دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۰:۲۱ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۷۲۸۳
فستیوال ها و جشنواره های هنری

برگزیدگان دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران معرفی شدند/ بیشترین جوایز برای «مغزهای کوچک زنگ زده»

دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
برگزیدگان دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران در بخش های مختلف معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران  که قرار بود راس ساعت ۱۸ آغاز شود با تاخیر یک ساعته  و با اعتراض خبرنگاران حاضر در سالن ساعت ۱۹ با حضور پر شور بازیگران، منتقدین و اهالی رسانه  در ایوان شمس با اجرای فرزاد حسنی آغاز شد.

 

در این مراسم نام‌های آشنای سینما و تلویزیون همچون نوید محمدزاده، امیر جدیدی، امین حیایی، فرهاد اصلانی، هومن سیدی، میلاد کی مرام، امیرعلی دانایی، علی نصیریان، سارا بهرامی، شاهپور شهبازی، عزیزالله حاجی مشهدی، زهرا مشتاق طهماسب صلح جو، هوشنگ گلمکانی حضور دارند.

 

در ابتدای مراسم کلیپی برای یادبود در گذشتگان اهالی سینما که امسال در این مراسم حضور ندارند،پخش شد.

 

 جعفر گودرزی دبیر دوازدهمین جشن منتقدان و نویسندگان در این مراسم با اشاره به اینکه جشن های دورهمی در سینما بسیار زیاد شده است، اظهار کرد: انجمن منتقدان و نویسندگان سینما می تواند سنگ محکی قابل اطمینان برای بهبود تولیدات سینمایی تلقی شود.

 

دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

وی بیان کرد: امیدوارم خروجی این جشن که بدون در نظر گرفتن رفاقت ها و رابطه ها داوری شده است؛ منجر به رشد و بالندگی سینمای ایران شود.

 

وی ادامه داد: در شرایطی که مدیران اهالی فرهنگ و هنر به آشفتگی های فرهنگی جامعه نمی پردازند، ما امید داریم تا با نگاهی تخصصی بتوانیم بخشی از این کار را انجام دهیم.

 

اولین بخش این جشن به سینمای کودک و نوجوان اختصاص داشت که برترین آن ها در چهل سالگی انقلاب اسلامی معرفی شدند.

 

جایزه بهترین فیلم نامه به «باشو، غریبه کوچک» کانون پرورش فکری کودکان و  جوانان اختصاص پیدا کرد.

 

جایزه بهترین کارگردانی به کیومرث پوراحمد اهدا شد.

 

ترانه علیدوستی و مهدی باقر بیگی به عنوان چهره های برتر سینمای کودک و نوجوان از طرف انجمن منتقدان انتخاب شدند.

 

فرخ هاشمیان بازیگر فیلم «بچه های آسمان» ساخته مجید مجیدی به عنوان برترین بازیگر کودک و نوجوان چهل سال سینمای انقلاب شناخته شد.

 

جایزه بهترین فیلم  بخش نوجوان چهل سالگی سینمای کودک و نوجوان هم به بهرام بیضایی برای فیلم «باشو غریبه کوچک» اهدا شد.

 

در ادامه این مراسم از اسحاق خانزادی صدابردار پیشکسوت سینمای ایران با پخش کلیپی در قالب عاشقانه های سینمایی و گلچینی از اظهار نظرهای کارگردانان سینما تقدیر شد.

 

دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

در بخش ابتدایی جوایز سالانه جشن سینمایی منتقدان و نویسندگان در بخش خلاقیت و استعداد درخشان از میان «درساژ» ، «خجالت نکش» و «امیر» نامزدهای این بخش؛ به نیما اقلیما برای فیلم «امیر» تعلق گرفت.

 

جواد طوسی ریاست انجمن منتقدان  با بیان اینکه این جشن یک دعوتی برای کنار هم بودن است، عنوان کرد: استمرار ارتقا کیفی سینمای ایران دلیل برگزاری این جشن در این شرایط اقتصادی در جامعه است.

 

وی بیان کرد: اهمیت به افرادی که هنر را ارج می نهند و به شعور مخاطبان احترام می گذارند، عمل پسندیده ای است که هدف این جشن به شمار می رود.

 

وی همچنین بیان کرد: امیدوارم این جشن بتواند باعث اثر بخشی به فیلم ها و بازیگران بر جامعه باشد.

 

 در بخش نامزد های چهره پردازی از میان  نامزدهای این بخش؛ سعید ملکان «تنگه ابوقریب»، مهرداد کیانی «شعله ور»،عباس عباسی «چهار راه استانبول»،ایمان امیدواری «مغزهای کوچک زنگ زده»،فاطمه کمالی «دارکوب»، تندیس این جشن به سعید ملکان برای فیلم «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

 

 در بخش طراحی صحنه و لباس از میان نامزدهای این بخش شامل عباس بولوندی «سرو زیر آب»،محمدرضا شجاعی «شعله ور»، محمدرضا شجاعی «تنگه ابوقریب»،محسن نصراللهی «مغزهای کوچک زنگ زده»،محسن شاه محمدی «بمب یک عاشقانه»،بابک پناهی و نازیا پرتو زاده «وقت شام»، جایزه به محمدرضا شجاعی برای فیلم‌ «تنگه ابوقریب» اهدا شد.

 

سعید عقیقی نویسنده و فیلم نامه نویس سینما نفر بعدی بود که در این جشن از وی تقدیر شد.

 

عقیقی گفت: خیلی خوشحالم که در زمان حیاتم از من تقدیر شد و امشب یادم آمد چقدر در صف فیلم های سینما ایستاده ام.

 

وی تصریح کرد: در بحث کیفیت در سینمای ایران باید عمیق تر حرف بزنیم که شما منتقدان این رسالت را بر دوش دارید پس امیدوارم بیشتر در صحنه حضور داشته باشید.

 

کیومرث پوراحمد با بیان اینکه من پیش از قصه های مجید در ژانر کودک و نوجوان فعالیت داشتم، اظهار کرد: یک سریال اسپانیایی به تازگی تماشا کردم؛ جذابیت آن در حدی بود که دیگر نمی خواهم فیلم ببینم.

 

وی با ابراز گلایه از برخی دستگاه های فرهنگی اظهار کرد: من فیلم نامه ای را برای یکی از ارگان های مهم در بخش کودک و نوجوان بردم اما به من گفتند اسپانسر بیاور تا بتوانیم آن را بسازیم. اگر حمایت کننده مالی نداری ما شرمنده شما هستیم.

 

وی ادامه داد: من اگر همسرم را نداشتم در بحث اقتصادی از پای در می آمدم حالا که سینما اقتصادی و پولی شده دیگر ما را کمتر می بینید زیرا حساب کتاب خوبی نداریم.

 

جایزه بهترین موسیقی متن به سهراب پورناظری برای فیلم «شعله ور» اهدا شد. برای اهدای این جایزه حمید نعمت الله کارگردان این فیلم به روی صحنه حاضر شد و جایزه او را اهدا کرد.

 

مهندسی صدا بخش بعدی جوایز جشن منتقدان و نویسندگان بود که در میان نامزدهای این بخش به طاهر پیشوایی و علیرضا علویان برای فیلم «به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی کیا اهدا شد.

 

بهترین تدوین سال از طرف جشن منتقدان به هومن سیدی و مهدی سعدی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده »اهدا شد.

 

هومن سیدی  گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را از دست منتقدان سینما می گیرم.من در این چند سال خیلی مدیون مهدی سعدی هستم و همیشه او را همراه خودم به عنوان یک رفیق خوب احساس کردم.

 

تندیس بهترین فیلمبرداری به حمید خوضوعی ابیانه برای فیلم «تنگه ابوقریب» تعلق گرفت که به دلیل حضور نداشتن او در سالن، امیر جدیدی به نمایندگی از عوامل فیلم این جایزه را دریافت کرد.

 

 اصغر رفیعی جم تصویربردار پیشکسوت سینمای ایران و تهیه کننده سینما از طرف انجمن منتقدان، دیگر شخصیتی بود که مورد تقدیر ویژه قرار گرفت.

 

سیروس الوند که برای تقدیر از اصغر رفیعی به روی صحنه حاضر شده بود، گفت: سینمای بدون منتقد مثل چهره‌ بی آینه است و شما یکی از ارکان رشد کمی و کیفی سینما به شمار می‌روید.

 

وی بیان کرد: قهر منتقدان سینما ارزشمند است و حضور شما این چرخه را کامل کرده است.

 

الوند ادامه داد:  فیلم برداران ما کمتر مورد تقدیر گرفته اند در حالی که اساتید این حوزه  چیزی از بهترین های دنیا کم ندارند.

 

 مهرزاد دانش منتقد سینما در این جشن با انتقاد از نام جشن منتقدان بر این مراسم اظهار کرد: روح نقد و منتقدان در این مراسم جاری نیست از این رو هیچ تفاوتی با مراسم های دیگر سینمایی از جمله جشنواره فجر ندارد و به نظرم باید به شکل دیگری برگزار شود.

 

وی بیان کرد: ما منتقدان و خبرنگاران ستارگان خاموش سینمای ایران هستیم که در ۳۶۵ روز سال دیده نمی شویم.

 

چایزه نقش مکمل مرد توسط جمشید هاشم پور برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» به فرهاد اصلانی اهدا شد. 

 

فرهاد اصلانی با بیان اینکه گرفتن این جایزه از دست جمشید آریا برای من افتخار بزرگی است، تصریح کرد: از هومن سیدی و تیم حرفه ای او تشکر می کنم و امیدوارم منتقدان هر روز بیشتر بدرخشند.

 

جایزه نقش مکمل زن در میان فیلم سالهای گذشته سینما از طرف جشن منتقدان به سحر دولتشاهی برای فیلم «عرق سرد»تعلق گرفت که این تندیس توسط گلاره عباسی به او اهدا شد.

 

دولتشاهی پس از دریافت این جایزه گفت: از شما تشکر می کنم که تلاش من را  لایق جایزه دانستید؛ این جایزه که توسط جمع کثیری از منتقدان به من اهدا می شود برای من بسیار ارزشمند است.

 

دیپلم افتخار بهترین نقش اول مرد جشن منتقدان سینما به امین حیایی برای فیلم «شعله ور» اهدا شد.

 

امین حیایی پس از دریافت جایزه گفت: من دیپلم افتخارم را در جشنواره فجر گرفتم اما خوشحالم که در این جشن هم جایزه را دریافت می کنم.

تندیس بهترین نقش اول مرد به نوید محمدزاده برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده»تعلق گرفت.

 

وی که در میان تشویق های بی وقفه حاضران در روی صحنه حاضر شد، بیان کرد: هنوز هم می گویم این جایزه برای من بسیار با ارزش و با اهمیت است و خطاب به هومن سیدی گفت این کمترین کاری بود که می توانستم برای نقش عالی این فیلم به تو تقدیم کنم.

 

برگزیدگان دوازدهمین جشن منتقدان سینمای ایران معرفی شدند

 

دیپلم نقش اول زن به باران کوثری برای فیلم «عرق سرد» اهدا شد که سحر دولتشاهی به نمایندگی از وی این جایزه را دریافت کرد.

 

تندیس نقش اول زن هم به سارا بهرامی برای فیلم «دارکوب» اهدا شد.

 

بهرامی پس از دریافت جایزه گفت: تمام تنم می لرزد و خیلی خوشحالم که این جایزه را از دست اهالی قلم دریافت می کنم.

وی ادامه داد: به کاندیداهای این بخش می گویم همین که نام من در کنار شما قرار دارد برایم بسیار ارزشمند است.

 

دیپلم بهترین فیلم‌ نامه توسط حسن فتحی کارگردان سینما و تلویزیون به هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله برای فیلم «شعله ور»  و تندیس این بخش هم به هومن سیدی نویسنده فیلمنامه «مغزهای کوچک زنگ زده اهدا شد.

 

هومن سیدی پس از دریافت جایزه این بخش گفت: شما منتقدان نه تنها ستاره های خاموش سینما نیستید بلکه امثال من راهشان را در سینما با شما پیدا می کنند.

 

وی همچنین تصریح کرد: من هر روز مثل دیوانه در اینترنت دنبال نقدهای منفی درباره خودم می گردم و آن ها را می خوانم.

 

بهترین کارگردانی جشن منتقدان باز هم به هومن سیدی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» رسید که او در این بخش گفت: مثل اینکه امشب شب من است.

 

بهترین فیلم از دیدگاه منتقدان هم در آخر به سعید سعدی تهیه کننده فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» اهدا شد و گفت: بسیار خوشحالم که این جایزه را امشب به خانه می برم.

 

منوچهر شاهسواری آخرین سخنران این مراسم درباره این جشن بیان کرد: امیدوارم این جشن در سال های آینده با تغییرات اساسی برگزار شود.

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش