چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۰۲:۰۰ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۸۵۰
فیلم و سینمای ایران

فقط سینما میریم که بخندیم!

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران
با نگاهی به جدول فروش فیلم‌های ‌سال ٩٧، متوجه می‌شویم که ژانر کمدی صاحب ٦ جایگاه است.

کمدی‌ها در سینمای ایران همچنان جایگاه ویژه‌ای دارند. با این‌که فیلم‌های اجتماعی در سال‌های اخیر توانستند فروش خوبی داشته باشند و مخاطب‌های زیادی را به سینماها بکشانند، اما آمارها نشان می‌دهد که کمدی‌ها همچنان در بالاترین جای جدول فروش قرار گرفته‌اند و بی‌رقیب‌اند! فیلم‌های کمدی که توانستند در ‌سال ٩٧ مخاطبان بیشتری را جذب کنند، «هزارپا»، «مصادره»، «تگزاس»، «لونه زنبور»، «قانون مورفی» و «لس‌آنجلس تهران» هستند. این فیلم‌ها با فروش خوب خود توانستند در بین ١٠ فیلم پرفروش ‌سال قرار بگیرند؛ یعنی از موضوع ١٠ فیلم پرفروش، ٦تای آن کمدی است؛ کمدی‌هایی که معمولا یک چهره مهم به نام رضا عطاران در آن نقش ایفا می‌کند. چهره‌ای که نشان داده به تنهایی می‌تواند مخاطبان بسیاری را برای حضور در سینما مجاب کند و از همه مهمتر، آنها را راضی به بیرون بفرستد. این همان مسأله‌ای است که کمتر در سینمای کمدی ایران می‌بینیم. در ادامه نگاهی انداخته‌ایم به ٦ فیلم پرفروش کمدی در ‌سال ٩٧. (ارقام به تومان است)

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

هزارپا

۳۸,۰۳۶,۰۸۳,۰۰۰

«نبض گیشه در دست هزارپا»؛ این تیتری است که زمان اکران «هزارپا» مدام در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها دیده می‌شد. «هزارپا» آمد تا رکورد فروش سینمای ایران را در دست بگیرد؛ رکوردی که بعید به نظر می‌رسد حالاحالاها شکسته شود. ابوالحسن داودی بعد از گذشت ١٥سال از ساخت فیلم کمدی دوباره سراغ این ژانر آمد. رضا عطاران و جواد عزتی زوج کمدی این فیلم را تشکیل دادند و از آنجایی که هر دوی این چهره‌ها در سال‌های اخیر فروش خوبی را برای فیلم‌هایی که در آنها بازی کرده‌اند، به همراه داشتند، از همان ابتدا هم می‌شد فروش مناسب را برای این اثر متصور شد. این فیلم با فروش یک‌میلیارد و ٧٠٠‌میلیون تومان در سه‌روز توانست رکورد فروش افتتاحیه در سینمای ایران را هم بشکند. این رکورد پیش از این در اختیار فیلم «نهنگ عنبر ٢» ساخته سامان مقدم بود. استقبال بسیار زیاد از «هزارپا» و سانس‌های فوق‌العاده‌ای که به این فیلم اختصاص پیدا کرد، حاکی از آن بود که درنهایت آمار فروش به رقم قابل توجهی برسد. یک نکته جالب برایتان تعریف کنم؟ تاریخ اکران «هزارپا» ١٣/٤/٩٧ بود؛ اما این فیلم هنوز هم در برخی از سینماها اکران می‌شود. مثلا توی همین هفته‌ای که گذشت، ٤ سینما در اصفهان، یک سینما در مشهد و یک سینما هم در کرج آن را اکران کردند. «دزدی، اتفاقی متوجه راز یک دختر می‌شود و سعی می‌کند از این موقعیت سوءاستفاده کند.» این خلاصه کمدی مثبت ١٥ساله‌هاست که ٣٨میلیاردی شد.

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

مصادره

۱۵,۶۹۱,۳۴۵,۰۰۰

باز هم پای عطاران درمیان است. او این‌بار در کنار مهران احمدی (در مقام کارگردان) قرار گرفت و در رتبه دوم جدول فروش فیلم‌ها در‌ سال ۹۷ هم جا خوش کرد. مصادره نخستین فیلم مهران احمدی به‌عنوان کارگردان و با نویسندگی علی فرقانی و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی است. این فیلم محصول ‌سال ۹۶ بوده و در تاریخ ۲۳ اسفند همان ‌سال در سینماهای ایران اکران شد. داستان فیلم از دهه۱۳۵۰ آغاز می‌شود و ماجرای یک ساواکی به نام اسماعیل یارجانلو (عطاران) است که درگیر ماجراهایی می‌شود. او با خرید بلیت بخت‌آزمایی برنده اعانه ملی می‌شود و با پولی که برده، ۵هزار متر زمین در عباس‌آباد می‌خرد و بر اثر سقوط شاه مجبور به خروج از کشور می‌شود و وکالت زمین را به دوستش جلال خاوندی (بابک حمیدیان) می‌دهد و...  این فیلم با نقدهای متفاوتی مواجه شد. عده‌ای آن را سخیف دانستند و عده‌ای هم جذاب. رضا عطاران در مصادره همان کاراکتر طناز همیشگی‌اش را به نمایش گذاشت، مردی که در ارتباطات اجتماعی به طرز عجیبی ناشی است و عصبانیت‌های لحظه‌ای و بددهنی‌هایش در موقعیت‌های بحرانی او را به کاراکتری دوست‌داشتنی بدل می‌کند؛ کاراکتری که می‌تواند خیال هر کارگردانی را از گیشه راحت کند!

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

تگزاس

۱۴,۴۲۴,۷۹۸,۰۰۰

«هیچ‌وقت یه ایرانی رو تهدید نکن، حتی تو تگزاس!» این «درباره فیلم» اثر مسعود اطیابی است. فیلمی که حميد فرخ‌نژاد، سام درخشاني و پژمان جمشيدي بازیگران آن هستند. تگزاسی‌ها با حضور در کشور دیگر سعی می‌کنند برخورد کاراکترها با فرهنگ جدید را به چالش بکشند و از آن موقعیتی طنزآمیز ارایه دهند. داستان تگزاس ساده است؛ ساسان (درخشانی) شخصی است که به برزیل مهاجرت می‌کند و عاشق دختری به نام آلیس (گابریلا پتری) می‌شود. برادر آلیس به یک خلافکار بزرگ به نام کارلوس بدهکار است و ساسان و آلیس می‌خواهند این بدهی را تسویه کرده و با هم ازدواج کنند. «تگزاس» با همه نقدهای تندی که به آن شد توانست بیش از ١٤میلیارد فروش داشته باشد.

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

قانون مورفی

۹,۱۶۸,۴۲۰,۰۰۰

فیلم رامبد جوان با فروش این هفته خود توانست در جدول فروش فیلم‌ها در ‌سال ۹۷ بالاتر از لونه زنبور قرار بگیرد. اما بعید است بتواند تگزاس را پشت سر بگذارد. «قانون مورفی» به بیش از ٥میلیاردِ دیگر نیاز دارد! رامبد جوان، امیر جدیدی، امیر جعفری، مهسا طهماسبی، دانیال غفارزاده، سروش صحت، سیروس گرجستانی، آناهیتا درگاهی، ارشا اقدسی و ‌هادی کاظمی بازیگران این فیلم‌اند. ضمن این‌که سه شرکت‌کننده مسابقه خنداننده شو اول نیز در این فیلم حضور دارند. محمد معتضدی، بهزاد قدیانلو و حسین شاهرخ‌نیا این سه بازیگرند. رامبد جوان درباره فضای این فیلم گفت «قانون مورفی یک کمدی اکشن سرحال، خوش ریتم و متفاوت با آن‌چه بیشتر در سینمای ایران ساخته می‌شود، است. این فیلم یک اثر کمدی و کاملا خانوادگی است و حتی به نظرم برای نوجوانان می‌تواند خیلی مناسب باشد؛ بدون این‌که خانواده‌ها بابت شوخی‌های اخلاقی و مسائلی از این قبیل نگرانی داشته باشند.» با این حال، آدم‌هایی پیدا شدند که در سایت‌های مختلف سینمایی و زیر پُست‌های مربوط به این فیلم در شبکه‌های اجتماعی کامنت گذاشتند و از خانوادگی‌نبودنِ آن نالیدند! قانون مورفی‌ها سعی کرده‌اند کمدی متفاوتی را ارایه دهند که تا به حال در سینمای ایران سابقه نداشته. «قانون مورفی» پس از فیلم موفقی چون «ورود آقایان ممنوع» پنجمین فیلمی است که جوان آن را کارگردانی کرده و بعد از فیلم‌های «اسپاگتی در هشت دقیقه» و «پسر آدم، دختر حوا» بار دیگر در فیلم خودش نقشی را ایفا کرده است. این فیلم هنوز روی پرده سینماهاست.

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

لونه زنبور

۹,۱۴۵,۸۹۲,۰۰۰

«لونه زنبور» که تا دیروز در جایگاه هفتم جدول فروش فیلم‌ها در‌ سال ۹۷ قرار داشت، با فروش بیشتر قانون مورفی به رتبه هشتم آمد. «لونه زنبور» فیلمی به کارگردانی برزو نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی سعید خانی است. این اثر سومین فیلم کارنامه نیک‌نژاد است که در ژانر کمدی ساخته ‌شده. او اغلب به‌عنوان یک فیلمساز تلویزیونی شناخته می‌شود. این فیلم به‌طور خلاصه داستان دو سارقی است که یک جعبه سر راهشان قرار می‌گیرد و پس از آن خود را در موقعیت‌های گوناگونی می‌بینند که هرکدام از آنها قرار است مخاطب را بخنداند. محسن کیایی که در سال‌های اخیر به واسطه حضور در فیلم‌های برادرش نظیر «بارکد» در سینمای ایران مطرح شد، نقش اصلی لونه زنبور است. در کنار او پژمان جمشیدی و هومن برق‌نورد هم که بیشتر در سریال‌های تلویزیونی دیده شده، در فیلم حضور دارد، در ضمن   رعنا آزادی‌ور هم هست.

 

فیلم های کمدی سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

لس‌آنجلس تهران

۷,۱۷۷,۷۸۰,۰۰۰

دهمین رتبه جدول پرفروش‌ها در دست اهالی لس‌آنجلس تهران است. تینا پاکروان، کارگردان و تهیه‌کننده این کار است. درباره این فیلم آورده‌اند: «با کلمات زیر جمله بسازید: (دو نمره) موسیوی فرانسوی، تابلوی نقاشی، استندآپ کمدی، اینستاگرام، فحش رکیک،‌ هاهاها، پیرزن موتورسوارِ تک‌چرخ‌زن، داف وطنی، عشق خارجی، خونه مادربزرگه، درود بر شرف آریاییت!» پرویز پرستویی، مهناز افشار، گوهر خیراندیش، شیرین یزدانبخش و ماهایا پطروسیان بازیگران فیلم‌اند و یک استندآپ کمدین ایرانی مقیم آمریکا به نام ژوبین رهبر را هم معرفی کرده. طرح اصلی قصه «تهران لس‌آنجلس» از معمول‌ترین فرمول کمدی استفاده می‌کند. فیلمنامه را تینا پاکروان و آنالی اکبری نوشته‌اند. تینا پاکروان دو تجربه‌ سینمایی به‌عنوان کارگردان تا امروز داشته:   «خانوم» و «نیمه‌شب اتفاق افتاد». این کارها بیشتر درگیر فضاهای اجتماعی است. او این بار اما سراغ یک کمدی رفت و بازیگرانی را هم انتخاب کرد که معمولا انتظار رویت آنها در کارهای طنز را نداشتیم.

 

ریما محمدزاده

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش