یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۷:۴۳ - ۲۶ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۷۶۹۶
فیلم و سینمای جهان

چه چیزی سریال «سرگذشت ندیمه» را از «بازی تاج و تخت» متمایز ساخته است؟

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

سریال «سرگذشت ندیمه» (The Handmaid’s Tale) از شبکه Hulu و سریال «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) از شبکه HBO دو سریالی هستند که دستکم در یک نکته با هم دارای اشتراک هستند: هر دوی این سریال ها از کتاب هایی که بر اساس آن ها ساخته شده اند عبور کرده و مسیری شجاعانه و البته خودسرانه را در پیش گرفته اند که در کتاب های اصلی دیده نمی شود. پایان فصل پنجم سریال «بازی تاج و تخت» جایی بود که شورانرهای سریال، دیوید بنیاف و دی بی ویز، به پایان کتاب هایی رسیده بودند که تا آن زمان توسط جرج آر آر مارتین نوشته شده بود و «سرگذشت ندیمه» نیز در پایان فصل اول به انتهای رمان مارگارت اتوود رسید.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اما در حالی که «بازی تاج و تخت» به خاطر آنچه که تعجیل در داستان در فصول پایانی و تلاش سازندگان برای به اتمام رساندن هر چه سریع تر سریال مورد انتقاد قرار گرفته، «سرگذشت ندیمه» دقیقاً دارای مشکلی در جهت عکس است. بدون داشتن نقشه راه اتوود و به دلیل ذاتی نیاز به ادامه شرایط موجود راکد مانده و هیچ پیشرفتی در آن دیده نمی شود. پایان فصل دوم که در آن شخصیت جون تصمیم گرفت در گیلیاد مانده و بچه اش را به امیلی داد که به کانادا فرار کنند، جنجالی و امیدوار کننده به نظر می رسید. جون به تازگی با دختر اولش، هانا، که اکنون هفت سال بزرگ تر شده بود دیدار داشت. در طی مدت کوتاهی که این دو بار دیگر یکدیگر را ملاقات کردند، هانا از مادرش می پرسد که چرا به اندازه کافی برای پیدا کردن او تلاش نکرده است.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در سایه این دیالوگ ها، منطقی به نظر می رسید که جون تصمیم بگیرد دیگر دخترش را برای بار دوم ناامید نکرده و او را در گیلیاد تنها نگذارد. بدین ترتیب تصمیم او برای ماندن در گیلیاد، علیرغم این که براحتی می توانست همراه دختر دومش فرار کند، منطقی و قابل درک به نظر می رسید. اما در حالی که این پایان شرایط را برای فصل سوم و تلاش های جون به منظور بازگشت نزد هانا مهیا می کرد، بخش اعظم فصل سوم در واقع به نبرد و کمپین تبلیغاتی و حقوقی واترفوردها برای تحت فشار قرار دادن دولت کانادا و بازگرداندن نیکول/هالی به گیلیاد تمرکز دارد.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در تمام این مدت به ندرت به وضعیت هانا پرداخته می شود و اکنون پس از تلاش نافرجام و نابخردانه جون برای ملاقات با او در مدرسه، اکنون به جایی نامعلوم و دوردست منتقل شده است. داستان فرعی که در آن جون به طور محدود به عضویت گروه مقاومت علیه گیلیاد می پیوندد- جنبه ای که در صورت ادامه پیدا کردن می توانست و می تواند به جذاب ترین بخش داستان سریال تبدیل شود- نیز در اپیزودهای اخیر فصل سوم نادیده گرفته شده است. بدین ترتیب می توان گفت که طرفداران سریال احساس درماندگی و رکودی بی پایان را دارند که بر جذابیت این سریال تاثیر گذاشته است.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

همه مخاطبان سریال «بازی تاج و تخت» در این موضوع با هم توافق نظر دارند که پس از پیشی گرفتن نسخه سریالی از اتفاقات کتاب های مارتین، این سریال دچار افتی قابل توجه شد. پس از پیشی گرفتن نسخه سریالی، مارتین نکات مهم و کلیدی و خط سیر داستانی را در اختیار سازندگان سریال قرار می داد که بر اساس آن داستان را به اتمام برسانند اما دیگر مانند گذشته منبعی غنی و پرجزییات در دسترس نبود که سازندگان بتوانند از آن به عنوان راهنما استفاده کنند. فصل هشتم و پایانی سریال به آسانی بدترین و جنجالی ترین فصل سریال بود که در تنها ۶ اپیزود و به شکلی ناشیانه به داستان وایت واکرها، دنریس تارگرین و جان اسنو و کلیت داستان «بازی تاج و تخت» پایان داد بدون آنکه کسی را راضی کرده باشد.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

جرج آر آر مارتین در مصاحبه ای عنوان کرده بود که این سریال می توانست حتی تا ۱۳ فصل نیز ادامه داشته باشد اما شورانرهای سریال تاکید داشته اند که می خواهند هر چه زودتر این سریال را به اتمام برسانند. بدین ترتیب بنیاف و ویز نه تنها تصمیم گرفتند که داستان وستروس را در فصل هشتم به پایان برسانند بلکه دو فصل پایانی نسبت به فصول قبلی نیز کوتاه تر شد. این موضوع بدین معنا بود که نبرد بین مردگان و زندگان که از اولین سکانس سریال در اولین اپیزود برای آن برنامه ریزی شده و کلیت داستان بر اساس آن شکل گرفته بود تنها در یک اپیزود به پایان می رسید.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

نبرد با خاندان لنیستر نیز تنها در دو اپیزود و مابقی ماجراها نیز تنها در اپیزود پایانی خاتمه می یافت. اگر چه بسیاری پایان زندگی دنریس و سرسی را از ابتدای فصل هشتم حدس می زدند اما آنچه که در داستان در مورد این دو شخصیت رخ داد بسیار سریع و با عجله صورت گرفت. دنریس به یکباره از ملکه محبوب به هیولایی تبدیل شد که بی دلیل زنان و کودکان کینگز لندینگ را زنده زنده می سوزاند. اگر چه سازندگان سریال به خوبی می دانستند که چگونه باید داستان را به پایان برسانند اما این پایان داستان به شکلی بسیار سریع و با عجله صورت گرفت.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در پایان کتاب مارگارت اتوود گفته می شود که حکومت گیلیاد در نهایت سقوط می کند هر چند به سرنوشت جون اشاره ای نمی شود. همانطور که در بالا گفته شد، همه چیز قبل از پایان کتاب اتوود در فصل اول سریال «سرگذشت ندیمه» به تصویر کشیده شده و بروس میلر، شورانر سریال، گفته که وی تاکنون طرح کلی ۱۰ فصل از این سریال را طرح ریزی کرده است. اگر چه ادامه این سریال برای ۱۰ فصل می تواند از یک نظر جذاب و امیدوار کننده باشد اما با توجه به خسته کننده شدن اپیزودهای فصل سوم و کند شدن داستان، ادامه ماجرا برای ۷ فصل دیگر می تواند چندان مورد رضایت مخاطبان سریال نباشد. میلر گفته است که می خواهد فصول آخر مورد نظر خود را به سقوط گیلیاد و نسخه ای از دادگاه نورنبرگ اختصاص دهد اما هنوز مدت زمان زیادی برای رسیدن به آن نقطه وجود دارد.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

از یک طرف، تصویرسازی «سرگذشت ندیمه» از سرکوب شهروندان توسط یک دولت بیرحم، تمامیت خواه و اقتدارگرا به شکل زیبا و قابل توجهی واقع بینانه است: عجز و درماندگی جون در سایه تهدید به مرگ، شکنجه یا فرستاده شدن به اردوگاه های کار اجباری موسوم به کلونی ها بسیار باورپذیرتر از این است که او یک تنه ارتشی از انقلابیون را برای ساقط کردن گیلیاد رهبری کند. از طرف دیگر، شخصیتی که دائماً در حال زجر کشیدن در شرایطی ثابت و بدون امکان فرار است، ضرورتاً برای یک سریال ادامه دار مناسب نیست. این ایده که جون در ۵ یا ۶ فصل آینده همچنان ندیمه ای در اختیار فرماندهان ارشد باشد، همچنان از خانواده اش دور نگهداشته شود و تنها عمل شورشگرانه اش صحبت های درگوشی با دیگر ندیمه ها در فروشگاه های مواد غذایی باشد چندان جذاب نبوده و برای مخاطبان خسته کننده خواهد بود.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

درام های سریالی معمولاً بر حرکت به سمت جلو و جلوگیری از سکون تمرکز دارند اما به نظر می رسد که «سرگذشت ندیمه» دستکم تا به اینجای فصل سوم دچار سکون شده و در حال درجا زدن است. چنین موضوعی بیش از همه در شخصیت پردازی سرینا واترفورد در این فصل مشهود است. سرینا که در دو فصل اول شخصیتی پیچیده و جذاب بود، به طور متناوب احساس تنفر شدید و همدردی محدود را در مخاطبان ایجاد می کرد و در پایان فصل دوم بهترین تصویر سازی از این شخصیت صورت گرفت، جایی که مخاطب به این نتیجه می رسد که سرینا و دیگر زنان، قربانی دنیایی شده اند که خود در خلق آن دست داشته و برای تحقق آن تلاش کرده اند. در انتهای فصل دوم، سرینا در یک تصمیم لحظه ای اجازه می دهد نیکول از او جدا شود تا بدین ترتیب مجبور نباشد در کشوری مانند گیلیاد که جهنم زنان است زندگی کند.

سریال سرگذشت ندیمه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فصل سوم اما، پس از ملاقات دوباره با نیکول، سرینا بار دیگر به همان شخصیت نفرت انگیز سابق بازگشته و با شوهرش همدست می شود تا آنچه که در فصل دوم انجام داد و هیجان انگیزترین سکانس فصل بود را خنثی نماید. البته فصل سوم «سرگذشت ندیمه» بدون نقطه قوت نیز نبوده است. تصویرسازی های جذابی نیز در این فصل صورت گرفته که از آن میان می توان به تبدیل بنای یادبود واشنگتن به یک صلیب بزرگ و نابودی مجسمه یادمان آبراهام لینکلن و ندیمه هایی که با دوختن دهان هایشان و زدن ابزاری شبیه پوزبند ساکت شده اند اشاره کرد. اما در حالی که سریال «بازی تاج و تخت» برای رسیدن به نقطه پایانی عجله ای وصف ناپذیر داشت، به نظر می رسد که «سرگذشت ندیمه» در گل گیر کرده و به سختی تلاش می کند هر چه دیرتر به نقطه پایان برسد.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش