پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۰۲ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۱۰۷
موسیقی

ترکیب موسیقی سنتی با دیگر سبک‌ها جواب می‌دهد

شهرام شکوهی: سال جدید با قدرت به عرصه هنر برمی‌گردم/ رضا بهرام پدیده سال ۹۸ بود

شهرام شکوهی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی
شهرام شکوهی از چالش‌ها و اتفاقات سال ۹۸ و برنامه ریزی کاری خود در سال ۹۹ گفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سال ۹۸ برای شهرام شکوهی، سال کم فروغی در عرصه موسیقی بود. بیماری قلبی که چند سالی است خواننده آلبوم «مدارا» را درگیر کرده است، باعث شد این خواننده از دنیای موسیقی فاصله بگیرد. موزیک ویدئوی «عشق ممنوع» جزو معدود آثاری بود که سال ۹۸ از این خواننده منتشر شد. در سال ۹۷-۹۸ حتی زمزمه‌های خداحافظی شهرام شکوهی از دنیای خوانندگی به دلیل مشکل قلبی شنیده شد.

حالا خوشبختانه این خواننده پاپ دوران نقاهت خود را پشت سر گذاشته است و تصمیم دارد خیلی زود به عرصه موسیقی بازگردد. درباره دوران دوری شهرام شکوهی، بازگشت به عرصه موسیقی، اتفاقات و حواشی موسیقی در سال ۹۸، برنامه ریزی هنری وی در سال ۹۹ و بسیاری از موضوعات چالشی مربوط به زندگی هنری و شخصی این خواننده، با وی گفت‌وگو کردیم. در ادامه می‌توانید این گفت‌وگو را بخوانید.

آقای شکوهی سال ۹۸ برای شما چگونه گذشت؟

سال ۹۸ نه فقط برای من، بلکه برای همه مردم سال سختی بود. از ابتدای این سال تجربیات خوبی نداشتیم و در آخر هم بیماری کرونا مردم را ناراحت کرد. خودم فراز و نشیبی در موسیقی نداشتم، چون کلاًً نبودم. برای اواخر سال ۹۸ برنامه‌هایی داشتیم که به دلیل شیوع کرونا فعالیت هایم به سال بعد موکول شد.

فعالیت‌های شما در سال ۹۸ به انتشار یک قطعه و یک موزیک ویدئو با نام «عشق ممنوع» ختم شد؟

بله؛ البته همان موزیک ویدئو هم قدیمی بود که در این زمان منتشر شد. این جزو کار‌هایی بود که قبلاً ضبط کرده بودیم. «عشق ممنوع» را هم برای این منتشر کردم که حضور مختصری در عرصه موسیقی داشته باشم.

بنابراین بحث دوری شما از عرصه موسیقی خود خواسته نبوده است؟

مشکل قلبی من باعث کم کاری شد. کسی من را مجبور به فاصله گرفتن از حوزه موسیقی نکرد بلکه بیماری باعث این دوری شد. حرفه ما هم اینگونه نیست که بتوانید با یک یا دو قطعه در مارکت بمانید. باید حضور خوب داشته باشید یا به طور کلی نباشید. تصمیم گرفتم سال ۹۸ انرژی ام را جمع کنم و در سال جدید با قدرت برگردم. سال جدید تنوع در آثارم دارم و اجرا‌های مختلفی را روی صحنه می‌برم.

فکر نمی‌کنید این فاصله گرفتن از موسیقی به جایگاه یک خواننده در بین علاقه‌مندان هنر موسیقی ضربه می‌زند؟ البته برخی معتقدند این دوری و فاصله گرفتن از مخاطب، عطش بازگشت در مخاطب را بیشتر می‌کند و حتی باعث محبوبیت دوباره هنرمند می‌شود. شما چه نظری دارید؟

خیلی به این فکر نکردم که دوری ام از موسیقی خوب است یا نه. اما فکر می‌کنم اگر چیزی برای عرضه داشته باشید، در هر زمانی می‌توانید مارکت موسیقی را در دست بگیرید. اگر درست در خاطر مردم نقش بسته باشید، احتمالا بازگشت شما و پیدا کردن جایگاه مناسب، طول نمی‌کشد. اگر هم فعالیت پیشین شما درست نباشد که بود و نبودتان فرقی نمی‌کند.

خدا را شکر اوضاع جسمانیتان کامل بهبود پیدا کرده است؟

بله؛ به لطف خدا حالم کامل بهبود پیدا کرد. خدا را شکر سال ۹۸ سیگار را ترک کردم و الان حدود ۹ ماه است سیگار نمی‌کشم. به همین دلیل دیگر فشار زیادی از ناحیه قلبم احساس نمی‌کنم و خدا را شکر سلامتی ام تا حد زیادی برگشته است.

ظاهراً اوضاع قلبتان اصلاً خوب نبود و حتی گفته می‌شد، ممکن است خوانندگی را کنار بگذارید.

بله حتی دکتر هم این موضوع را به من گفته بود. آن مسیری که من در زندگی می‌رفتم و استرس موجود در کارم واقعاً برایم مضر بود. کار ما برخلاف آنچه که مردم فکر می‌کنند، کار بسیار پر استرسی است. استرس عامل اول بیماری من بود؛ سیگار را هم به آن اضافه کرده بودم و این کار را بدتر کرده بود. استراحتم باعث شده بود، استرس کار کنار گذاشته شود؛ سیگار را هم کلا ترک کردم و به همین دلیل خدا را شکر شرایطم بهتر شد. اگر با همان روال جلو می‌رفتم، باید عمل قلب باز انجام می دادم و شاید مجبور می‌شدم، موسیقی را کلا ببوسم و کنار بگذارم.

در این مدت که از عرصه خوانندگی فاصله گرفتید، اوضاع موسیقی به نظر شما چگونه بود؟

بعضی مواقع استراحت لازم است. لازم است که از داخل کار، بیرون بیایید و از بیرون به آن نگاه کنید. این اتفاق برای من افتاد. فاصله گرفتن از موسیقی، خیلی برایم بد نبود. زمان دوری، کار‌های دیگر بچه‌ها را دیدم و شنیدم. عملکرد بچه‌هایی که الان رو بورس هستند را دیدم و لذت بردم، اما فکر می‌کنم حال کلی موسیقی ما خیلی خوب نیست. ان شاء الله سال جدید در حوزه موسیقی کار‌های خوبی بشنویم.

از خوانندگانی که الان سر زبان‌ها هستند، گفتید. سبکی که این روز‌ها طرفدار پیدا کرده است، دقیقا همان سبک تلفیقی آواز سنتی با آهنگسازی پاپ است. سبکی که شما هم به آن علاقه دارید و در همان زمینه فعالیت می‌کنید. فکر می‌کنید علت موفقیت و محبوبیت این سبک در میان علاقه‌مندان به موسیقی چیست؟

تنها موسیقی قابل احترام این روزها، موسیقی تلفیقیِ سنتی و پاپ است. متاسفانه بجز این سبک بسیاری از تولیدات موسیقی امروز، هجو است. این موضوع که چنین سبکی را چه کسی شروع کرد، مهم نیست؛ این که چگونه ادامه پیدا می‌کند، مهم است. نسل ما چنین راهی را شروع کردند و امروز بچه‌ها آن را ادامه می‌دهند. ان شاءالله در سال جدید می‌آیم و مجدد گوشه‌ای از کار را می‌گیرم.

یکی از کسانی که سال ۹۸، سر زبان‌ها افتاد و مسلط به آواز ایرانی است، رضا بهرام است. نظر شما درباره این خواننده پرطرفدار چیست؟

هر کسی که بهره‌ای از کار موسیقی می‌برد، ثمره هوش و توانایی‌های خودش است. مگر می‌شود کار خوب را دوست نداشت. وقتی کسی خوب آهنگ می‌سازد و خوب می‌خواند، دوست داشتنی می‌شود. کار‌های رضا بهرام خوب است و من پدیده سال ۹۸ را رضا بهرام می‌دانم. خواننده‌ای مانند رضا بهرام مسلما تواناییش را دارد که از موسیقی ایرانی در کارش استفاده کند. این کار اصلا ساده نیست. شما باید صدایی با عیار بالا داشته باشید که بتوانید چنین اثری تولید کنید. به بچه‌های نوظهور موسیقی که در این سبک فعالیت می‌کنند، تبریک می‌گویم.

ظاهراً شما هم جزو کسانی هستید که نسبت به وضعیت امروز موسیقی، انتقاد دارند؛ مشکل امروز موسیقی چیست و فکر می‌کنید چه کسانی باعث به وجود آمدن آن شدند؟

زمانی موسیقی پیشرفت می‌کند که وقتی دو یا سه چهره شاخص را از آن بگیرید، بدون اینکه کیفیت موسیقی تغییر کند، به بهترین شکل عرضه شود. فکر می‌کنم حتی با وجود خوانندگان خوبی که الان فعالیت می‌کنند، این اتفاق هنوز نیفتاده است. نمی‌توان استثنا‌ها را به حساب کلیت موسیقی گذاشت. موسیقی نباید قائم به فرد باشد. ما در زمینه موسیقی آنقدر بد عمل می‌کنیم که با رفتن چند هنرمند نمونه، شاهد افت موسیقی می‌شویم. البته این ضعف، ارتباطی با دولت و حکومت ندارد. ریشه ضعف، خود هنرمندان و نبود خلاقیت در آن هاست. تا یک مدل خواندن و نحوه بیان یا شیوه موسیقی جایگاهی در جامعه پیدا می‌کند، همه به همان سبک سوق پیدا می‌کنند. یعنی همه دنبال این هستند که کسی یک ایده بیاورد و نو آوری کند و بقیه از آن تقلید کنند. بسیاری می‌خواهند راه موفقیت بقیه را طی کنند که معمولا هم این اتفاق نمی‌افتد و به جایی نمی‌رسند.

به نظر می‌رسید موسیقی سنتی در دهه ۹۰ جایگاهش را از دست داده است، اما علاقه مردم به سبک جدید موسیقی نشان می‌دهد، هنوز علاقه به آواز و موسیقی ردیف دستگاهی وجود دارد.

استفاده درست از ظرفیت موسیقی سنتی در سبک پاپ، یک یادآوری در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. البته من هیچ وقت موسیقی دستگاهی را در کارم نیاوردم. شباهتی در آواز من بود که ذهن مخاطب را به سمت موسیقی سنتی می‌برد. ترکیب موسیقی سنتی با موسیقی الکترونیک و دیگر سبک‌های جهانی می‌تواند موفقیت در پی داشته باشد. ظرفیت زیادی در موسیقی سنتی وجود دارد. به نظرم هنوز از این ظرفیت درست و کامل استفاده نشده است.

به نظر شما نهاد‌های فرهنگی می‌توانند کاری کنند که از ظرفیت موسیقی سنتی بیشتر استفاده شود؟

باید نهاد‌های فرهنگی را از بحث کنار بگذاریم؛ بعید می‌دانم نهاد‌های فرهنگی دغدغه‌ای در زمینه موسیقی داشته باشند. چند سالی که در عرصه موسیقی بوده ام، این موضوع را متوجه شدم.

بسیار خوب؛ بیاییم کمی از این موضوع فاصله بگیریم و از برنامه‌های سال جدیدِ شما مطلع شویم.

می‌خواستم برنامه‌هایم را پیش از عید شروع کنم. در نظر داشتم که دو اجرا در تهران داشته باشم و سپس در ایام عید در شهر‌های شمالی کنسرت برگزار کنم. علاوه بر این می‌خواستم، پس از عید تور کنسرت خارج از کشور داشته باشم. فعلا همه این برنامه‌ها به دلیل هدیه چینی‌ها روی هوا رفت. در ایام عید در خدمت خانه و خانواده هستم.

علاوه بر اجرای صحنه ای، تولیدات شما به چه شکلی است؟ آیا آلبومی از شما منتشر خواهد شد؟

شاید اسم آلبوم را روی تولیداتمان نگذاریم، اما به اندازه یک آلبوم در طول سال ۹۹ تک آهنگ منتشر خواهیم کرد. ممکن است در آخر سال قطعات را تجمیع کنیم و برای علاقه مندان، آرشیوی از همه قطعات درست کنیم، اما به فکر درآمد زایی از فروش آلبوم نیستیم.

کلام پایانی؟

دو ماه اول سال ۹۹ را با وجود شیوع کرونا باید فاکتور بگیریم؛ ان شاء الله پس از طی کردن یک سال سخت، یک سال خیلی خوب پیش رو داشته باشیم. از هموطنانم توقع دارم که از این کرونا درس بگیرند و بیشتر هوای همدیگر را داشته باشند. اگر همدلی باشند خیلی بهتر خواهد بود تا اینکه حتی رونق اقتصادی اتفاق بیفتد. با همدلی بسیاری از مشکلات اقتصادی و غیره هم حل می‌شود. به فکر همدیگر باشیم و فقط خودمان را نبینیم. ریشه مشکلاتی مانند احتکار از خود ماست. یاد بگیریم که از درد همدیگر پول در نیاوریم.

اهم صحبت های شهرام شکوهی:

سال ۹۸ نه برای مردم خوب بود، نه برای من

تصمیم گرفتم با قدرت به موسیقی برگردم

سال ۹۸ سیگار را ترک کردم

ممکن بود کلاً خوانندگی را کنار بگذارم

موسیقی امروز حال خوبی ندارد

تنها موسیقی قابل احترامِ امروز، موسیقی تلفیقی است

رضا بهرام پدیده سال ۹۸ بود

هنوز از ظرفیت موسیقی سنتی به درستی استفاده نمی‌شود

هدیه چینی‌ها تمام برنامه هایم را به هم ریخت

به اندازه یک آلبوم، تک آهنگ منتشر می‌کنم

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش