دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۳۷ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۳۱۹۷
فیلم و سینمای ایران

با اکران «مارموز» رونق به سینماها باز می‌گردد؟

فیلم سینمایی مارموز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

سایت «سینماتیکت» نام فیلم «مارموز» به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی آیدین سیارسریع و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی و بازیگری حامد بهداد، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، رضا ناجی، مانی حقیقی و محمد بحرانی را در لیست فروش بلیت قرار داده است. البته روزهای اکران این فیلم خالی است. به نظر می‌رسد این فیلم برای اکران خود دنبال حاشیه‌سازی مازاد است تا نگاه‌ها را به خود جلب کند ولی نگران نباشید! تا وقتی که کمال تبریزی کارگردان یک فیلم است تمام مشکل‌هایش هم حل خواهد شد و این خودش هنری است.

 

اردیبهشت سال جاری بود که جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده فیلم «مارموز»، درباره آخرین وضعیت اکران این فیلم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «اگر این هفته پروانه نمایش فیلم مارموز صادر شود، به زودی آن را اکران خواهیم کرد.» او در رابطه با فیلم دیگرش به کارگردانی فرزاد موتمن گفت: «منتظر دریافت پروانه نمایش آن هستیم و پس از آن طبیعتا برنامه‌ریزی اکران را انجام خواهیم داد.» جالب است بدانید که نوروزبیگی که چند سالی است وارد سینمای حرفه‌ای شده است و در همین سال‌های کم به یکی از تهیه‌کنندگان اصلی هم تبدیل شده است و از پروژه‌های مختلفی هم بیرون آمده است. یکی از آنها فیلم «سرکوب» است؛ نوروزبیگی به مهر می‌گوید انصراف داده است و دلیل آن هم نداشتن شرایط تولید اثر است.

 

اکران سینمای ایران در این روزها وضعیت بسیار بدی را پشت سر می‌گذارد. فیلم‌های کمدی شیره اکران را کشیده‌اند و فیلم‌هایی هم هستند که با زرق و برق پوستر و بازیگرهای آنچنانی مردم را به سالن سینما می‌کشند و در نهایت دست خالی به بیرون هل می‌دهند. حالا جدیدترین فیلم کمال تبریزی در راه است. فیلمی که به احتمال فراوان حریف چغر بد بدنی برای فیلم‌های دیگر خواهد بود. 

 

رینگ بوکس سینمایی

در حال حاضر فیلم‌هایی مانند «پاستاریونی» به کارگردانی سهیل موفق، «آستیگمات» ساخته مجیدرضا مصطفوی، «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر، «وای آمپول» ساخته علی‌رضا محمودزاده، «خانم یایا» ساخته عبدالرضا کاهانی، «گرگ بازی» به کارگردانی عباس نظام‌دوست، «پیشونی سفید ۲» ساخته سیدجواد هاشمی، «لس‌آنجلس تهران» به کارگردانی تینا پاکروان، «لازانیا» ساخته حسین قناعت، «مغزهای کوچک زنگ زده» ساخته هومن سیدی، «هشتگ» به کارگردانی رحیم بهبودی‌فر و در نهایت یک فیلم خارجی به نام «۲۲ مایل» ساخته «پیتر برگ» روی پرده سینماها قرار دارند. فیلم‌های جدید باید با این آثار متوسط رقابت کنند. البته در این میان فیلم‌های «مغزهای کوچک زنگ‌زده» و «سرو زیر آب» آثار در خور تاملی هستند که طرفداران و مخالفان خودشان را هم دارند.

 

فیلم «گرگ بازی» هم اثر متفاوتی است ولی بازی‌های بی‌مزه نگار جواهریان و داستان پر از تقلید آن باعث می‌شود که مانند جعبه جواهری تو خالی از آب در بیاید. با این نگاه اجمالی به چرخه اکران عموم متوجه می‌شوید که فیلم «مارموز» می‌تواند به خوبی جایی برای خودش باز کند اگر که کیفیت بالایی داشته باشد. سینمای کمال تبریزی مسیر عجیبی را طی می‌کند. «کورت ونه‌گات»، نویسنده آمریکایی، تحلیل بسیار جالبی درباره داستان‌ها دارد. او می‌گوید که آدم‌های درون داستان خوشبخت و یا بدبخت می‌شوند. سینمای تبریزی هم در ابتدا خوشبخت بود و به تدریج در مسیر بدبختی گام گذاشته است. کیفیت فیلم‌های او روزبه‌روز افت کرده است.

 

آنقدر افت کرده است که فیلم بسیار عجیب و غریب «امکان مینا» را هم ساخت که یادم می‌آید در سالن سینما بسیاری از تماشاگران به سکانس‌های اکشن فیلم می‌خندیدند و با تعجب به صورت یخ‌زده یکدیگر نگاه می‌کردند. گاهی هم سالن را ترک می‌کردند. تبریزی با فیلم «مارمولک» (۱۳۸۲) سروصدای بسیار زیادی به پا کرده بود.

 

این فیلم به تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی و بازی پرویز پرستویی و نویسندگی پیمان قاسم‌خانی انبوهی از هنرمندان جدید را وارد سینما کرد و یا آنها را تبدیل به ستاره کرد. یکی از آنها پرویز پرستویی بود. او البته با فیلم «آژانس شیشه‌ای» (۱۳۷۶) جایگاه مستحکمی در سینما پیدا کرده بود ولی در زمینه فیلم‌های کمدی نیز تبدیل به یک ستاره شد. پرویز پرستویی این روزها با فیلم «لس‌آنجلس تهران» روی پرده سینما قرار دارد که انتقادهای فراوانی هم به کیفیت فیلم او شده است. با این حساب باید دید که تبریزی چطور می‌تواند در رینگ بوکس سینمای ایران مبارزه کند.

 

فیلمساز دفاع مقدس یا کمدی یا متفاوت؟

کمال تبریزی متولد ۱۳۳۸ تهران، فارغ‌التحصیل سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. او فعالیت سینمایی را با کارگردانی، نویسندگی، فیلمبرداری و تدوین فیلم‌های کوتاه از سال ۱۳۵۸ آغاز کرد. مهم‌ترین خصیصه سینمای تبریزی عبور از خط قرمزهای ویژه برای کارگردان‌های دیگر است! علاوه بر این او یکی از مهم‌ترین فیلمسازهای سینمای سیاسی ایران است. در دهه ۱۳۷۰ فیلمسازهای مختلفی دوباره به عرصه سینمای سیاسی بازگشتند و برخی نیز برای اولین بار وارد این حیطه حساس شدند.

 

تبریزی یکی از آنها بود که این روزها او را فیلمساز دفاع مقدس و کمدی می‌دانند ولی مهم‌ترین ویژگی سینمای او «نشانه‌شناسی سیاسی» است. 

 

اگر بخواهیم نگاهی گذرا به کارنامه او داشته باشیم باید به فیلم «لیلی با من است» است توجه کنیم که متوجه رد شدن از خط قرمزهای مرسوم سینمای ایران بشویم. برای اولین بار یک کارگردان سینمایی وارد ژانر کمدی با محتوای دفاع مقدس می‌شود که همین موضوع سروصدای زیادی هم به پا می‌کند.

 

فیلم «شیدا» با فیلمنامه‌ای از رضا مقصودی این بار جنگ را محملی برای شکل گرفتن عشق در این فضا و موقعیت قرار می‌دهد. تبریزی، ژانر ملودرام و مضمون عشق را وارد فضای سینمای دفاع مقدس می‌کند و با این کار تماشاگران زیادی هم جلب می‌کند. ارتباط رزمنده‌ای که دچار آسیب چشمی شده با صدای پرستاری که برای التیام درد او قرآن کریم را می‌خواند، بدل به عشقی اساطیری می‌شود. این داستان روایت جذابی داشت و توانست نسل جوان را هم با سینمای جنگی آشنا سازد تا شاهد فداکاری‌های رزمنده‌های ایرانی باشند. فیلم از «نقد جامعه پس از جنگ» هم غافل نمی‌شود. همان مسئله‌ای که ابراهیم حاتمی‌کیا در فیلم‌هایش به آن می‌پردازد. 

 

«گاهی به آسمان نگاه کن» (۱۳۸۱) با فیلمنامه‌ای از فرهاد توحیدی و کارگردانی کمال تبریزی اثری منحصر‌به‌فرد شد. این فیلم اقتباسی از رمان منحصر‌به‌فرد میخاییل بولگاکف روس به نام «مرشد و مارگریتا» است. تبریزی راهی را که بهروز افخمی در پردازش سینمای سوررئالیستی پی گرفته بود، در این فیلم ادامه داد و باعث شد تا یک فیلم سوررئال دفاع مقدسی جلوی دوربین برود. تبریزی باز هم نشانه‌شناسی سیاسی می‌کند و به «نقد جامعه پس از جنگ» می‌پردازد. 

 

اما مهم‌ترین و جنجالی‌ترین فیلم تبریزی مطابق حدس شما است؛ یعنی فیلم «مارمولک». دیروز خبری از رضا جودی، تهیه‌کننده سینما منتشر شده است. او که در دیدار اخیر تهیه‌کنندگان سیما با مقام رهبری حضور داشته است، روایت می‌کند آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری، تاکید کرده‌اند شوخی‌هایی مثل فیلم «مارمولک» در آثار طنز مشکلی ندارند. به گزارش خبرآنلاین، رضا جودی که یکی از مهمانان دیدار تهیه‌کنندگان سیما با مقام معظم رهبری بوده است، روایتی از این دیدار درباره ساخت آثار طنز برای تلویزیون دارد. او که ۲۰ سال سابقه تهیه‌کنندگی سریال‌های تلویزیونی را دارد و در سال‌های اخیر با «لیسانسه‌ها» وارد تولید آثار طنز برای تلویزیون شده است، کار در این عرصه را به دلیل موانع و حساسیت‌ها، حتی سخت‌تر از فعالیت در زمینه تولید سریال‌های دینی می‌داند. 

جودی در تعریف ماجرای دیدار با مقام معظم رهبری، روایت می‌کند آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند که تولید سریال و آثار طنز بسیار خوب است و باید در این حوزه آثار بسیاری را تولید کنیم. 

 

او ادامه می‌دهد: «ایشان فرمودند در گذشته برای آثار طنز در دو مورد به ایشان مراجعه شده بود، یکی ماجرای «مارمولک» که آقایان علما گفته بودند در این اثر با روحانیت شوخی شده و اثر دیگری نیز بود که با پلیس در آن شوخی شده بود که البته نامش را نبردند که تاکید کرده بودند این شوخی‌ها مشکلی ندارد و باید باشد.» 

در پایان باید تاکید کنیم که امیدوار هستیم کارگردان‌های موفق گذشته باز هم روزهای خوشی را تجربه کنند. جای فیلم‌های خوب داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی هم خالی است!

 

سیدحسین رسولی

 

ebtekarnews.com
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش