پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۳۸۴
فیلم و سینمای ایران

رکورد تندفروشی در سینمای ایران!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سلام بمبئي
مردم ايران در همه عرصه‌ها غير‌قابل پيش‌بيني هستند و هميشه بوده‌اند، اما اين يکي بسيار بيشتر از ساير زمينه‌ها همگان را متعجب کرده است.

روزنامه وقايع‌ اتفاقيه، مردم ايران در همه عرصه‌ها غير‌قابل پيش‌بيني هستند و هميشه بوده‌اند، اما اين يکي بسيار بيشتر از ساير زمينه‌ها همگان را متعجب کرده است.

 

در ۶ ماهه اول سال فيلم «من سالوادور نيستم» با بازي رضا عطاران رکورد فروش سينماي ايران را شکست اما کمي بعد از آن اصغر فرهادي با فيلم متفاوت «فروشنده» توانست اين رکورد را ارتقا بدهد. تا اينجاي کار احتمالا طرفداران فرهادي- سواي اينکه بخواهيم نقدي بر اين دو فيلم وارد کنيم و کيفيتشان را مدنظر قرار دهيم- خوشحال شده‌اند که فيلم فيلمساز محبوبشان بر يک فيلمفارسي غلبه کرده است؛ اتفاقي که در تاريخ سينماي ايران بي‌سابقه بوده اما اتفاق اين چند روزه نشان داد، کمي بايد در نگاهمان تجديدنظر کنيم.

 

فيلم «سلام بمبئي» با ترکيب بازيگران ايراني و هندي و با قصه‌اي ملودرام با فيلمنامه‌اي ضعيف توانسته است رکورد فروش سينماي ايران را در افتتاحيه جابه‌جا کند؛ رکوردي که پيش‌ازاين از چند ماه قبل در دست «فروشنده» بود و اين فروش احتمالا دلايلش تا حدي مشخص است. حضور محمدرضا گلزار و بنيامين بهادري به‌همراه بازيگران هندي يکي از دلايل اين فروش است. مردم به سينما مي‌روند تا اين بازيگران را ببينند و خاطره شعله، سنگام، مادر هند و قانون را زنده کنند؛ البته گلزار سال‌ها قبل در صحنه‌اي از فيلم «کما» استعدادش را در رقص هندي به‌همراه امين حيايي بروز داده بود اما بنيامين براي اولين‌بار جلوي دوربين، کنجکاوي تماشاگران را براي ديدن اين خواننده پاپ بيشتر از گلزار برمي‌انگيزند ولی سؤال مهم‌تر درباره جنس تماشاگراني است که به ديدن «سلام بمبئي» مي‌روند.

 

احتمالا تماشاگران «فروشنده» و «سلام بمبئي» يک گروه تماشاگران را تشکيل مي‌دهند اما اين اتفاق منحصربه‌فرد در همه تحليل‌هاي فروش اثر خواهد گذاشت. يکي از اهالي مطبوعات در صفحه اجتماعي‌اش اين سؤال را مطرح کرده بود که مگر مي‌شود کسي که به ديدن «فروشنده» مي‌رود، «سلام بمبئي» را هم برود در سالن سينما ببيند؟ اما انگار پاسخ مثبت به اين سؤال در اين دو روز داده شده است هر چند، فروش اين دو روز دلايل ديگري هم داشت.

 

شکستن رکورد «فروشنده» در ۲ روز 

فيلم سينمايي «سلام بمبئي» به کارگرداني قربان محمدپور موفق شد در دو روز به فروش بيش از یک ميليارد تومان برسد و به سريع‌ترين فيلم ميلياردي در جدول اکران تبدیل شود.

 

فيلم سينمايي «سلام بمبئي» محصول مشترک سينماي ايران و هندوستان که با هزينه‌‌ طرف ايراني ساخته شد، پس از حواشي بسيار و کش‌وقوس‌هاي فراوان از پنجشنبه وارد چرخه اکران عمومي شد و توانست با فروش ۵۰۰ ميليون تومان در روز اول و ۶۰۰ ميليون در روز دوم، به سريع‌ترين فيلمي تبدیل شود که وارد باشگاه ميلياردي‌ها مي‌شود. «سلام بمبئي» که پيش‌ازاين قرار بود در نيمه اول سال اکران شود، پس از حواشي بسيار به اکران عمومي نرسيد و سپس با اعتراض يکي از مداحان در مهر هم اکران نشد تا بالاخره از ۱۱ آذر رنگ پرده را ببيند؛ البته قرار بود مراسم افتتاحيه‌اي براي اين فيلم در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شود که پس از پيش‌فروش بليت‌هاي ۳۰۰ هزار توماني و استقبال سرد مخاطبان و صادرنشدن مجوزهاي لازم، مراسم لغو شد.

 

فيلم تازه قربان محمدپور، اکرانش را با استقبال فوق‌العاده مخاطب‌ها آغاز کرد و توانست در روزهاي سرد گيشه و درحالي‌که فيلم‌هاي روي پرده نتوانسته‌اند موفقيت فروش سينماها در نيمه اول سال را تکرار کنند، جان تازه‌اي به چرخه اکران و فروش سينماها بدهد. پيش‌ازاين، «فروشنده» به کارگرداني اصغر فرهادي توانسته بود در سه روز اول به فروش یک ميليارد تومان برسد اما «سلام بمبئي» پس از دو روز به اين فروش دست يافت تا نويد فيلمي را بدهد که شايد باز هم جدول پرفروش‌ترين فيلم سال را تغيير بدهد.

 

«سلام بمبئي» سهم چه فيلم‌هايي را گرفته است؟ 

براين‌اساس، نکته حائزاهميت درباره اکران فيلم «سلام بمبئي» در شرايطي است که هشت فيلم ديگر در حال اکران هستند؛ ۶ سرگروه براي سينماها در نظر گرفتند و دو فيلم هم در گروه آزاد اکران هستند اما اين فيلم‌ها چه سهمي از سينماها دارند؟!

 

با نگاهي کوتاه به سينماهاي تهران، شاهد خواهيد بود چگونه همه پرديس‌هاي سينمایي، دو يا سه سالن در اختيار فيلم «سلام بمبئي» قرار داده‌اند. ما در تهران فقط يک پرديس سينمايي داريم که ۱۲ سالن در اختيار دارد و امکان نمايش همزمان در سالن‌هايش را دارد اما ديگر پرديس‌ها با توجه به تعداد سالن‌هايشان بايد ظرفيت سينما را در اختيار همه فيلم‌ها قرار دهند که متأسفانه شاهد بي‌قانوني و رعايت‌نشدن حقوق صاحبان آثار هستيم.

 

برای مثال، پرديس زندگي به صورت مرتب از ساعت ۱۲ ظهر به فاصله يک ساعت تا ساعت ۱۲ شب، فيلم را اکران مي‌کند و دو سالن بزرگش را در اختيار اين فيلم قرارداده است و فيلم سينمايي «لاک قرمز » که به‌تازگي و همزمان با فيلم «سلام بمبئي» اکران ‌شده، فقط سه سانس در اختيار دارد. پرديس ملت، روز گذشته دو سالن در اختيار فيلم «سلام بمبئي» قرار داده بود و در ميان پرديس‌هاي تهران فقط پرديس آزادي به رعايت حقوق صاحبان آثار توجه داشت.

 

سالن سينما فرهنگ که با توجه به تصميم شوراي صنفي نمايش بايد به چند فيلم سرويس بدهد، يک سالن کوچک آن در اختيار گروه هنروتجربه است و فيلم «سلام بمبئي» را در هفت سانس و در سالن اصلي خود به نمايش مي‌گذارد. در سالني که در اختيار سينما شهر است و بايد به سينماي ملي کشور توجه داشته باشد سهم فيلم‌هاي «نفس»، «يتيم‌خانه ايران» و... از اين سينما چيست؟

 

شوراي صنفي نمايش بايد توجهي به وضعيت شهرستان‌ها و اکران فيلم‌ها در سالن‌هاي شهرستان داشته باشد؛ برای مثال، در اصفهان، سالن‌هاي ساحل (بزرگ‌ترين سالن) سينما سپاهان (سالن بزرگ) و فلسطين بهترين سانس خود یعنی ساعت ۲۰:۳۰ را به فيلم «سلام بمبئي» اختصاص داده و همه اين سالن‌ها متعلق به حوزه هنري است و سينما قدس هم که متعلق به بخش خصوصي است، سالن بزرگش را در اختيار اين فيلم قرارداده است.

 

در شهر قزوين، دو سالن سينما داريم؛ بهمن که متعلق به حوزه هنري است فيلم «سلام بمبئي» را به نمايش گذاشته و سالن مهتاب که متعلق به بخش خصوصي است نيز همان فيلم را به نمايش گذاشته است. در شهر مشهد، بزرگ‌ترين سالن و استانداردترين سالن متعلق به سينماشهر است و سينما هويزه بزرگ‌ترين سالنش را در اختيار «سلام بمبئي» قرارداده است. سينماهاي آفريقا و قدس هم دو سالن متعلق به حوزه هنري است که در اختيار فيلم «سلام بمبئي» قرار گرفت. در شهر اهواز، سينما اکسين و بهمن متعلق به حوزه هنري است که هر دو، فيلم «سلام بمبئي » را به نمايش گذاشتند.

 

حال، بايد ديد شوراي صنفي نمايش چگونه به وظايف خود عمل مي‌کند و به حقوق ديگر فيلم‌هاي در حال اکران ازجمله فيلم‌هاي ارزشمند «نفس»، «سيانور»، «يتيم‌خانه ايران» و ديگر آثاری همچون «لاک قرمز» توجه خواهد کرد و چه برخوردي با اين نحوه اکران خواهد داشت. به نظر مي‌رسد حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي با توجه به فضاي فيلم فقط به‌خاطر فروش بيشتر، همه سالن‌هايش را در اختيار فيلم قرار داده و با در اختيارقراردادن سالن‌ها، تمام‌قد پشت فيلم ايستاده است! 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش