گزارش نشست خبری فیلم «خوب، بد، جلف۲؛ ارتش سری»
نشست خبری فیلم «خوب، بد، جلف۲؛ارتش سری» با حضور گارگردان، دیگر عوامل و بازیگران فیلم، شامگاه چهارشنبه ۱۶ بهمن در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
پیمان قاسمخانی، آغازگر صحبتهای عوامل فیلم در این نشست خبری بود. او درباره کارگردانی «خوب، بد، جلف۲؛ارتش سری» گفت: «کارگردانی این فیلم به صورت مشترک با محسن چگینی بود و اگر از لحاظ تکنیکی پیشرفتی نسبت به کار قبلی من دیده میشود، مدیون محسن است. باید توضیح بدهم اگر اسم وی در تیتراژ به عنوان کارگردان نیامده است، دلیلش این بوده که نامش را دیر به وزارت ارشاد دادهاند.»
در واکنش به این صحبت قاسمخانی، سام درخشانی به شوخی گفت: «اگر به لحظ تکنیکی تغییری در بازی من میبینید، به این دلیل است که پژمان در کنار من حضور داشته است و اگر در تیتراژ نامش را نیاوردیم به این دلیل بوده که اسمش را دیر به ارشاد دادهایم!»
در ادامه، قاسمخانی با اشاره به بیتوجهی جشنوارهها به آثار کمدی گفت: «در جشنوارههای فیلم ایران هیچ جایی برای فیلمهای کمدی نیست اما اگر به واسطه این جشنواره اتفاق خوبی برای این فیلم بیفتد، خوشحال میشوم. با اینحال، همین که در بخش سودای سیمرغ هستیم، کافی است و به دنبال جایزه نیستیم.»
این کارگردان درباره وجوه سیاسی فیلم هم گفت: «این فیلم هیچ جهتگیری سیاسی ندارد و اگر جریان سیاسی در آن دیده شده، فقط برای پیش رفتن فیلمنامه و جریان فیلم بوده است.»
او ضمن تشکر از عوامل فیلمش افزود: «پژمان و سام مانند عضوی از خانواده ما بودند همچنین حامد کمیلی نیز من را سوپرایز کرد زیرا توقع این بازی خوب را از او نداشتم.»
در بخشی از این نشست، بازیگران فیلم درباره نقش خود صحبت کردند. سام درخشانی با اشاره به حضور خود در فیلمهای کمدی گفت: «زمانی که بحث مارکت پیش میآید، بازیگر محدود میشود. من دوست دارم نقشهای درام هم بازی کنم اما همیشه فیلمهای کمدی مخاطب بیشتری دارند. سعی دارم در انتخابهایم تعادلی بین فیلمهای درام و کمدی برقرار کنم.»
ریحانه پارسا هم در پاسخ به پرسشی درباره معروفیت و شهرت زودهنگام خود پس از سریال «پدر» گفت: «طبیعی است که یک بازیگر پس از بازی در اولین حضورش از خود راضی شود و بگوید دیگر برای چه باید تلاش کنم اما برای من این اتفاق نیفتاد. لحظهای که تیتراژ قسمت آخر سریال «پدر» تمام شد، به خودم گفتم که پس از پایان هر کار به آن تکیه نکنم.»
او ادامه داد: «اگر بعد از سریال «پدر» یک سریال با همان موضوع بازی میکردم، میتوانستم آن دو را کنار هم بچینم و مقایسه کنم، اما در حال حاضر نمیتوان این کار را کرد زیرا به عنوان دومین کارم در یک فیلم سینمایی کاملا متفاوت بازی کردم.»
حامد کمیلی نیز درباره نقش خود در این فیلم گفت: «همیشه کنجکاو بودم که نقشهای جدید بازی کنم فکر میکنم در این فیلم زیاد از خودِ همیشگیام دور نبودم. از بازی در این فیلم راضی بودم و برایم تجربه جدیدی بود.»
گوهر خیراندیش، دیگر بازیگر این فیلم که این روزها در آمریکا به سر میبرد، در تماسی تلفنی در این جلسه مشارکت کرد و گفت: «به پیمان عزیز از راه دور سلام عرض میکنم. دوست داشتم در کنارش باشم و این فیلم را با هم میدیدیم. نمیدانستم دقیقا کجای فیلم قرار دارم اما پس از تعریف این فیلم سریعا پیشنهاد بازی را پذیرفتم.»
او در واکنش به صحبتهای پیمان قاسمخانی درباره کوتاه شدن نقش شخصیتاش در فیلم ادامه داد: «اگر کارگردان تشخیص میدهد که یک سری از صحنهها باید حذف شود باید این کار انجام شود زیرا او بیشتر و بهتر میداند. امیدوارم تمام کسانی که به تماشای فیلم نشستند لذت برده باشند.»
با طرح پرسشی درباره خنثی بودن نقش علی اوجی در دو قسمت «خوب، بد، جلف»، قاسمخانی توضیح داد: «از علی خواستم مانند یک «فک» در این فیلم بازی کند و همیشه آویزان باشد. او هم دقیقا همین کار را انجام داد. قول میدهم در «خوب، بد جلف۳» نقش بهتری به او بدهم.»
او همچنین با اشاره به ممیزی فیلم توضیح داد: «از ستاره پسیانی عذرخواهی میکنم که نقشش به دست دوستان ممیز، آش و لاش شد اما اگر حذف نمیشد قطعا خیلی بیشتر میخندیدید. این فیلم در ابتدا ۱۸۲ دقیقه بود که با زحمات میثم مولایی به ۱۱۵ دقیقه رسید. خوشحالم که گوهر خیراندیش در آمریکا است وگرنه اگر ایران بود به خاطر قسمتهای حذف شده فیلم ناراحت میشد.»
این کارگردان درباره میزان شوخیهای فیلم توضیح داد: «من فیلمم را تنها برای گیشه نمیسازم و در فیلمنامه باجی برای خنداندن به مخاطب نمیدهم، حتی بسیاری از شوخیها را که در روند قصه جایی نداشت از فیلم درآوردیم.»
در ادامه، قاسمخانی در واکنش به پرسشی انتقادی درباره شوخیهای جنسی که در فیلم وجود دارد و اینکه آیا این شوخیها مناسب خانوادهها است یا خیر، پاسخ داد: «دیدن فیلم با خانواده کاملا بستگی به جنس خانواده دارد. ما صد درجه بالاتر از شوخیهای جنسی فیلم را در جامعه میبینیم اما من سرم را زیر برف نمیکنم و در حد عرف جامعه در این فیلم شوخی کردم. اساسا چیزی به نام شوخی جنسی وجود ندارد. برخی شوخیها واقعا زشت است که قطعا ما هم انجام نمیدهیم و در برخی فیلمها هست و من را هم ناراحت میکند ولی این شوخیها شوخیهای تمیزی است و میتوان حداقل با خانواده من آنها را دید.»
***
گزارش نشست خبری فیلم «روز بلوا»
«روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی، دومین فیلمی بود که امروز (چهارشنبه ۱۶ بهمن) در سینمای رسانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت. پس از آن، نشست خبری این فیلم با حضور عوامل و بازیگران برگزار شد.
بهروز شعیبی، کارگردان فیلم در خصوص ایده و داستان این اثر سینمایی گفت: «ایده اولیه براساس مشکلات اقتصادی که این چند سال در کشور ما به وجود آمده است، شکل گرفت. این مسائل، من را برای ساخت چنین فیلمی درگیر کرد اما در ابتدا قصد نداشتیم درباره شخصیتی روحانی باشد.»
او ادامه داد: «من آدمی سیاسی نیستم و انتخاب شخصیت روحانی به این دلیل بود که در ساختار جامعه، اثرگذاری بیشتری دارد. من در این فیلم به درام فکر کردم و به دنبال تعریف شخصیت روحانی، او را مردی تصور کردم که دچار لغزش میشود و تلاش میکند آن را اصلاح کند. روحانی فیلم ما در قم زندگی نمیکند و در فضای لاکچری تهران زندگی میکند و نمیتوانیم زندگی او را به همه روحانیت مرتبط کنیم»
شعیبی در پاسخ به اینکه آیا شخصیت فیلم از اطرافیانش بوده یا سراغ پروندههای جدی مفاسد اقتصادی رفته است، گفت: «اگر شخصیت فیلم از دوستان من بود که جرات نمیکردم بسازم. ضمن اینکه قرار نبود در این فیلم پرونده سیاسی باز کنیم و این کار تلویزیون و بخشهای خبری است.»
این کارگردان تاکید کرد: «در این فیلم با درام طرف هستیم و اگر بیشتر وارد بیانِ جزییات پروندهها میشدیم، مخاطب از داستان فیلم که بیان روابط بین کاراکترها بود، دور میشد. ما نمیخواستیم پرونده سیاسی را در این فیلم باز کنیم و به آن بپردازیم.»
شعیبی در ادامه توضیح داد: «اگر در این فیلم راجع به گفتوگو حرف میزنیم، به دنبال این هستیم که در دنیای واقعیت نیز به نسل پرسشگر برای آینده بهتر پاسخگو باشیم. این فیلم راجع به اخلاق است و در آن هر فرد با عقاید خودش بر پایه اخلاق و انسانیت به دیگران کمک میکند و این اعتقاد من است. چون مثلا خیلی از کسانی که ظاهر مذهبی ندارند اخلاقگرا هستند.»
او درباره نقشهای فیلمش هم گفت: «فکر میکنم در مورد نقشها، هر استنباطی شود، درست است. مخاطب میتواند هرگونه که دوست دارد، فکر کند. شخصیت روحانی در این فیلم، ساده لوح نیست. او هنگامی که در دایره خانواده قرار میگیرد و متوجه میشود از اعتمادش سواستفاده شده است، دست به اقداماتی میزند. شخصیتها در این فیلم نسبت به یکدیگر طراحی شدهاند.»
شعیبی، «عدالت» را کلید واژه این داستان عنوان کرد و افزود: «باید بلوای درونی در همه ما شکل گیرد تا عدالت را به خودمان بازگردانیم. ممکن است کدهای مختلفی در فیلم وجود داشته باشد که ما را یاد بسیاری از آدمهایی که میشناسیم، بیندازد.»
لیلا زارع، بازیگر نقش راحله در «روز بلوا» هم گفت: «کاراکتر زن در فیلمنامه اینگونه تعریف شده بود که بیشتر از اینکه حرفهای همسرش برایش اهمیت داشته باشد، به حرفهای پدرش اهمیت میداد.»
این بازیگر ادامه داد: «برای هر نقشی که میخواهم بازی کنم، تحقیق میکنم. طبیعتا برای بازی در این نقش با افرادی که سبک زندگی نزدیکی به این کاراکتر داشتند، رفت و آمد و با آنها گفتوگو کردم.»
کارن همایونفر هم درباره آهنگساز این فیلم گفت: «از همه عوامل این فیلم تشکر میکنم. موسیقی این فیلم زمان زیادی دارد و در فیلم حل میشود. این موسیقی از عمد به این سمت طراحی شد.»
امین جعفری، مدیر فیلمبرداری «روزبلوا» در ارتباط با قابهای فیلم گفت: «در کادربندی به دنبال بیان بخشی از روایتهای فیلم، درماندگیها، نگفتهها و نادیدهها هستیم؛ مانند سکانس آشپزخانه که روحانی و همسرش در پشت دیوار با یکدیگر صحبت میکنند.»
در ادامه، بهروز شعیبی در پاسخ به چگونگی همکاریاش با سازمان اوج گفت: «من طرحی را به سازمان اوج پیشنهاد دادم و آنها هم این موضوع ملتهب را پذیرفتند و به لحاظ مالی حمایت کردند. فیلم اگر هر مسئله و موضوعی دارد، حاصل تعامل ما با آقای کاشانی (نویسنده) بوده است. من با هر تهیهکننده دیگری هم این فیلم را به همین شکل که دیدید میساختم.»
در بخش پایانی این نشست، داریوش ارجمند گفت: «از معدود دفعاتی است که در یک نشست فیلم میآیم. اول میخواهم شهادت سردار سلیمانی را یک بار دیگر تسلیت و تبریک بگویم و همینطور تسلیت بگویم برای حادثه هواپیما. یک مرگ بر آمریکا هم میگویم بهخاطر دستوری که یک رییسجمهور حمال برای قتل بزرگ مردی چون سردار سلیمانی داد.»
این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: «معتقدم علت ساخت این فیلم به اندازه کافی گویا است و هرکس در این چندسال در ایران زندگی کرده باشد، با این داستان درگیر شده است. بسیاری خودسوزی را در بخشهای مختلف شهر و زندگی شهری در خصوص مشکلات جامعه دیدهایم و این فیلمنامه با شجاعت به این کاراکتر در داستان پرداخته است.»
او افزود: «شجاعت بهروز شعیبی و اینکه این گستاخی را داشت تا این بلوا، نه آن بلوایی را که در خیابان میبینیم، نشان دهد از مهمترین دلایل من برای بازی در این فیلم بود. نشان دادن ضایع شدن حق مردم، شجاعت میخواهد.»
ارجمند در ادامه، با اشاره به طرح پرسشهایی در باره اینکه آیا فیلم سفارشی بوده یا چرا با اوج همکاری شده است، گفت: «از این سوالها تعجب میکنم اگر یک تهیهکننده دیگر هم بود باز هم این سوالات پرسیده میشد؟ سازمان اوج هم یک تهیهکننده است. در نهایت متاسفم به دلیل این پرسشهایی که میشود، آیا اگر آقای سرتیپیام این فیلم را میساخت، همین سوالها را میپرسیدید.»
***
گزارش نشست خبری فیلم «مغز استخوان»
در نشست خبری فیلم «مغز استخوان» به کارگردانی حمیدرضا قربانی با صحبتهایی درباره نقشهای غمگین پریناز ایزدیار، جای خالی بابک حمیدیان و البته شایعه نقش اصغر فرهادی در نگارش فیلمنامه برگزار شد.
نام اصغر فرهادی فیلمساز سرشناس اسکاری سینمای ایران در این نشست به میان آمد. صحبت از نقش کارگردان «جدایی نادر از سیمین» در نگارش فیلمنامه بود اما حمیدرضا قربانی این شایعه را تکذیب کرد وگفت: «من شاید در حوزه کاری خودم از افرادی مشاوره گرفته باشم اما این فیلمنامه را علی زرنگار به تنهایی نوشته است.»
قربانی در ابتدای نشست هم در پاسخ به این سوال که ایده فیلم چگونه شکل گرفت، گفت: «وقتی خواستم فیلم دوم را شروع کنم تصمیم گرفتم با نویسنده ماهری کار کنم که فرد قصهگوتری باشد. من نگاه آقای زرنگار را دوست داشتم .برای کار چندین طرح وجود داشت اما در نهایت به این طرح رسیدیم. کارهای قبلی او را دنبال کرده بودم و برای نگارش فیلمنامه صحبت کردیم. کار و فضای ذهنی او را دوست داشتم و چند ماه برای رسیدن به این قصه صحبت کردیم و از نتیجه قصه هم راضی هستم.»
یکی از ستارگان این فیلم نوید پورفرج ستارهای نوظهور سینمای ایران است که با درخشش در فیلم «مغزهای کوچک زنگزده» شهرت پیدا کرد. قربانی درباره نزدیکی نقش پورفرج در این فیلم با نقشاش در «مغزهای کوچک زنگ زده» گفت: «قصه ما قابلیت این را داشت که نزدیک به آن نقش باشد. وقتی به نوید برای ایفای این نقش فکر کردم احساسم این بود که میتواند از عهده آن بر بیاید و ما تلاش کردیم از نقش قبلی او دور باشد که فکر میکنم این اتفاق افتاده است.»
پورفرج درباره شباهت این نقش به نقشش در «مغزهای کوچک زنگ زده» گفت: «من نقشی را انتخاب کردم که خیلی از رفتارهایش شبیه به کاراکتر قبلی است و فقط جغرافیایی که در او قرار گرفته تفاوت دارد؛ اما من سعی کردم کار متفاوتی ارائه دهم.»
در ادامه قربانی نیز تاکید کرد: «نقش نوید در «مغزاستخوان» بسیار متفاوت از فیلم قبلیاش است و نمیتوان این دو حضور را به هم شبیه دانست.»
در این میان البته صحبت از نقشهای عموما مغموم پریناز ایزدیار هم به میان آمد. ستاره «ابد و یک روز» در این باره توضیح قانعکنندهای داشت. او این ماجرا را به تنوع نداشتن ژانرها و فیلمنامهها در سینمای ایران ربط داد و گفت: «وقتی فیلمنامه را میخوانی و قصهاش را دوست داری. باید بر اساس آنچه که در فیلمنامه آمده است، پیش بروی. اینجا بهتر است بپرسیم چرا تنوع ژانر نداریم یا چرا فیلمنامههای دیگری نوشته نمیشوند یا چرا نقشهای دیگری پیشنهاد نمیشود.»
ایزدیار درباره این که چقدر به شخصیت زن فیلم حق میدهد گفت: «من اگر جای بهار بودم حتما همین کار را انجام میدادم و به او به عنوان یک مادر کاملا حق می دهم. از نظر من هیچ عشقی بالاتر از عشق مادر به فرزند وجود ندارد.»
شعیبی درباره پذیرفتن نقش خود در فیلم گفت: «دلیل انتخاب این نقش تفاوت ظاهری این کاراکتر بود. من همیشه در نقشهایی حضور داشتم که کمی ژولیده بوده و در این فیلم نقش یک وکیل آراسته را ایفا کردم.» البته در این میان مجری نشست به شعیبی گفت که همیشه ظاهر ارزشیات را حفظ میکنی و شعیبی پاسخ داد دیگران بیشتر سعی در این کار دارند.
پریناز ایزدیار در این نشست از عدم حضور بابک حمیدیان گفت و اینکه جای او در این نشست خالی است.بهروز شعیبی هم که به عنوان بازیگر در «مغز استخوان» و به عنوان کارگردان «روز بلوا» در جشنواره حضور دارد و در هر دو فیلم هم با بابک حمیدیان همکاری داشته در ابتدای صحبتهایش گفت: من به تصمیمی که بابک حمیدیان گرفته احترام میگذارم و جای او در این نشست خالی است.
- 17
- 4