به گزارش صبا، مراسم بزرگداشت جشن خانه سینما که قرار بود از داریوش مهرجویی، داریوش اسد زاده، ابوالحسن تهامی و سید مهدی شجاعی در این مراسم تقدیر شود؛ با حضور جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان سینما برگزار شد.
در این مراسم افرادی چون بیتا فرهی، لاله اسکندری، چنگیز جلیلوند، فریدون جیرانی، صدرعاملی، حسن حسندوست، مریم امیرجلالی، طالبی نژاد، علیرضا شجاع نوری، منوچهر شاهسواری، هارون یشایایی، شادی کرمرودی، مازیار میری، همایون اسعدیان، رضا درستکار، کمال تبریزی، مجید مظفری، مهتاب کرامتی، مجید مجیدی، مسجد جامعی، امیرعلی دانایی، علیرضا رضاداد و ...حضور دارند.
در ابتدای مراسم با پخش کلیپی از عزت الله انتضامی یاد و خاطره این هنرمند پیشکسوت که به تازگی درگذشتتند را گرامی داشتند.
پس از پخش کلیپ زنده یاد عزت الله انتظامی، علی نصیریان (دبیر جشن خانه سینما) گفت: با دیدن کلیپی که از آقای انتظامی پخش شد برایم باور کردنی نیست، نمی توانم فراموش کنم، من از اوایل دهه ۳۰ با او آشنا شدم. خدا رحمتشان کند. آن شوخ طبعی را نمی توانم فراموش کنم. چه طور ممکن است آن استعداد خاموش شود؟ آن شیطنت و ظرافت چه طور می تواند خاموش شود؟ امیدوارم این بیستمین جشن سینمای ایران مبارک باشد، گرچه ما خیلی آماده جشن نیستیم، ولی زندگی جریان دارد.
نصیریان افزود: زمانی که شنیدم که از داریوش مهرجویی تقدیر می شود به قدری خوشحال شدم که لازم به توضیح نیست. من فکر می کنم اسم داریوش مهرجویی تمام معنویات اجتماعی، فرهنگی را با خود دارد و نیاز به تعریف من ندارد. ما به وسیله آقای مهرجویی با سینما آشنا شدیم که سینما چگونه است. او استاد اولیه ما در سینماست. ما از او سینما را یاد گرفتیم . مهرجویی و کیمیایی یکی از پایه های سینمای جدید ایران هستند.
وی ادامه داد: داریوش مهرجویی باید ارزش واقعی خود را در این تاریخ داشته باشد و ما باید قدر وی را که ما را با سینما آشنا کرد بدانیم. من به چهار فیلمی که با ایشان کار کردم «گاو»، «هالو»، «پستچی» و «دایره مینا» افتخار میکنم. دلم میخواست در تریبونی این موضوع را مطرح کنم. میدانم انتظامی هم همین نظر را داشت. مهرجویی از روح و جان خود در فیلم ها دمید و این موضوع در فیلم هایش مشخص است. من به نوبه خودم از شما و تلاشتان سپاسگزارم و میدانم همه هم ردیفان من مانند آقای انتظامی هم از به این معتقدند.
در ادامه علی نصیریان گفت: داریوش اسدزاده واقعا پیشکسوت است و برای تئاتر و سینما زحمت کشیده، تئاتر لاله زار ارزش خودش را دارد و داریوش اسد زاده واقعا برای آن تلاش کردند. سید مهدی شجاعی نویسنده و فیلمنامه نویس برایشان ارادت قائلم و ابوالحسن تهامی هم که یکی از بزرگان دوبله سینمای ماهستند. تهامی در کارهای کلاسیکی که کرده اند کارهای بسیار بزرگی است. دلیل حضورم بر روی این صحنه ادای دینی برای آقای مهرجویی است که زحماتشان دیده شود و فراموششان نباید کرد.
منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما ادامه داد: یکی از سخت ترین لحظات همه ما دیدن تصاویری از گذشته سینمای ایران است. یادآوری می کند هیچ کس در سینما پایدار نمیماند مگر به عزم و توانایی خودش. سینمای ایران سینمای یکپارچه ای است. امروز از ۴نفر در چهارنسل تقدیر می کنید که به سینمای ایران و فرهنگ و هنر ایران ارج نهادند. سینمای ایران مانند فرش است که یکپارچگی دارد و هرکس در هرجایی که میخواهد این فرش را ببیند باید تلاش کند. نکته ای که بسیار مهم است این است که تاریخ تقسیم می شود اما انگار بعضی مباحث آدم را غمگین می کند.با انکار داشته هایمان چیزی را به دست نخواهیم آورد.
در ادامه مراسم کلیپی از داریوش اسدزاده به پاس زحمات او در سالن پخش شد و کامران ملکی از هنرمندانی چون سیروس ابراهیم زاده،همایون ارشادی،علی دهکردی دعوت کرد تا جملاتی در وصف این هنرمند پیشکسوت بگویند.
سیروس ابراهیمزاده در تجلیل از داریوش اسدزاده گفت: چقدر دیدار استادان و نخبگان و دوستان سالیان ما در این مجلس کمی به ما آرامش میدهد پس از از دست دادن دوتن از عزیزانمان.آقای نصیریان به قدری جامع صحبت کردند که دیکر حرفی باقی نمی ماند. این که بگوییم کسانی که از انها بزرگداشت می شود برای گذشته است اشتباه است و اینها مربوط به زمان معاصر هستند. داریوش اسدزاده یکی از بازیگران حرفه ای ما است که فعالیت های گوناگونی در تئاتر و سینما داشتند. در عرض این چهل پنحاه سال کمتر دیدم که او کتاب در دست نداشته باشند و همیشه در حال مطالعه و تحقیق است و هیچ وقت این عادت را از دست نداده. اسدزاده نکته ای را به من گفت که قابل تامل است: من خوشحال بودم که جوانان ما در عرصه تئاتر و سینما مشغول هستند و او به من گفت این خیلی خوب است که حسن نیت داری و این فاصله را بین جوانان و ما پیشکسوتان نمی بینی ولی فراموش نکن که این اعتلای سینمای ایران و این جهانی شدن سینمای ما و جهانی شدن فرهنگ ایران که انجام گرفته است این بذر را ما پاشیدیم که الان جواب داده است. آقای اسدزاده بسیار از حضور شما در این جشن خوشحالیم.
در ادامه همایون ارشادی افزود: داریوش اسدزاده تمام دوران طلایی لاله زار را دیدهاند و او شاهد همه اتفاقات تاریخی معاصر هستند. ایشان پر از خاطرات هستند که نیمی از آن را به کتاب تبدیل کردند و بقیه را نه. شما قدیمی ترین بازیگر سینمای ایرانید.
علی دهکردی ادامه داد: یکی از دلایل بقای سینما هنرمندان آن کشور هستند. ما همانطور که دارای آثار باستانی هستیم و میراث فرهنگی انسانی را باید قدر بدانیم. یکی از دلایل وجود برگزاری این جشن ها قدردانی از میراث انسانی ما هستند که نامشان بیان کننده وجودشان است. با توجه به از دست دادن هنرمندی چون عزت الله انتظامی ما قدردان حضور افرادی چون آقای اسدزاده،آقای کشاورز و... هستیم. حضور من در این مراسم به این دلیل است که پیام هنرمندان را بیان کنم. من ازطرف همه هنرمندان به این ۴پیشکوست ادای احترام می کنم.
پس از قرائت پیام تقدیر انجمن بازیگران خانه سینما، داریوش اسدزاده افزود : با عرض سلام خدمت همه عزیزانی که دوستدار هنرمندان هستید. من به همه شما احترام میگذارم. بیستمین جشن خانه سینما را به همه سینماییها تبریک میگویم. به مردمی که برای هیچی تلاش میکنند تبریک میگویم. همه کسانی که سینما را دنبال میکنم عاشق سینما هستند. من چهار کتاب نوشتم و تمام کسانی که در کار هنرمند می آیند عاشق هستند و این فقط از عشق سرچشمه می گیرد. من بیستمین جشن خانه سینما را به بزرگان خانه سینما تبریک می گویم و امیدوارم هرسال این جشن را برگزار کنند.
در ادامه مراسم کلیپی از ابوالحسن تهامی پخش شد و علی جلیلوند، ناصرممدوح، محمدتهامی و مرتضی رزاق کریمی برای تقدیر از وی به روی صحنه آمدند.
علی جلیلوند گفت: تهامی یکی از مدیران صاحب سبک هستد و اگر بخواهید برایشان دوبلوری کنید باید حواستان باشد که چیزی که ایشان می خواهد باشد.
سپس محمد تهامی در این بخش ادامه داد: باعث افتخار من است که در بزرگداشت برادرم حضور دارم و در این لحظات سال ۳۰میافتم که در کنار کتاب های پدرم کتاب های سینما هم انباشته شده بود. من به پشتوانه برادرم با سینما آشنا شدم. اگر سالهای گذشته سینما را با سالهای کنونی مقایسه کنیم میبینیم که یکی از مولفه های مهم سینما صداست.به عنوان عضو کوچک خانواده دست ایشان را میبوسم.
در ادامه مرتضی رزاق کریمی افزود: آقای تهامی دنیاهای دور از هم را به هم نزدیک کردند. وی در ادبیات و سینما حضور جدی داشتند و فاصله این دو حوزه را کوتاه کردند،ادبیات شنیداری و دیداری را به خوبی به ما عرضه کردند.امیدوارم جوامع ما بتوانند از حضور تهامی نژاد ها بیشتر بهره ببرند و آرزوی سلامتی برای ایشان دارم.
سپس ابوالحسن تهامی برای دریافت تندیس خود روی سن آمد و گفت: سپاس از خانه سینما برای این جشن، در سده های گذشته درجهان ایران را با نگاره های کوچکش و با فرش ها میشناختند، در سده بیست و یکم جهان را با سینمای کمال یافته اش شناخته، سینمایی که بالیده و به صورت یک موزائیک رنگارنگ جلوه میکند. مفتخرم سنگ ریزه ای هستم در این موزاییک بزرگ.
در ادامه این برنامه به تقدیر از داریوش مهرجویی کارگردان مطرح سینما اختصاص داشت و کلیپی از او پخش شد.
رسول صدرعاملی در این جشن گفت: داریوش مهرجویی علاوه بر این که آغازگر سینمای ایران یود استمرار سینمای ایران مدیون اوست/ وی تلاش کرد ادبیات را به خوبی به ما آموزش دهد. بسیار شرمنده ام که فیلم من در زمان سنتوری اکران شد و سنتوری توقیف بود. شاید اگر توقیف نمیشد بازیگر دیگر ما هم بین ما بود.
فریدون جیرانی ادامه داد: من خیلی کوتاه میگویم با همه احترامی که برای اقای کیمیایی قایلم میگویم که تفکر را اقای مهرجویی وارد سینمای ما کرد و با فیلم گاو تفکر در میان مردم و سینما جا افتاد.
همایون اسعدیان در پایان گفت: دفتر پرافتخار سینمای ایران قطعا جایگاه ویژه ای برای شما قائل است و ما به حضور شما افتخار میکنیم.
داریوش مهرجویی افزود: بازنگری از سینمای گذشته به ویژه در این بلوای فقر کیفیتی، کار درستی است و ممنونم که این برنامه را یک هفته بخاطر درگذشت عزت الله انتظامی به تاخیر انداختید چون گوهر ارزشمندی را از دست دادیم.
آخرین تقدیر این مراسم به سید مهدی شجاعی اختصاص داشت و پس از پخش کلیپی از این نویسنده که فعالیت های سینمایی و تئاتری زیادی داشته است، مجید مجیدی، کمال تبریزی، علیرضا رضاداد و احمد مسجد جامعی برای گرامیداشت این آیین به جایگاه آمدند.
احمدمسجد جامعی: همه افرادی که از آنها تقدیر شد در حوزه ادبیات، سینما، نویسندگی فعالیت داشتند که می توان از آن به عنوان جشن فرهنگ و هنر نام برد/ باید تشکر کرد که به خاطر آقای انتظامی جشن را به تعویق انداختند/ پسر اقای انتظامی تکرار میکردند که پدرم در اخرین لحظات بسار اسم آقای مهرجویی را صدا میکردند و این نشانی از همدلی است/ امیدوارم آثار آقای شجاعی درعرصه سینما فضای ببشتری برای نشان داده شدن داشته باشد.
علیرضا رضاداد: صحبت کردن درباره مهدی عزیز برای من که ۴۰سال است با او دوست هستم سخت است. مهدی را میشود در دو کلام درد و دین خلاصه کرد/ امیدوارم سایه او سالیان سال بر سر سینمای ما باشد.
مجید مجیدی: خوشحالم برای کسی اینجا هستم که برای تکوین فیلمسازی من نقش به سزایی داشته است/ مهم ترین ویژگی سیدمهدی شجاعی این است که مانند خورشید بر سر سینمای ما تابیده،در زمان جوانی بسیار به دنبال جوانگرایی بود و همچنان هم به دنبال این موضوع است که بیشتر عمر خودرا وقف این کار کرد/ درایت سید مهدی شجاعی و توجهی که داشت باعث شد که فیلم یچه های آسمان ساخته شود،شاید اگر آن فیلم ساخته نمیشد مسیر من درسینما تغییر میکرد/ خوشحالم برای او اینجا هستم.
کمال تبریزی: سید مهدی شجاعی کسی است که جان خود را برای سینمای ایران گذاشته است تا ایران را آباد و آزاد کند. آثار معروف او معرف شخصیت اوست.
سیدمهدی شجاعی در پایان بیان کرد: وظیفه اهالی فرهنگ و هنر این است که باید فرهنگ جامعه را ارتقاء دهند، همه را به همیاری به این محور فرا میخوانم برای اینکه فرهنگ مردم را بالا ببریم تا به جامعه بزرگ برسیم.
- 14
- 1