنده و تهمینه بهرام)، بهترین فیلمبرداری (محمود رسولی) و بهترین کارگردانی اول را به خود اختصاص داد.
کمپانی دانمارکی «LevelK» اعلام کرد که حق پخش بینالمللی «زالاوا» را در اختیار گرفته است و این فیلم را در کشورهای مختلف اکران خواهد کرد.
- 10
- 2