جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۰۰ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۴۵۲
موسیقی

سالار عقیلی از آتش‌نشان‌ها و جانفشانی‌هایشان می گوید

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,سالار عقیلی

اگر همکاری می‌کردیم فرزندی تا همیشه چشم‌به‌راه پدرش نمی‌ماند یا مادری جان نمی‌داد و فرزندش برای همیشه از آغوش او محروم نمی‌شد.

 

آدم‌ها توی هم می‌لولند. جایی برای سوزن انداختن نیست. آنقدرجمعیت به هم قفل شده که راه  گذر و گریزی نیست. صدای آژیر ممتد، خاموش نمی‌شود. جمعیتِ قفل شده از جا تکان نمی‌خورد.

 

ماشین‌های پشت جمعیت، انگار خودشان به صدا درمی‌آیند اما گوش کسی به این حرف‌ها بدهکار نیست. تکه‌های آهن انگار فریاد می‌زند؛ از سنگ صدا برمی‌خیزد و جمعیت انگار نه انگار. آسمان و زمین دست به دست می‌دهند و فریاد می‌کنند:«آی آدم‌ها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید/ یک‌نفردر آب دارد می‌سپارد جان». اما اینجا نه دریاست و نه ساحل. خیابان است و زبانه‌های آتش. جنگ آب است و آتش و جان آدم‌ها...

  

این داستانی است که داغی بر چهره شهر گذاشت و هنوز تازه تازه است. داغی که بر چهره شهرمان نشست و بعید است حالا حالاها از یاد برود. از یاد اویی که جلو «امداد» را گرفت یا از یاد اویی که می‌گوید به عشق مردم می‌خواند. سالار عقیلی هم آنطور که خودش می‌گوید، به اندازه کافی از این حادثه، متاثر شده است. آنقدر متاثر که  به جمعیت حاضر در آن «روز سیاه»، نقدهایی جدی دارد و می‌گوید: اگر همکاری می‌کردیم، فرزندی تا همیشه چشم‌به‌راه پدرش نمی‌ماند یا مادری جان نمی‌داد و فرزندش برای همیشه از آغوش او محروم نمی‌شد. اینها بخشی از آن چیزی است که او به« شهروند» گفته و قول داده است هر جا که خانواده‌های بازمانده بخواهند به نفع آنها کنسرت موسیقی برگزار خواهد کرد. عقیلی همین چند وقت پیش کنسرتی را که در کرج برگزارکرده بود، به آتش‌نشانان تقدیم کرد. با او درباره حادثه تلخ «آتش افتادن به جان آدم‌ها» به گفت و گو نشستیم که در ادامه می‌آید:

 

  این‌روزها فضای کشور را غم و اندوه از دست‌دادن آتش‌نشانان پر کرده است. این خبر صحت دارد که شما چند روز قبل با یکی از آتش‌نشانان مصدوم دیدار کردید؟

من قبل از هر چیز این فاجعه عظیم را به خانواده این قهرمانان ازدست‌رفته، خدمتگزار، ازجان‌گذشته و بی‌گناه و البته مردم شریف ایران تسلیت عرض می‌کنم. این عزیزان به خاطر نجات جان همنوعان حتی خانواده و فرزندانشان را فراموش کردند و خودشان را به خطر انداختند. چنین کار بزرگی را هر کسی انجام نمی‌دهد و واقعا با زبان نمی‌توان از آن تقدیر کرد. من چند روز قبل فرمانده یکی از پایگاه‌های عملیاتی آتش‌نشانی را که در جریان این فاجعه زخمی شده بود، در بیمارستان پارس ملاقات کردم و با دلی پردرد و چشمانی اشک‌آلود از دلاورمردی که او و همکارانش انجام داده بودند، قدردانی کردم. تحمل این درد و رنج به زبان گفتنی نیست. آتش بگیر تا که بدانی چه می‌کشم/ احساس سوختن به تماشا نمی‌شود.

 

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,سالار عقیلی

  در کنسرتی که یکم بهمن در کرج اجرا شد هم قطعه‌ای را به قهرمانان آتش‌نشان تقدیم کردید. درباره این اجرا هم برایمان بگویید...

ما به همراهی ارکستر فیلارمونیک دماوند در شهر کرج اجرایی را در یکم بهمن داشتیم که با استقبال گرمی از سوی مردم روبه‌رو شد. در آن کنسرت آثار بزرگان موسیقی و آثار خاطره‌انگیز خودم همچون تیتراژ سریال‌ها را اجرا کردم. در آن کنسرت به احترام شهدای آتش‌نشان یک دقیقه سکوت کردیم و بعدازآن یکی از قطعات خاطره‌انگیز از عارف قزوینی با نام از خون جوانان وطن را اجرا کردم. خواندن این قطعه بغض حاضران در سالن را شکست و باعث شد مردم به یاد این عزیزان ازدست‌رفته، اشک بریزند. این اجرا به رهبری آقای مرتضی شفیعی برگزار شد و نوازندگان چیره‌دستی همچون استاد سیاوش ظهیرالدینی، کریم قربانی و آقای همایون رحیمی در این ارکستر ما را همراهی می‌کردند. همان‌طور که می‌دانید این آقایان از بزرگان سازها در کشور ما هستند. این اجرا باعث ایجاد شب خاطره‌انگیزی شد. امیدوارم بعد از این اتفاقاتی چنین دلخراش در کشور ما پیش نیاید و ما در شب‌هایی شاد برای مردم اجرای برنامه داشته باشیم.

 

کیفیت سالن در کرج برای این کنسرت مناسب بود؟

این اجرا در سالن مرکز تحقیقات و اصلاح بذر کرج برگزار شد که سالن باکیفیتی بود. حدود ۸۰۰ نفر هم ظرفیت داشت. راستش را بخواهید قبل از اجرا در این سالن کمی نگران بودم اما بعد از ورود به مجموعه و دیدن سن شیک و صندلی‌های باکیفیت که در دو طبقه به شکل زیبایی قرارگرفته بودند، خیالم راحت شد.

 

درباره اجرایی که پنجشنبه همین هفته در پیش دارید هم برایمان توضیح دهید...

بله. هفتم بهمن‌ماه در برج میلاد کنسرت رسمی من توسط آقای توتونچیان مدیر موسسه ققنوس برگزار خواهد شد. سال‌هاست که من کلیه کنسرت‌هایم را با موسسه ققنوس در تهران به روی صحنه می‌برم چون تیمی حرفه‌ای دارند و همکاری با آنان با برنامه و منظم پیش می‌رود. ما برای این کنسرت تصمیم داشتیم برنامه را در دو بخش اجرا کنیم. در هر دو بخش هم گروه قمر موسیقی را بنوازند و من کارها را بخوانم اما چون استقبال مردم نسبت به آثار خاطره‌انگیز و ملی میهنی را دیدیم تصمیمان تغییر کرد و بنا شد که بخش نخست را به اجرای آثار خاطره‌انگیزم اختصاص بدهیم و بخش دوم را با همکاری گروه قمر به سرپرستی دوست عزیزم نوید دهقان به روی صحنه ببریم.

 

البته این را هم باید بگویم که کنسرت هفتم بهمن ماه با بقیه کنسرت‌های من متفاوت است چون قرار است برای نخستین بار برنامه در چهار بخش اجرا شود. البته همان‌طور که گفتم دو بخش اصلی اجرا به آثار خاطره‌انگیزی که قبل از این خوانده‌ام و قطعاتی که با گروه قمر به سرپرستی نوید دهقان اجرا شده، اختصاص دارد. بخشی از آلبوم از جان و از دل که چند شب پیش در اختتامیه جشنواره فجر جایزه بهترین آهنگسازی را برنده شد، در این کنسرت برای مردم اجرا می‌شود. غلام قمر و هوای آفتاب که پیش‌ از این مردم با آنها ارتباط برقرار کرده‌اند، نیز در این برنامه اجرا می‌شود. درباره بخش‌های دیگر اجرا هم فعلا توضیحی نمی‌دهم تا مردم خودشان بیایند و ببینند.

 

  به جایزه باربد در جشنواره دوره سی و دوم اشاره کردید. در این دوره با وجود حضور شما در لیست بهترین خوانندگان موسیقی ایرانی و انتخاب دو آلبوم به‌عنوان آلبوم برتر که اتفاقا شما در آنها خوانندگی را برعهد داشتید، هیچ نامی از سالار عقیلی در اختتامیه جشنواره فجر برده نشد. بر این اساس برخی از علاقه‌مندان به موسیقی از این بابت ناراحت بودند. نظر خود شما درباره اعلام نام نامزدها و البته ذکرنکردن نام خواننده در آلبوم‌های با کلام موسیقی ایرانی چیست؟

من از حدود ٢١‌سال پیش روی صحنه هستم و افتخار می‌کنم که در این سال‌ها با عشق به مردم سرزمینم خدمت می‌کنم. البته این امکان وجود داشت که نام خواننده آلبوم‌های با کلام را ذکر می‌کردند. هرچند کاری که ساخته شده به نام آهنگساز است اما موفقیتش حاصل یک کار جمعی است. درست مثل کنسرتی که من اجرا می‌کنم اما تلاش آهنگساز، صدابردار، ترانه‌سرا و به‌طورکلی یک مجموعه در کنار خواننده باعث موفقیتش می‌شود و بر همین اساس در تمام کنسرت‌ها بعد از پایان هر قطعه نام ترانه‌سرا و آهنگساز آن را با افتخار اعلام می‌کنم تا مردم هم بدانند این موفقیت مربوط به یک تیم است.

 

از سوی دیگر برای مثال وقتی آلبوم از جان و از دل به‌عنوان نخستین آلبوم با کلام در جشنواره فجر معرفی می‌شود بهتر است نام گروه نوازندگان و خواننده کار را هم بیاورند تا اطلاع‌رسانی به‌طور کامل صورت بگیرد و مردم بتوانند با فهمیدن مشخصات کامل کار در صورت علاقه آن را تهیه کنند. البته من واقعا خوشحالم که دوست عزیزم نوید دهقان برای آهنگسازی این آلبوم جایزه برتر را از آن خود کرد چون ما یک پیکره هستیم و بر این اساس انگار خود من این جایزه را برده‌ام.

 

  از این موضوع که بگذریم باز هم صحبت از فاجعه تکان‌دهنده پلاسکو به میان می‌آید. برخی از خانواده‌ها، عضوی از خود را از دست داده‌اند و چه بسا همسران، مادران، پدران و فرزندانی که چشم به راه مانده‌اند. آیا به‌عنوان یک هنرمند وظیفه‌ای در قبال قهرمانان آتش‌نشان‌ها حس می‌کنید؟

بگذارید در ابتدا غم‌انگیزترین بخش این داستان غم‌انگیز را مرور کنم. در اخبار آمده بود که رئیس آتش‌نشانی گفت: اگر چند ثانیه زودتر به محل حادثه رسیده بودیم، جان یک نفر نجات پیدا می‌کرد اما تراکم جمعیت به ما اجازه این کار را نداد. دوباره از این بزرگواران که جان عزیزشان را برای نجات دیگران ایثار کردند، قدردانی می‌کنم. بارها و بارها در اتوبان‌ها دیده‌ام که برخی در مواجهه با شنیدن صدای آمبولانس به‌جای این‌که خودشان را کنار بکشند تا مسیر باز شود خودشان را در مسیرهایی مثل خط ویژه پشت این خودرو‌ها قرار می‌دهند تا زودتر به مقصد برسند.

 

 

از مردم خواهش می‌کنم در بروز این اتفاقات با مأموران امداد و آتش‌نشانان همکاری کنند شاید اگر ما بیش از این همکاری می‌کردیم امروز تعدادی از درگذشتگان امروز سالم و سلامت در کنار خانواده‌هایشان بودند و فرزندی تا همیشه چشم‌به‌راه پدرش نمی‌ماند یا مادری جان نمی‌داد و فرزندش برای همیشه از آغوش او محروم نمی‌شد. ناراحتی ما امروز بیشتر برای خانواده این عزیزان است. کافی است برای یک لحظه خودمان را جای فرزند و همسر هرکدام از درگذشتگان قرار دهیم تا به حس غم‌انگیزی که امروز دارند پی ببریم.

 

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,سالار عقیلی

 این ماجرا واقعا غم‌بار است. پدری صبح زود با عشق فرزندش را می‌بوسد و به سرکارش می‌رود اما دیگر به خانه بازنمی‌گردد. فرزند به بازگشت پدر امیدوار است اما دیگر پدر بازنمی‌گردد و دیگر کسی نیست تا او را ببوسد. به نظر من هرچقدر دولت از خانواده این قهرمانان تقدیر کند کم است. من هم به‌عنوان عضوی از این جامعه  و به‌عنوان کسی که درزمینه موسیقی فعالیت می‌کند هر کاری از دستم بربیاید دریغ نمی‌کنم. نگاه کن که غم درون دیده‌ام چگونه قطره‌قطره آب می‌شود/ چگونه سایه سیاه سرکشم اسیر دست آفتاب می‌شود/ نگاه کن تمام هستی‌ام خراب، شراره‌ای مرا به کام می‌کشد/ مرا به اوج می‌برد، مرا به کام می‌کشد. من هرروز فرزند خودم را می‌بوسم و او منتظر من است که به خانه برگردم پس خوب می‌توانم حال بچه‌های چشم در راه را بفهمم.

 

  فکر می‌کنید می‌توانید چه کاری برای کم کردن اندکی از بار این غم برای خانواده قهرمانان پلاسکو انجام دهید؟

امروز که همه ما در غم از دست دادن این قهرمانان وطن گرفتاریم اما کمی بعد که قطره‌ای از درد و غم درگذشتشان فروکش کند حاضرم برای خانواده آتش‌نشانان هرزمانی که بگویند در هرکجا کنسرتی را هدیه کنم. هر وقت هماهنگی‌ها برای اجرای این برنامه انجام شود، من آماده این خدمتگزاری هستم.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش