شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۷۰۶
فیلم و سینمای ایران

شایعه گریبان عوامل سریال شهرزاد را رها نمی کند

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,سریال شهرزاد
بالاخره بعد از کلی انتظار و هفته‌ها و ماه‌ها گمانه‌زنی و انواع شایعات ریز و درشت فصل دوم شهرزاد در آخرین روزهای بهار وارد شبکه نمایش خانگی شد.

سریالی که اگرچه در نخستین قسمت کم‌جان‌تر از آن نشان داد که بتواند رضایت تماشاگرانی را که ماه‌ها انتظار برای تماشای جدیدترین قسمت آن را تحمل کرده بودند، جلب کند، اما به ‌هرحال به واسطه شایعات و حاشیه‌های فراوانی که در ماه‌های اخیر درباره‌اش ایجاد شده بود، آن‌قدر پرمخاطب بود که نشود چنین فکر کرد که شمار تماشاگرانش در قیاس با فصل قبلی ریزش آشکاری خواهد داشت.

 

حقیقت هم این است که در فصل اول کیفیت شهرزاد در تمام جوانب نمایشی و روایی چنان بالا بود که نتوان انتظار داشت کمترین و کوچکترین عقبگردی در قسمت‌های جدید تأثیر سریعی روی تعداد تماشاگران بخش‌های آتی داشته باشد.

 

شهرزاد چه در زمینه کیفی و چه به واسطه اعتمادی که بابت انتشار مرتب هفتگی در تماشاگرانش به وجود اورده؛ نه‌تنها استانداردهای جدیدی برای سریال‌سازی در شبکه نمایش خانگی- که حتی در مقیاس تلویزیون- به وجود آورده است؛ و به این دلیل هنوز تا جایی که آن اعتماد دستخوش کمترین خدشه‌ای شود، راه زیادی دارد، اما این نمی‌تواند به این معنا باشد که حواشی گاه آزارنده نمی‌توانند جایگاه آن را دستخوش مخاطره قرار دهند.

 

شهرزاد که فصل اول را با موفقیتی بی‌سابقه و چشمگیر به پایان رساند؛ از همان نخستین روزهای تولید فصل دوم با حاشیه‌های ریز و درشت پرشماری دست‌وپنجه نرم کرد تا حدی که در واقع می‌شود گفت؛ آغاز تولید فصل جدید این سریال با حواشی ریز و درشت مالی پیوند خورد.

 

این نکته که تصویربرداری فصل دوم شهرزاد درحالی آغاز شد که تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار سریال در بازداشت به سر می‌برد و سرمایه‌گذار دوم نیز در رسانه‌ها اعلام کرده بود؛ سریال بدون اجازه او کلید خورده و حتی سعی در متوقف‌کردن آن داشت؛ می‌تواند به بهترین وجهی شدت و میزان حاشیه‌هایی که شهرزادی‌ها در این برهه زمانی از سر گذرانده‌اند، روشن کند، اما شهرزاد ٢ در چنان شرایطی جلوی دوربین رفت.

 

اتفاقی که بهترین بهانه برای نشریات و رسانه‌های کاغذی و مجازی پرسشگر- و شاید هم حاشیه‌ساز و حاشیه‌بازی بود که می‌پرسیدند، درحالی ‌که سرمایه‌گذار درگیر یک پرونده بزرگ مالی شده و در زندان به سر می‌برد، سرمایه لازم برای آغاز فاز جدید این سریال از کجا به دست آمده است؟

 

بیایید داستان را یک‌بار دیگر مرور کنیم: حدود یک‌سال و دوماه پیش، در اردیبهشت‌ماه ‌سال گذشته بود که فصل اول شهرزاد با موفقیت تمام و درحالی‌ که رکوردی جدید در عرصه نمایش خانگی از نظر تعداد بینندگان و میزان رضایت بینندگان به ثبت رسانده بود، به پایان رسید.

 

در آن برهه زمانی گفته می‌شد که ادامه تولید این سریال درحال پیگیری است و قرار است تصویربرداری فصل دوم آن مهرماه آغاز شود؛ که چنین نیز شد و شهرزاد ٢ کارش را آغاز کرد. آغازی که انتشار خبر دستگیری محمد امامی که او را به‌عنوان تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار سریال می‌شناختیم، آن را به کام شهرزادی‌ها تلخ کرد.

 

بازداشت تهیه‌کننده شهرزاد به اتهام دخالت در فساد مالی هشت‌هزار میلیاردی صندوق فرهنگیان شوکی بزرگ برای این پروژه بود؛ که حتی می‌توانست آینده سریال را منوط به اما و اگرها بکند. از آن طرف محرزشدن مالکیت سیدمحمد امامی در موسسه تصویرگستر پاسارگاد، فرجام این موسسه را هم در‌ هاله‌ای از ابهام قرار داده بود.

 

تصویرگستر پاسارگاد از موسسه‌های فعال در حوزه تولید و توزیع آثار شبکه نمایش خانگی است که در شهرزاد نیز سهم قابل توجهی داشت. تلخی خبر بازداشت او اما خیلی زود برطرف شد؛ و زمانی که اعلام شد شهرزاد ٢ دارد بی‌وقفه فیلمبرداری را ادامه می‌دهد، معلوم شد ظاهرا پای سرمایه‌گذار دیگری در کار است و ادامه حیات شهرزاد قرار نیست منوط به آزادی امامی باشد.

 

این اتفاق هم می‌شد به‌گونه‌ای رفع و رجوع شود؛ اما زمانی که اخبار غیررسمی کنار‌گذاشته‌شدن‌ هادی رضوی سرمایه‌گذار دوم این سریال را اعلام عمومی کردند، حاشیه‌ها شدت و سرعت بیشتری گرفت. به‌خصوص که خود رضوی هم در رویکردی شفاف داستان کنارگذاشته‌شدنش را رسما رسانه‌ای کرد و حتی تحرکاتی نیز برای متوقف‌کردن فیلمبرداری شهرزاد ٢ به انجام رساند. فراموش نکرده‌ایم که رضوی اعلام کرده بود؛ ٦٠‌درصد شهرزاد متعلق به اوست و او نمی‌تواند درحالی‌ که به ٦٠‌درصد مالکیت او دست‌درازی شده است، با ادامه راه سریال موافقت نشان دهد.

 

اما این نیز گذشت و مخالف‌خوانی‌های ‌هادی رضوی نیز به جایی نرسید. به نظر می‌رسید که او نیز راضی شده است. یعنی با وجود یک سرمایه‌گذار در زندان و سرمایه‌گذار دیگری که کنار گذاشته شده بود، سریال داشت مسیرش را ادامه می‌داد؛ و این می‌توانست حضور سرمایه‌گذار دیگری را مسجل کند.

 

چنین شد که گمانه‌زنی رسانه‌ها آغاز شد. سایت‌هایی به نقل از ٢٤ آنلاین خبر از حضور حسین هدایتی مدیرعامل موسسه استیل آذین و سرمایه‌گذار مشهور ورزش، بانک آینده و بانک پارسیان به‌عنوان گزینه‌های احتمالی برای سرمایه‌گذاری فصل دوم شهرزاد نام بردند؛ که البته این شایعات در زمان انتشار هیچ‌کدام رد یا تأیید نشدند؛ تا همین دو روز گذشته که بانک آینده در نامه‌ای به سایت سینمایی‌آی سینما این خبر را تکذیب کرد. مدتی بعد از انتشار آن خبر، حسین هدایتی نیز بازداشت شد تا گره مشکلات شهرزاد ٢ کورتر از همیشه به نظر برسد.

 

با تمام درگیری‌ها و بازداشت‌های رخ‌داده اما سریال بی‌اعلام رسمی این‌که سرمایه‌گذار کار چه کسی است، روزهای فیلمبرداری را ادامه می‌داد. در این میان از بین عوامل سریال تنها پرویز فلاحی‌پور بازیگر سریال بود که خبر از سرمایه‌گذار جدیدی داد، بی‌این‌که البته نامی از او ببرد. فلاحی‌پور به برنا گفته بود که با حسن مصطفوی مدیر تولید شهرزاد قرارداد امضا کرده و چک‌های دستمزدش به نام او بوده است.

 

فلاحی‌پور ادامه داده بود که: تصور می‌کنم که بخشی از هزینه‌های ساخت این سریال را مصطفوی تقبل می‌کند.شفاف‌نبودن این ماجرا برای خیلی‌ها آزارنده بود. شاید به این دلیل هم بود که کمپین نه به شهرزاد که از عوامل سریال می‌خواست پاسخ دهند. با وجود نامشخص‌بودن منابع مالی سریال چرا با آن همکاری می‌کنند؛ سروصدای زیادی ایجاد کرد. عوامل سریال اما پاسخ روشنی به این قضیه ندادند.

 

روابط‌عمومی سریال پاسخ داد که تصویربرداری شهرزاد ٢ تا زمان اعلام‌نشدن رأی نهایی مراجع قضائی ادامه خواهد یافت. حسن فتحی فقط به گفتن این نکته اکتفا کرد که سرمایه شهرزاد بی‌ارتباط به ماجرای صندوق فرهنگیان است. ترانه علیدوستی نیز در واکنش به این پرسش در صفحه شخصی خود نوشت؛ مخاطبان نباید به این شایعات توجه کنند و اخبار را از عوامل این سریال پیگیری کنند.

 

تنها در میان عوامل، رضا کیانیان بود که به حضور سرمایه‌گذار جدید در سریال اشاره کرد: لطفا کمی زحمت بکشید و سایت یا صفحه یا تلفن نماینده‌تان را در مجلس شورای اسلامی پیدا کنید و از او پاسخ بخواهید! او را به چالش بکشید! به او تذکر دهید که باید برای شما کار کند! تا پرسشگر نباشید، نمی‌توانید انتظار پاسخ داشته باشید!

 

و اما یک نکته بیرون از موضوع این کمپین: بعضی از همراهانم مدعی هستند، منابع مالی سریال شهرزاد پاک نیست و در نتیجه از من پرسیدند چرا پذیرفتم که در فصل دوم این سریال بازی کنم؟ بله، یکی از سرمایه‌گذاران فصل اول سریال دستگیر شده و هنوز حکمی هم برایش صادر نشده! آیا همین خبر برای لگدمال‌کردن این سریال ارزشمند کافی ا‌ست؟ از طرفى دیگر، ایشان که نمی‌تواند برای فصل دوم شهرزاد سرمایه‌گذار باشد، بنابراین چرا فصل دوم مورد اعتراض است؟!

 

سرمایه‌گذار جدید مورد ادعای رضا کیانیان اما نه در اخبار مربوط به این سریال و نه در تیتراژ نخستین قسمت آن اعلام نشده است و هنوز هم نام محمد امامی به‌عنوان سرمایه‌گذار این سریال به میان می‌آید. او بوده که خبر از شکایت از گردانندگان کمپین نه به شهرزاد داده؛ و همان بوده که همه جا خود را به‌عنوان سرمایه‌گذار سریال معرفی کرده است.

 

این‌که هیچ‌ نام و خبری از هیچ سرمایه‌گذار جدید احتمالی در شهرزاد ٢ وجود ندارد؛ آیا به این معنی است که تمام این حواشی و شایعات بی پایه بوده‌اند؛ یا این‌که خبری است و مثل بیشتر پشت پرده‌های دیگر اخبار تکمیلی بالاخره در ماه‌های آتی رونمایی خواهند شد؟با این‌که پاسخ این پرسش هرچه باشد، در ارزش‌های شهرزاد نباید خللی ایجاد کند، اما کاش شنیده‌ها و شائبه‌ها درباره سرمایه شهرزاد در همان حد شنیده‌ها و شایعات باقی بمانند؛ تا در آینده شهرزاد و سازندگانش را به واسطه ارزش‌های سریال به یاد آوریم؛ نه به‌عنوان هنرمندانی در ارتباط با سرمایه‌ای مبهم و شائبه‌برانگیز...

 

امین فرج‌پور

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 16
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش