دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۴۳۳
موسیقی

«فاطمه صمدی طاری» خواننده سوپرانو درگذشت

فاطمه صمدی طاری,علت درگذشت فاطمه صمدی طاری

«فاطمه صمدی طاری»، موزیسین جوان و عضو گروه کر فرهنگسرای بهمن و ارسباران به دیار حق شتافت.

مرغِ عاشق، طرب‌انگیز بُوَد آوازش / به یاد بانو فاطمه صمدی طاری

مظلومیت صفت بارز شخصیت مهربان و متواضع فاطمه صمدی طاری بود.

فاطمه صمدی طاری,علت درگذشت فاطمه صمدی طاری

به گزارش ایران آرت، درگذشت فاطمه صمدی طاری، هنرمند سوپرانوی گروه کُر، در روزگاری که به واسطه پاندمی کرونا اخبار مرگ عزیزان و بزرگان هنر و ادب مدام به گوش می‌رسد، رنگ و بویی دیگر داشت؛ شاید برای آنکه مظلومیت او صفت بارز شخصیت مهربان و متواضعش بود.

فاطمه صمدی طاری در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۵۳ در تهران به دنیا آمد. در طول زندگی کوتاهش، در سال ۱۳۸۳ متاسفانه درگیر بیماری شد که پیروزمندانه بر بیماری غلبه کرد و سلامتی کامل خود را بازیافت، او همواره مبارز و پر روحیه و سرشار از حس زندگی بود، اما در سه سال آخر حیات خود، مجدد با بیماری درگیر شد و متاسفانه در ظهر روز یکشنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۰، به واسطه ی خطاهای پزشکی و نه به واسطه بیماری، آفتاب عمرش غروب کرد. شهرتش هم‌پایه مهربانی، آرامش، متانت و دانشش نبود و بر خلاف بسیاری از هنرمندنماهای این روزگار، هنرمندی بود بی‌حاشیه که هنر را نه برای شهرت بلکه صرفاً برای عشق به هنر دنبال نمود. 

کارهایی در زندگی هست که انجامشان دلیلی فراتر از تأمین معاش و یا داشتن شغل را می‌طلبد. آموختن و فعالیت موسیقی و آواز از آن جمله کارهاست؛ آن هم در جامعه امروز ما که فعالیت زنان در این حوزه، به واسطه شرایط خاص اجتماعی، بیش از هر روزگار دیگری سخت، مهجور و بغرنج شده است. پیگیری چنین هنری تنها از عشق می‌جوشد و بس و به قول حافظ «لطیفه‌ای است نهایی که عشق از او خیزد».

او که تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داده بود، موسیقی را به صورت خودجوش دنبال کرد. در واقع زندگی حرفه‌ای صمدی دو بُعد داشت: یکی فعالیت در عرصه موسیقی به عنوان خواننده سوپرانو در گروه‌های کُر و دیگری مدرسی زبان انگلیسی در دانشگاه ها؛ دو جنبه‌ای که هر دو از عشق نشأت می‌گیرند و بدون داشتن انگیزه‌ای عاشقانه استمرار نمی‌یابند. یکی در آواز و صدای خوش ماندگار می‌شود و دیگری در شوق آموزش دادن به دیگری. 

صمدی شوق به موسیقی را به واسطه شرکت در کلاسهای بانوی آواز ایران، خانم پری زنگنه از حدود سال  ۱۳۷۶ آغاز کرد و در آبانماه سال ۱۳۸۰ اولین اجرای آوازی خود را در گروه ایشان و در مراسم افتتاحیه سومین دوره بازیهای بانوان مسلمان تجربه نمود.

روح حساس و شوق ظریف او که در صدای خوش آوازش جاری می‌شد موجب گردید پله‌های ترقی را سریع‌تر طی نماید، پس در زمانی که هسته اولیه گروه کر شهر تهران به رهبری استاد مهدی قاسمی در سال ۱۳۷۸ در حال شکل گیری بود، او وارد گروه کر آموزشی فرهنگسرای بهمن شد و در طی شش ماه آموزش فشرده از میان صد نفر عضو شرکت کننده، موفق شد تا یکی از ۴۰ نفر برگزیده گردد و به عضویت رسمی گروه کر فرهنگسرای بهمن درآمد که از آن پس شروع به تمرینات حرفه ای قطعات نمودند. 

وی در نخستین کنسرت عمومی این گروه که در دیماه ۱۳۷۹ (در کمتر از یکسال از زمان شروع آموزش آنها) با اجرای ۱۷ قطعه از آرکادل تا گرشوین و همچنین قطعات محلی ایرانی در فرهنگسرای بهمن به روی صحنه رفت،  به عنوان یکی از خوانندگان سوپرانوی گروه،  شرکت داشت.  این اجرای حرفه ای که کاملا فراتر از سطح انتظارات رایج از یک گروه تازه تاسیس بود، در آن زمان موفق شد تحسین بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران موسیقی ایران را برانگیزد 

صمدی ادامه فعالیت حرفه‌ای خود را با عضویت در گروه کر فرهنگسرای ارسباران پی گرفت. این گروه که تا سال ۱۳۸۴ به رهبری استادان مهدی قاسمی و بابک اقدسی فعالیت می‌کرد، توانست در طی چهار سال فعالیتِ مستمر، کنسرتهای متعددی را اجرا کند که از جمله مهمترین آنها و تنها در طول سال ۱۳۸۴ می‌توان به کنسرت فرهنگسرای ارسباران در فروردین سال ۱۳۸۴ و جشنواره موسیقی فجر و جشنواره سرود محلی اشاره نمود.

به واسطه سفر استاد بابک اقدسی به اتریش، رهبری این گروه به استاد و هنرمند نام‌آور ایرانی سرژیک میرزائیان سپرده شد و فعالیت گروه، گسترش یافت و اجراهای متفاوتی در جشنواره های فرهنگی و هنری برج میلاد، حرکت ، صداو سیما و فرهنگسرای ارسباران، نیاوران و سالن رودکی و تالار وحدت را برگزار نمودند.

فاطمه صمدی طاری,علت درگذشت فاطمه صمدی طاری

 برخی از مهم‌ترین فعالیتهای فاطمه صمدی طاری در گروه موسیقی کر ارسباران که به عنوان یکی از خوانندگان سوپرانوی گروه در آنها حضور داشت عبارتند از :

کنسرت گروه کر موسیقی کلاسیک، ، در فرهنگسرای ارسباران، اسفند ماه ۱۳۸۷

کنسرت گروه کر با اجرای موسیقی کلاسیک و قطعاتی از باخ، بتهون، موتزارت و شوبرت، در فرهنگسرای ارسباران ،خردادماه  سال ۱۳۸۹

کنسرت گروه کر،  فرهنگسرای ارسباران، سال ۱۳۹۰.

اجرای گروه کر در تالار رودکی ،آبانماه  سال ۱۳۹۰.

کنسرت گروه کر ،اجرای موسیقی کلاسیک و محلی، فرهنگسرای ارسباران،  مهرماه ۱۳۹۱ 

اجرای گروه کر فرهنگسرای ارسباران برای سالگرد نسل‌کشی ارامنه در سالن خیریه ارامنه ایران، اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ .

اجرای گروه کر فرهنگسرای ارسباران ، در رویداد افتتاحیه تهران گشت در کاخ مجموعه سعادت آباد ،مهرماه ۱۳۹۲.

کنسرت  گروه کر ،فرهنگسرای ارسباران در اسفند سال ۱۳۹۳.

کنسرت گروه کر با همراهی ارکستر زهی با اجرای آثاری از موسیقی کلاسیک و ارمنی و آثاری از موتزارت، باخ، فوسی، لئون کاوالو، کاریسیمی و چیارا، در فرهنگسرای ارسباران ، سال ۱۳۹۴.

کنسرت گروه کر با همراهی ارکستر مجلسی در فرهنگسرای ارسباران ،سال ۱۳۹۵.

کنسرت بزرگ ارکستر رایان، به رهبری مسعود مقدم ، با اجرای آثار فاخر ایرانی درحوزه هنری تالار اندیشه در سال .۱۳۹۵ 

کنسرت گروه کر با همراه ارکستر زهی با اجرای قطعات کلاسیک، ایرانی و آهنگهای قدیمی و اجرای آثاری از موتزارت، هندل، باغچه بان و میرزاییان، در تالار وحدت، سال .۱۳۹۶

فاطمه صمدی طاری بجز موسیقی، عشق دیگری نیز داشت که گویای روحیه جستجوگر او نیز هست؛ چیزی که شاید کمتر درباره‌اش صحبت کرد، اما می‌تواند وجه پنهانی از تجربه زیسته‌ی او را آشکار سازد؛ او انسانی بود عاشق سفر و جهانگردی، اما دیدگاهش نسبت به این زمینه از زندگی، هیچگاه صرفاً توریستی نبود بلکه در این علاقه، کیفیتی هنرمندانه را نیز جستجو می کرد. از این رو با پشتکاری ستودنی موفق شد دوره‌های سخت لیدری را پشت سر بگذارد و موفق به کسب مدرک  تورلیدری بین المللی موسسه آتالند شود ، به همین دلیل اشرافی کامل و بی‌نظیر بر تاریخ هنر ایران و جهان خصوصاً معماری، ابنیه تاریخی، آدب و رسوم داشت و سرگذشت آثار محفوظ در موزه های دنیا را خوب می‌دانست، امری که به واسطه تسلطش بر زبان انگلیسی آکادمیک، دقتی دوچندان می‌یافت.

تمامی این موارد، زندگی این هنرمند نازنین و مهربان را سرشار از حس بودن و زندگی می‌کرد. او سرشار از زندگی زیست، عاشقانه آموخت، بی‌منت و از سر مهر آموزش داد، متین و موقر به تلاشی بی‌وقفه برای وسیع و عمیق کردن زندگیش کوشید، در میدان عمل با شخصیتی ستیزنده و چالش‌پذیر به پیش رفت و زندگیش را معنا بخشید؛ معنایی که ارزش به یاد ماندن را دارد.

به قول شاملو «گاه مُردگان بسیار بیشتر از زندگان قدرت خواهند داشت» و هنرمند و هنرمندی در این جرگه است. 

روحش آرام و در صلح ابدی باد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش