چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۹ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۵۴۲
فستیوال ها و جشنواره های هنری

مانی جعفر‌زاده: فاصله هنرمندان با جشنواره بیشتر شده است

مانی جعفر‌زاده,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به پایان رسید . اما دلخوری برخی هنرمندان موسیقی و موزیسین‌ها چیزی نیست که با پایان جشنواره فروکش کند... البته نه به این دلیل که عادت به غرزدن داشته باشیم (که البته کم و بیش داریم) بلکه به این خاطر که طی این سال‌ها عادت کرده‌ایم بیشتر تسکین موقت زخم‌های کهن برجای مانده بر تن تب دار موسیقی این سرزمین باشیم تا درمانی قطعی برای آنها. بیش از سه دهه از برگزاری جشنواره موسیقی فجر می‌گذرد اما به گمان برخی از اهالی موسیقی، سال به سال هنرمندان از تنها جشنواره بزرگ موسیقی کشورمان بیشتر فاصله می‌گیرند؛ مانی‌جعفرزاده موسیقیدان و آهنگساز و  از جمله منتقدان سرسخت جشنواره است . دیدگاه های انتقادی او را بخوانید:

 

 

با گذشت سی و چهار دوره از جشنواره موسیقی فجر آیا این جشنواره ملی و بین‌المللی تا به امروز توانسته موفق عمل کند؟

جشنواره موسیقی فجر بعد از سال‌ها برای نخستین بارصاحب آیین نامه شده است درنتیجه این امکان وجود دارد بعد سی و چهار سال دوره برگزاری، روال درستی دراین جشنواره دنبال شود که البته با تغییرمدیریت‌ها ساختار کلی آن تغییری نخواهد داشت، مضاف بر اینکه اگر این آیین‌نامه روند خود را بدرستی طی کند تعیین مدیریت‌های جشنواره نیز براساس ضوابط خاص صورت خواهد گرفت. البته بایستی بررسی‌های لازم در طول این سی و چهار دوره انجام گیرد تا بلکه بدانیم چه برسراین جشنواره آمده و اینکه آیا این آیین نامه به بلوغ خواهد رسید؟ چرا که همان‌طور که در آیین نامه قید شده بعد از دو سال این آیین نامه نیاز به بازنگری دارد. البته طی دو- سه سال آینده تا اندکی خط و ربط‌های جشنواره به‌دست خواهد آمد، اما بدیهی است که تا به امروز این خط و ربط‌ها وجود نداشته و بر مبنای یک سری اتفاقات سلیقه‌ای دنبال شده است. هر چند بنا به تصورمن جشنواره امسال نیز از این ماجراهای سلیقه ای به دور نبوده و با توجه به اینکه بودجه مناسبی هم برای آن در نظر گرفته نشده، باید دید چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد.

 

دیگر جشنواره‌های هنری هم که به مناسبت دهه انقلاب برگزار می‌شود از حواشی و اتفاقات به دور نبوده اما جشنواره موسیقی فجر نسبتاً مهجور‌تر واقع شده؛ علت این امر چیست؟

بله. این حاشیه‌ها و ناکامی‌ها شامل دیگر جشنواره‌ها هم می‌شود منتهی سیاست‌های کلان و فرهنگی کشور معطوف به تقویت  بر سینما و تئاتر است و دور نگه‌ داشتن موسیقی. در نتیجه موسیقی همیشه به حاشیه رانده شده است بنابراین به‌عنوان کسی که دست اندرکار سینما هم هست باید بگویم وضعیت جشنواره فیلم فجر هم به مراتب بدتر از موسیقی فجر است منتهی اصولاً تبلیغ بر سینما و تئاتر بیشتر بوده و موسیقی همیشه به حاشیه رفته و تبلیغ منفی برای آن بیشتراست.

 

 البته تصور من براین است که اهالی موسیقی درجامعه، نگاهی فرهنگی و تخصصی‌تر نسبت به دیگر حوزه‌های هنری دارند. افراد بسیاری هستند که بی‌ضابطه به سینما وارد شده‌اند بخصوص در حوزه تهیه کنندگی اما در حوزه موسیقی کمتر می‌شود - و نمی‌گویم نمی‌شود - بدون تخصص ورود کرد. دستِ‌کم در حوزه موسیقی جدی که چنین است، چرا که هنرخاصی است و تخصص آن نیز خاص است در نتیجه به نظر من پتانسیل موسیقی جدی - و نه پاپ- به مراتب از سینما و تئاتر بیشتربوده‌ است.

 

با این تفاسیر آیا جشنواره موسیقی فجر نسبت به دو جشنواره فیلم و تئاتر پیشرفت بیشتری داشته است؟

خیر، چرا که نه بودجه ای برای آن صرف شده و نه امکاناتی برای آن فراهم بوده و نه فرصت آزمون و خطا داشته است بلکه همیشه درحد یک مراسم و درحاشیه دیگر جشنواره‌ها برگزار شده است. درحال حاضر امکانات جشن‌هایی که درحوزه سینما برگزار می‌شود چون جشن خانه سینما یا جشنواره فیلم فجرقابل قیاس با جشنواره موسیقی فجر یا دیگرجشن‌های موسیقی نیست و تصورم براین است با مرتفع شدن برخی اشکالات، جشن‌هایی چون جشن موسیقی ما یا حتی جشن خانه موسیقی می‌تواند در بلند مدت شاهد اتفاقات فرهنگی مهمی بشوند.

 

جشنواره موسیقی فجر  در سه دوره گذشته به‌صورت رقابتی برگزار شد و بعداز آن ،این بخش را حذف کردند اما بر سراین موضوع هم نقد و نظرهایی وجود داشت؛ نظر شما در این باره چیست؟

کسانی که به رقابتی نبودن جشنواره موسیقی فجرمعترض هستند بدیهی است که هیچ تخصصی دراین زمینه ندارند چرا که هیچ جشنواره موسیقی درهیچ کجای دنیا رقابتی و براساس جایزه نبوده است مانند جشنواره سالانه آوینیون یا جشنواره بین المللی ورشو که قدمتی بیش از ۶۵ سال دارد. لازم به ذکر است کارکرد جشنواره موسیقی مجزا از فیلم است.در جشنواره موسیقی جز اجرا چیز دیگری وجود ندارد و آنچه  شامل جایزه می‌شود آلبوم‌های موسیقی بوده مانند جایزه گرمی که با حضور کارشناسان متخصص بهترین آلبوم‌ها انتخاب می‌شوند. اما اینکه براین اندیشه باشیم جشنواره موسیقی فجر را به مانند فیلم و تئاتر رقابتی برگزار کنیم کاملاً اشتباه است و اتفاقاً تنها کار درستی که صورت گرفته و در آیین نامه به آن اشاره شده رقابتی نبودن جشنواره بوده است.

 

در جشنواره موسیقی همیشه نقد بر این بوده که نگاه‌های سلیقه‌ای وجود دارد. به‌نظر شما برای سرو سامان یافتن  این موضوع چه باید کرد؟

نمی توانیم یک جشنواره را به غلط برگزارکنیم آن هم به این دلیل که بخشی از موسیقی محک زده شود. در دوره ای که جایزه باربد برگزار شد بیشترین غلط‌های داوری درتاریخ موسیقی ایران رقم خورد. اگر قرار باشد موسیقی‌هایی چون پاپ، کلاسیک یا نواحی در جشنواره موسیقی فجرمورد محک قرار بگیرد باید اجراها و آکادمی‌های آن هم براساس ضوابط و آیین نامه باشد و بدون در نظر گرفتن معیاری، جایزه ای برای آن در نظر گرفته شود. مضاف بر اینکه در هیچ نقطه‌ای از جهان هیچ هیأت داورانی این کار را انجام نمی‌دهند بلکه باید آکادمی موسیقی تشکیل شود و براساس قاطبه آرا، منتخبین را انتخاب کنند.

 

با توجه به تأکید استاد شاهین فرهت بر اجرای آثار آهنگسازان ایرانی، ارزیابی شما از جدول سی و چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجرچیست؟

البته‌ ایده اجرای آثار آهنگسازان هرکشوری در هر جشنواره ای از آقای دکتر فرهت نبوده بلکه یک ایده کلی است و در همه جشنواره‌های جهان انجام می‌گیرد. به‌طور مثال درجشنواره «پاییز ورشو» می‌بایست یک قطعه از آثار آهنگسازان لهستانی نواخته شود، در جشنواره سالانه آوینیون هم وضع به‌همین منوال است یا هر جشنواره جهانی و این قاعده میزبانی است و امتیازی است که میزبان دارد بنابراین اجرای آثار آهنگسازان ایرانی به تقلید از همه جشنواره‌های معتبر جهانی انجام شده و تا جایی که مطلع هستم یک خرد جمعی موافق انجام گرفتن این اتفاق بوده‌اند. متأسفانه در کشور ما آهنگسازان ایرانی بسیار به حاشیه رفته‌اند که مقصر این امر سیاستگذاری‌های کلان فرهنگی وگروه‌های نوازندگان ایرانی است. درخصوص انتخاب گروه‌های ایرانی نیز باید بگویم حقیقت این است که همان اتفاقات سال گذشته تکرارشده است. حضور گروه‌های خارجی نسبت مستقیم با وضعیت مالی دولت داشت که امسال وضع مالی کاملاً مشخص است و تعداد گروه‌های خارجی انگشت شمار بودند. موسیقی ایرانی یک بضاعتی دارد و این گروه‌های حال حاضر همان تیم ملی موسیقی هستند و هر سال همین تیم به جشنواره می‌روند و کس دیگری وجود ندارد در نتیجه گروه‌ها و افرادی که علاقه ای به جشنواره ندارند یا شرکت نمی‌کنند یا انصراف می‌دهند؛ خود من هم از اعضای شورای انتخاب بودم که انصراف دادم.

 

 آیا این حرف برخی منتقدان که می گویند سال به سال هنرمندان موسیقی کشورمان از تنها جشنواره دولتی فاصله می‌گیرند صحت دارد؟

این اتفاق خاص جشنواره امسال نیست وهرسال بوده است. موسیقی در همه شئون کم و بیش دستانش بسته است و زمانی به یک سرفصل مشخص می‌رسد که برای تبلیغات رسمی نیاز باشد، آن زمان موسیقی را از گنجه بیرون می‌آورند. بنابراین بدیهی است که هنرمند متعهد، روشنفکر و جدی تن به‌ چنین بازی نمی‌دهد در نتیجه هیچ چهره شاخصی در جشنواره موسیقی فجر شرکت نمی‌کند آن هم به این دلیل که جشنواره موسیقی فجر باید تابع وضعیت کنونی موسیقی درکشور باشد.

 

نظر شما در خصوص انتخاب آقای شاهین فرهت به‌عنوان دبیر هنری جشنواره سی و چهارم موسیقی فجر چیست؟

آقای شاهین فرهت هنرمند نام آشنا موسیقی ایران است و از سال‌های بسیار دور با ایشان و هنرشان آشنا هستم و بر گردن همه هنرمندان حق معلمی دارند اما آنچه در همان چند جلسه اندک به‌عنوان یکی از اعضای شورای انتخاب دبیر جشنواره متوجه شدم و دیدم این است که ایشان آرا و عقایدی دارند و تصمیم داشتند آن را به سرانجام برسانند اما تصور من این است که دبیر یک جشنواره هنری بیش از آنکه به آرا و عقاید نیاز داشته باشد، به نوعی نیازمند تدبیر مدیریتی است. البته برای قضاوت کردن زود است.

 

با این تفاسیر به نظر شما دبیر جشنواره موسیقی فجر باید یک موزیسین باشد یا یک مدیر خوب؟

درتمامی جشنواره‌های جهانی دبیرهنری می‌بایست حتماً هنرمند برجسته و شناخته شده‌ای باشد به این دلیل که یک هنرمند این پتانسیل را دارد که چنین رخدادی را مدیریت کند.

 

انتخاب آقای فرهت بنابر آیین‌نامه منطقاً باید بر عهده شورای انتخاب دبیر بوده‌ باشد، اما باید این را هم لحاظ بفرمایید که تمامی این مسیر‌ها باید از سایه  نهادهای حراستی و امنیتی بگذرد در نتیجه در یک انتخاب آزاد افراد انتخاب نمی‌شوند.

 

درمورد همه مدیران گذشته هم ماجرای انتخاب همین بوده است.بنابراین این اتفاقات نه به مدیریت ارتباطی دارند نه به هنر بلکه موضوع این است که یار نیمکت نشین شماره دوازده وارد زمین شود و کاپیتانی را به دست بگیرد. در چنین وضعیتی مسلم است که تیم می‌بازد.

 

پیشنهاد شما برای بهتر شدن جشنواره موسیقی فجر چیست؟

جشنواره موسیقی فجر یک جشنواره دولتی است و از این بهتر نخواهد شد به این دلیل که توان و نگاه دولتی ما همین است. دولت هیچ علاقه‌مندی درباره موسیقی ندارد البته منظور از دولت به معنای دولت آقای روحانی نیست بلکه منظورم نظام حاکمیتی است تا زمانی که حاکمیت با نگاه امنیتی و نظارتی وارد حوزه فرهنگ شود آنها هم دست و بالشان بسته است و از یک سقف پروازی بالاتر نخواهد کرد. در نتیجه من بسیار امید بسته‌ام به بخش خصوصی و آینده موسیقی کشور را در آن می‌بینم.

ندا سیجانی

 

 

شهرام صارمی: با تمام بضاعتمان تلاش کردیم

تمامی گروه‌هایی که درجشنواره سی‌وچهارم اجرای برنامه داشتند از طریق فراخوان شرکت نکرده بودند و بسیاری از آنها به دعوت دبیرخانه جشنواره بوده که البته با سفارش کار روی صحنه رفتند. در بخش فراخوان از تعداد بسیار گروه‌های در خواست‌کننده ۲۵ گروه به تأیید شورای انتخاب در جشنواره حضور پیدا کردند.

ما تمام بضاعت و انرژی خود را برای جذب حداکثری استادان و پیشکسوتان به‌کار بردیم و می‌توانم بگویم به شخصه از تمام ارتباطات خود استفاده کردم تا گروه‌های معتبر و پیشکسوتان در جشنواره حضور داشته باشند و البته تا حد زیادی هم موفق شدم.

 

دیگر دوستان خبرنگار هم این سؤال را داشتند که چرا پیشکسوتان در جشنواره حضورندارند اما وقتی در پاسخ به آنها گفتم منظور شما کدام گروه‌ها است هیچ پاسخ و پیشنهادی نبود! ضمن اینکه باید بگویم دربخش پیشکسوتان علاوه برحضور استادان و رهبران فریدون شهبازیان و شهرداد روحانی در ارکسترهای ملی ایران و سمفونیکتهراندربخش‌های بسیاری هنرمندان بزرگی چون نصیرحیدریان، منوچهرصهبایی، محمد اسماعیلی، سعید ثابت، آرپینه ایسرائیلیان، فریماه قوام صدری، سیمون آیوازیان، مجید کیانی رافائل میناسکانیان و تعداد زیادی از هنرمندان مطرح و شناخته شده در بخش‌های تکنوازی یا گروه نوازی درجدول جشنواره حضور و اجرا داشتند و البته دیگر هنرمندان به دلایلی چون سفر یا  برنامه های متعدد که همزمان با اجرای جشنواره بود متأسفانه نتوانستیم از حضورشان در جشنواره بهره ببریم.

 

البته بخش موسیقی پاپ هم مستثنی از سایر گروه‌هایی که اشاره کردم نبوده است ما با تعداد بسیاری از هنرمندان گفت‌و‌گو و رایزنی کردیم و درنهایت گروه‌هایی انتخاب نهایی بودند که درجدول جشنواره قرار گرفتند. در خصوص آیین نامه جشنواره موسیقی فجر هم باید بگویم تصویب آیین نامه به سبب تحقق سیاست‌های کلان موسیقی کشور، اعتلای هنرموسیقی، ارتقای سلیقه و فرهنگ شنیداری، توسعه روابط بین‌المللی و شناسایی و تبیین چارچوب و استانداردهای موسیقی و همچنین چشم‌انداز موسیقی درآینده است و در واقع سایر اتفاقاتی که در جشنواره صورت می‌گیرد از قبیل انتخاب دبیر جشنواره و همچنین مدیر اجرایی و شورای انتخاب و سایر اتفاقات بر اساس آیین‌نامه است.

 

 درواقع آیین نامه مسیر اجرایی جشنواره را مشخص می‌کند ضمن اینکه این آیین نامه می‌تواند هر سال توسط دست اندرکاران اصلاح شود و اگر در بخشی از آن نقصانی وجود دارد بند‌هایی به آن اضافه شود. در هر صورت آیین نامه دستورکتبی اجرای جشنواره است.

 

با تمام این تفاسیر ارزیابی من از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با توجه به انرژی که در آن صرف شد و امکانات محدودی که دراختیار داشتیم قابل قبول و مثبت است البته انتقاداتی هم به آن وارد است که حتی می‌توانم بخشی از آن را مطرح کنم. اما آنچه هست ارزشیابی اصلی جشنواره را همان‌طور که در آیین نامه دیده شده باید شورای ارزشیابی جشنواره انجام بدهد و نظر خود را اعلام کنند.

 

 همچنین مخاطبان و اهالی موسیقی باید ارزشیابی خود را صادقانه و به دور از هر گونه حب و بغض و کینه شخصی بیان کنند تا در جایی که لازم باشد من یا مسئولان دیگر در این خصوص پاسخگو باشیم.

 نوازنده و دبیر اجرایی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش