دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۱۱ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۵۷۷
تئاتر شهر

نگاهی به حضور چهره‌ها روی صحنه تئاتر؛ فرش قرمز زیر پای ستاره‌ها

تئاتر شهر,نگاهی به حضور چهره‌ها روی صحنه تئاتر

روزنامه شرق نوشت: بسیاری از بازیگران توانمند و مشهوری که سال‌هاست در عرصه تصویر می‌درخشند، خاستگاه تئاتری دارند. برخی از آنها همچنان به هنر تئاتر باور دارند و سعی می‌کنند هرازگاهی در ترکیب بازیگران نمایشی دیده شوند و برخی دیگر از این هنر فاصله گرفته‌اند. با این حال این روزها نام‌های بسیاری از چهره‌های مشهور بازیگری، در ترکیب بازیگران نمایش‌هایی را که روی صحنه است یا به‌زودی روی صحنه خواهد رفت، می‌شنویم. پروژه نمایشی موسیقایی «سی‌صد» با حضور نوید محمدزاده، بهرام رادان، بهرام افشاری، گوهر خیراندیش و علی نصیریان روی صحنه رفته است. مدتی است صابر ابر با نمایش «امشب به صرف بورش و خون» را در سالن بلک‌باکس پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی صحنه برده است. او کارگردان و بازیگر این تک‌گویی نمایشی است که داستان آن از رمان «نازنین» داستایوفسکی و از سوی مهدی یزدانی‌خرم اقتباس شده است. او این نمایش را با همراهی فاطمه نقوی، بازیگر باسابقه تئاتر، روی صحنه می‌برد و البته بسیاری دیگر از چهره‌های شناخته‌شده‌ای که این روزها قدم روی صحنه تئاتر گذاشته‌اند.

مخالفتی با حضور بازیگران چهره ندارم

محسن حسینی، کارگردان، بازیگر، مدرس و پژوهشگر، در‌این‌باره گفت: «بخشی از نمایش‌هایی که روی صحنه می‌رود، مثل همین نمایش «سی‌صد» شو است. در تمام جهان چنین چیزی مرسوم است و اصلا منفی نیست. کاری است که مخاطب جذب می‌کند و بازیگران خوبی در آن ایفای نقش می‌کنند. چرا برخی با حضور چهره‌ها در تئاتر مخالف هستند، من اصلا مخالف نیستم. مگر وقتی من تلویزیون و سینما کار می‌کنم، کسی اعتراض می‌کند؟ بیشتر بازیگران ما از تئاتر به سینما یا تلویزیون رفته‌اند و چه اشکالی دارد که برخی از سینما به تئاتر بیایند؟».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «زمانی با بهرام رادان در فیلم «راه آبی ابریشم» محمد بزرگ‌نیا هم‌بازی بودم. یک روز بهرام رادان با من درباره نقشی که در تئاتر به او پیشنهاد شده صحبت کرد، پرسید که بازی در نقش «هملت» را بپذیرد یا خیر؟ و من صد‌درصد موافق بازی او در این نقش بودم. تجربه شگفت‌انگیزی است. نقش «هملت» به نظرم سخت‌ترین نقش جهان است. به خاطر بازی در این نقش می‌توان یک سال کار سینما را رها کرد و برای بهرام رادان که همیشه پیشنهاد بازی در سینما دارد، به نظرم تجربه‌کردن این نقش در تئاتر فوق‌العاده بود. فکر می‌کنم برخی دوستان با بغض، حسد و تنگ‌نظری به موضوع حضور چهره‌ها در تئاتر نگاه می‌کنند. سلبریتی بد نیست. این را مقایسه کنید با فیلم‌های کمدی سخیفی که در سینمای ما ساخته می‌شود. همه بازیگران مرد ما هم یاد گرفته‌اند در فیلم‌ها می‌رقصند! این را با فیلم‌های گذشته سینمای ایران مقایسه کنید. من مخالف فیلمفارسی نیستم. به قول بهرام بیضایی: «مگر اون دوره مجله زن روز و پاورقی‌های روزنامه و مجلات بدتر از فیلمفارسی نبودند که ما فیلمفارسی را مسخره می‌کنیم؟». همان‌طور هم دوستان (پیش‌کسوت) ما تئاترهای لاله‌زار را مسخره می‌کردند. مقصودم این است که در‌حال‌حاضر ما در سینما عمدتا با چنین فیلم‌هایی روبه‌رو هستیم و در چنین شرایطی برخی دوستان حضور در تئاتر را ترجیح می‌دهند. پیش ‌از ‌این که نمایش «سی‌صد» اجرا رفت، شاهد بودیم که تماشاگر سیل‌آسا به تماشای این نمایش می‌رفت. اتفاقا من به دعوت خواهرم که جامعه‌شناس است، به دیدن این نمایش رفتم. خواهرم که اصولا تئاتر کم می‌بیند، اما به دلیل حضور همایون شجریان در این نمایش، آن را انتخاب کرد. نمایشی که در یک فضا و لوکیشن با یک معماری خاص اجرا می‌شد و من را یاد ریشه‌های تئاتری ایران می‌اندازد که مثلا ۱۲۰ سال پیش در دوران قبل و در حین مشروطه نمایش‌ها در باغ‌های ایرانی انجام می‌شد. قطعا تماشاگر حال حاضر از دیدن اجراهای این‌چنینی لذت می‌برد و بازیگران دلخواهش را از نزدیک می‌بیند».

او ادامه داد: «کتمان نمی‌کنم که بخشی از این نمایش‌ها با موضوع مارکتینگ گره خورده است. از این زاویه هم مخالفت عده‌ای را درک نمی‌کنم. افرادی که چنین نمایش‌هایی را اجرا می‌برند، طبعا باید به بخش مارکتینگ آن هم نگاه کنند؛ چراکه باید دستمزدها و اجاره‌های کلان بدهند».

حسینی با اشاره به اینکه درکشورهای اروپایی به‌ویژه آلمان اصولا دانشگاه تئاتر، مطبوعات و رسانه یک مثلث جادویی را تشکیل می‌دهند، افزود: «متأسفانه در کشورمان منتقد به معنی واقعی کلمه نداریم. دورانی که در آلمان درس می‌خواندم، کلاس نقد داشتیم و باید هر هفته کارهای متفاوت می‌دیدیم و کارها را نقد می‌کردیم و نقد ما هم با برداشت از روزنامه‌های معتبر آنجا و منتقدان نام‌آور بود. متأسفانه ما منتقد نام‌آور نداریم. منتقد ورزیده تئاتر نداریم؛ چرا‌که اگر فردی تمام مدت کارش این باشد، نمی‌تواند زندگی کند».

در غیاب تصویر، تئاتر اتفاق خوبی برای بازیگران است

عباس غفاری، کارگردان و کارشناس تئاتر، درباره حضور چهره‌ها در تئاتر گفت: «این روزها بسیاری از بازیگرانی که در سینما چهره‌های شناخته‌شده‌ای هستند، در عرصه تئاتر دیده می‌شوند. البته این اتفاق جدیدی نیست.

 بسیاری از آنها سابقه حضور در تئاتر دارند و از تئاتر به سینما رفته‌اند. اما آمدن این چهره‌ها به سمت تئاتر دلایل مختلفی دارد. فکر می‌کنم یکی از دلایل اصلی آن را می‌توان به وضع موجود سینما نسبت داد. درحال‌حاضر سینما وضعیت خوبی ندارد و به گمان من در حال سقوط است. فیلم‌هایی که اندکی فروش بالا دارند، عمدتا فیلم‌های کمدی هستند که البته در تعریف کمدی‌بودن آنها هم شک و تردیدهایی وجود دارد و بسیاری از آنها را نمی‌توان به‌اصطلاح کمدی دانست. متأسفانه مدتی است کمتر در سینما فیلم‌هایی با نگره اجتماعی می‌بینیم. یکی از مشکلات سینمای ما هم همین تنوع‌نداشتن ژانر است. جای خالی بسیاری از ژانرها در سینمای ایران همواره موضوعی است که بسیاری از کارشناسان و منتقدان سینما به آن معترض هستند. جای خالی فیلم‌های پلیسی، وحشت و... در سینما حس می‌شود و همین موضوع باعث شده تا مخاطبان سینما انتخاب‌های محدودتری داشته باشند و بسیاری دیگر علاقه‌مند به حضور در سالن سینما برای دیدن فیلم نباشند».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «این را باید در نظر داشت که بسیاری از بازیگران مطرح سینمای ما در فیلم‌های اجتماعی می‌درخشند. اگر هم گاهی کمدی بازی می‌کنند، این جنس از کمدی‌های روی پرده نیست. متأسفم که درحال‌حاضر چیزی که از کمدی در سینمای ما تعریف شده، شوخی‌های هجو و مبتذل است و بیشتر از شوخی‌های جنسی برای خنداندن مخاطب استفاده می‌شود. طبیعی است که در این شرایط بسیاری از بازیگران این نوع سینما را انتخاب نمی‌کنند. در این شرایط تئاتر بهترین موقعیت برای بازیگرانی است که ترجیح می‌دهند مدتی از عرصه تصویر و از این جنس فیلم‌ها دور باشند».

غفاری افزود: «باید به این نکته هم توجه کرد که هزینه‌های ساخت فیلم سینمایی روز‌به‌روز بیشتر می‌شود و به همین نسبت دستمزد بازیگران هم رقم درخو رتوجه و چشمگیری است. طبعا هر سرمایه‌گذاری در سینما نمی‌تواند از پس دستمزد بازیگران برآید، مگر اینکه فیلم کمدی بسازد که تا حد زیادی به بازگشت سرمایه امیدوار باشد؛ چراکه تصور تهیه‌کننده یا سرمایه‌گذار این است که فیلم‌های اجتماعی فروشی ندارند و دردسرهای سرمایه‌گذاری روی این فیلم‌ها از زمان گرفتن پروانه ساخت و نمایش هم زیاد است و غالبا هم عنوان سیاه‌نمایی روی آنها زده می‌شود. در این شرایط تهیه‌کننده نمی‌تواند فیلمی با این مختصات بسازد که سرانجام آن مشخص نیست و هزینه زیادی برای بازیگران بپردازد».

او ادامه داد: «در سال‌های اخیر بسیاری از بازیگران هم از حضور در تلویزیون فاصله گرفته‌اند. به‌جرئت می‌توان گفت ۷۰ درصد بازیگران علاقه‌ای به حضور در سریال‌های تلویزیونی ندارند. مدت‌هاست که سریال‌های تلویزیون از بازیگران سرشناس خالی شده است. بسیاری از بازیگرانی که این روزها در تلویزیون حضور دارند، چهره‌های شناخته‌شده‌ای نیستند و تعداد بازیگران سرشناسی که به پیشنهاد سریال‌های تلویزیون پاسخ مثبت می‌دهند، بسیار کم هستند. در‌ این ‌میان تلویزیون هم تمایلی به همکاری با بسیاری از چهره‌ها ندارد. یک محدوده بازیگری دارد و هر بازیگری را نمی‌پذیرد. این هم دلیل دیگری است مبنی بر اینکه بازیگران تئاتر را ترجیح می‌دهند. اما طبیعی است که در سال‌های اخیر با رشد سریال‌سازی در پلتفرم‌ها، بازیگران را در آن مدیوم می‌بینیم. باید به این نکته هم توجه داشت که مگر پلتفرم‌ها تا چه حد می‌توانند کارهای متفاوت بسازند؟ بازیگران در پلتفرم‌ها دستمزدهای خوبی می‌گیرند و همین موضوع یکی از دلایل اقبال آنها به حضور در سریال‌های نمایش خانگی است، اما باید به این نکته هم توجه کرد که یک‌سری از پلتفرم‌ها به سمت ساخت سریال‌های ارزان‌تر رفته‌اند و از بازیگران تقریبا کمتر‌‌ شناخته‌شده استفاده می‌کنند و در نهایت دو ستاره و چهره در سریال استفاده کنند؛ چراکه پلتفرم‌ها هم کمتر از پس هزینه‌های سنگین دستمزد بازیگران برمی‌آیند.

تمام این دلایل سبب می‌شود که بازیگران به سمت تئاتر بیایند و اینکه از یاد نبریم تئاتر، خانه اصلی بسیاری از بازیگران است و در ضمن تئاتر به آنها کمک می‌کند تا بار دیگر روی تکنیک بازیگری‌شان بازپروری کنند و از تکراری که به آن دچار شده‌اند، خارج شوند. طبیعی است که بسیاری از بازیگران عرصه تصویر به ‌مرور دچار تکرار شوند و بازی‌ها به‌اصطلاح افت کند؛ چرا‌که نقش‌های تکراری را در مدت‌زمان طولانی بازی می‌کنند. اما تئاتر به آنها کمک می‌کند که نقش‌های متفاوت‌تری بازی کنند و دوباره به اصل خودشان برگردند. در ضمن تماشاگران دوست دارند بازیگران مشهور را از نزدیک روی صحنه تئاتر ببینند».

غفاری در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به دستمزد بازیگران چهره در تئاتر گفت: «نمایش‌هایی که این بازیگران بازی می‌کنند، سرمایه‌گذارهایی دارند که از پس دستمزدهای این دوستان برمی‌آیند. اجراهایی هم که به این نمایش‌ها اختصاص پیدا می‌کند، عمدتا در سالن‌هایی است که تماشاگر زیاد می‌گیرد. مثلا در تالار وحدت که نزدیک به ۷۰۰ تماشاگر دارد. در سالن اصلی تئاتر شهر که ۵۷۰ تماشاگر می‌گیرد‌ یا در اسپیناس پالاس که نزدیک دو هزار تماشاگر را در خودش جا می‌دهد. شهرزاد که نزدیک ۳۰۰ تماشاگر دارد و ایرانشهر که سالن‌هایش گنجایش خوبی دارد. با در نظر گرفتن اینکه بلیت این نمایش‌ها از ۳۰۰ هزار تومان شروع می‌شود، با این رقم قطعا سرمایه‌گذار از پس هزینه‌ها برمی‌آید».

او ادامه داد: «از طرفی برای بازیگران، هم فال است و هم تماشا. هم می‌توانند در تئاتر بازنگری روی بازی خودشان داشته باشند و به نوعی خودشان را تقویت کنند و هم اینکه درآمدشان را دارند. گاهی هم دیده می‌شود بعضی از این بازیگران چون در گذشته عضو یک گروه تئاتر بودند، دوباره با آن کارگردان و گروه با دستمزد کمتر کار می‌کنند و وظیفه گروهی خودشان را انجام می‌دهند. اما باید به نکته دیگری هم اشاره کنم که متأسفانه اکثرا نمایش‌هایی که روی صحنه می‌بینیم، کنسرت تئاتر است؛ یعنی تئاتر اجتماعی هم نیستند. این کنسرت تئاتر‌ها بازی سختی نمی‌خواهد. در طول بازی در این نمایش‌ها، بازیگران تبدیل به شخصیت نمی‌شوند. فقط قرار است نقش کوتاهی را بازی کنند. عمدتا نقش‌های ساده‌ای هستند که برای هر بازیگر حرفه‌ای بازی‌کردن در آنها بسیار ساده است. تمرین زیادی هم نمی‌خواهد. در نهایت یک تا دو هفته تمرین گروهی انجام می‌شود و بعد نمایش روی صحنه می‌رود».

بهناز شیربانی

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش