حوزه خیابانی یکی از شش قسمت تعریف شده در بخش خارج از صحنه (آفاستیج) سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است. در این بخش هفده نمایش حضور دارند که از میان آنها یازده اثر برگزیده جشنواره مریوان، دو اثر برگزیده جشنواره لاهیجان و چهار اثر برای اولین بار و با انتخاب هیئات داوران این قسمت برای اجرا در این دوره انتخاب شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، بخش خارج از صحنه (آفاستیج) شامل هرگونه اجرا در محیط آزاد و بیرون از فضاهای متعارف تئاتری با رویکرد تغییر در قراردادهای اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است.
در این بخش که مدیریت آن را حمید پورآذری به عهده دارد، ۴۱ نمایش حضور دارند که از میان آنها هفده نمایش در حوزه خیابانی، شش نمایش در حوزه کاربردی، شش نمایش در حوزه بینالملل، چهار نمایش در حوزه جنبی، چهار نمایش در حوزه مرور و چهار نمایش در حوزه مهمان انتخاب شدهاند.
در متن پیش رو هفده اثر حوزه خیابانی که از شهرهای تهران، لاهیجان، مریوان، سنندج، ایلام، مشهد، بروجرد، یزد، آبادان، رشت و رودسر به جشنواره راه یافتهاند، معرفی میشوند.
یک سو تفاهم کوچک
این نمایش به نویسندگی، طراحی و کارگردانی امیر رجبپور یکی از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. محسن پورنظری، متین زاوُشی، امیر رجبپور، امیر خُلقی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: همه چیز از یک پیامک شروع شد، پیامکی که در آن نوشته بود حقوق شهروندی را نوشتیم و لطفا بروید مطالعه کنید... .
تر خشک تفکیک
این نمایش به نویسندگی حسن حامد و با کارگردانی شیدا خانزاده یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: اِبی درختی و داریوش موشه، به خاطر مصرف بیش از حد مواد و آلوده کردن محیطزیست به کما رفتهاند و میان زمین و آسمان گرفتار شدهاند و ... . امیر حامد، ارشد امیراسکندری، شیدا خانزاده بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
جاده قیدار
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مشترک شهریار بهاری و علی رضاپورجعفر یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: درویش، روح یک انسان مرده را در بند و زنجیر به میان مردم میآورد و از او میخواهد داستان مرگ خود را تعریف کند و در این میان همسرش که مشغول چای فروختن است، وارد ماجرا میشود... . شهریار بهاری، صُهِیب محمدیار، رؤیا اسدی، بابک محمدی، محمدحسین شمشیری، شقایق شاه مرادی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
جنگ زیر پوست
این نمایش با نویسندگی مشترک امین جوکار و بهنام کاوه و با کارگردانی بهنام کاوه دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: داستان واقعی "امین جوکار" که پدر و مادرش در زمان جنگ به عنوان پرستار در جبهههای جنگ مشغول خدمت بودهاند. این دو دچار بیماری گال میشوند و موقع بازگشت به خانه نمیتوانند بچه خود را بغل کنند و مجبورند از او دوری کنند. این خاطره تلخ در ذهن امین مانده است و مسبب این اتفاق را جنگ میداند. بهنام کاوه، الهام چاسبی، سپهر کهنزاده، فاطمه اصوانی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
صادره از اروند(خَیِن)
این نمایش با نویسندگی و کارگردانی مشترک فرامرز غلامیان و هیام احمدی تولید شده و برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: این نمایش از زبان اروندرود روایت میشود که به شکل یک شخصیت، خاطرات قدیم آبادان و هشت سال دفاع مقدس را بیان می کند... .فرامرز غلامیان و هیام احمدی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
مخاطب خاص
این نمایش به نویسندگی کرامت یزدانی و کارگردانی مریم نیک آیین دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: گوشی سارا در آستانه ازدواجش توسط یک نفر هک شده و شخص هکر قصد دارد با عکس و اطلاعات خصوصی سارا، او را تهدید و از او اخاذی کند... . مریم نیک آیین، احسان زرین آبادی، علی دهقانپور، سلمان حیدریان، نجمه پیله ور بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
تولیدی لیلی و مجنون
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مجنون که از نظر هوشی در سطح بالایی است، موفق به کسب تندیس بلورین جشنواره جوان خوارزمی میشود. اما بر آن است تا سطح دانش خود را ارتقا دهد و به کشف نایافتههای جهان دست یابد. مجنون سوار کشتی میشود اما کشتیاش غرق شده و در جزیرهای ناشناخته با لیلی آشنا میشود و ... . سامان شکیبا، حسین ایزدی، مهتاب زند، مهدی جودکی، میلاد صادقزاده، کوروش معین فرد بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
آخرین مرزهای اشتغال
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سوران حسینی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: تلویزیونی در حال پخش تیزری با موضوع رفع بیکاری است که مورد تمسخر مردم قرار میگیرد، اما کم کم مردم جذب شده و برایش کف میزنند، اگرچه در پایان مشخص میشود سهم مردم از ایجاد اشتغال، کولبری است و ... . خبات فتحی، هیوا سورانی، آرینا صید محمدی، فرید منوچهری، آروین حسینی، آرام ساعدپناه بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش میپردازند.
ویروس
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: زندگی محمود از تولد تا جوانی و چگونگی زندگی تباهشده و مرگ ناخواستهاش، توسط چند ویروس روایت میشود. مصطفی کولیوندی، احمد جعفری، سعید خیراللهی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش میپردازند.
تندیسی برای شهر
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مختار محمدی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: مردی برای میدان شهر، مجسمهای ساخته است ولی نمیداند سر چه کسی را بر روی مجسمه قرار دهد. مختار محمدی، هیلین محمدی، هاولان محمدی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
موسسه کاریابی
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی الهه پورجمشید یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: زن و مرد دستفروشی بر سر جای فروش اجناس خود با یکدیگر درگیر هستند که دو نفر از شرکت کاریابی به آنها پیشنهاد کار میدهند و ... . مهدی ضیائیانپور، محسن قمصری، ندا اصغری، محمد نوحیان، الهه پورجمشید بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
بوکس
این نمایش به طراحی و کارگردانی محمود فلاحی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مسابقه بوکسی برای تصاحب بازار داخلی ایران بین دو شرکتکننده ایران و چین برگزار میشود اما بوکسور ایرانی به خاطر عدم حمایت مردم و خرید نکردن کالای ایرانی دستانش بسته است و ... . کریم جشنی، احسان دبیرنژاد، حمید ابری، میلاد شهرکی، وحید حسنپور بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
درد دل روی خط حامل
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: گروه نوازندهای که روزگاری نتها را از روی خطوط حامل میخوانده، اینبار خطوط پیادهروهای شهر، نتهای زندگیاش را شکل دادهاند. مصطفی کولیوندی، امین برزگر، علیاصغر اسماعیلی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
فرار از زندان
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فرامرز قلیچخانی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: سه زندانی قصد فرار از زندان دارند .آنها طبق نقشهای که در دست دارند پیش میروند اما از جای دیگری سر در میآورند و ... . سعید رحیمی، احمد جعفری، فرامرز قلیچخانی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
داد درد دارد
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی عبید رستمی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مردم شهر اسیر ترافیک صوتی شدهاند، شهری که از در و دیوارش داد میبارد و آدمهایش به جای حرفزدن داد میزنند و ... . فردین قادری، نیما ایمانزاده، پریسا قلیپور، زانیار اصلانی، حیدر غلامی، فواد ابراهیمی، آراد قادری بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
آینه زندگی
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فاروق حسنپور یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: در این نمایش روایتی دراماتیک از زندگی روزمره، عشق، جنگ، شکست، پیروزی، خشکسالی، نیایش، جشن محصول و ... مردم کردستان، با تکیه بر آیین باستانی و ماندگار این منطقه به صورت حرکات آیینی ارائه میشود. آرمان کیوان، آزاد پزشک، رامین احمدی، بِلال پاداش، زانیار مُلایی، هژیر کوشش، زانکو داریوش، شیرکو بابک، کیمیا حسنپور، پریسا یعقوبی، کارو پَرندی، ریژوان عزیزی، تِهرِزه راوند، مونا تَبَت بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
گیله دخت
این نمایش به نویسندگی نگار نادری و با کارگردانی آرزو علیپور یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: درخت پربار و سرسبز ده خشک میشود. اهالی روستا برای احیای درخت تصمیم جدیدی میگیرند و ... . امیر امینی، شکوفه آقاجاننژاد، کامیاب فلاحتی، مرضیه یکتایی، جواد آتشدهقان، سینا ایمانی، صدف امینی، مائده داداشی، نیما مسعودی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
معرفی یکی از آثار آفاستیج راه یافته به بخش بینالملل جشنواره تئاتر فجر
نمایش «مرگ قطعی است» از کشور آلمان به کارگردانی اوا میرکلردر سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد.
این پرفورمنس مفهوم مرگ رادر قالبی تهی از تراژدی با رویکرد ملودرام به میان میکشد. هنرمند در این اجرا سعی دارد تا فضایی بیطرفانه را در مواجهه با موقعیتی که به خودی خود میتواند بسیار خشونتآمیز به نظر آید، بیافریند.
میرکلر در «مرگ قطعی است» گیلاسهای شیرین را به عنوان قهرمانانش نصب کرده است. ساقهها از میوه برداشته میشوند، اما آنها شسته یا سنگسار نمیشوند. در عوض آنها کشته میشوند او از این کسب و کار به صورت دستی مراقبت میکند، به طریقی که هر روز به چیزی وحشی تبدیل میشود.
او در یک عملیات دقیق نازک، گیاهان را میسوزاند و آنها را در معرض انواع مختلف عذاب قرار میدهد. میوهها به سوژهها تلطیف میشوند و اشیاء روزمره میتوانند ابزارهایی برای کشتن، که تماشاگر مایل به ارتباط با یک سناریوی شکنجه باشد، تبدیل شود.از کلاهکهای پلاستیکی و پینها بیبهره است، آنها را به کار بر روی گیلاسها ترغیب میکند و بنابراین چارچوب گفتاری را برای این بازی از نقشهای مجرمانه تنظیم میکند. به نظر میرسد هیچکس نمیتواند احساس امنیت کند، زیرا همه ما تصاویری بطور واقعی در حافظه خود داریم، تصاویری از فیلمها، تجربیات، اخبار. آوردن گیلاس به زندگی وساخت یک قبرستان با رنگ گیلاس سازگار است.مخاطب در یک بازی وحشیانه با تصاویر جمعی و فردی از کشتن که تخیل هر فرد را پر میکند، درگیر میشود. در اینجا، او از گیلاس به عنوان یک شکل متناقض برای طنز سیاه استفاده میکند و حساسیتهای عاطفی انسان را نشانه میرود.
اوا میرکلر پرفورمنسهای مختلفی را طی بیست سال در کشورهای مختلف اجرا کرده و در جشنوارههای مختلفی حضور داشته است، مانند «چیزها روی میز»، «کشیدن طنابها»، «صدایی شبیه فاجعه» و...
نمایش آفاستیج «مرگ قطعی است» در بخش بینالملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشتآرای حضور یافته است و ۳۰ دی ماه و اول بهمن، ساعت ۲۰:۳۰ در عمارت روبرو اجرا میشود.
مالیخولیای اژدهایان
نمایش «ملانکولی» از کشور فرانسه به کارگردانی فیلیپ کندر سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد.
گروهی از هنرمندان موسیقی هاردراک در یک ماشین سیتروئن AX متوقف در میانه یک چشمانداز برقی چیپس سیبزمینی میخورند... فیلیپ کن با اصول بازی دومینو پیش میرود: آخرین صحنه از شو، صحنه اول بعدی را به نمایش میگذارد و زمینه وسیعی را برای افکار فراهم میکند. این نمایش در سال ۲۰۰۸ ساخته شده و اجراهای متعددی را پشت سر گذاشته است.
فیلیپ کن تحصیلکرده هنرهای تجسمی است. او طی ده سال مجموعهای را برای تئاتر، اپرا و نمایشگاه طراحی کرد و در سال ۲۰۰۳ کمپانی ویواریوم استودیو را تأسیس نمود و اولین نمایش خود را با عنوان «خستگی بال» کارگردانی کرد.
کن جوامع مختلف را زیر میکروسکوپ قرار میدهد و به رابطه میان بشر و طبیعت میپردازد. از دیگر نمایشهای او میتوان به تجربیات، از طبیعت، بیگبنگ، روز بعد و... اشاره کرد. او از سال ۲۰۱۴ مدیرعامل مرکز نمایش ملی Nanterre-Amandiers شد.
نمایش «ملانکولی» در بخش بینالملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشتآرای حضور یافته است و ۶، ۷ و ۸ بهمنماه ساعت ۱۹ در تالار وحدت به صحنه میرود.
سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، از ۲۸ دیماه تا ۹ بهمنماه برگزار میشود.
- 16
- 4