یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۸:۳۵ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۵۰۱
فستیوال ها و جشنواره های هنری

در جشنواره سینما حقیقت چه خبر خواهد بود؟

سینما حقیقت,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
اعلام اسامی فیلم‌های جایزه شهید آوینی،معرفی یک داور فرانسوی و رکوردداران آهنگسازی از جمله خبرهای جشنواره‌یسینما حقیقت است.

اسامی فیلم‌های بخش «جایزه شهید آوینی» یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» اعلام شد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، جایزه شهید آوینی ویژه‌ی نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ی مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است که برای چهارمین سال متوالی به عنوان بخش‌ ویژه جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود.

 

برپایه‌ی این گزارش، اسامی ۳۰ فیلم منتخب جایزه شهید آوینی که ۱۳ اثر آن همزمان در بخش «مسابقه ملی» جشنواره سینماحقیقت هم حضور دارند، عبارتند از:

 

آقای دادستان (محسن اسلام‌زاده)، ادوارد (محمدباقر شاهین)، ارثیه پدری (مهدی نقویان)، اسماعیل به روایت هاجر (محمدحسین کشاورز)، اشرف همزاد شاه (سعیده نیک‌اختر)، ارمغان (روح‌الله اسدی کیادهی)، بابایی (مظفر حسینخانی هزاوه)، بالا (محمدهادی عبدالوهاب)، بانو قدس ایران (مصطفی رزاق‌کریمی)، بومرنگ (محسن نقی‌زاده)، بهار تو را روایت کن (علیرضا آل‌یمین)، پرواز هدهد (مصطفی رزاق‌کریمی)، تجربه شرقی (فاطمه موسوی)، ترور سرچشمه (محمدحسین مهدویان)، تک روز دهم (مصطفی سیفی)، جام در آفساید (فرهاد درودگر)، خاک‌های نرم فکه (عباس عمرانی‌بیدی)، دست‌های خالی (جمشید بیات‌ترک)، رزم‌آرا: یک دوسیه مسکوت (احسان عمادی)، زنانی با گوشواره‌های باروتی [نام قبلی: خوشبخت بودم که نمی‌توانستم متنفر باشم] (رضا فرهمند)، شرح یک عکس (ساتیار امامی)، عشق به سبک دیکتاتور (یاسمن شریف‌منش)، فرزند (رضا فخاری)، قائم‌مقام (محمدعلی صدری‌نیا)، قصر قند (محسن اسلام‌زاده)، کویرس، وطن کوچک من (سعید صادقی)، گیسوان حلب (میثم صبوحی)، لوتوس (محمدرضا وطن‌دوست)، همشهری جنگ (احمد زایری)، هویدا (مصطفی شوقی)

 

گفتنی است که مستندهای: ادوارد، بانو قدس ایران، ترور سرچشمه، جام در آفساید، خاک‌های نرم فکه، دست‌های خالی، رزم‌آرا: یک دوسیه مسکوت، زنانی با گوشواره‌های باروتی [نام قبلی: خوشبخت بودم که نمی‌توانستم متنفر باشم]، شرح یک عکس، عشق به سبک دیکتاتور، فرزند، کویرس وطن کوچک من، لوتوس، همزمان در بخش «مسابقه ملی» جشنواره سینماحقیقت نیز پذیرفته شده‌اند.

 

«جایزه شهید آوینی» جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، از هیات داوری مجزایی برخوردارست و جایزه‌ی برگزیدگان این بخش هم تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۲۰ و ۱۰۰ میلیون ریال برای کارگردانان دو فیلم مستند بلند و کوتاه برگزیده‌ی هیات داوری است که در آیین پایانی جشنواره، به برگزیدگان اهدا خواهد شد. جایزه ویژه هیات داوران و جایزه دبیر جشنواره نیز از دیگر جوایز این بخش موضوعی جشنواره سینماحقیقت است.

 

متئو داراس منتقد فیلم فرانسوی داور جشنواره سینماحقیقت شد

متئو داراس منتقد فیلم فرانسوی، به عنوان یکی از اعضای هیات داوری بخش مسابقه بین‌الملل یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت معرفی شد.

 

داراس مدیر هنری Torino Film Lab است و طی سال‌های اخیر با برنامه‌های مختلف استعدادهای جوان سینما از جمله Venice Production Bridge همکاری کرده است.

 

وی از سال ۲۰۱۰ مسئول بخش اروپای شرقی جشنواره «سن‌سباستین» اسپانیا بوده و به عنوان برنامه‌ریز، با بخش «هفته فیلم منتقدان» جشنواره کن نیز همکاری کرده است. او مدیر هنری جشنواره «براتیسلاوا» اسلواکی هم بوده است.

متئو داراس مؤسس و مدیر شبکه اروپایی سینمای جوان موسوم به NISI MASA است که طی دهه‌ی اخیر، بولتن ویژه بسیاری از جشنواره‌های معتبر جهانی نظیر ونیز، کن، برلین و... را منتشر کرده است. وی سردبیر این نشریه در دوره دوم جشنواره سینماحقیقت (۱۳۸۷) هم بود.

 

داراس یکی از نویسندگان مجله فیلم مثبت The Film Magazine Positif هم بوده است.

 

این منتقد سینما به عنوان داور فیپرشی (فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم) آثار منتخب جشنواره‌های بمبئی هند و کراکو لهستان را داوری کرده است.

 

میرزاخانی و خزایی‌فر در صدر آهنگسازان جشنواره سینماحقیقت قرار گرفتند

بابک میرزاخانی و حبیب خزایی‌فر با آهنگسازی دو فیلم مستند راه‌یافته به بخش مسابقه ملی یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، در صدر فهرست آهنگسازان این رویداد معتبر سینمای مستند ایران قرار گرفتند.

 

در سال‌های اخیر توجه مستندسازان به آهنگسازی روی آثار مستند افزایش یافته است و در این دوره از جشنواره نیز حدود نیمی از مستندهای راه یافته به بخش مسابقه ملی، موسیقی اورژینال دارند.

 

بابک میرزاخانی با آهنگسازی فیلم‌های «محیط‌بان و پلنگ» ساخته مشترک فتح‌الله امیری و نیما عسگری و «در گرداب انقراض» به کارگردانی فتح‌الله امیری و حبیب خزایی‌فر هم با ساخت موسیقی فیلم‌های «ترور سرچشمه» محمدحسین مهدویان و «پنج‌شنبه‌سوری» محمدحسن فردوسی‎زاده، در صدر این لیست حضور دارند.

 

از دیگر آهنگسازان حاضر در بخش رقابتی جشنواره سینماحقیقت می‌توان به امید فتح‌اللهی (آلاله)، صبا ندایی و آرمین خیرابی (بانو قدس ایران)، افشین عزیزی (در جستجوی فریده)، شهاب بلوکی و بابک کوهستانی (در جستجوی خانه خورشید)، کیاوش صاحب‌نسق (زنبورک در گام مینور) کارنگ کرباسی (مادرم ایل من)، علی صمدپور (هیوا) و البته فردین خلعتبری (ملوانان تنها به دریا نمی‌روند) و کریستف رضاعی (خوشبخت بودم که نمی‌توانستم متنفر باشم) اشاره کرد.

 

در آیین اختتامیه سینماحقیقت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۶۰ میلیون ریال به بهترین آهنگساز منتخب هیات داوری اهدا خواهد شد.

 

طی دو سال گذشته که جایزه «بهترین موسیقی» به جوایز بخش مسابقه ملی جشنواره سینماحقیقت اضافه شده است، افشین عزیزی و صبا ندایی برنده این جایزه شده‌اند.

 

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای ۱۹ تا ۲۶ آذرماه ۱۳۹۶، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.

 

 

 

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش