سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۶ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۱۸۱۰
فیلم و سینمای جهان

«نبرد گولت»؛ بزرگ ترین و ویرانگرترین نبرد دریایی در فصل سوم سریال «خاندان اژدها»

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

روزیاتو | رقص اژدهایان به عنوان یک تراژدی وحشتناک شناخته می شود، تراژدی که سریالHouse of the Dragon آن را به خوبی بر روی صفحه نمایش کوچک بازسازی کرده است، اما هیچ جنگی بهتر از نبرد گولت، این جنگ داخلی ویرانگر را به نمایش نمی گذارد. با رسیدن دو کارزار نظامی طولانی به اوج خود، این نبرد یک جنگ دریایی بزرگ است، اما دارای اژدهایان بیشتری نسبت به هر میدان جنگ دیگری از رقص اژدهایان است. در دنیای وستروس، تصاویر عاشقانه و وحشتناک جنگ دو روی یک سکه هستند و گولت نیز از این قاعده مستثنی نیست. هر چقدر هم که نبردهای اژدهایان حماسی باشد، هزینه‌های هر دو طرف ویرانگر بوده و یک مرگ به طور ویژه ضربه‌ای سیاسی به آرمان سیاه جامگان وارد می‌کند. علاوه بر این، این واقعیت که سبزجامگان با کمک های سری توانسته اند رهبرشان را خارج کنند، ارزش این را دارد که بپرسیم این نبرد چرا ارزش این همه تلفات را داشت. با این حال، پس از چنین تلفات سنگینی، به نظر می رسد که این سؤالی است که تعداد کمی از هر دو طرف واقعاً می خواهند به آن پاسخ دهند.

گولت نقطه شروع واقعی جنگ داخلی تارگرین هاست

در حالی که خط زمانی این جنگ در سریال خاندان اژدها مشخص نیست، کتاب آتش و خون می گوید که نبرد گولت ۹ ماه پس از مرگ پادشاه فقید رخ می دهد. از قبل دیده ایم که ماجرای روکس رست چقدر ویرانگر بوده است، جایی که اژدهایان برای اولین بار با هم درگیر شدند. نبرد دریایی برای تصرف کینگز لندینگ، با این حال، به عنوان آخرین اقدام در کارزاری است که در ابتدا یک اقدام بعید از جانب سیاه جامگان به نظر می رسید. هر دو نیروی دریایی ماه‌ها را صرف جمع‌آوری نیروهایشان کرده‌اند، و هرکسی که پیروز شود، در موقعیت برتری برای در اختیار گرفتن بر تاج و تخت آهنین خواهد بود.

جدا از اژدهایانشان، بزرگترین مزیت سیاه جامگان، نیروی دریایی خاندان ولاریون بوده است که از آن برای محاصره پایتخت از طریق دریا استفاده می کنند. به امید شکستن آن، سبزجامگان به دنبال جذب یک نیروی دریایی خارج از وستروس در قالب شاراکو لوهار (ابیگیل ثورن) و دزدان دریایی او هستند که تنها نیروهایی به نظر می رسند که احتمالاً قادر به مبارزه با ولاریون ها هستند. از آنجایی که اژدهایان سیاه جامگان نیز قطعاً در نبرد ظاهر خواهند شد، شاراکو دستور حمله ای پیش دستانه به ناوگان رقیب را می دهد، در حالی که ناوگان ولاریون ها در بندر اسپایس تاون لنگر انداخته است، زیرا این کار را تنها فرصت برای نابودی ولاریون ها قبل از رسیدن اژدهایانشان می داند. البته انگیزه‌های مالی واضحی نیز در حمله به ناوگان ولاریون ها وجود دارد، زیرا به دلیل سال‌ها ماجراجویی های کورلیس ولاریون ملقب به مار دریایی، این بندر یکی از ثروتمندترین مکان‌های وستروس است.

از طرف دیگر، سیاه جامگان اکنون بیشترین اژدهایان را در اختیار دارند که مقابله با آنها برای سبزجامگان غیرممکن به نظر می رسد. با مصدوم شدن سانفایر و مشغول بودن ویگار، تنها اژدهایی که سبزها می‌توانستند در پاسخ به کار بگیرند، دریم‌فایر است، اما هلینا (فیا سابان) به هیچ وجه یک سوارکار با تجربه نیست. در کتاب‌های مارتین، سیاه‌جامگان چهار دانه اژدها دارند، اما به نظر می‌رسد که نسخه سریالی، نقش نتلز را با رینا (فیبی کمپبل) که هرگز در کتاب‌ها سوار اژدها نمی‌شود، جایگزین کرده است. از آنجایی که دیمون (مت اسمیت) هنوز در ریورلندز در حال جمع آوری نیروست و رینیرا (اما دارسی) نمی تواند جان خود را در نبرد به خطر بیندازد، مسئولیت رهبری نیروهای سیاه جامگان به عهده پسر بزرگش است.

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

در گولت، اقبال با هر دو طرف یار است

در مرحله اولیه نبرد گولت، به نظر می رسد همه چیز برای سبزجامگان خیلی خوب پیش می رود. از آنجایی که آنها از نور خورشید برای جلوگیری از شناسایی شدن از ساحل استفاده می کنند، لوهار موفق می شود ولاریون ها را کاملاً غافلگیر کرده و نزدیک به یک سوم ناوگان آن ها را در بندر غرق کند. آنها بعد از رسیدن به ساحل، با غارت و سوزاندن اسپایس تاون و های تاید، جایی که مرکز قدرت خود کورلیس (استیو توسن) است، این پیروزی را جشن می‌گیرند. گفته می‌شود که تخریب این بندر آن‌قدر ویران‌کننده است که ولاریون ها هرگز جایگاه قبلی خود را باز نمی یابند، به طوری که در طول سریال بازی تاج و تخت، ولاریون ها یک خاندان کوچک هستند، و اسپایس تاون نیز هرگز بازسازی نمی شود.

همه اینها با از راه رسیدن اژدهایان تغییر می کند. به‌عنوان وارث، جسریس (هری کولت) خود رهبری حمله را بر عهده گرفته و ناوگان دزدان دریایی نیز تلاش می کنند اژدهای او را هدف قرار دهند، زیرا ورمکس جوان است و قدرتمندترین اژدهای تارگرین ها نیست، اما چهار اژدهاسوار دیگر پشت سر او هستند. همه آنها ساعت ها بدون ترحم ناوگان براووسی را با نفس آتشین اژدهایانشان می سوزانند و بیش از شصت کشتی از صد کشتی دشمن را نابود می کنند. نیازی به گفتن نیست که روحیه در میان ملوانان لوهار به شدت کاهش می یابد و او به ناچار دستور عقب نشینی می دهد.

با این حال، قبل از فرار، نیروهای سبزها موفق می‌شوند ضربه‌ای ویرانگر به سیاه جامگان وارد کنند، شاید حتی بدتر از مرگ رینیس (ایو بست) به عنوان بدترین مرگ در جبهه آن ها. در حین یک شیرجه تهاجمی به سمت یکی از کشتی ها، اژدهای جسریس، ورمکس، مورد هدف یک قلاب قرار می گیرد و سرعت بالای خود او باعث ایجاد شکاف بزرگی در شکمش می شود. در حالی که این جراحت به خودی خود کشنده نیست، ورمکس به درون دریا سقوط کرده و در این بحبوحه و آشوب با کشتی دیگری برخورد می کند که باعث می شود که او در لاشه کشتی گیر افتاده و در حالی که همراه با کشتی غرق می شود، جانش را از دست بدهد. با وجود اینکه جسریس موفق می شود خود را رها کرده و به تکه های چوب چنگ بزند، به سرعت با برخورد یک تیر به گلویش کشته می شود.

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

نبرد گولت به شکلی بی نقص منعکس کننده جنگ داخلی موسوم به رقص اژدهایان است

در سراسر سریال خاندان اژدها، ترس از نابودی متقابل قطعی، موضوع ثابتی برای هر دو طرف در این جنگ بوده است. این موضوع قبلاً در مقیاس کوچک با مرگ دوقلوهای کارگیل نشان داده شده است، اما فصل ۳ خاندان اژدها این موضوع را به سطح دیگری می برد. با توجه به اینکه چگونه درگیری بین دو طرف اکنون به یک جنگ تمام عیار تبدیل شده است، کاملاً منطقی است که اولین نبرد بزرگ در آن مرحله به عنوان یک هشدار برای آن ها عمل کند. از قضا، این همه هزینه‌، به‌ویژه ترس اینکه بیهوده بوده باشند، دقیقاً همان دلیلی است که باعث شود به آن ها توجهی نشود.

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

از نظر اعداد صرف، برنده کاملاً مشخص است. نه تنها سه گانه در این نبرد به طور کامل نابود شد، و دیگر هرگز در رقص اژدهایان نقشی ایفا نکرده و بعداً خود درگیر یک جنگ داخلی گردید، بلکه راه به سمت کینگز لندینگ باز شد. اما، حتی با کنار گذاشتن سوزاندن اسپایس تاون و ناوگان ولاریون، مرگ جسریس همچنان یک ضربه ویرانگر برای رینیرا، هم از نظر سیاسی و هم از نظر شخصی است. بدون شک، این مرگ در سریال بسیار وحشیانه‌تر خواهد بود، زیرا تاکنون سریال از طریق صحنه‌هایی با مادرش، سخت برای نشان دادن او به عنوان یک وارث آینده دار تلاش کرده و این موضوع مرگ اجتناب‌ناپذیر او را غم‌انگیزتر می کند.

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها
نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

چیزی که نبرد گولت را بی فایده می‌کند این است که حتی یک پایان دائمی برای جنگ داخلی تارگرین ها نیست، زیرا فرار ایگان دوم (تام گلین-کارنی) از قبل پیروزی سیاسی قاطعی برای رینیرا را از بین برده است. حتی اگر او اعدام شده بود، همچنان ایموند (ایوان میچل) برای مبارزه با رینیرا زنده است و ویگار تا حد زیادی بزرگترین تهدید برای دانه های اژدها باقی می ماند.

مانند جنگ داخلی در کلیت آن، همه اینها این سوال را ایجاد می کند که اگر هر دو طرف در این روند تمام آنچه برایشان مهم است را از دست بدهند، برای چه چیزی می جنگند. هیچ کس این را بهتر از خود کورلیس درک نمی کند، که از قبل چیزهای زیادی را از دست داده و نبرد گولت را به بهترین شکل در دو جمله خلاصه می کند:‌«اگر این پیروزی است، دعا می کنم که دیگر هرگز پیروز نشوم».

نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها
نبرد گولت در سریال خاندان اژدها,سریال خاندان اژدها

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش