به گزارش صبا،دور جدید فیلمهای سینماها چند روزی است که با اکران «گذر موقت» از افشین هاشمی، «بیستویک روز بعد» از خردمندان و «پا تو کفش من نکن» از فرحبخش شروع شده و قرار است از ۱۸مردادماه، «زادبوم» از ابوالحسن داوودی، «فصل نرگس» از نگار آذربایجانی و «سارا و آیدا» از مازیار میری نیز به چرخه اکران سینماها اضافه شوند و جایگزین فیلمهای قدیمیتر شوند.
بجز فیلم فرحبخش که فیلمی کمدی و البته جنجالی است و بعید نیست مانند فیلم «۵۰ کیلو آلبالو» پس از مدتی و تحت فشارهای فراسازمانی از نمایش پایین کشیده شود، سایر فیلمها پتانسیل زیادی برای فروش در سینماها ندارند و بعید است بیش از یک یا دومیلیارد فروش داشته باشند. البته باید به فیلم تحسینشده محمدرضا خرمندان؛ «بیستویک روز بعد»، اشاره کرد که ازجمله فیلمهای باکیفیت و آبرودار سینمای داستانی امسال است که مورد توجه جشنواره فیلم کودک اصفهان نیز قرار گرفت و قدرت جذب مخاطب عام و خاص را بهطور یکجا دارد.
«گذرموقت»/ افشین هاشمی
افشین هاشمی که بیشتر بهعنوان بازیگر تئاتر و بعدتر سینما و تلویزیون شناخته شده است، در سومین تجربه کارگردانیاش در سینما بعد از «خسته نباشید»، فیلم «گذر موقت» را از یازدهم مرداد روانه سینماها کرده است.
فیلم «گذر موقت» یک فیلم شاد، مفرح و کمدی است که در آن تعداد زیادی از بازیگران شناختهشده حضور دارند ودر خلاصه داستان این فیلم آمده است: «دو مرد در شبی تاریک تصمیمی مفرح میگیرند و سفری شبانه را در دل شهر آغاز میکنند.»
اسماعیل محرابی، مسعود کرامتی، پانتهآ بهرام، شقایق فراهانی، شبنم فرشادجو، پیام امیرعبدالهیان، آوا درویشی، مرتضی ضرابی و شقایق دهقان، هومن برقنورد و لادن مستوفی در این فیلم بهعنوان بازیگر حضور دارند و تهیهکنندگی فیلم را مهدی رحمانی بر عهده دارد.
احسان برآبادی طراح پوستر «گذر موقت»، ضمن حفظ فضای مفرح و فانتزی فیلم، باتوجه به حال و هوای جاری در فیلم برای طراحیاش نگاهی به پوسترهای فیلمهای علی حاتمی داشته است.
افشین هاشمی درباره گونه کمدی فیلم و شکل اجرای آن در مقایسه با کمدیهای مرسوم این روزهای سینمای ایران گفته است: فیلم سینمایی «گذر موقت» یک فیلم سرخوش است اما لزوماً کمدی نیست. مخاطب عواطف مختلف مانند شادی و غم را تجربه میکند و در پایان با دست پر از سالن خارج میشود، یعنی تماشاگران هنگامِ دیدنش هم شاداب شدهاند و هم به آنچه دیدهاند فکر خواهند کرد.
عمده سکانسهای این فیلم در شب فیلمبرداری میشود. «گذر موقت» دومین همکاری مشترک مهدی رحمانی با افشین هاشمی بعد از فیلم «برف» است.
«بیستویک روز بعد»/ محمدرضا خرمندان
اولین فیلم بلند داستانی خرمندان هرچند خیلی در جشنواره امسال فجر دیده نشد، در جشنواره فیلم کودک اصفهان بسیار مورد تقدیر و تحسین قرار گرفت و در این وانفسای سینمای کمدی این روزهای سینمای ایران، پیشنهاد بسیار خوبی برای دوستداران سینمای قصهگو و حتی کودکان و نوجوانان به حساب میآید.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: ملودرامی اجتماعی از زندگی نوجوانی به نام «مرتضی» است که در راه تحقق آرزوی ناکام پدرش، با چالش بسیاری روبهرو میشود: «همیشه همینجوریه! آخرین بار هوا ابری شد. باد گرفت. درختا داشتن از جا کنده میشدن. اونقدر بارون شدید شد که سیل شهرو گرفته بود. پرندهها دور و بر لونههاشون جیغ میکشیدن. یکی از بچهها قسم میخورد خودش دیده خورشید یکی دوبار نورش کم و زیاد شده….»
فیلمبرداری «بیستویک روز بعد» در حاشیه تهران و کرج انجام شده است. مهدی قربانی، بازیگر نوجوان سینمای ایران که پیش از این با بازی در فیلم سینمایی« ابد و یک روز» دیده شد، نقش اصلی این فیلم را برعهده دارد. ساره بیاتنیز با گریمی متفاوت در نقشی تازه در این فیلم جلوی دوربین رفته است.حمیدرضا آذرنگدر این فیلم نقش صاحب یک گیمنت به نام «داریوش» را بازی میکند. حمیدرضا آذرنگ و ساره بیات که سال گذشته با فیلم «آاادت نمیکنیم » در جشنواره حضور داشتند، امسال برای دومینبار در «بیستویک روز بعد» با یکدیگر همبازی شدهاند.
«بیستویک روز بعد» اما در سیامین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان موفق به کسب هفت پروانه زرین(بهترین فیلم نوجوان، دو جایزه بهترین بازیگر، بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی، فیلم منتخب یونیسف ایران، جایزه عشقی بزرگ برای جهانیان) شد.
«بیستویک روز بعد» از ۱۱مردادماه۹۶ به سرگروهی پردیس کورش به نمایش عمومی درآمده است.
«پا تو کفش من نکن!»/ محمدحسین فرحبخش
پنجمین ساخته محمدحسین فرحبخش بعد از «عطش»، «مستانه»، «آبنبات چوبی» و «زندگی خصوصی»، فیلمی کمدی است که از آغاز اکرانش با حاشیههای ریز و درشت ازجمله عدم اکران در سینماهای هنری مواجه شد.
فرحبخش درباره نمایش فیلمش و عدم نمایشش در سینماهای حوزه گفت: من بهعنوان کارگردان فیلم نظر وزارت ارشاد را قبول ندارم زیرا معتقدم «پا تو کفش من نکن» فضای مفرح و شادی دارد که از رده سنی دو تا نودساله میتوانند آن را ببینند. افرادی که دنبال مسائل سیاسی هستند میخواهند به وزارت ارشاد برای مقاصد سیاسی خود فشار بیاورند و به همین دلیل فیلم ما را وجهالمصالحه قرار دادهاند وگرنه فیلم ما سالم، مفرح و طنز است. فرحبخش با بیان اینکه هیچ فیلمی در جمهوری اسلامی نمایش داده نمیشود که بنیان خانواده را خراب کند، ادامه داد: بعد از سیوپنج سال فعالیت کاری با اطمینان میگویم که فیلمهای سینمایی از دهها فیلتر رد میشوند و امکان ندارد که مسئله غیراخلاقی و غیرشرعی در فیلمی باشد و اکران شود. همه این مسائل توطئه علیه سینمای ایران است که در ادوار مختلف بوده و امروز بیشتر هم شده است. افرادی که بیرون حوزه ارشاد هستند با وزارت ارشاد رابطه خوشی ندارند و دوست دارند کاری کنند که سینما و اهالی آن شادی انتخابات را نبینند و به سالها قبل برگردند.
روزنامهها و وبسایتهای اصولگرا نیز قبل از نمایش فیلم و در روزهای آتی نیز بهشدت از اکران این فیلم انتقاد و خواستار عدم اکران آن شدند. در یادداشت یکی از این روزنامهها میخوانیم: در حالي كه سينماي جهان دوباره به سمت جذب خانوادهها به سينماها گام برميدارد و فيلمهاي مناسب براي تمامي اعضاي خانواده بيشترين ميزان استقبال را در سينماها دارند، در ايران فيلمهايي توليد ميشود كه نميشود آنها را با همه اعضاي خانواده ديد؛ سينمايي كه تلاش دارد سينما را از محيطي خانوادگي به فضايي تبديل كند كه فيلمها صرفاً با ردهبندي سني قابل مشاهده باشند. گفته شده كه «پا تو كفش من نكن» قرار است براي كودكان زير۱۲سال ممنوع شود اما سامانه فروش اينترنتي اين فيلم هيچ اشارهاي به چنين محدوديتي ندارد و صرفاً اين كار را ميتوان در ادامه تبليغات و خبرسازي براي اين فيلم دانست. حتي اگر چنين ردهبندي سني اعمال شود، آيا داستان اين فيلم براي نوجوانان زير۱۸سال مناسب است؟! با ناديده گرفتن حقوق خانوادهها در داشتن يك سينماي سالم، قطعاً در آينده با كاهش حضور خانوادهها در سينما شاهد افت فروش و ضرر اقتصادي به بدنه سينما خواهيم بود.
«فصل نرگس»/ نگار آذربایجانی
جدیدترین فیلم نگار آذربایجانی بعد از «آیینههای روبهرو»، قرار است از ۱۸مرداد و بعد از فیلم «رگ خواب» در سینماها به نمایش درآید؛ فیلمی که از همین حالا درگیر حاشیهها و صحبتهای جنجالی سرمایهگذار و مجرب طرحاش شده است. حمیدرضا عارف فرزند محمدرضا عارف در هفتههای اخیر مصاحبهای با یک وبسایت اینترنتی داشته است که بخشهای مهمی از آن با اصطلاح و هشتگ ژن خوب بهسرعت در فضای مجازی در حال دست به دست شدن بود و احتمالا نمایش فیلم را نیز با حاشیههایی همراه خواهد کرد که خیلی به فیلم و کیفیتش مربوط نیست.
«فصل نرگس» با شعار «تو ارزش روزهای زندگی رو به اندازه من نمیدونی» اثری پربازیگر است و از جنوبیترین نقطه تهران تا شمالیترین منطقه پایتخت را به تصویر كشيده است.
يكتا ناصر، ريما رامينفر، پژمان بازغی و امير آقايی بازيگران اصلی فيلم به شمار میروند و حضور چهرههايی همچون گوهر خيرانديش، شايسته ايرانی، محمدرضا هدايتی، صالح ميرزاآقايی، شيرين اسماعيلی و شبنم گودرزی بازیگران «فصل نرگس» را تشکیل میدهند. بنياد سينمايی فارابی و موسسه فرهنگی، هنری آواي هنر سلامت نيز از فيلم «فصل نرگس» پس از ساخت و توليد باتوجه به ارزشهای موضوعی مفهومی و محتوايی فيلم حمايت كردهاند.
نکته قابل تحسین در «فصل نرگس» دغدغه فیلمساز است. آذربایجانی پیش از این دست به ساخت فیلمی دغدغهمند زده بود و با ساخت «فصل نرگس» ثابت کرد کارگردانی است که به سراغ موضوعات کمتر مطرحشده در سینمای ایران میرود اما کاش در این فیلم نیز به پرداخت بهتری برای موضوع مورد نظرش فکر میکرد.
سایر فیلمهای آماده نمایش از ۱۸مرداد
«سارا و آیدا» از مازیار میری و «زادبوم» از ابوالحسن داوودی ازجمله فیلمهایی هستند که قرار است از چهارشنبه در سینماها به نمایش درآیند و بهدلیل اینکه تاریخ نمایش این فیلم چند مرتبه تغییر کرده است و قبلا در این صفحه به معرفی آنها پرداختیم از تکرار مکررات خودداری کردیم.
- 13
- 4