چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۰۶ - ۲۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۵۷۲
تئاتر شهر

مروری بر نمایش‌های تئاتر فجر

جشنواره تئاتر فجر,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر
جشنواره‌ی تئاتر فجر در بخش‌های مختلف میزبان نمایش‌های مختلفی است.

حوزه خیابانی یکی از شش قسمت تعریف شده در بخش خارج از صحنه (آف‌استیج) سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است. در این بخش هفده نمایش حضور دارند که از میان آنها یازده اثر برگزیده جشنواره مریوان، دو اثر برگزیده جشنواره لاهیجان و چهار اثر برای اولین بار و با انتخاب هیئات داوران این قسمت برای اجرا در این دوره انتخاب شده‌اند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، بخش خارج از صحنه (آف‌استیج) شامل هرگونه اجرا در محیط آزاد و بیرون از فضاهای متعارف تئاتری با رویکرد تغییر در قراردادهای اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است.

 

در این بخش که مدیریت آن را حمید پورآذری به عهده دارد، ۴۱ نمایش حضور دارند که از میان آنها هفده نمایش در حوزه خیابانی، شش نمایش در حوزه کاربردی، شش نمایش در حوزه بین‌الملل، چهار نمایش در حوزه جنبی، چهار نمایش در حوزه مرور و چهار نمایش در حوزه مهمان انتخاب شده‌اند.

 

در متن پیش رو هفده اثر حوزه خیابانی که از شهرهای تهران، لاهیجان، مریوان، سنندج، ایلام، مشهد، بروجرد، یزد، آبادان، رشت و رودسر به جشنواره راه یافته‌اند، معرفی می‌شوند.

 

یک سو تفاهم کوچک

این نمایش به نویسندگی، طراحی و کارگردانی امیر رجب‌پور یکی از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. محسن پورنظری، متین زاوُشی، امیر رجب‌پور، امیر خُلقی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: همه چیز از یک پیامک شروع شد، پیامکی که در آن نوشته بود حقوق شهروندی را نوشتیم و لطفا بروید مطالعه کنید... .

 

تر خشک تفکیک

این نمایش به نویسندگی حسن حامد و با کارگردانی شیدا خانزاده یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: اِبی درختی و داریوش موشه، به خاطر مصرف بیش از حد مواد و آلوده کردن محیطزیست به کما رفته‌اند و میان زمین و آسمان گرفتار شده‌اند و ... . امیر حامد، ارشد امیراسکندری، شیدا خانزاده بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

جاده قیدار

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مشترک شهریار بهاری و علی رضاپورجعفر یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: درویش، روح یک انسان مرده را در بند و زنجیر به میان مردم می‌آورد و از او می‌خواهد داستان مرگ خود را تعریف کند و در این میان همسرش که مشغول چای فروختن است، وارد ماجرا می‌شود... . شهریار بهاری، صُهِیب محمدیار، رؤیا اسدی، بابک محمدی، محمدحسین شمشیری، شقایق شاه مرادی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

جنگ زیر پوست

این نمایش با نویسندگی مشترک امین جوکار و بهنام کاوه و با کارگردانی بهنام کاوه دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: داستان واقعی "امین جوکار" که پدر و مادرش در زمان جنگ به عنوان پرستار در جبهه‌های جنگ مشغول خدمت بوده‌اند. این دو دچار بیماری گال می‌شوند و موقع بازگشت به خانه نمی‌توانند بچه خود را بغل کنند و مجبورند از او دوری کنند. این خاطره تلخ در ذهن امین مانده است و مسبب این اتفاق را جنگ می‌داند. بهنام کاوه، الهام چاسبی، سپهر کهن‌زاده، فاطمه اصوانی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

صادره از اروند(خَیِن)

این نمایش با نویسندگی و کارگردانی مشترک فرامرز غلامیان و هیام احمدی تولید شده و برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: این نمایش از زبان اروندرود روایت می‌شود که به شکل یک شخصیت، خاطرات قدیم آبادان و هشت سال دفاع مقدس را بیان می کند... .فرامرز غلامیان و هیام احمدی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

مخاطب خاص

این نمایش به نویسندگی کرامت یزدانی و کارگردانی مریم نیک آیین دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: گوشی سارا در آستانه ازدواجش توسط یک نفر هک شده و شخص هکر قصد دارد با عکس و اطلاعات خصوصی سارا، او را تهدید و از او اخاذی کند... . مریم نیک آیین، احسان زرین آبادی، علی دهقانپور، سلمان حیدریان، نجمه پیله ور بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

تولیدی لیلی و مجنون

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مجنون که از نظر هوشی در سطح بالایی است، موفق به کسب تندیس بلورین جشنواره جوان خوارزمی می‌شود. اما بر آن است تا سطح دانش خود را ارتقا دهد و به کشف نایافته‌های جهان دست یابد. مجنون سوار کشتی می‌شود اما کشتی‌اش غرق شده و در جزیرهای ناشناخته با لیلی آشنا می‌شود و ... . سامان شکیبا، حسین ایزدی، مهتاب زند، مهدی جودکی، میلاد صادقزاده، کوروش معین فرد بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

آخرین مرزهای اشتغال

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سوران حسینی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: تلویزیونی در حال پخش تیزری با موضوع رفع بیکاری است که مورد تمسخر مردم قرار می‌گیرد، اما کم کم مردم جذب شده و برایش کف می‌زنند، اگرچه در پایان مشخص می‌شود سهم مردم از ایجاد اشتغال، کولبری است و ... . خبات فتحی، هیوا سورانی، آرینا صید محمدی، فرید منوچهری، آروین حسینی، آرام ساعدپناه بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

 

ویروس

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: زندگی محمود از تولد تا جوانی ‌و چگونگی زندگی تباه‌شده‌ و مرگ ناخواسته‌اش، توسط چند ویروس روایت می‌شود. مصطفی کولیوندی، احمد جعفری، سعید خیراللهی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

 

تندیسی برای شهر

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مختار محمدی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: مردی برای میدان شهر، مجسمه‌ای ساخته است ولی نمی‌داند سر چه کسی را بر روی مجسمه قرار دهد. مختار محمدی، هیلین محمدی، هاولان محمدی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

موسسه کاریابی

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی الهه پورجمشید یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: زن و مرد دست‌فروشی بر سر جای فروش اجناس خود با یکدیگر درگیر هستند که دو نفر از شرکت کاریابی به آنها پیشنهاد کار می‌دهند و ... . مهدی ضیائیان‌پور، محسن قمصری، ندا اصغری، محمد نوحیان، الهه پورجمشید بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

بوکس

این نمایش به طراحی و کارگردانی محمود فلاحی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مسابقه بوکسی برای تصاحب بازار داخلی ایران بین دو شرکت‌کننده ایران و چین برگزار می‌شود اما بوکسور ایرانی به خاطر عدم حمایت مردم و خرید نکردن کالای ایرانی دستانش بسته است و ... . کریم جشنی، احسان دبیرنژاد، حمید ابری، میلاد شهرکی، وحید حسنپور بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

درد دل روی خط حامل

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: گروه نوازنده‌ای که روزگاری نت‌ها را از روی خطوط حامل می‌خوانده، این‌بار خطوط پیاده‌روهای شهر، نت‌های زندگی‌اش را شکل داده‌اند. مصطفی کولیوندی، امین برزگر، علی‌اصغر اسماعیلی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

فرار از زندان

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فرامرز قلیچ‌خانی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: سه زندانی قصد فرار از زندان دارند .آنها طبق نقشه‌ای که در دست دارند پیش می‌روند اما از جای دیگری سر در می‌آورند و ... . سعید رحیمی، احمد جعفری، فرامرز قلیچ‌خانی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

داد درد دارد

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی عبید رستمی یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مردم شهر اسیر ترافیک صوتی شده‌اند، شهری که از در و دیوارش داد می‌بارد و آدم‌هایش به جای حرف‌زدن داد می‌زنند و ... . فردین قادری، نیما ایمان‌زاده، پریسا قلی‌پور، زانیار اصلانی، حیدر غلامی، فواد ابراهیمی، آراد قادری بازیگرانی هستند که در این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

آینه زندگی

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فاروق حسن‌پور یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: در این نمایش روایتی دراماتیک از زندگی روزمره، عشق، جنگ، شکست، پیروزی، خشکسالی، نیایش، جشن محصول و ... مردم کردستان، با تکیه بر آیین باستانی و ماندگار این منطقه به صورت حرکات آیینی ارائه می‌شود. آرمان کیوان، آزاد پزشک، رامین احمدی، بِلال پاداش، زانیار مُلایی، هژیر کوشش، زانکو داریوش، شیرکو بابک، کیمیا حسن‌پور، پریسا یعقوبی، کارو پَرندی، ریژوان عزیزی، تِه‌رِزه راوند، مونا تَبَت بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

گیله دخت

این نمایش به نویسندگی نگار نادری و با کارگردانی آرزو علیپور یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: درخت پربار و سرسبز ده خشک می‌شود. اهالی روستا برای احیای درخت تصمیم جدیدی می‌گیرند و ... . امیر امینی، شکوفه آقاجان‌نژاد، کامیاب فلاحتی، مرضیه یکتایی، جواد آتش‌دهقان، سینا ایمانی، صدف امینی، مائده داداشی،  نیما مسعودی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۳۵ دقیقه‌ای به ایفای نقش می‌پردازند.

 

معرفی یکی از آثار آف‌استیج راه یافته به بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر

نمایش «مرگ قطعی است» از کشور آلمان به کارگردانی اوا میرکلردر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

این پرفورمنس مفهوم مرگ رادر قالبی تهی از تراژدی با رویکرد ملودرام به میان می‌کشد. هنرمند در این اجرا سعی دارد تا فضایی بی‌طرفانه را در مواجهه با موقعیتی که به خودی خود می‌تواند بسیار خشونت‌آمیز به نظر آید، بیافریند.

 

میرکلر در «مرگ قطعی است» گیلاس‌های شیرین را به عنوان قهرمانانش نصب کرده است. ساقه‌ها از میوه برداشته می‌شوند، اما آنها شسته یا سنگسار نمی‌شوند. در عوض آنها کشته می‌شوند او از این کسب و کار به صورت دستی مراقبت می‌کند، به طریقی که هر روز به چیزی وحشی تبدیل می‌شود.

 

او در یک عملیات دقیق نازک، گیاهان را می‌سوزاند و آنها را در معرض انواع مختلف عذاب قرار می‌دهد. میوه‌ها به سوژه‌ها تلطیف می‌شوند و اشیاء روزمره می‌توانند ابزارهایی برای کشتن، که تماشاگر مایل به ارتباط با یک سناریوی شکنجه باشد، تبدیل شود.از کلاهک‌های پلاستیکی و پین‌ها بی‌بهره است، آنها را به کار بر روی گیلاس‌ها ترغیب می‌کند و بنابراین چارچوب گفتاری را برای این بازی از نقش‌های مجرمانه تنظیم می‌کند. به نظر می‌رسد هیچ‌کس نمی‌تواند احساس امنیت کند، زیرا همه ما تصاویری بطور واقعی در حافظه خود داریم، تصاویری از فیلم‌ها، تجربیات، اخبار. آوردن گیلاس به زندگی وساخت یک قبرستان با رنگ گیلاس سازگار است.مخاطب در یک بازی وحشیانه با تصاویر جمعی و فردی از کشتن که تخیل هر فرد را پر می‌کند، درگیر می‌شود. در اینجا، او از گیلاس به عنوان یک شکل متناقض برای طنز سیاه استفاده می‌کند و حساسیت‌های عاطفی انسان را نشانه می‌رود.

 

اوا میرکلر پرفورمنس‌های مختلفی را طی بیست سال در کشورهای مختلف اجرا کرده و در جشنواره‌های مختلفی حضور داشته است، مانند «چیزها روی میز»، «کشیدن طناب‌ها»، «صدایی شبیه فاجعه» و...

 

نمایش آف‌استیج «مرگ قطعی است» در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشت‌آرای حضور یافته است و ۳۰ دی ماه و اول بهمن، ساعت ۲۰:۳۰ در عمارت روبرو اجرا می‌شود.

 

 

مالیخولیای اژدهایان

نمایش «ملانکولی» از کشور فرانسه به کارگردانی فیلیپ کندر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

گروهی از هنرمندان موسیقی هاردراک در یک ماشین سیتروئن AX  متوقف در میانه یک چشم‌انداز برقی چیپس سیب‌زمینی می‌خورند... فیلیپ کن با اصول بازی دومینو پیش می‌رود: آخرین صحنه از شو، صحنه اول بعدی را به نمایش می‌گذارد و زمینه وسیعی را برای افکار فراهم می‌کند. این نمایش در سال ۲۰۰۸ ساخته شده و اجراهای متعددی را پشت سر گذاشته است.

 

فیلیپ کن تحصیلکرده هنرهای تجسمی است. او طی ده سال مجموعه‌ای را برای تئاتر، اپرا و نمایشگاه طراحی کرد و در سال ۲۰۰۳ کمپانی ویواریوم استودیو را تأسیس نمود و اولین نمایش خود را با عنوان «خستگی بال» کارگردانی کرد.

 

کن جوامع مختلف را زیر میکروسکوپ قرار می‌دهد و به رابطه میان بشر و طبیعت می‌پردازد. از دیگر نمایش‌های او می‌توان به تجربیات، از طبیعت، بیگ‌بنگ،‌ روز بعد و... اشاره کرد. او از سال ۲۰۱۴ مدیرعامل مرکز نمایش ملی Nanterre-Amandiers شد.

 

نمایش «ملانکولی» در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشت‌آرای حضور یافته است و ۶، ۷ و ۸ بهمن‌ماه ساعت ۱۹ در تالار وحدت به صحنه می‌رود.

 

سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، از ۲۸ دی‌ماه تا ۹ بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش