چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۲۴ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۳۵۹
موسیقی

آلبوم‌های موسيقی در خواب زمستانی!

موسیقی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

بسياري از خوانندگان و تهيه كنندگان موسيقي ريسك سود احتمالي انتشار آلبوم را به جان نمي خرند و به تك آهنگ هاي شايد موفق و سود ثابت شده كنسرت ها بسنده مي كنند

 

براي آن دسته از علاقه‌مندان خاص و نكته بين موسيقي،هنوز هم تعداد و ميزان فروش آلبوم هاي يك خواننده،يك معيار ملموس براي آگاهي از ميزان استقبال مردم از يك اثر است

 

امسال در حالي آلبوم «ابراهيم» چاوشي پرفروش‌ترين آلبوم سال ۹۷ تاكنون نام گرفته كه در سال ۹۵ نيز با انتشار آلبوم «امير بي گزند» باز هم ركورد فروش را زده بود

 

با افتي كه در چند سال اخير در حوزه انتشار آلبوم رخ داده است،اين رسم كه خواننده براي برپايي كنسرت بايد حتما آلبوم منتشر كرده باشد ،در حال حاشيه نشيني است

 

اين روزها كمتر كسي از عوام به فروشگاه هاي موسيقي مي روند و آلبوم موسيقي خريداري مي كنند.ترجيح بسياري اين است كه اين كار را پشت سيستم و اينترنتي و حتي اكثر اوقات رايگان انجام دهند

 

قصه جمع آوري و انتشار آلبوم،قصه اي است كه شايد از چند سال پيش،رسيدن به فصل پاياني خود را آغاز كرده است.بسياري از خوانندگان،انتشار آلبوم راعملي منسوخ شده مي دانند چراكه معتقدند تنوع طلبي در سليقه جديد موسيقيايي مردم در عصر جديد و همچنين هزينه بالاي توليد يك آلبوم باعث شده كه كمتر خواننده اي خود را درگير جمع آوري يك آلبوم موسيقي كند.

 

در طول اين سال ها كم نبودند خوانندگاني كه با انتشار يك آلبوم آنچنان زمين خوردند كه ديگر توان فعاليت پيدا نكردنداما شايد اصلي ترين دليل،موضوع كپي رايت در اين حيطه از هنر است كه چند صباحي‌است نقل محافل موسيقي است.اين روزها كمتر كسي از عوام مردم به فروشگاه هاي موسيقي مي روند و آلبوم موسيقي خريداري مي كنند.ترجيح بسياري اين است كه اين كار را پشت سيستم و اينترنتي و حتي اكثر اوقات رايگان انجام دهند.

 

شايد به همين علت باشد كه بسياري از خوانندگان و تهيه‌كنندگان موسيقي ريسك سود احتمالي انتشار آلبوم را به جان نمي خرند و به تك آهنگ هاي احتمالا موفق و سود ثابت شده كنسرت ها بسنده مي كنند.اما براي آن دسته از علاقه‌مندان خاص و نكته بين موسيقي،هنوز هم تعداد و ميزان فروش آلبوم هاي يك خواننده،يك معيار ملموس براي آگاهي از ميزان استقبال مردم از يك اثر است.در این گزارش ضمن نگاهي كوتاه به وضعيت فروش آلبوم هاي موسيقي در چند سال اخير،نيم نگاهي نيز به پرفروش‌ترین آلبوم های چند ماه اخیر و تازه ترین آثار منتشر شده در حوزه موسیقی مي اندازيم:

 

انتشار آلبوم،پديده اي در آستانه منسوخ شدن!

اگر از طرفداران تمام عيار موسيقي درباره لزوم يا عدم لزوم انتشار آلبوم موسيقي بپرسيد،شايد يك خاطره مشترك براي آن‌ها تداعي شده و در انتها همان راهكار قديمي خريد آلبوم موسيقي از فروشگاه ها را به ماشيني و اينترنتي شدن همه چيز ترجيح دهند؛طرفداران تمام عياري كه شايد ماه ها،انتظار انتشار آلبوم خوانندگان محبوب‌شان را مي كشيدند تا روز و شب‌شان را با گوش دادن به آن ملودي ها سپري كنند.

 

شايددر آن دوره،اينترنت،در حدي فراگير نشده بود كه حتي ساختار انتقال مفاهيم در موسيقي را با دگرگوني دچار كند!شايد هم ، همان نسل از طرفداران بودند كه آلبوم «ابراهيم» محسن چاوشي را به پرفروش ترين آلبوم سال ۹۷ تا اين لحظه تبديل كردند!از طرفي نمي توان به خوانندگان و تهيه كنندگان موسيقي نيز،براي منتشر نكردن آلبوم موسيقي خرده گرفت؛چرا كه اگر خواننده اي خود را درگير انتشار آلبوم كند،شايد نتواند با آسودگي خاطر و سر فرصت،كنسرت بگذارد و به لحاظ اقتصادي خود را بالا بكشد.

 

از طرفي با افتي كه در چند سال اخير در حوزه انتشار آلبوم رخ داده است،اين رسم كه خواننده براي برپايي كنسرت بايد حتما آلبوم منتشر كرده باشد هم،در حال حاشيه نشيني است،چراكه اين روز ها بسيار شاهديم كه خوانندگان نوپايي چون بهنام باني،بدون داشتن آلبوم و با تك آهنگ هاي‌شان كنسرت برگزار مي كنند!اين افت توليد و انتشار آلبوم موسيقي كه با رونق برگزاري كنسرت‌ها،همزمان شده شايد بتواند صحه بر اين مدعا بگذارد!

 

از طرف ديگر،هستند خوانندگاني چون محسن چاوشی كه بدون برگزاري حتي يك كنسرت تا به امروز،پرفروش ترين آلبوم هاي هر سال را به خود اختصاص داده و كماكان پيشتاز محبوبيت بين علاقه‌مندان به موسيقي هستند.امسال هم در حالي آلبوم «ابراهيم» چاوشي پرفروش‌ترين آلبوم سال ۹۷ تاكنون نام گرفته كه در سال ۹۵ نيز با انتشار آلبوم «امير بي گزند» باز هم ركورد فروش را زده بود.اما طبق آمار رسمي دفتر موسيقي وزارت ارشاد،در سال ۹۶ ، ۴۹۵ آلبوم موسيقي منتشر شده است كه به نسبت سال ۹۵ كه اين ميزان،۴۸۵ آلبوم بود،افزايش داشته است.هرچند سال ۹۴ با انتشار ۵۳۷ آلبوم كماكان پيشتاز است اماهمين افزايش اندك در زمينه انتشار آلبوم هم شايد براي علاقه‌مندان به آن اميدواركننده باشد.

 

پرفروش ها كدامند؟!

در حالي كه پس از تماس هاي پي در پي،دفتر موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پاسخگوي سوال ما درباره تعداد آلبوم هاي منتشر شده در سال ۹۷ و ميزان فروش آن‌ها نبود ،با پرس و جو از فروشگاه هاي موسيقي و شهر كتاب ها در مي يابيم كه آلبوم جنجالي «ابراهيم» كماكان بي رقيب است،آلبومي كه گمان می‌رفت مجوز آن صادر نشده و پخش آلبوم به صورت غیر مجاز صورت گیرد اما در نهایت مجوزهای لازم صادر شد و پخش رسمی آلبوم در ایران انجام شد.هیچ‌کدام از قطعات آلبوم قبلا به صورت تک‌آهنگ وارد بازار نشده که این مساله بر جذابیت آلبوم افزود.این آلبوم شامل ۶ تک آهنگ با نام های: «بِبُر به نام خداوندت»، «در آستانه پیری»، «همراه خاک ارّه»، «لطفا به بند اول سبابه ات بگو»، «ای ماه مهر» و «جهان فاسد مردم را» است.

 

سفرنامه يك شاعر در «كجا بايد برم»!

روزبه بمانی نيز كه اولین آلبوم رسمی خود را با نام «کجا باید برم»، ۲۴ مهر ۹۷، به همت موسسه فرهنگی- هنری آوای هنر در بازار موسیقی کشور منتشر کرده بود نيز يكي از پرفروش ترين آلبوم ها در سال ۹۷ تاكنون را در اختيار دارد. این آلبوم موسیقی دارای ۱۳ قطعه است که ترانه های هر ۱۳ قطعه را روزبه بمانی سروده است.

 

از میان این ۱۳ قطعه، چند اثر آن در ماه های گذشته به صورت تک آهنگ در فضای مجازی منتشر شده است. این خواننده که تاکنون آثاری همچون خرقه، من حافظم، خودم خواستم، بدون تاریخ بدون امضا و…را منتشر کرده است؛ با خواندن تیتراژ فیلم سینمایی «لاتاری» به نام «کجا باید برم» كه قبلا در فيلم «ربوده شده» نيز از آن استفاده شد،باعث شگفتی بسیاری از دوستداران موسیقی شد به طوری که این اثر تبدیل به قطعه ای محبوب و پر طرفدار میان دوستداران موسیقی و اهالی فضای مجازی شد.

 

«ایران من» از همايونِ ايران

«ایران من »، آلبوم جدید همایون شجریان با آهنگسازی سهراب پورناظری است.«آلبوم امشب کنار غزل‌های من بخواب» آخرین اثری است که همایون شجریان پیش از این منتشر کرده بود.آلبوم ایران من شامل ۱۲ قطعه آواز و تصنیف است و در آن از سروده‌های شاعران کهن و معاصر مثل فردوسی، سعدی، خواجه شمس‌الدین محمد، اسحاق انور، پوریا سوری و اهورا ایمان بهره گرفته شده است.

 

در این آلبوم علاوه بر نوازندگان متبحر ایرانی، تعدادی نوازنده خارجی نیز حضور دارند و بخش‌هایی از ضبط این پروژه در خارج از ایران انجام شده است. در این اثر دلنیا آرام به عنوان خواننده سوپرانو حضور داشته و از نوازندگان آن می‌توان به تهمورث پورناظری، آزاد میرزاپور، حسین رضایی‌نیا، آتنا اشتیاقی، استفانی بیبو، سارا چازین و گابریل بیستلین اشاره کرد.«مقدمه قلاب و آواز قلاب»، «تصنیف قلاب»، «آواز من کجا باران کجا»، «خوب شد»، «اسفند»، «نوروزخوانی»، «نوروز»، «ابر بهار»، «کمانچه، مقدمه و آزوار مرگ اسفندیار»، «مرگ اسفندیار» و «ایران من» قطعات این آلبوم هستند.

 

«با يادش» با يادِ جواد معروفي

«با یادش» عنوان یکی از تازه ترین آثار موسسه فرهنگی- هنری «ماهور» است که در قالب یادواره استاد جواد معروفی نوازنده و آهنگساز پیانو با هنرمندی پویان آزاده منتشر شد.پویان آزاده در توضیح این اثر نوشته است:«به مناسبت گذشت ربع قرن از فوت استاد جواد معروفی و همزمان با سالروز درگذشت‌شان این مجموعه را منتشر می‌کنم. تراک‌ها مطابق با مُدگردی ردیف هفت دستگاه موسیقی ایران ترتیب یافته‌اند.

 

قطعات برای سهولت درک مخاطبِ کمتر آشنا با موسیقی دستگاهی، با پیانوی کوک اروپایی قابل اجراست. برخی قطعات با نگاهی مخاطب‌شناسانه و به منظور نمایاندن زیبایی‌های نهفته ‌در قطعات استاد معروفی، به‌اختصار اجرا شده‌اند. این مجموعه را می‌توان یادگاری از استاد گرانقدرم جواد معروفی دانست که آن را بر اساس یافته‌هایم از آثار ایشان نواخته‌ام؛ آثاری معروف و برخی مهجور از گنجینه‌ مکتب پیانوی کلاسیک ایرانی.»آلبوم «با یادش» (یادواره استاد جواد معروفی) بانوازندگی پیانو و تنظیم پویان آزاده منتشر شد».

 

«به موازات بي وزني» با فضايي تلفيقي

به موازات بی وزنی اثری‌است در فضایی از موسیقی تلفیقی-تجربی که با هنرنمایی دو نوازنده سیاوش مولاییان (کمانچه) و کسری فریدی (پیانو) در قالب هفت قطعه به عناوین «مدار صفر»، «تناوب مداری»، «مدار یک»، «مدار دو»، «مدار اختلالی»، «مدار سه» و «حد گریز» به اجرا در آمده است.

 

موسیقی این اثر نه آنقدر شخصی و تجربی است که افراد کمی با آن ارتباط برقرار کنند و نه آنقدر گرفتار چارچوب‌ها و تکراری است که ملال‌آور باشد. از نوع ساختار قطعات می‌توان حدس زد که دو هنرمند ساعت‌های زیادی را به بداهه نوازی و کشف جادوی نغمات پرداخته‌اند. به موازات بی وزنی ذهن شما را به تجربه‌ بی وزنی فرا می‌خواند.شایان ذکر است که آلبوم «به موازات بی وزنی» از سیاوش مولاییان و کسری فریدی، از سوی پخش موسیقی رها راهی بازار شده است و از پرطرفداراها بين جوانان و هنردوستان به شمار مي رود.

 

«والسی برای جانان » و پرواز بر بام خيال

امير عظيمي پیش از این اولین آلبوم خود به نام «در سوگ خاطرات از دست رفته» را منتشر کرده بود.مجموعه پیش رو شامل ۱۰ آهنگ بی‌کلام و اولین تجربه امیر عظیمی در زمینه تک‌نوازی ویولن و پیانو در کنار آهنگسازی آلبوم است.

 

آهنگ‌ها اکثرا ریتمی ملایم و آرامش‌بخش دارند. از دیگر نوازندگان این اثر می‌توان به داریوش بیژنی، بردیا کیارس، پدرام یوسفی و رضا فدوی‌نیا اشاره کرد.این آلبوم دارای ۱۰ تک آهنگ است با نام های: «والسی برای جانان»، «آذر»، «آغوش طولانی»، «تهران زیبای من»، «برف دانه»، «باران بی پایان»، «ایرانه خانوم»، «جهان بعد از تو»، «ماه» و «ستاره های سوخته».

 

«شيراز» در ساز و صداي دنگ شو!

تازه ترین آلبوم گروه موسیقی «دنگ شو» که از مدت ها پیش برای دریافت مجوز آن اقدام شده بود، از روز سه شنبه ۲۷ آذر با عنوان «شیراز» توسط موسسه پخش «رها» وارد بازار موسیقی شده است كه با وجود كوتاهي زمان انتشار از فروش خوبي برخوردار بوده است.گروه «دنگ شو» با انتشار متنی به بهانه انتشار این آلبوم آورده است:«با آنکه زمان به عقب بر نمی گردد و سال‌های هیجان جوانی در انتظار گرفتن مجوز انتشار «شیراز، چل ساله» گذشت، با این حال امروزخوشحالیم که آلبوم  «شیراز، چل ساله» بعد از این سال ها و به نام «شیراز» در همه جای ایران منتشر شده است.بی عشق نگشاید گره...»

 

«در مزرعه» با آدمك ها!

«در مزرعه » آلبوم جدید گروه آدمک است.پیش از این آلبوم «نمک» در دو نسخه باکلام و بی‌کلام از این گروه منتشر شده ‌ بود.موسیقی مزرعه برای کودکان است و همان طور که از اسمش پیداست راجع به حیوانات مزرعه است. فضای کلی اثر آرامش بخش است.

 

سازهای اُرف، ضربی و فلوت‌ریکوردر بیشترین استفاده را در آهنگ‌ها داشته‌اند.بخش دوم اثر شامل تمام آهنگ‌های بخش اول به صورت بی‌کلام است. نسخه بدون کلام هر ترانه به منظور همخوانی یا ساخت حرکت- بازی به صورت فردی یا گروهی آورده شده است. در قطعات بی‌کلام ملودی توسط فلوت ریکوردر نواخته شده و جلوه‌های صوتی نیز حذف شده تا کودکان و مربیان بتوانند حرکت-بازی یا شعرهای ساخته خود را با هر موضوعی روی موسیقی قرار دهند.خوانندگی آثار توسط ماکان اشگواری و شهرزاد بهشتیان انجام شده است. فلوت ریکوردر را فرهود بیگلربیگی نوازندگی کرده و تنظیم قطعات و اجرای سایر سازها بر عهده گروه آدمك بوده است.

 

آنچه در راه است!

رضا صادقی،خواننده محبوب موسیقی پاپ در ۱۵ آذر در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران آخرین کنسرت از آلبوم «فقط گوش کن» را اجرا کرد. این درحالی بود که او در این کنسرت از آلبوم جدیدش «زندگی کن» با قطعه « بغض و باروت» نيز رونمایی كرد. اين آلبوم كه با ۱۲ قطعه به آهنگسازی و تنظیم رضا صادقی، مهران خالصی، سعید شمس، پدرام شهرکی و شهراد قرار است اواسط دی منتشر شود داراي فضايي پاییزی و عاشقانه است و از نظر ریتم هم سعی شده به حال وهوای جوانان امروز نزدیک باشد و درحال حاضر مراحل اخذ مجوزهای لازم را طی می‌کند.آهنگسازی قطعه «عاشق کشی» این آلبوم ۱۰ قطعه ای را بابک جهانبخش انجام داده که همین عامل تشویقی دیگری برای فروش این آلبوم است. «یعنی درد» آلبوم قبلی رضا صادقی است كه در سال ۹۶ منتشر شد.

 

يراحي و تكاپو براي انتشار يك آلبوم تمام عربي

تا این لحظه قرار بود یک آلبوم تمام عربی در جایگاه پنجمین آلبوم مهدی یراحی قرار گیرد. آلبومی که هنوز خبر قطعی تاریخ انتشار آن مشخص نشده است اما یراحی برای ساخت آن، آبان سال گذشته به خوزستان رفت تا با مشورت هنرمندان محلی این منطقه درباره قطعات عربی آن تصمیم بگیرد.

 

انتشار چهار آلبوم در هفت سال، نشان می دهد با این که استقبال عمومی از قطعه های یراحی به ویژه قطعه های عربی اش زیاد است، او خواننده گزیده کاری است.گذشت دو سال از انتشار آخرین آلبوم یراحی و اولین بودن در انتشار آلبوم تمام عربی در ایران، می تواند خواننده «حیک» را از بقیه پاپ خوان ها جلو بیندازد.

 

عاشقانه‌ اشرف‌زاده با تلفيقي از پاپ و كلاسيك

اين روزها قطعه «بي تو» تيتراژ برنامه «شبي با عبدي» با صداي حجت اشرف زاده به گوش بسياري رسيده و زمزمه مي شود.همچنين خبر همکاری اين خواننده با گروه آلمانی شیلر به عنوان خواننده آلبوم جدید این گروه را نيز اغلب شنیده ایم. او مرداد امسال خبر ساخت قطعه عاشقانه‌ای با ترانه امید صباغ نو را داد و گفت در تدارک تولید قطعه های جدید برای انتشار یک آلبوم است که بعد از ماه صفر پخش خواهد شد.استقبال از قطعه موفق «ماه و ماهی» نشان داد که فرمول تلفیق موسیقی کلاسیک -پاپ و ترانه محبوب جواب می دهد. آلبوم اشرف زاده که با انتشارش عنوان چهارمین آلبوم رسمی او هم تکمیل می‌شود، با فضای تلفیقی به همراه تم عاشقانه آرام می تواند دلیل فروش آلبوم او در میان سیل پاپ خوان ها و مورد علاقه پاپ دوست ها باشد.

 

خواجه اميري با شهري كه ديوانه است!

اکنون با گذشت دو سال از انتشار آخرین آلبوم احسان خواجه امیری با نام «سی سالگی» که با استقبال هواداران و مخاطبان نیز روبه روشد، آلبوم جدید او به نام «شهر ديوونه» در تاریخ دوم بهمن سال جاری به همت موسسه فرهنگی- هنری «رویال هنر» در دسترس هواداران و علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. درباره نهمین آلبوم خواجه امیری خبر رسمی منتشر نشده اما او با اشتراک یک ویديو در صفحه شخصی خود از انتشار آلبوم جدیدش خبر داد. او گفت تمام تلاشش را کرده تا فضای آلبوم جدید با آلبوم های قبلی متفاوت باشد. همچنین او از ضبط ۲۳ قطعه خبر داد که قرار است حدود ۱۲ قطعه آن برای آلبوم جدید، گلچین شود. این خواننده مطرح در آلبوم جدید خود با هنرمندان و چهره هایی همچون روزبه بمانی، پدرام کشتکار، سعید زمانی، معین راهبر، مهدی ایوبی، زهرا عاملی، سعید شمس، آرش محرابی، ساره تاجیک، عاطفه حبیبی، امیر حسین فیض، وحید پویان، فرشید ادهمی، بهداد ضرغامی و … همکاری داشته است.

 

«همایون» و آلبومی که در راه است

دومین آلبوم حامد همایون خواننده جوانی که ورودش به دنیای موسیقی پاپ با سر و صدا همراه بود، در راه است. این خبر را محسن رجب پور، مدیربرنامه هایش به خراسان گفت. او اعلام جزيیات بیشتر این آلبوم را به روز هاي آينده موکول کرد و گفت این آلبوم تا قبل از پایان سال منتشر خواهد شد.اولین آلبوم حامد همایون به نام «دوباره عشق» در سال ۹۵ منتشر شد. تک آهنگ های او در همان روزهای اول به اعتبار تهیه کننده خود یعنی رجب پور، بازار موسیقی پاپ را تصرف کرد و با وجود انتقاد هاي فراوان،طرفداراني را هم به خود اختصاص داد.

 

«كاكوبند» و بازگشت پس از چهار سال

گروه موسيقي «كاكوبند» از آن گروه هاي بي حاشيه‌اي است كه در آن هميشه قطعه هايي با تلفيق ايده هاي بديع، سر و صدا به پا می کند. اعضای «کاکوبند» به خوانندگی و آهنگسازی نیما و پویا صرافی مهر که اولین آلبوم خود یعنی « دعوت» را تابستان سال ۹۴ منتشر کرد، این روزها در خارج از کشور به سر می برند تا مراحل نهایی آماده سازی دومین آلبوم خود رابه پایان برسانند.زبان موسیقيایی خاص این گروه که با تلفیق احساسات شرقی و تکنیک های موسیقی غربی به دست آمده است به اضافه فضای الکترونیک حاکم بر موسیقی آلبوم دوم این گروه، نقطه قوت هایی است که می تواند مخاطب را به خرید آلبوم این گروه تشویق کند.هرچند اين امتياز ها به همان دلايل ذكر شده و خاص بودن سبك آن‌ها مي تواند تهديد‌آميز هم باشد!

 

جست و جوهاي ديگر

در حالي كه انتظار داشتيم اسم هاي پرتكراري چون اميد حاجيلي و نام هاي پرجنجالي چون حميد هيراد را هم در ليست افراد در آستانه انتشار آلبوم ببينيم، متوجه شدیم که امسال از آلبوم آن‌ها خبری نیست اما برخي خوانندگان نام آشنا چون محمد علیزاده، مهدی یغمایی و مجید اخشابی در حال تولید تک آهنگ هستند و گروه‌های موسیقيایی نیز منتظر رسیدن تاریخ کنسرت و رفتن روی صحنه اجرا هستند.

 

ghanoondaily.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش