در چند سال اخیر چند فیلم انیمیشن اکران شده و بازخوردهای مطلوبی دریافت کرده است. از فیلم «تهران ۱۵۰۰»ساخته بهرام عظیمی گرفته که نوروز چهار سال قبل اکران شد و با حضور مهران مدیری، بهرام رادان، هدیه تهرانی و... فروش مطلوبی داشت تا انیمیشن «شاهزاده روم» که سال گذشته اکران شد، فروش غافلگیرکنندهای داشت و خیلی زود وارد باشگاه میلیاردیها شد.
برگ برنده این انیمیشنها توجه به هنر و استعداد سینماگران ایرانی است که همه عوامل پشت دوربین از سینماگران ایرانی بودند. در انیمیشن «مبارک» که اینروزها بر پرده سینماهای کشور است نیز سعی شده حالوهوای ایرانی در روایت فیلم لحاظ شود و با استفاده از یکی از بازیگران مشهور، گام اول برای ارتباط موثر محکم برداشته شود که باید دید آنقدر فروش میکند که در روزهای نوروز هم روی پرده باقی بماند یا خیر.
انیمیشنی که از فرم بصری و گرافیک گرفته تا بازی متفاوت شاکردوست سعیکرده تا شعور مخاطب را دست بالا فرض کند که برای اولین فیلم دستاورد مهمی محسوب میشود. «مبارک» بعد از جشنواره فیلم فجر روی پردههای سینما رفته و از آنجایی که سال قبل هم سینمای انیمیشن نمایندههای مناسبی چه در اکران و چه در جشنوارههای داخلی و خارجی داشت نوید این میرود که «مبارک» نیز با استقبال روبهرو شود.
فیلمی با تلفیق انیمیشن و صحنههای واقعی که با بازی الناز شاکردوست سعیشده مرز میان مخاطب خاص و عام را رعایت کند. محمدرضا نجفیامامی (متولد ۱۳۵۸ تهران)؛ کارگردان «مبارک» که دانشآموخته همین رشته است، برای اولینبار در سینمای ایران سراغ ژانر انیمیشن-رئال رفته و در همین گام اول افتخارات زیادی کسب کرده است. از جمله حضور و تحسین در جشنوارههای معتبری مثل مونترال کانادا، بوسان کره جنوبی و... نجفیامامی اعتقاد دارد که باید رسانهها از این فیلمها حمایت کنند تا قدمهای بعدی محکمتر برداشته شود. در راستای همین حمایت با نجفیامامی گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
«مبارک» اولین فیلم انیمیشن-رئال است. معمولا فیلمهای انیمیشن در قیاس با سینمای رئال پرفروش نیستند، البته «تهران ۱۵۰۰» از گیشه خوبی برخوردار بود چون هم صداپیشههای مشهوری داشت و هم اکران نوروزی گرفته بود. اما سال قبل هم انیمیشن پرفروش داشتیم. چطور این ریسک را کردید که سراغ انیمیشن-رئال بروید؟
انیمیشن در سینمای ایران صنعت نوپایی است. در این زمینه تلاشهایی شده است که امیدواریم بیشتر رونق پیدا کند. چون اولینبار بود که سعی کردم تا ترکیب منسجمی از رئالیسم و انیمیشن ارائه کنم. بالاخره هر کار تازه و نویی ریسک زیادی میطلبد اما باید از جایی شروع کرد و از تجربهکردن نترسید.
در سینمای ایران محدودیت ژانر داریم و رویکرد شما تحسین برانگیز است که این جسارت را به خرج دادهاید. فکر میکنید مخاطب ما که غرق در انواع و اقسام انیمیشنها، فیلمها و سریالهایهالیوودی است ارتباط موثری با «مبارک» برقرار خواهد کرد؟
اعتقاد شخصیام این است که حتی اگر در کار اول به نتیجه مطلوب نرسیم باید تلاش کرد چون بستر لازم برای کار دوم را حداقل مهیا میکنیم. اگر در سینمای جهان نگاه کنید اینگونه فیلمها خیلی موفق هستند و همیشه در صدر فروش قرار گرفتهاند. پس ما هم باید در همین مسیر حرکت کنیم. تمام تلاشم را کردهام که به کمک یک گروه همدل، این کار کیفیت مطلوب را داشته باشد و مخاطب را جذب کند.
- 17
- 1