به گزارش ایسنا، اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی شامگاه شنبه - ۲۲ دیماه - در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر با حضور محمود دولتآبادی به عنوان دبیر افتخاری این جشنواره و همچنین شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد و هنرمندانی همچون هادی مرزبان، مسعود دلخواه، محمد رحمانیان، قاسم زارع، حمیدرضا نعیمی و ... درحالی برگزار شد که تعداد بسیاری از حضار به دلیل کمبود جا در سالن ایستاده بودند و همچنین برخی بخشهای این مراسم با مشکلات فنی برگزار شد.
بهزاد صدیقی دبیر جشنواره در ابتدای مراسم اظهار کرد: اکبر رادی بزرگمرد نمایشنامهنویسی ایران بود. امروز این رخداد ملی با همراهی همه هنرمندان تبدیل به رخدادی تاریخساز شده است. امیدواریم از سازمانهای مردمنهاد که به صورت کاملا غیردولتی فعالیت خود را در حوزه فرهنگی انجام میدهند حمایت شود تا آنها تبدیل به یک عرصه مهم و بزرگ برای به وجود آمدن کسانی مثل استادان رادی و بیضایی و ساعدی شوند. از دبیر افتخاری این دوره استاد محمود دولتآبادی که باعث دلگرمی و افتخار این دوره شدند سپاسگزارم. امیدواریم این جشنواره در آیندهای نه چندان دور همه هنرمندان نسل جدید را حمایت کند و این عرصه را برای فعالیت نسل جدید آماده کند. امشب نشان و مدال اکبر رادی به کسانی تعلق میگیرد که لایق آن هستند و امیدوارم این نشان در دستان نمایشنامهنویسان بزرگی قرار گیرد. همچنین قرار است امشب از وبگاه جشنواره رادی هم رونمایی شود.
در ادامه مراسم حمیده بانو عنقا رئیس هیأت مدیره بنیاد اکبر رادی در سخنانی اظهار کرد: امیدوارم از دورههای بعد این جشنواره موعد معین و مشخصی برگزار شود و در آینده زمینهسازیای برای کاراتر شدن این بنیاد صورت بگیرد. این جشنواره دو هدف دارد؛ نخست، بازنگری آثار اکبر رادی و دوم، شناسایی جوانان مستعد و علاقهمند به تئاتر و حمایت از آنها.
سپس محمود دولتآبادی، دبیر افتخاری این جشنواره، بعد از خواندن بیت شعری، گفت: اکبر رادی همچنان جریان دارد و این مدیون پویا بودن جوانی در جامعه ماست. جوانان کشور ما خواستهاند و میخواهند که زندگی از تپش باز نایستد، به همین جهت راههایی پیدا کردهاند که ادامه آن ممکن باشد. من به جوانان خسته نباشید میگویم که همت جوانی و میل به فرهیختگی و پالایش زندگی و ذهن، آنها را پیرامون خانم عنقا گرد هم آورده تا این مرد را که اهل هیچ تظاهری نبود پاس بدارند. تا میزانی که من او را دیدم و شناختم، تصور نمیکنم با رغبت به این مکان میآمد؛ اما مردمانی که راه او را ادامه میدهند، حق دارند او را پاس بدارند؛ چه کسانی که در تاریخ ما مجاز هستند و چه کسانی که مجاز نیستند.
محمد رحمانیان از اعضای هیأت داوران این جشنواره و همچنین مسئول اجراهای این اختتامیه نیز پیش اجرای یک نمایشنامهخوانی، با انتقاد از شرایط برگزاری این مراسم گفت: خاک بر سر همه مدیران فرهنگی تئاتری که سالنهای نمایش را خالی نگه داشتهاند و اکنون تماشاگران ما باید در سالن بایستند. ما تدارک ویژهای دیده بودیم که لایق شأن اکبر رادی و مهمانانمان باشد اما متاسفانه با مشکلاتی مواجه شدیم. حتی شرایط به نحوی بود که میخواستیم آن را اجرا نکنیم اما حالا قسمتی از آن را خواهید دید.
در ادامه، یک نمایشنامهخوانی با حضور علی عمرانی به نام «مسافران» از مجموعه «مرگ در پاییز» اجرا شد.
سپس با حضور مختاباد متن بیانیه این جشنواره قرائت شد.
اهدای جوایز بخش مقالات رادیشناسی:
لوح تقدیر این بخش با حضور هیأت داوران این بخش به بهروز قیاسی و محسن صادقی اصفهانی اهدا شد.
در این بخش هیچ اثری برگزیده نشد و بر اساس بیانیه این جشنواره ادبیات ضعیف و نارسایی در کلام و بیتوجهی به ساختار و نگاه کلیشهای و ناسازگاری اهداف تحقیق از جمله علل انتخاب نشدن هیچ اثری به عنوان برگزیده بود. با این حال با انجام اصلاحاتی هر ۱۳ مقاله چاپ خواهند شد و از آنها تقدیر خواهد شد.
هادی مرزبان به بیان خاطراتی از اکبر رادی پرداخت و گفت: در یک شب سرد زمستان به پیش آقای رادی رفتیم. تصورم از او بسیار متفاوت از چیزی بود که در واقعیت دیدم. در آن شب پیریزی نمایش "پلکان" آغاز شد. من درسهای زیادی از او یاد گرفتم و آخرین نمایشی که از من دید "لبخند باشکوه اقای گیل" بود.
سپس مدال اکبر رادی به مناسبت ۳۵ سال پایمردی در اجرای آثار اکبر رادی به هادی مرزبان اهدا شد.
در ادامه قسمتهایی از نمایشنامههای پلکان، محاق، از پشت شیشهها با حضور کاراکترهای زن این نمایشنامهها توسط گلاب آدینه، سیما تیرانداز، الهام پاوه نژاد و مهتاب نصیرپور و ... اجرا شد.
اهدای جوایز بخش نمایشنامهخوانی:
لوح تقدیر و سپاس به سینوره کفاشطلب اهدا شد که البته به دلیل برخی ایرادات در این لوح بنا شد تا آن را بعدا اهدا کنند.
جایزه ویژه این بخش هم به گروه نمایشنامهخوانی کاکتوس اهدا شد.
لوح سپاس به یگانه رجبی برای نمایشنامهخوانی "پایین گذر سقاخانه" اهدا شد.
لوح سپاس دیگر به پریا طاهری "ارثیه ایرانی" تعلق گرفت.
جایزه بهترین نقش خوان زن به نمایش "ارثیه ایرانی" معصوم احمدزاده اهدا شد.
جایزه بهترین نقشخوان مرد به نمایش "پایین گذر سقاخانه" سیامک زینالدینی تعلق گرفت.
مدال استاد اکبر رادی به "ارثیه ایرانی" کریم بیانی اهدا شد.
لوح سپاس بخش کارگردانی نمایشنامه خوانی به پریا طاهری برای نمایش "ارثیه ایرانی" تعلق گرفت.
جایزه برگزیده به فرزاد آیتی برای نمایش " پایین گذر سقاخانه" اهدا شد.
جایزه اثر برگزیده این بخش به " ارثیه ایرانی" به کارگرانی پریا طاهری تعلق گرفت.
جوایز بخش نمایشنامهنویسی:
پس از قرائت بیانیه این بخش توسط حمیدرضا نعیمی بیان شد که در این بخش هیچ اثری برگزیده، تقدیر شده و نامزد اعلام نشد.
جوایز بخش مونولوگ:
لوح سپاس برای موسیقی نمایش "چهلمین امید یا بیست و هشتمین زن" به احمدرضا رجبی تعلق گرفت.
در بخش بازیگری:
لوح سپاس به سهیل بابایی برای نمایش "چهلمین امید یا بیست و هشتمین زن" اهدا شد.
جایزه برگزیده بازیگری به سیمین بهفر تعلق گرفت.
جایزه نویسندگی به اثر "ناگهان عباس" اثر پویا شهرابی اهدا شد.
دیپلم افتخار و نشان رادی و همچنین جایزه نمایش برگزیده بخش کارگردانی و نمایش برگزیده به حمزه زارعی برای نمایش "ناگهان عباس" اهدا شد.
حمزه زارعی جایزهاش را به کولبران کردستان اهدا کرد. بناست این نمایش برای اجرای عمومی نیز فرستاده میشود.
- 14
- 4