دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۰۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۸۹۳
موسیقی

گفت و گو با سهیلا گلستانی خواننده زن؛ از هیچ کس تقلید نمی کنم

سهیلا گلستانی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

اگر عرصه موسیقی تنگ و محدودیت‌ها برآن سلطه گرشود ناخودآگاه شوق بیشتری انسان را به دستیابی تراوش احساسات و اندیشه‌ها می‌کشاند به مانند موسیقی بانوان که در کشور ما با محدودیت‌هایی روبه‌رواست اما توانسته در عرصه آواز و ساز بخوبی بدرخشد و هنرمندان موفقی درجامعه ورود کنند.

 

سهیلا گلستانی یکی از همین هنرمندان است که سال‌ها در عرصه موسیقی آوازی فعالیت می‌کند و  به تدریس آواز مشغول است و حال امروز با نگاهی پخته‌تر به این  هنر تصمیم دارد برای نخستین بار  کنسرتی را در تهران برگزار کند. گفت‌و‌گو با این هنرمند را در ادامه می‌خوانید.

 

 

شما از جمله هنرمندانی  هستید که آهسته و پیوسته وارد عرصه موسیقی شدید و تا به امروز هم دراین حرفه فعالیت می‌کنید این علاقه‌ چگونه شکل گرفت؟

آشنایی من با موسیقی به دوران نوجوانی برمی‌گردد. پدر من استاد فلسفه دانشگاه اصفهان بود و به همین سبب با استادان موسیقی و ادبیات چون جلیل شهناز، حسن کسایی، دکترساسان سپنتا و دیگر هنرمندان بزرگ موسیقی «گل ها» در ارتباط و رفت و آمد بودند؛ آن زمان دکترسپنتا بسیاری ازآثار قمرالملوک وزیری را به‌ صورت کاست به‌ منزل ما می‌آوردند و من با کنجکاوی وعلاقه‌مندی تمام به شنیدن این کارها می‌نشستم وحتی گاهی اوقات همراه این موسیقی‌ها شروع به خواندن می‌کردم؛ انتظاری که امروز از هنرجویان موسیقی‌ام دارم و تأکیدم آشنایی بهتر با موسیقی  وبیشتر شنیدن آثاراست.

 

علاقه‌ من به موسیقی آوازی تا بدانجا بود که در دوران دبستان صدایم را ضبط می‌کردم و با اشتیاق گوش می دادم تا آنجا که پدرم برای من معلم موسیقی گرفت و آموختن و نواختن پیانو را آغازکردم؛ در دوران دبیرستان برای پرداختن به موسیقی فرصت کمتری داشتم ، بنابراین به خواندن اشعار بزرگان روی آوردم و تقریباً هر روز تعداد بی شماری از این آثار را می‌خواندم و زمزمه می‌کردم و از همان زمان شعر برای من از اهمیت خاصی برخوردار شد.

 

زمانی که درمقطع دکترای علوم آزمایشگاهی دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته شدم درکلاس‌های ردیف آوازی خانم هنگامه اخوان ثبت‌نام کردم و خوشبختانه مورد قبول ایشان قرار گرفتم و سال‌های بسیار در کلاس‌های خانم اخوان آموزش دیدم. علاوه براین درکلاس‌های تکنیک صدا نیز حاضر می‌شدم و در این زمینه مطالعه بسیاری داشتم و بعد از آن به عضویت کانون خوانندگان موسیقی سنتی ایران درآمدم و به‌ صورت پیوسته دراین کانون فعالیت می‌کنم.

 

یعنی کنار تدریس موسیقی آزمایشگاه هم دارید؟

بله من در کنار تدریس موسیقی مسئولیت یکی از آزمایشگاه های بزرگ اصفهان را برعهده دارم و به هر دوحرفه‌ام علاقه‌مندم ،به‌طوری که نمی‌توانم بگویم کدام یک برای من دراولویت است. بعد از آن سال ۸۶ در آموزشگاه فارابی اصفهان به تدریس موسیقی آواز ایرانی پرداختم و تا به امروز مشغول تدریس موسیقی هستم.

 

چرا درتمامی این سال‌ها فعالیت چندانی در عرصه اجرا یا آلبوم موسیقی نداشته اید؟

من سال ۸۶ ازسوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز کارهایم را دریافت کردم اما مشغله کاری‌ام به گونه ای بود که ترجیح دادم درزمان بهتر  و مناسب تر این اتفاق انجام گیرد، بنابراین بیشتر کارهایم را با همکاری و مشاوره استادان بزرگ دراستودیو خانگی‌ام ضبط می‌کردم اما امروز این بینش وآ گاهی در من ایجاد شده است که برای بانوان کشورم در تهران اجرای کنسرت داشته باشم ،البته براین نظرم اگر قرار است برنامه وکنسرت اجراشود به یاد مادرانی باشد که در زلزله اخیر فرزندان خود را از دست داده اند.

 

در خصوص آلبوم موسیقی چند مجموعه با همکاری آهنگسازان خوب کشورمان منتشر شده است و بهتر است بگویم حدود ۴ سال است که به‌صورت حرفه‌ای تربا آهنگسازان برجسته ای چون محمدعلی کیانی‌نژاد، جهانشاه برومند و سیامک ایغانی همکاری می‌کنم و از اشعار شاعرانی چون شفیعی کدکنی بهره می‌برم.

 

سبک انتخابی شما در موسیقی آوازی روش ادیب خوانسازی است  درخصوص انتخاب این سبک و ویژگی‌های آن توضیح می‌دهید؟

من سال‌ها در محضر استاد هنگامه اخوان تلمذ کرده‌ام و درواقع ایشان تنها بازمانده ا زسبک استاد ادیب خوانساری هستند ،البته بینش من اینگونه بود که نسبت به اجرا، نوع نگاه یا آواز استادان خیلی تفاوتی اساسی قائل نباشم به هرحال هر کدام عقیده شخصی خودشان را دارند و برای من محترم است و وقتی به بُعد انسانی آن نگاه می‌کنم تفاوت چشمگیری نمی‌بینم مهم این است که تجربه کار را به‌ دست آوریم اما به مانند دیگران نخوانیم؛زمانی که نزد استاد گلپایگانی آواز خواندم ایشان تأیید کردند؛صدای شما شناسنامه کار خودتان است و چه خوب است ادای کار دیگران را انجام نمی‌دهم اتفاقی که متأسفانه این روزها به وفور دربرخی  هنرمندان موسیقی آوازی دیده می‌شود.

 

 

اشاره کردید برخی هنرمندان به تقلید  کار دیگران روی آورده‌اند،اتفاقی که در کنسرت بانوان هم دیده می‌شود و هیچ اتفاق تازه‌ای دراین کنسرت‌ها رخ نمی‌دهد به نظر شما علت  چیست؟

 به شخصه خیلی دلم می‌خواهد فضا به گونه‌ای باشد که همه بانوان هنرمند بتوانند هنرشان را بیان کنند، اما متأسفانه امروزه اگر روی مشوق درونی خودمان حساب نکنیم اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد و کار جدیدی ساخته نمی‌شود به این دلیل که تمامی این کارها هزینه بر است و این همان دلیلی است که باعث شده وضعیت موسیقی کشورمان امروز به گونه‌ای شود که حتی در این سال‌ها کمتر اثر ماندگاری ازهنرمندان آقا ساخته شود و شاید یک دلیل دیگر آن تغییر ذائقه موسیقایی مردم یا نبود بستری مناسب برای درکنار هم بودن هنرمندان است در گذشته تعدادی استادان بنام چون ترانه سرا، آهنگساز و خواننده در کنارهم می‌نشستند و یک اثرجاودانه چون «کاروان» شکل می‌گرفت، اما امروزه به خاطر کمترشدن هزینه از کتاب‌های حافظ، سعدی یا مولانا اشعار خود را انتخاب می‌کنند،البته خرده‌ای به این کار نیست وخیلی هم خوب است ،اما شاید این اشعار برای آوازمناسب نباشد و سبب شود ترانه ما هم به تکرار بیفتد.

 

فرهنگ و هنر ما نه تنها چیزی کم ندارد ،بلکه پیشینه بسیار خوبی هم در این زمینه داریم اما متأسفانه دراین سال‌ها از این پیشینه بهره نبردیم و فکر نمی‌کنم اتفاق تازه‌ای هم رخ داده باشد؛ درواقع نه بهایی به موسیقی می‌دهند و نه نظارتی روی آن دارند و به همین دلیل اثرماندگاری کمتر ساخته شده است.

 

 

نظارت کم و بیش وجود دارد ،اما آن دقت و دل به هنر دادن گویا کمتر شده است؛حداقل در کنسرت بانوان آنچه بیشتر  مورد توجه است شکل ظاهری کار بوده نه کیفیت اجرای کنسرت.

 

به نظر من بهتراست خانم‌های هنرمند یک مقدار نسبت به هنرشان صبوری داشته باشند تا به درجه‌ای برسند که بتوانند هنرشان را بیان کنند.این عزیزان باید حمایت شوند تا بتوانند یک اثر ماندگار خلق کنند.اگر این دوستان آثار بزرگان موسیقی را بازخوانی می‌کنند قطعاً باید تغییر و تحولاتی برای شنیدن یک کار جدید درآن ایجاد کنند  وگرنه گذشتگان این آثار را به زیبایی و به بهترین شکل خوانده و اجرا کرده‌اند و دلیلی ندارد که دوباره اجرا شوند مگر اینکه تنظیم جدیدی روی آن انجام شده باشد یا با صداهای جدید که تقلیدی نباشد این کارها شنیده شود خود من به شخصه درزمان حیات استادان تجویدی، یاحقی و بدیعی نبوده‌ام،اما آثار این استادان بزرگ را بازخوانی کرده‌ام و درکنار این کارها حدود ۲۰ اثر جدید با صدای خودم نخستین بار ساخته و خوانده‌ام و اصرار براین داشتم که یک کار جدید تولید کنم ،نه  اینکه تکرار آثار دیگران باشد. به نظر من یک هنرمند به احترام خود و مخاطبش تا جایی که  توان دارد باید با یک آمادگی کامل، کار خود را ارائه بدهد یا  روی صحنه حاضرشود و قطعاً موفقیت هم همراه خواهد داشت.

 

شاید یک مقدار بانوان ما در کارهایشان عجله می‌کنند ، البته نمی‌خواهم خرده بگیرم چون آنقدر فضای کار برای بانوان سنگین است که باید ازهمین تعداد کارهایی هم که انجام می‌گیرد تشکر کنیم؛ هر هنرمندی که قطعه‌ای را اجرا می‌کند قطعاً بارها و بارها برای این کار تمرین کرده و وقت گذاشته است.

 

اشاره کردید که به شعر بسیار علاقه‌مند ید آیا این علاقه‌ و وسواس کاری در انتخاب کارهای شما هم تأثیرگذار بوده یا آنکه به روز بودن کار مورد توجه شما است؟

شعربرای من بسیار مورد اهمیت است. وقتی خواننده‌ای روی صحنه کاری را اجرا می‌کند با مخاطب خود حرفی را مطرح می‌کند اما باید  کارهای ما به‌صورتی باشد که بتوانیم با جوان امروز هم ارتباط برقرار کنیم و تنها مخاطبانی که به سبک موسیقی «گل ها» علاقه‌مند بودند توجه نداشته باشیم در غیر این صورت بخش عظیمی از مخاطبانمان را که جوانان هستند از دست خواهیم داد.

 

درآینده نزدیک برای نخستین باراجرای کنسرت خواهید داشت؟

بله بزودی این اتفاق می افتد و چند اجرا در تهران با یک گروه موسیقی خواهیم داشت و قطعاً از بین کارهای خودم و استادان برجسته موسیقی «گل ها» چون استادان علی تجویدی، پرویز یاحقی، همایون خرم و بدیعی بازخوانی خواهم کرد.

 

با وجود محدودیتی که در خصوص کنسرت بانوان وجود دارد آیا تا حال به این نتیجه رسیده اید که خارج ازایران فعالیت کنید؟

 

من در سال‌های گذشته سفرهای بسیاری خارج از ایران داشته‌ام  و حتی بعد از اینکه تعدادی از کارهایم منتشرشد برنامه‌گذاران بسیاری ازمن درخواست همکاری داشتند ،اما حاضر به مذاکره حضوری با آنها نشده‌ام و خیلی اصرار به ایرانی بودن و ماندن در کشورم دارم، بنابراین اولویت نخست من ایران است.

 

ارزیابی شما از شرایط موسیقی بانوان چیست؟

آنگونه که اطلاع دارم تنها تعداد محدودی از سالن‌های اجرا برای بانوان اختصاص دارد و آن هم در ساعات بسیار نامناسب و غیر منطقی. وقتی در کلانشهری چون تهران این تعداد سالن وجود دارد باید هزینه نوازنده، آهنگساز، ترانه سرا با فروش ۲۰۰ عدد بلیت تأمین شود حالا باید دید این تعداد بلیت به فروش خواهد رسید یا خیر! بنابراین ،این کنسرت‌ها نه تنها سودآور نیست بلکه ممکن است ضرر هم داشته باشد،البته من در شهر اصفهان که زندگی می‌کنم تا به امروز اجرای کنسرتی برای بانوان ندیده‌ام.

 

ندا سیجانی

 

 

iran-newspaper.com
  • 51
  • 15
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
صدای این بانو بهشتی ست و جای تاسف دارد که نمیتوان ایشان را در کنسرت دید و بس مایه افتخار است که ایشان در ایران هستند بخصوص در اصفهان عزیز
با عرض سلام واحترام،من صداهای زیادی شنیدم ولی شما تمام زیر وبم ها را خوب اجرا مینمایید ،صداتون ماندگار
عالی و بی نظیر
کلاسای آواز خانوم گلستانی کجا برگزار میشه میخوام ثبت نام کنم ممنون
بسیارعالی‌است‌
بسیار عالی ان شالله زمینه حضور خوانندگان زن در عرصه موسیقی سنتی بیش از پیش فراهم‌شود
به نظر می‌رسد این نوع موسیقی به حیات خود ادامه می‌دهد
فوالعاده بینظیر بی بدیل بی همتا جدآ به خانم دوتر گلستانی شاد باش و تبریک صمیمانه عرض میکنم و دیوانه تمامی آهنگ این مهربانوی بی نظیر هستم اللهی که همیشه پیروز و سرافراز باشی ای لایق بهترینها ارادتمند شما کیانی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش