دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۱۱ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۷۲۹۶
موسیقی

گفتگو با رامین بهنا درباره موسیقی تلفیقی:

محمدرضا لطفی راکر بود!

رامین بهنا,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

مخاطبان موسیقی‌های خاص در اواسط دهه٧٠، نام گروه «آویژه» را به خاطر دارند. در روزهایی که موسیقی سنتی با بزرگانش بازار موسیقی را به سلطه خود درآورده و موسیقی پاپ آرام‌آرام درحال احیا بود، چند جوان با گروهی که موسیقی نوین و ناآشنایی را به اسم موسیقی تلفیقی ارایه می‌داد، توجهات را به خود جلب کردند. هر چند این گروه عمر زیادی نداشت، اما هر یک از اعضایش توانستند جایگاه خود را در موسیقی ایران پیدا کنند. یکی از این افراد، رامین بهنا بود. نوازنده پیانو و آهنگساز که همچنان موسیقی را فارغ از سبک و ژانر می‌داند. او پس از گذشت ٢١‌سال از تولد گروه «آویژه»، معتقد است با وجود این‌که او را به‌عنوان موزیسین راک و جز می‌شناسند، اما وجودش با موسیقی ایرانی گره خورده و به همین دلیل جوشش درون خود را فارغ از هر سبک و دسته‌بندی به روی کلاویه‌های پیانو می‌آورد. کارهای او مخاطبان خاصی دارند، اما رامین بهنا، ما را به نقل‌قولی از استاد پژمان ارجاع می‌دهد: «برخی کارها سال‌ها بعد ارزش خود را نشان می‌دهند.» ماحصل گفت‌وگوی ما با رامین بهنا را در ادامه می‌خوانید:

 

حضور کمرنگ روی صحنه

 

  از آخرین حضور شما روی صحنه بیش از یک‌سال می‌گذرد. شما به‌عنوان کسی که روزی به‌عنوان یکی از پیشگامان موسیقی ایران شناخته می‌شد، درحال‌حاضر چه می‌کنید؟

در حال‌حاضر بیشتر مشغول تولید کار هستم. سه، چهار قطعه ساخته‌ام که با بچه‌ها روی آنها کار می‌کنم. مدتی تمرینات را متوقف کردیم تا من کارهایش را انجام دهم. به احتمال قریب و به یقین به‌زودی اجرایی خواهیم داشت که درحال‌حاضر نمی‌دانم کجا خواهد بود. دو، سه قطعه هم همراه با کلیپ عرضه خواهند شد. به هر شکل درحال فعالیت به‌صورت «single track» هستم.

 

  چرا اجراهای شما کم تعداد هستند؟‌ سال گذشته پس از مدت‌ها اجرا داشتید، اما دوباره از صحنه دور شدید...

اجراهای ما از این به بعد بیشتر خواهند شد. همان‌طور که گفتم الان بیشتر روی تولید کار می‌کنم. می‌خواهم تولید کنم و تعداد قطعات بیشتری بسازم تا بتوانم اجراهای ممتد داشته باشم.‌ سال گذشته هم در حقیقت پرفورمنس داشتیم. یک اجرا در نیاوران برگزار کردیم و اواخر‌ سال هم سه، چهار اجرای «performance art» در گالری طراحان آزاد داشتیم. این کار را رضا موسوی کارگردانی کرد و هنوز هم با ما همکاری دارد.

 

  طبیعتا برای اجرای پرفورمنس باید به چنین فضاهایی رفت، اما به نظرتان نباید جمعیت بزرگتری دغدغه‌های شما در حوزه تلفیق را بشنود؟

ما نمی‌توانیم ایده‌هایمان را در جای بزرگ پیاده کنیم. انجام این کار در آن زمان تقریبا ناممکن بود. الان درحال کار روی ایده‌های دیگری هستیم تا بیاییم و در فضاهای بزرگتر کار کنیم.

 

  دلیل انتشار قطعات به صورت «single track» چیست؟

به‌خاطر این‌که قطعات را به‌صورت دانه‌دانه می‌سازم و به همین دلیل دانه‌دانه هم بیرون می‌دهم.

 

  چرا آلبومی از شما منتشر نمی‌شود؟

من اعتقاد دارم دوران آلبوم به سر آمده است. البته شاید بعدها همه قطعات را در قالب یک آلبوم منتشر کنم. همچنین من در کاری مثل «ایران یازده» اندیشه‌ای داشتم و درحال کار راجع به آن بودم، اما الان اندیشه‌هایم متفاوت هستند.

 

  درباره تفکرات امروزتان صحبت کنید. دقیقا منظورتان از تفاوت اندیشه‌ها چیست؟

گاهی‌اوقات سوژه‌هایم تغییر می‌کنند. به‌طور مثال یکی از کارهایی که ساخته‌ام به محیط‌زیست مربوط می‌شود. یکی دیگر از کارهایم یک قطعه کاملا شخصی است و هیچ ارتباطی به هیچ‌چیز ندارد. یک قطعه هم دارم که ویدیوی آن نیز درحال آماده‌شدن است. این قطعه نخستین ‌کاری بود که برای گروه «آویژه» ساختم. تنظیم جدیدی روی این کار انجام داده‌ام تا دوباره آن را به اصطلاح، رو بیاورم. درحال حاضر دغدغه‌های فکری اینچنینی دارم. نمی‌توانم به‌صورت شفاف توضیح دهم که اندیشه‌هایم چه تغییری کرده‌اند. همه این کارها را انجام می‌دهم و اگر ظرفیت داشته باشد بعدا در آلبوم هم قرار می‌دهم.

 

  ساز اصلی و محوری شما، پیانو است و حتی در این حوزه تدریس می‌کنید. وقتی به آثار پیانیست‌های شاخص موسیقی ایران در گذشته مانند جواد معروفی و انوشیروان روحانی نگاه می‌کنیم، چندان با فضای تلفیقی روبه‌رو نمی‌شویم. چه شد که شما با آن پشتوانه موسیقایی وارد فضای موسیقی تجربی شدید؟

راستش خودم هم نمی‌دانم چه شد و دقیقا از چه زمانی این دغدغه در من به وجود آمد؟

 

کلهر، یویوما و تلفیق

 

  فکر می‌کنید سبک موسیقی شما به‌گونه‌ای است که مخاطب را به سالن کنسرت بکشاند؟

ما که جزو موسیقی پاپ به حساب نمی‌آییم. قطعا نیستیم و سوپراستار هم به شمار نمی‌رویم. البته ممکن است که رگه‌های راک، جز و حتی رگه‌های موسیقی ایرانی در کار ما دیده شود. به‌هرحال من نوعی به صورت مداوم از کارهای ایرانی استفاده می‌کنم، ولی هیچ‌وقت چیزی که می‌سازم برای مخاطب عام نیست. اگر من قطعه شش و هشت می‌سازم محال است که کسی بتواند با آن برقصد، چون کاری انجام می‌دهم که متعلق به رقص نیست، ولی اگر بخواهم Dance هم می‌سازم که در آینده خواهم ساخت.

 

  می‌دانیم که شما با مفهوم ژانر چندان سر سازگاری ندارید، اما در تقسیم‌بندی‌ها می‌گویند کار فلانی در ژانر موسیقی ایرانی است...

حتی کیهان کلهر با وجود تلفیق‌هایی که می‌بینیم میان موسیقی ایرانی با موسیقی آذربایجان یا ترکیه یا مناطق مختلف ایجاد کرده، وقتی در گروه بزرگ «یویوما» کار می‌کند، یک سولیست است و نقش آهنگسازی را بیشتر خود سرپرست گروه برعهده دارد. البته می‌دانیم که بعضی از قطعات را همه به صورت اشتراکی می‌سازند ولی در دوئت‌ها، تک‌نوازی‌ها، سه‌نوازی و در خیلی از موارد پشتش به موسیقی ایرانی گرم است، یعنی به موسیقی ایرانی تکیه می‌زند و بعد اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد، می‌افتد. با این حال در یک جا کار سخت می‌شود؛ جایی که شما از هر موسیقی که به نظرتان می‌آید لازم است، استفاده می‌کنید.

 

  منبع این دانش چیست؟ به‌هرحال موسیقیدان باید موسیقی مدنظرش را بسیار شنیده باشد تا رگه‌های آن موسیقی در کارش دیده شود...

منبعش به دوران جوانی و نوجوانی ما برمی‌گردد. ما با این نوع موسیقی‌ها بزرگ شده‌ایم و آن زمانی که اصلا موسیقی در کار نبود، این موسیقی‌ها را کاور کرده‌ایم، یعنی زمانی که اگر ساز را از دستمان می‌گرفتند، روی سرمان می‌شکستند، اسم کار ما راک و جز بود. ما آن‌جا این موزیک‌ها را تجربه کردیم، شنیدیم، زدیم، کاور کردیم و براساس آنها ساختیم و تجربه کردیم. با چه بدبختی‌هایی دور نوار را کُند و نصف می‌کردیم تا پیدا کنیم که نوازنده چگونه می‌نوازد. نه نتی، نه کامپیوتری و نه هیچ چیز دیگری وجود داشت. این کارها را انجام دادیم، با حس و عشق، تجربه کسب کردیم و بالاتر آمدیم. خیلی بامزه است که بدانید من بعدها به موسیقی ایرانی رسیدم و عاشق موسیقی ایرانی شدم و آن را یاد گرفتم. حالا وقتی موسیقی می‌سازم، واقعا فکر نمی‌کنم که الان می‌خواهم راک بسازم یا ایرانی چون خودش از درونم می‌آید. البته اکثر تم‌هایم چه بخواهم و چه نخواهم ایرانی هستند.

 

  موسیقی ایرانی طبیعتا فضای ملودی محورتری در مقایسه با موسیقی غربی دارد، در عین‌حال که دو فضای کاملا متفاوت محسوب می‌شوند. به نظر می‌رسد با توجه به کاری که ارایه می‌دهید، موسیقی ایرانی باید از دست شما دربرود، ولی چرا این اتفاق رخ نمی‌دهد؟

دلیل این موضوع، لهجه است. موسیقی ایرانی، لهجه دارد. کافی است که شما آن «accent» را داشته باشید. مثالش هم خیلی ساده است. مثل اصفهانی، یزدی و تهرانی صحبت‌کردن می‌ماند. همه فارسی حرف می‌زنند، اما لهجه‌های متفاوتی دارند. درواقع اصفهانی‌ها یا یزدی‌ها «accent»شان فرق می‌کنند. من هر چه را بزنم، ناخودآگاه لهجه موسیقی ایرانی به خود می‌گیرد. به قدری موسیقی ایرانی را با سه‌تار زده‌ام و نت‌ها را برای خودم تبدیل کرده‌ام که موسیقی ایرانی در من نشسته است. الان هر چه می‌زنم، رنگ‌وبوی ایرانی دارد. حتی موتزارت را می‌توانم برای شما ایرانی بزنم!

 

  این اتفاق برایتان رخ داده که کارتان یک دفعه ایرانی شود، درحالی‌که نخواسته باشید این مسأله رخ دهد؟

بله. خیلی زیاد هم اتفاق می‌افتد. ناخواسته به این سمت می‌روم و خودم هم دلیلش را نمی‌دانم. مثلا یکی از کارهایم، موسیقی راک است. تازه نمی‌خواستم راک شود، ولی شده است. درواقع من آزادش می‌گذارم. یعنی وقتی جوشش می‌آید، دیگر اجازه می‌دهم برود و بعد از بالا نگاهش می‌کنم.

 

«ایران ای سرای امید» راک ایرانی است

  پس باید راک را در کارهای مرحوم محمدرضا لطفی هم ببینید، چون به‌زعم بسیاری زنده‌یاد لطفی‌ ساز را تنبیه می‌کرد و شاید از همین منظر آن ضربات شلاقی مصداق امری باشد که به آن اشاره کردید...

 

آن یورشی که در موسیقی رخ می‌دهد می‌تواند نمایانگر راک باشد. محمدرضا لطفی بر همین مبنا یک راکر بود. وقتی از من مثال می‌خواهند و می‌گویند راک ایرانی چیست؟ می‌گویم «سپیده» (ایران، ‌ای سرای امید.» لطفی. این اثر بهترین راک ایرانی است.

 

  خودتان همچنان در این محدوه قدم برمی‌دارید یا با تغییر تفکری که دارید، می‌خواهید چیز جدیدی را ارایه دهید؟ منظور نگاهی است که خودتان به تلفیق دارید. گفتید که کاری را می‌زنم و نمی‌خواهم راک شود، اما از راک سر درمی‌آورد و بعد به یک باره به موسیقی ایرانی می‌آید...

اصلا تلفیق یعنی چه؟ این کلمه را باید از داخل موسیقی برداریم. مگر موسیقی غیرتلفیقی داریم؟

 

  منظور در این‌جا نفش تلفیق نیست، تلفیق موفق و ناموفق است...

 

معنای موسیقی تلفیقی در ایران این است که چند ساز ایرانی و غربی کنار هم قرار بگیرند.

 

  این توصیف جامع به‌نظر می‌رسد؟

اتفاقا بدترین توصیف به موسیقی تلفیق در ایران تبدیل شده است. آیا غیراز این است؟

 

  ما در مورد بخشی از مخاطبان صحبت می‌کنیم که ذائقه متفاوتی نسبت به موسیقی دارند...

یکی از دوستان در مورد خوانندگان جدید پاپ صحبت می‌کرد و می‌گفت «این خوانندگان فارغ از بد یا خوب‌بودن، یک ویژگی دارند. آنها به کسانی که قبلا به آنها موسیقی پاپ می‌دادند و می‌گفتند این پاپی است که باید بشنوید، می‌گویند ما دیگر شما را نمی‌شنویم. حالا این خواننده می‌ماند یا نمی‌ماند اصلا مهم نیست. مهم این است که به قبلی‌ها می‌گوید شما بیرون بروید.

 

  به همین‌خاطر است که کارهای شما یا شعاری و حتی کسانی که سلیقه موسیقی ایرانی دارند، تاثیر خود را مدت‌ها بعد نشان می‌دهد؟

ببینید در موسیقی خط‌کشی وجود ندارد. به‌طور مثال ممکن است شما به قطعه ارمنی گوش دهید، اما کاملا موسیقی ایرانی را از درونش احساس کنید.

 

  این موضوع برای مخاطبان خاص صدق می‌کند؛ مخاطبان کم تعدادی که پیگیر موسیقی‌های خاص می‌گردند...

من معتقدم یک سایت که با همت خبرنگارها و آدم‌های فعال در مطبوعات خبری آغاز به کار کند، می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. بیایند یک جایی را راه بیندازند که چیزی باشد به اسم «موسیقی خاص». فقط کار آنهایی که این‌گونه کار می‌کنند و آرتیستیک هستند را ارایه بدهد. به شما قول می‌دهم بعد از مدتی مخاطب آنها صد برابر می‌شود، چون مد می‌شوند. می‌توانیم تمام تولیدات در موسیقی ایرانی که دیده نمی‌شوند را بالا بیاوریم. البته فقط آنهایی که وجه هنری دارند. بعضی‌ها هم هستند که تجربی محسوب می‌شوند، یعنی طرف مشقی کرده و کارش را بیرون داده است. منظور من این کارها نیستند. آنهایی که کارهای خوب و فکرشده انجام می‌دهند را نشان بدهیم. من چنین‌ چیزی را می‌خواهم و امیدوارم این اتفاق رخ دهد.

 

همچنان در مسیر

 

  گروه «آویژه» که در اواسط دهه ٧٠ با همکاری شما و نوازندگان و آهنگسازانی مانند بابک ریاحی‌پور و پدرام درخشانی تشکیل شد، جزو موفق‌ترین گروه‌های زمان خود بود که البته بعدها از هم پاشید. آیا تفکرات کنونی شما در موسیقی، در راستای اهداف گروه «آویژه» است؟

 همه می‌دانند که آویژه در موسیقی چه کار می‌کرد و قرار بود به کجا برسد. با این وجود من همچنان راه خود را در موسیقی ادامه می‌دهم.

 

  تلفیقی که در ذهن شماست، به‌نظر بسیاری از اهالی موسیقی، فاصله زیادی با مفهوم التقاطی دارد و یک تلفیق واقعی است. آیا این تلفیق، مخاطب خود را در جامعه کنونی ایران دارد؟

راستش را بخواهید من اصلا به این قسمت کار فکر نمی‌کنم. شاید حرفی که می‌خواهم بزنم از نظر عده‌ای بد باشد یا خودخواهی به حساب بیاید، اما من موسیقی‌هایی که واقعا از درونم می‌آید را می‌سازم. حمل بر خودستایی نباشد، اما فکر می‌کنم کارهای من در آینده خودش را نشان می‌دهد، کما این‌که کاری که در «آویژه» صورت گرفت، امروز مد شده است.

 

  ولی کسی این کار را به اسم آویژه نمی‌نویسد...

اشکالی ندارد، ولی به‌هرحال ما این کار را انجام دادیم. اجازه دهید موضوع را دقیق‌تر توضیح دهم. من آلبومی به نام «زی بازی» دارم. الان خیلی از جوانان از من می‌پرسند «آیا این آلبوم را دارید که برای ما کپی کنید؟» این موضوع برای من خیلی جالب است. حیرت می‌کنم و به جوان‌ها می‌گویم «چطور شما متوجه شدید من آلبومی به نام زی بازی دارم؟» با این حال می‌روند این آلبوم را دانلود می‌کنند. حتی مدیران سایت «بیپ تونز» به من می‌گویند که «فروش زی بازی بالا رفته است.» این آلبوم مربوط به‌ سال ٨٠ یعنی ١٦‌سال پیش است. فکر می‌کنم گاهی‌اوقات مردم سال‌ها بعد متوجه می‌شوند که چه کاری انجام شده است. آقای پژمان هم می‌گفت «یک‌سری آدم‌ها هستند که کارهایی را انجام می‌دهند، اما باید زمان بگذرد تا مردم ارزشش را متوجه شوند.»

 

  به‌نظر می‌رسد شما این صبر را دارید، اما شاید مخاطبان شما صبر لازم را نداشته باشند...

من اصلا مخالف این موضوع هستم که هنرمند به سمت مخاطب برود. اگر این طور باشد پس چه هنری قرار است صورت بگیرد و چه خلاقیتی بناست که رخ دهد؟ من همه کاری انجام دهم تا طرف مقابلم دوست داشته باشد؟ این‌که نمی‌شود. درواقع این «من» نیستم.

 

  این تجربه‌گرایی شما را اذیت نمی‌کند؟

من اگر کارم را انجام دهم، لذتم را می‌برم. حالا اگر اجراهای بیشتری داشته باشم، قاعدتا تعداد مخاطبان افزایش یافته و شناخت بیشتری حاصل می‌شود. تنها بخشی از شرایط موجود مربوط به ما می‌شود و کم‌کاری ما در مورد اجراها به حساب می‌آید. قسمتی که مربوط به ما می‌شود حدود ٤٠-٣٠‌درصد است. ٦٠ الی ٧٠‌درصد ماجرا متعلق به بخشی است که باید پشت ما و در حقیقت حامی مقوله «آرتیستیک» باشد که در مملکت وجود ندارد. اگر هم مدتی می‌آیند، بعدا کنار می‌روند. بنابراین آرتیست‌ها مجبور هستند خودشان همه کار کنند تا کارشان را زنده نگه دارند. من یک مثال می‌زنم. مگر کیهان کلهر، تفکر مخاطب‌طلبی بود؟

 

  خیر. غیر از برخی کارهای آوازی چندان به جذب مخاطب نیندیشیده است...

از جایی که به گروه «یویوما» رفت، دو بار کنسرتش در ایران لغو شد، ولی بعدها دیگر اجراهایش «sold out» می‌شدند، وگرنه تا پیش از آن نصف سالن وحدت با همین افرادی که کلهر می‌آمد و می‌خواند، پر می‌شد. اگر غیر از این است به من بگویید. در واقع این مسائل یک‌سری جنبه‌های تبلیغاتی دارد.

 

مقصدم با شعاری یکی است

 

   به غیر از کارهایی که خودتان انجام داده‌اید، آثار چه کسانی را در این حوزه می‌پسندید؟ به ‌نظرتان آلبوم سیر مسعود شعاری و کریستف رضاعی چنین قابلیت‌هایی را دارد؟

کار این دو عزیز هم بسیار خوب است. من آثارشان را شنیده‌ام و معتقدم کار خوبی ارایه می‌دهند.

 

  به ‌نظرتان مسعود شعاری، کار شما را به‌صورت برعکس انجام نمی‌دهد تا از موسیقی ایرانی به فضایی که علاقه‌مند به نوآوری در آن است، برسد؟

بله، همین‌طور است. اصولا مسعود شعاری این‌گونه نگاه می‌کند. هر دوی ما در یک میدان کار می‌کنیم. مسعود شعاری دقیقا همین‌طور است. حتی حسین علیزاده هم همین کار را انجام می‌دهد. من یک جاهایی اصلا از حسین علیزاده، موسیقی ایرانی نمی‌شنوم، بلکه راک می‌شنوم، یعنی کارش، آن دریدگی راک را دارد. ببینید راک یک چیز ذاتی است. من این موضوع را در یک مقاله هم نوشته بودم و گفتم که «راک را جدا کنید.» به ‌نظر من حتی کار بتهوون هم راک بوده است.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش