یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۹:۱۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۵۹۸
فیلم و سینمای ایران

بازيگران زن امسال تأثير پررنگي در فروش فيلم ها نداشتند

گیشه ۹۵ در مشت مردان!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,بازیگران زن

 فروش فیلم ها امسال در عین ناباوری ها و شگفتی هایی که به همراه داشت، باز هم یک نکته مهم را گوشزد کرد؛ اینکه بازیگران زن سینمای ایران برخلاف مردان مدتهاست نفوذ خود در گیشه را از دست داده اند و شاید دیگر خیلی از آنان حتی شایسته لفظ سوپراستار نباشند. در واقع این تأثیر اندک بازیگران زن در فروش فیلم ها موجب شده تا نتوان در بررسی المان های موثر بر گیشه و کاوش روی معادلات اکران، خیلی روی آنان حساب باز کرد.

 

ضمن اینکه مراجعه به فیلم های صدرنشین جدول فروش امسال در اغلب موارد شما را به سمت بازیگران مرد ارجاع می دهد و نقش زنان در فروش خیره کننده آثار مذکور به شدت کمرنگ یا در سایه حضور مردان است. همان طور که اخیراً نیز در بانی فیلم خواندید، در بازبینی جدول فروش فیلم های امسال، چهار ستاره اول آن به ترتیب چهره هایی مثل رضا عطاران با فروش ۰۰۰/۰۰۰/۳۰۰/۱۹، شهاب حسینی با ۰۰۰/۰۰۰/۲۰۰/۱۶، محمد رضا گلزار با ۰۰۰/۰۰۰/۶۰۰/۱۵ و بهرام رادان با ۰۰۰/۰۰۰/۱۰۰/۱۱ تومان به چشم می آیند و خانمهای بازیگر پشت سر این آقایان قرار می گیرند.

 

این معضل کمرنگ شدن نقش بازیگران زن در گیشه، سال گذشته نیز گریبانگیر سینمای ایران بود، به طوری که حتی نقش مهناز افشار در فروش حدود هفت میلیارد تومانی «نهنگ عنبر» در سال گذشته نیز تحت الشعاع حضور رضا عطاران قرار گرفت و نقش چهره هایی مثل نیوشا ضیغمی یا سحر جعفری جوزانی در فروش ۵/۴ میلیاردی «ایران برگر» یا شهره قمر در فروش سه و نیم میلیاردی فیلم «در مدت معلوم» خفیف تر و بی اثرتر از آن بود که بتوان روی آن تاکید کرد.

 

 

ترانه علیدوستی؛ مدیون «فروشنده»

ترانه علیدوستی طی دو سال اخیر بیش از آنکه در سینما خبرساز باشد، نامش در جریان اخبار سریال ویدئویی «شهرزاد» شنیده شد و همین مجموعه، گزیده کاری او در سینما را تشدید کرد. او سال گذشته «استراحت مطلق» را با فروش یک و نیم میلیاردی روی پرده داشت و امسال با یک فیلم، خوش شانس ترین بازیگر زن سینمای ایران بود. «فروشنده» هم در کن دو جایزه گرفت و هم جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را دریافت کرد. ضمن اینکه فیلم همچنان با ۷۰۰/۱۵ میلیارد تومان، صدرنشین جدول اکران امسال است. با این حال مشخصاً نمی توان سهم چندان بالایی برای علیدوستی در گیشه فیلم آخر اصغر فرهادی قائل شد. اصولاً فروش «فروشنده» را باید ناشی از مجموعه عوامل متعددی دانست که علیدوستی صرفاً یکی از اجزای آن است. شاید در این بین نام معتبر اصغر فرهادی و حتی محبوبیت شهاب حسینی به مراتب بیش از علیدوستی بازار «فروشنده» را گرم کرد و بر همین اساس، این بازیگر زن نمی تواند یک بازیگر گیشه پسند معرفی شود. البته این بازیگر سی و سه ساله در ۱۵ فیلمی که در کارنامه دارد، هیچگاه جزو ارکان فروش بالای برخی از آنها نبوده است؛ هر چند در کیفیت بازیگری او و اعتباری که با حضورش به فیلم می بخشد، تردیدی نیست، ولی در هر حال و با تکیه بر مناسبات فروش، علیدوستی در گیشه خیلی خوش اقبال نبوده است.

 

یکتا ناصر؛ زیر سایه عطاران

یکتا ناصر در عین شاخصه های بازیگری اش در گیشه سینمای ایران هرگز حضور تعیین کننده ای نداشته است. در میان ۱۸ فیلمی که در کارنامه او دیده می شود، به جز یکی، هیچکدام جزو آثار پرفروش نبوده و رقم های بالایی به جیب سازندگان آنها سرازیر نکرده اند. با این حال او این فرصت را داشت که به عنوان همسر منوچهر هادی، کارگردان «من سالوادور نیستم» نقش مقابل رضا عطاران را در این فیلم تصاحب کند. فیلمی که با بیش از چهارده میلیارد تومان فروش رکوردشکن بود. با این وصف کیست که نداند عطاران در مقام یک کمدین مورد اعتماد سینماروها، با نمایش گزیده ای از شیرین کاری هایش در آنونس های فیلم در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی، چه اشتیاقی برای تماشای فیلم میان مردم ایجاد کرد. ناصر اگر چه با اتخاذ تاکتیک هوشمندانه ای در ارائه بازی کم تحرک و تودار در مقابل بازی پر اکت عطاران، سعی کرد بامزه به نظر برسد تا یک زوج کمدی مناسب شکل بگیرد، ولی در هر حال برای رسیدن به جایگاه یک کمدین زن، به عنوان یکی از پاشنه های آشیل سینمای ایران، هنوز راه درازی در پیش دارد. او امسال فیلم «مشکل گیتی» (بهرام کاظمی) را هم روی پرده داشت که به زحمت به مرز یک میلیارد تومان رسید. از او سال آینده فیلم های «آشوب» (کاظم راست گفتار) و «فصل نرگس» (نگار آذربایجانی) روی پرده خواهند رفت که بعید به نظر می رسد هیچکدام منجر به وقوع اتفاقی چشمگیر در گیشه شوند.

 

مریلا زارعی بازیگر ۱۰ میلیاردی؟!

مجموع فروش فیلم های مریلا زارعی در سال جاری متشکل از «دختر» (رضا میرکریمی)، «گیتا» (مسعود مددی) و «بادیگارد» (ابراهیم حاتمی کیا) امسال به حدود ۱۰ میلیارد تومان رسید، ولی آیا واقعاً تمام این مبلغ را می توان به حساب وی واریز کرد؟! پاسخ منفی است. «بادیگارد» بیش از زارعی، متأثر از نام پرویز پرستویی و کارگردانش بود، «دختر» اصولاً فیلم گیشه نبود و «گیتا» هم به کل شکست خورد. زارعی دو سال پیش با «شیار ۱۴۳» (نرگس آبیار) که فروشی معادل چهار میلیارد و نیم را تجربه کرد، به دلیل محوریت نقشش در فیلم، گیشه معقول تری داشت. از این بازیگر سال آینده دو فیلم «اسرافیل» (آیدا پناهنده) و «زیر سقف دودی» (پوران درخشنده) اکران خواهد شد که در دومی نقش پررنگ تری دارد. او امسال همراه با لیلا حاتمی، سیمرغ بلورین فیلم فجر را هم دریافت کرد.

 

هستی مهدوی فر؛ متأثر از «پنجاه کیلو آلبالو»

هستی مهدوی فر علی رغم بازی های مداومش برای مخاطبان عام خیلی نام شناخته شده ای نیست و این یعنی نباید او را بازیگری گیشه پسند تلقی کرد. مهدوی فر نوروز امسال در یکی از نقش های اصلی «پنجاه کیلو آلبالو» (مانی حقیقی) ظاهر شد؛ فیلمی که با حدود ۵/۱۳ میلیارد تومان فروش رتبه سوم جدول فروش امسال را از آن خود کرد. با این وجود برای مهدوی فر نمی توان نقش قابل توجهی در این توفیق در نظر گرفت و درصد مشخصی از درآمد حاصل شده را به پای او نوشت. او امسال «چهارشنبه» (سروش محمدزاده) را هم به صورت محدود در یکی از نقش های اصلی روی پرده داشت. از او سال آینده احتمالاً شاهد اکران «آذر» (محمد حمزه ای)، «کمدی انسانی» (محمدهادی کریمی) و «لابی» (محمد پرویزی) خواهیم بود که هیچ یک در رده سینمای گیشه پسند و تجاری جایی ندارند.

 

پریناز ایزدیارابد و یک جایزه

پریناز ایزدیار با درخشش در سریال «شهرزاد» حسن فتحی، خیلی زود خود را بالا کشید و مطرح شد و به فاصله ای کوتاه، با اکران فیلم «ابد و یک روز» (سعید روستایی) و سیمرغی که بابت بازی در آن گرفت، استعداد خود را در بازیگری به رخ کشید. حفظ توفیق او با فروشی بیش از ۱۱ میلیارد فیلم روستایی تداوم هم داشت. با این وصف فروش خیره کننده و غیرمنتظره این فیلم نه تنها ارتباط چندانی به درخشش او نداشته، بلکه نباید آن را به پای احیاناً بازی پیمان معادی و یا نوید محمدزاده نیز نوشت. ایزدیار در جشنواره فجر امسال هم با فیلم های جایزه بگیر «تابستان داغ» (ابراهیم ایرج زاد) و «ویلایی ها» (منیر قیدی) و ساخته معمولی اسعدیان «یک روز بخصوص» حضور داشت. از این بین، فیلم سومی اکران نوروز گرفته که باید دید چقدر در گیشه موفق خواهد بود. دو فیلم دیگر هم به نوبه خود و اعتباری که از جوایز فجر گرفته اند پتانسیل فروش بالا در سال آینده را خواهند داشت.

 

سحر دولتشاهی تحت الشعاع رادان

سحر دولتشاهی هم از جمله بازیگرانی است که با قدرت از تلویزیون به سینما آمد و امسال هم یکی از فیلم های پرفروش، یعنی «بارکد» (مصطفی کیایی) جزو آثار او بود. از دولتشاهی «وارونگی» (بهنام بهزادی) و «نیم رخ ها» (مرحوم ایرج کریمی) نیز امسال اکران شد که هر دو کمترین میزان فروش را داشتند. دولتشاهی دو فیلم فعلاً در محاق توقیف «ارادتمند، نازنین، بهاره، تینا» (عبدالرضا کاهانی) و «دلم می خواد» (بهمن فرمان آرا) را هم در کارنامه دارد که در صورت اکران می توانستند رقم فروش فیلم های وی را بهبود ببخشند. او اگر چه در «بارکد» نقش اصلی زن را داشت، اما میزان حضور او در مقایسه با بهرام رادان، چندان نبود که بتوان حرفی از تأثیر حضور او در گیشه فیلم زد. از سویی او چنان کیفیت بازیگری خود را ارتقا بخشیده که فارغ از محور گیشه پسندی، باید جایگاه فعلی او را در این عرصه ستود.

 

لیلا اوتادی یک فیلم پرفروش

لیلا اوتادی امسال یک فیلم پرفروش به نام «ناردون» (فریدون حسن پور) و یک فیلم فعلاً معمولی «افسونگر» (حسین تبریزی) را روی پرده داشته است که در هر دو نقش های اصلی زن به عهده او بوده. از او همین روزها فیلم «سه بیگانه» نیز روی پرده خواهد رفت و شاید مجموع فروش این فیلم ها که تا امروز چهار میلیارد شده، بتواند روی گیشه این بازیگر کارگر بیفتد.

 

آزاده صمدیچشم به «خوب، بد، جلف» و فیلم مدیری

آزاده صمدی هم از بازیگران زنی است که فروش بالای «پنجاه کیلو آلبالو» در تثبیت جایگاهش از بازیگری تلویزیونی به چهره ای سینمایی بی تأثیر نبود. صمدی نقش کوتاهی در فیلم مانی حقیقی داشت و این اولین کمدی او در سینما و تلویزیون بود. با این حال از صمدی اخیرا «خوب، بد، جلف» (پیمان قاسم خانی) هم اکران شده که با توجه به نقش کوتاه او در این فیلم، در صورت رکوردشکنی آن در فروش هم، صحبت از تأثیرگذاری او بر این مسئله بی مورد است. البته از او سال آینده نخستین فیلم مهران مدیری هم رنگ پرده را خواهد دید که اگر او نقش جدی تری در آن داشته باشد، «ساعت پنج عصر» نام او را به عنوان بازیگری گیشه پسند مطرح خواهد کرد. «لابی»، دیگر فیلم در نوبت اکران این بازیگر هم شانس جابه جایی گیشه را نخواهد داشت.

 

باران کوثری، «لانتوری» و «هفت ماهگی»

باران کوثری سال گذشته با «کوچه بی نام» (هاتف علیمردانی) فروشی در حدود سه و نیم میلیاردی را از سر گذراند. او امسال هم دو فیلم «لانتوری» (رضا درمیشیان) و «هفت ماهگی» (هاتف علیمردانی) را روی پرده داشت که به ترتیب ۲۰۰/۶ و ۵۰۰/۲ میلیارد تومان فروختند تا گیشه ۹۵ این بازیگر به حدود ۹ میلیارد تومان برسد. رقمی که در مقایسه با سالهای گذشته برای او یک رکوردشکنی محسوب می شود. از او سال آینده «سد معبر» (محسن قرایی) را خواهیم دید که باز در کنار حامد بهداد ظاهر شده است و احتمالاً با توجه به بازخوردهای نسبتاً مثبت آن در جشنواره امسال، فروش قابل قبولی داشته باشد.

banifilm.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش