جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۷:۴۲ - ۲۲ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۲۴۲۹
فستیوال ها و جشنواره های هنری

ردپای سینماگران ایرانی در هالیوود و جهان/ انیمیشن ایرانی جایزه ویژه جشنواره آمریکایی را برد

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید
نامزدی بازیگر ایرانی-آمریکایی، «آرین موید» در هفتاد و چهارمین دوره جوایز امی، فرصتی مناسب برای یادآوری سینماگران ایرانی‌ است که در سطح جهانی جای خود را پیدا کرده و ردپایی از توانمندی به جا گذاشتند.

به گزارش خبرآنلاین، آرین موید، بازیگر ایرانی-آمریکایی، موفق به نامزدی در هفتاد و چهارمین دوره جوایز امی شد.

این بازیگر ایرانی در بخش بهترین بازیگر مهمان در سریال درام «جانشینی» یا «وراثت» با دیگر نامزدهای این جایزه به رقابت می‌پردازد.

این سریال با نامزدی در ۲۵ بخش رکورد نامزدی در این دوره از جوایز امی را در دست دارد.

آرین موید، در سال ۲۰۰۳ و پس از نقل مکان کردن به نیویورک، به همراه یکی از دوستانش یک کمپانی چندرسانه‌ای تئاتر به نام «واترول» تأسیس کردند و تهیه‌کنندگی چندین تئاتر را برعهده گرفتند، مضاف بر این‌که موید، در مقام کارگردان هنری نیز آثاری را کارگردانی کرد.

از آثار این هنرمند ایرانی می‌توان به، «مرد عنکبوتی، راهی به خانه نیست»، «تنظیم»، «یقه سفید»، «باور»، «گلاب»، «رفتار در خور»، «لیست سیاه» و...اشاره کرد.

این بازیگر در سال ۲۰۱۱ نیز نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد «تونی» شد.

«جانشینی»، (Succession) مجموعه تلویزیونی کمدی-درام آمریکایی، از جسی آرمسترانگ و محصول شبکه اچ بی او است که اولین قسمت از آن در تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۱۸ از این شبکه پخش شد.

این مجموعه دارای داستانی با موضوع خانواده است؛ خانواده از هم پاشیده‌ای که مالک یک امپراتوری رسانه‌ای هستند و با توجه به وضعیت نامشخص سلامت پدرسالار خانواده‌شان، لوگان روی، بر سر کنترل شرکت در کشمکش قرار دارند.

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

همین مناسبت فرصت خوبی برای بررسی هنرمندان ایرانی ساکن خارج از کشور که در سطح جهانی درخشیدند، و همچنین جایگاه آن‌ها در سینمای جهان، با ردپای ایرانی است.

افرادی که جای خود را در سینمای جهان پیدا کردند و توانستند نام خود را ماندگار کنند.

رضا بدیع، پدرخوانده تلویزیون آمریکا

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

او یک کارگردان ایرانی بود که بیشتر به خاطر فعالیتش در تولید فیلم و سریال در هالیوود مشهور بود. رضا بدیعی از اوائل دهه شصت میلادی به کارگردانی فیلم های تلویزیونی پرداخت و در طول ۶ دهه گذشته بیش از ۴۳۰ قطعه فیلم تلویزیونی و چندین فیلم سینمایی ساخت.

به بدیعی لقب «پدرخوانده تلویزیون آمریکا» داده شده بود. از جمله فیلم ها و سریال هایی که بدیعی کارگردان آن ها بوده می توان به «تغییرمسیر» ، «بالاتر از خطر»، «هاوایی فایو او»، «بارتا»، «مرد شش میلیون دلاری»، «کاگنی و لیسی»، «بافی قاتل خون آشام» و» پیشتازان فضا» اشاره کرد. بدیعی توانست جایزه یک عمر فعالیت هنری اتحادیه کارگردانان سینمای آمریکا را برای کارگردانی بیشترین تعداد سریال های یک ساعته تلویزیونی نیز به دست آورد.

رامین بحرانی فیلم‌ساز مستقل

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

رامین بحرانی نیز متولد آمریکاست. او یکی از شناخته شده ترین چهره‌های سینمای مستقل آمریکا محسوب می شود که فیلم های بلند و همینطور فیلم های کوتاه او در جشنواره های کن، ونیز، برلین، تورنتو و ساندنس حضوری موفق داشته است.

راجر ایبرت منتقد معروف «شیکاگو سان تایمز»، «چاپ شاپ» دومین فیلم بلند بحرانی را به عنوان ششمین فیلم برتر سینمای جهان در دهه اول قرن بیست و یکم و بحرانی را به عنوان برترین کارگردان دهه گذشته انتخاب کرده است. لئونارد مالتین هم آثار او را در فهرست ۱۵۱ فیلم برتری که دیده نشده قرار داده است.

فیلمنامه‌نویس نامزد جایزه اسکار

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

حسین امینی که فیلمنامه «درایو» اثر نیکلاس ویندینگ رفن را نوشته است، یکی از شناخته شده ترین ایرانیان فعال در سینمای جهان است. امینی که کارش را با نوشتن تله فیلم شروع کرده، در سال ۱۹۹۷ برای فیلم «بال های فاخته» نامزد جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی شد.

او در سال ۲۰۱۰ تریلر جاسوسی «شانگهای» ساخته مایکل هفستروم را نوشت؛ اکشن رزمی «۴۷ رونین» با حضور کیانو ریوز و فیلم فانتزی «سفیدبرفی و شکارچی» با بازی چارلیز ترون و کریستین استوارت نیز نوشته اوست.

دوربین روی دست با داریوش خنجی

او از اولین سینماگران بین المللی ایرانی الاصلی است که در داخل کشور هم شهرت قابل توجهی کسب کرده است. خنجی که از پدری ایرانی و مادری فرانسوی در تهران متولد شده، تحصیلات سینمایی خود را در آمریکا دنبال کرده است. خنجی، با فیلمبرداری «هفت» و تیزرهای دیوید فینچر به شهرت رسید و برای فیلمبرداری «اویتا» نامزد اسکار شد.

خنجی تاکنون با کارگردانان بزرگی همچون «برناردوبرتولوچی»، «آلن پارکر»، «رومن پولانسکی»، «سیدنی پولاک»، «وونگ کار وای و وودی آلن» همکاری کرده است. «عشق»، می شائیل هانکه کارگردان مشهور اتریشی را هم خنجی فیلمبرداری کرده که نخل طلایی کن ۲۰۱۲ را برده است.

رامین جوادی؛ پدیده «بازی تاج و تخت»

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

او (زادهٔ ۱۹۷۴) در آلمان غربی، آهنگساز موسیقی متن فیلم و تلویزیون است. پدر او یک ایرانی و مادرش یک آلمانی است. در آمریکا به تحصیل در رشته موسیقی پرداخت. بعد از پایان تحصیلات، شروع به نوازندگی در یک گروه موسیقی در بوستون کرد و پس‌از آن با هانس زیمر مشغول به کار شد. جوادی بیشتر به خاطر دریافت جایزه گرمی بهترین موسیقی متن برای فیلم «مردآهنی» (۲۰۰۸) مارول و سریال تلویزیونی محبوب «بازی تاج و تخت» مشهور شده‌است. از دیگر کارهای مشهور وی می‌توان فیلم سینمایی «وارکرفت» و سریال‌های تلویزیونی همچون «فرار از زندان» و «وست ورلد» را نام برد. جدیدترین پروژه‌های رامین جوادی نیز سریال‌ «خاندان اژدها» و فیلم سینمایی «جاودانگان» می‌باشند.

حضور بازیگران، کارگردانان، نویسندگان، صدابرداران و حتی تدوین‌گران در سینمای جهان و هالیوود، آن هم با نام و نشان ایرانی نشانی از رشد و از توانایی، استعداد و جهانی شدن هنرمندان مهاجر است.

***

انیمیشن ایرانی جایزه ویژه جشنواره امریکایی را برد

«پویانمایی «سمپاش» آخرین ساخته فرنوش عابدی، برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه چهارمین جشنواره ایندی‌ایکس آمریکا شد.»

حضور سینماگران ایرانی در هالیوود,آرین موید

به گزارش صبا، هیات داوران چهارمین جشنواره فیلم ایندی‌ایکس جایزه ویژه خود را در شاخه بهترین فیلم کوتاه ماه ژوئن به فیلم «سمپاش» ساخته فرنوش عابدی اختصاص داد.

جشنواره فیلم ایندی‌ایکس از میان فیلم‌های منتخب، هر ماه نامزدها و برندگان خود را اعلام می‌کند.

برای هر دوره این جشنواره دو برنده اصلی (انتخاب شده از همه بخش‌ها) را به‌عنوان بهترین فیلم کوتاه و بهترین فیلم کوتاه خارجی زبان، به‌علاوه دو جایزه ویژه اصلی تعیین می‌کند.

پویانمایی «سمپاش» به تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌تواند در داوری سالانه فیلم‌های منتخب نیز حضور داشته باشد و به رقابت بپردازد.

بر اساس این خبر، نامزدها و برندگان جوایز هر دوره واجد شرایط برخورداری از جوایز سالانه نیز هستند.

این انیمیشن در مورد یک دیار و سرزمینی است که در آن رویش هرگونه گل و گیاهی ممنوع است و ارتشی به نام «سمپاش» وظیفه نگهداری و شکار گیاهان و کسانی که از آنها نگهداری می‌کنند را دارد. داستان فضای علمی-تخیلی دارد و در آن، ویران‌شهری نقطه مقابل آرمانشهر است. در این فضای ویران‌شهر، آینده‌ای نه چندان روشن وجود دارد و یکی از این سربازها پس از آشنایی با یک گیاه کوچک مسیرش عوض می‌شود.

امسال برای این رویداد دو روزه، ۸۵ فیلم برای نامزدی بهترین‌های فیلم سال ۲۰۲۲ (از میان نامزدها و برندگان جوایز ۱۲ دوره هر ماهه) نامزد می‌شوند که در پایان بهترین فیلم برنده جایزه سال خواهد شد.

چهارمین جشنواره فیلم ایندی‌ایکس ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ (۱۹ آگوست ۲۰۲۲) برندگان نهایی خود را اعلام می‌کند.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش