دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۷:۵۳ - ۲۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۲۷۸
فستیوال ها و جشنواره های هنری

مروری بر تئاترهایی که بر صحنه‌ی فجر می‌روند

تئاتر فجر,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
نمایش‌های مختلف جشنواره‌ی تئاتر فجر که در بخش‌های مختلف به صحنه می‌رود را بیشتر بشناسیم.

 به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، نمایش "آشویتس زنان" به نویسندگی و کارگردانی "علی صفری" و تهیه‌کنندگی "فرهاد برهانی" در بخش آثار نامتعارف سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به نمایش در خواهد آمد. 

 

نمایشنامه "آشویتس زنان" تا به حال سه بار اجرای عموم را تجربه کرده است. این نمایشنامه دو سال گذشته به کارگردانی "رها حاجی زینل" در تماشاخانه بازیگاه روی صحنه رفته و پس از آن در شهر رشت به کارگردانی "امیر جادوسخن" اجرای عموم را تجربه کرد. 

 

این نمایش شهریور ماه امسال به نویسندگی و کارگردانی "علی صفری" در خانه نمایش دا روی صحنه رفت و پس از بار دیگر در قالب جشنواره تئاتر فجر صحنه را تجربه می‌کند. 

 

بر اساس این گزارش "آشویتس زنان" نسبت به اجرای عموم جشنواره تغییرات بسیاری را در زمینه بازیگران داشته و سه بازیگر اصلی زن اثر تغییر کرده اند. "مژگان رادفر"، "رها حاجی زینل" و "ساناز روشنی" به ترتیب بازیگرانی هستند که در اجرای جشنواره روی صحنه خواهند رفت. 

 

امیر شمس بازیگر نقش "هانس زیمر" تنها عضو گروه بازیگران این نمایش است که بعد از اجرای عموم به همکاری خود با گروه ادامه می‌دهد. شمس امسال به عنوان پرکارترین بازیگر تئاتر ایران شناخته شده و سه نمایش "مجلس مختلف خوانی"، "هجوم" و "آشویتس زنان" را در جشنواره تئاتر فجر دارد. 

 

"رها حاجی زینل" بازیگر این نمایش علاوه بر آشویتس زنان، بازی و کارگردانی "نمایش هجوم" را نیز در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تجربه می‌کند. وی به تازگی فیلم "خفه گی" را در چرخه اکران داشته است. وی در آشویتس زنان نقش "ژانت" نوازنده و خواننده فرانسوی را ایفا می‌کند. 

 

"مژگان رادفر" دیگر بازیگر تازه این اثر پیش از تجربه آشویتس زنان، بازی در خانه نمایش دا را با اثری با نام "جایی در میان خوک ها" به کارگردانی "کوروش ولیدی" در کارنامه دارد. رادفر در اثر تازه علی صفری در نقش "ماروشکا" دختری از لهستان به ایفای نقش پرداخته است. 

 

"ساناز روشنی" که با دو نمایش "یرما" و "خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار" تجربه همکاری با "علی رفیعی" را داشته برای اولین بار با گروه تئاتر سه گانه "نمایش آشویتس زنان" را تجربه می‌کند. وی در اثر نقش "هیدا" یک دختر آلمانی را بازی می‌کند. روشنی امسال تئاتر ستاره شناس را نیز در جشنواره تئاتر فجر دارد. 

 

گروه موسیقی سایرنس متشکل از "سیاوش همزه"، "پروشات مشایخی"، "اشکان حشمتی"، "عارف احمدزاده" و "آذین الهی" به سرپرستی و هدایت "رها حاجی زینل" اجرای موسیقی اثر را به صورت زنده بر عهده دارند. 

 

سایر عوامل اجرایی نمایش آشویتس زنان به شرح زیر است: مدیر صحنه: طاها فرد، مدیر اجرایی: علیرضا (نیما) قربان زاده، دستیار کارگردان: حنا نژادنیا، طراح لباس: فرشته کاظمی ها، طراح گریم: رها حاجی زینل، طراح گرافیک: امین قنبری

 

«آشویتس زنان چهارم» بهمن ماه در دو سانس ساعت ۱۸ و ۲۰ در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت. 

 

معرفی بخش مرور خارج از صحنه(آف استیج)  جشنواره تئاتر فجر

حوزه مرور یکی از شش قسمت تعریف شده در بخش خارج از صحنه (آف استیج) سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است.

 

در این بخش نمایش‌هایی که در سال گذشته اجرای عموم داشته‌اند و در مهلت فراخوان برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند، با انتخاب هیئات داوران این بخش در این دوره به اجرا می‌پردازند.

 

در بخش خارج از صحنه (آف استیج) شامل هرگونه اجرا در محیط آزاد و بیرون از فضاهای متعارف تئاتری با رویکرد تغییر در قراردادهای اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است.

 

در این بخش که مدیریت آن را حمید پورآذری به عهده دارد، ۴۱ نمایش حضور دارند که از میان آنها هفده نمایش در حوزه خیابانی، شش نمایش در حوزه کاربردی، شش نمایش در حوزه بین الملل، چهار نمایش در حوزه جنبی، چهار نمایش در حوزه مرور و چهار نمایش در حوزه مهمان انتخاب شده اند.

 

در متن پیش رو چهار اثر حوزه مرور که از شهر های تهران و مشهد به جشنواره راه یافته‌اند، معرفی می‌شوند.

 

نرگس

این نمایش به نویسندگی، طراحی و کارگردانی حسین توازنی‌زاده منتخب تئاتر دانشگاهی بوده که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

پرستو قربانی، مینا زمان، آیدا توتونچی، آوا درویشی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۱۳۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: روایت زندگی نرگس، دختری که زیر سن قانونی در روستای کوچکی ازدواج می‌کند و بعد از مدت کوتاهی تنها می ماند اما ... . علاقمندان به تماشای این اثر می‌توانند دوم تا هشتم بهمن ماه ساعت ۱۵ و ۱۷ به خانه‌ای قدیمی در مرکز شهر مراجعه کنند. این نمایش در هر اجرای خود میزبان ۴ تماشاگر است.

 

بعد از اتفاق

این نمایش به نویسندگی نیلوفر ندایی و با کارگردانی پویان باقرزاده یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: در سال ۱۳۶۰ چهار جوان در خانه‌ای پناه گرفته‌اند اما پس از مدتی، سیمین مالک خانه پس از هجده سال سکونت در  پاریس، برای فروش خانه‌اش باز می‌گردد و .... .

 

امین اسفندیار، امیررضا رنجبران، سعیده نیازخانی، مجید یوسفی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۷۵ دقیقه ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

علاقمندان به تماشای این اثر می‌توانند ساعت ۲۰:۳۰ بیست و نهم و سی‌ام دی و دوم بهمن ماه به عمارت روبه رو مراجعه کنند. این نمایش در هر اجرای خود میزبان ۲۰ تماشاگر است.

 

نادیدنی یا هرطور شما...

این نمایش به طراحی و کارگردانی جعفر حجازی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: هر اجرا فقط یک مخاطب دارد که با موبایلش وارد اتاقکی می‌شود و درون سایت اجرا، آغاز می‌شود.

 

مجید گنجی، امیرحسین فکری، سعید جمشیدی‌پور، محمدحسن نادری اجرا گردانانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به اجرا می‌پردازند.

 

علاقمندان به تماشای این اثر می‌توانند از بیست و هشتم دی تا هشت بهمن ماه ساعت ۱۶ به پشت‌بام عمارت روبه‌رو مراجعه کنند.

 

پرفورمنس مرگ

این نمایش به طراحی و کارگردانی عرفان شیررنگی تولید شده و برای شرکت در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

امیر عبادی تنها فردی است که در این نمایش به مدت ۱۸۰ دقیقه که البته با توجه به مخاطبان قابل تغییر است، به اجرا می‌پردازد. در خلاصه داستان این اثر آمده است:پرفورمنس مرگ تجربه‌های است تعاملی، بین گروه اجرایی و تماشاگرها/شرکت‌کننده‌ها و بر پایه گفتگوی مستقیم، تفکر ارادی هر فرد و ایجاد خردجمعی که پیرامون واقعیت مرگ اجرا می‌شود. این اجرا ساختار روایی ندارد و پرسش‌های طراحی شده، پیش‌برنده روند اجرا است. این اجرا بخشی از جنبشی است با محوریت مرگ‌اندیشی. علاقمندان به تماشای این اثر می‌توانند ساعت ۱۷ چهارم تا هفتم بهمن ماه به دانشگاه تربیت مدرس مراجعه کنند.

 

معرفی آثار راه یافته به بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر

نمایش «جزا» از کشور آذربایجان به کارگردانی مهربان علی‌اکبرزاده در سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

نمایش «جزا» قصه زنی است که در دوره‌ای حساس از زندگی‌اش عاشق می‌شود. او از جان گذشته و درمانده است، ولی امید به شروع یک زندگی جدید او را سر پا نگه می‌دارد. او آماده است تا همه چیز را، از فرزندان کوچکش گرفته تا همسر و خانواده و مسئولیت‌هایش را فراموش کند. هنگامی که انسانی جهان واقع را فراموش می‌کند آنجا آغاز فاجعه است.امید کلید دستیابی به فرداها است، هر چند که با سایه‌های مرگ مورد تعقیب قرار گرفته باشد. و هنگامی که امید بمیرد، اتفاق وحشتناکی می‌افتد. زن نمایش، چه جزایی برای خودش انتخاب خواهد کرد؟

 

مهربان علی‌اکبرزاده از سی سال پیش کار تئاتر و سینما را شروع کرده است. آثار این کارگردان زن اغلب به مسائل اجتماعی و حوزه زنان مرتبط است. او نزدیک به ۱۵ نمایش و بیش از ۳۰ فیلمنامه در کارنامه خود دارد.

 

نمایش «جزا» در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشت‌آرای حضور یافته است و اول و دوم بهمن‌ماه ساعت ۱۶، در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر، به مدت ۶۰ دقیقه به صحنه می‌رود.

 

زندگی روزمره

نمایش «سفر به یک فلات چین خورده» از کشور برزیل به کارگردانی گوستاوو سیریاکو در سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

این نمایش تحت تأثیر تحقیقات و پژوهش‌های راشل کارلسون،‌روزنامه نگار درباره اثراتذ مرگبار یک آفت‌کش در یک مکان پرورش پرندگان است. سفر به یک فلات چین‌خورده مخاطبش را به سفری در نقشه جهان دعوت می‌کند. نقشه‌ای که روی زمین تماشاخانه شبیه‌سازی شده است و مخاطب می‌تواند از یک پرسپکتیو هوایی، هولناک‌ترین فاجعه محیط‌زیستی را که بشر در ۱۰۰ سال اخیر رقم زده است مشاهده کند.

 

گوستاوو سیریاکو اجراگر و کورئوگرافر اهل ریودوژانیرو است که فعالیت‌های بین‌المللی زیادی در کشورهای مختلف اروپایی، آمریکای لاتین، خاورمیانه و ... داشته است.

 

نمایش «سفر به یک فلات چین‌خورده» در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشت‌آرای حضور یافته است و ۵ و ۶ بهمن‌ماه ساعت ۱۵ در پلاتو اجرای مجموعه تئاترشهر، به مدت ۴۰ دقیقه به صحنه می‌رود.

 

سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۸ دی‌ماه تا ۹ بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش