پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۳ - ۰۳ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۲۰۷
رادیو و تلویزیون

رامبد جوان در پاسخ به انتقادهای اخیر به خندوانه: من هم می دانم اوضاع و شرایط مساعد نیست اما انتخابم حال بهتر است

رامبد جوان,برنامه خندوانه
رامبد جوان گفت: این طور نیست که شرایط را درک نکنیم، خود من هم برای اینکه حالم بد باشد دلایل بسیار زیادی دارم؛ چون من هم در همان شرایط و روزگاری زندگی می کنم که بقیه زندگی می کنند و سختی ها را درک می کنم. من هم می دانم اوضاع و شرایط مساعد نیست اما انتخابم حال بهتر است؛ با این انتخاب می‌توانم با بیش از ۱۰۰ نفری که با من کار می‌کنند، بهتر رفتار کنم، بهتر شرایط را مدیریت کنم و پروژه را پیش ببرم. اگر من عصبی و افسرده باشم این پروژه می‌تواند پیش برود؟ با عصبیت و حال بد و تن دادن به آن، چه کاری از دست ما ساخته است؟

رامبد جوان ـ مجری، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون ـ که تاکنون هفت فصل از برنامه «خندوانه» را برای شبکه نسیم ساخته و اجرا کرده و فصل هشت نیز همزمان در حال تولید و پخش است، در گفت‌وگویی با ایسنا شرکت کرد و از انگیزه ساخت این برنامه گفت.

او در این زمینه چنین یادآور شد: حدودا ۱۸ سال پیش، روزی که تصمیم گرفتم برنامه‌ای با موضوع خنده و خندیدن بسازم، وضعیت بهتر از الان بود. گرفتاری هایمان را داشتیم ولی اوضاع آرام تر بود. در آن سال ها این برنامه را طراحی کردم تا ببینم چقدر نیاز به خندیدن داریم و چقدر خندیدن در زندگی ما موثر است. این طرح منجر به گفت‌وگویی میان من و دکتری به نام اردکانیان شد که دکترای اوقات فراغت از یک دانشگاه انگلیسی در هندوستان را داشت. ایشان می گفتند در دنیا درباره خنده و خندیدن تحقیقات زیادی شده، اما ما در ایران و در این زمینه و در حوزه های آموزش بهداشت روانی جامعه، پزشکی و بیولوژیک، روابط اجتماعی، خانوادگی  و... ضعف داریم. ایشان دو هزار مقاله از تحقیقات دانشمندان و پزشکان جهانی جمع آوری کرده بودند که از میان آنها ۹۰۰ مقاله ترجمه و تبدیل به پایه علمی «خندوانه» شد. مثلا در این مقالات ثابت شده بود که اگر بخندید مغز فریب می‌خورد و شروع به ترشح هورمون های شادی آور می‌کند؛ در نتیجه حالتان بهتر می‌شود و ... همین ها باعث شد تا برای ساخت «خندوانه» مصر شوم و این برنامه کلید بخورد.

رامبد جوان سپس یکی از جملات رایج در برنامه «خندوانه» را یادآور شد و در این ارتباط افزود: یکی از عادات و تمرین های خوب این است که وقتی از شما می‌پرسند حالتان چطور است، در جواب بگویید عالی هستیم. مثلا برای همین است که در «خندوانه» این موضوع را با تماشاگران تمرین می کنیم؛ در واقع منظورمان این نیست که واقعا همیشه عالی هستیم، اما این یک تمرین برای کاهش فشارهای عصبی و بهتر شدن حالمان است.

او به صحبتهایش اضافه کرد: یک آدم افسرده ای که برای بهتر شدن حالش می‌جنگد و تلاش می‌کند، نسبت به آدمی که افسردگی اش را پذیرفته و کاری نمی‌کند آدم موثرتری بوده و بهتر از پس زندگی‌اش برمی‌آید. وقتی شما افسرده‌ای، حالِ بدت مدام بیشتر و بیشتر می‌شود و با ناله کردن حالت بهتر نمی شود. اینکه مدام از حال بد بگوییم، ساده ترین نوع برخورد است.

این طور نیست که شرایط را درک نکنیم، خود من هم برای اینکه حالم بد باشد دلایل بسیار زیادی دارم؛ چون من هم در همان شرایط و روزگاری زندگی می کنم که بقیه زندگی می کنند و سختی ها را درک می کنم. من هم می دانم اوضاع و شرایط مساعد نیست اما انتخابم حال بهتر است؛ با این انتخاب می‌توانم با بیش از ۱۰۰ نفری که با من کار می‌کنند، بهتر رفتار کنم، بهتر شرایط را مدیریت کنم و پروژه را پیش ببرم. اگر من عصبی و افسرده باشم این پروژه می‌تواند پیش برود؟ با عصبیت و حال بد و تن دادن به آن، چه کاری از دست ما ساخته است؟

مجری «خندوانه» در پاسخ به این پرسش که «خندوانه» با شعار شاد بودن و حال خوب تاکنون چقدر در تحقق اهدافش موفق بوده به مصادیقی در این زمینه اشاره کرد و گفت: آدم‌های بسیاری در «خندوانه» به من گفته‌اند آقای جوان ما قرص اعصاب می‌خوردیم اما با تماشای «خندوانه» دیگر قرص نمی‌خوریم. یکی می‌گوید من بیکار بودم «خندوانه» نگاه کردم انگیزه گرفتم رفتم کار پیدا کردم. زوجی می‌گویند ما داشتیم از هم جدا می‌شدیم «خندوانه» به ما انگیزه داد که جدا نشویم. آدم‌هایی گفته‌اند که افسرده بوده اند اما با تماشای «خندوانه» حالشان بهتر است. خانمی جلوی من را گرفته و گفته است خدا خیرتان دهد دختر من دو سال افسرده بود و از اتاقش بیرون نمی‌آمد، اما الان می‌آید که «خندوانه» تماشا می‌کند و حالش بهتر شده است و ... پس ماجرا انگیزه است و این نیست که ما چقدر شادیم.

رامبد جوان سپس تاکید کرد: در «خندوانه» کلی حرف‌های مهم زده می‌شود. جهت گیری‌هایی می‌شود که جهت گیری‌های انسانی هستند. ما می گوییم به خودتان کمتر فشار بیاورید و منتظر نباشید که دیگران کمکتان کنند؛ خودتان برای خودتان باید کاری کنید تا از شرایط افسردگی و ناامیدی قابل تحمل شود یا کم­رنگ شود.  

جوان در پاسخ به اظهاراتی که بعضا از سوی منتقدان این برنامه عنوان می شود مبنی بر اینکه وقتی حالمان بد است، به چه چیزی باید بخندیم و اینکه «خندوانه» بی جهت تبلیغ شادی می‌کند، گفت: باید بدانیم که هر چقدر هم حالمان بد باشد، نیاز داریم به اینکه یک نفر تکانمان بدهد و بگوید دوام بیاور و قوی باش. «خندوانه» به مردم می گوید که دوام بیاورید؛ حتی اگر سخت باشد، کوچک ترین روزنه امید را پیدا کنید. این را مخاطبان «خندوانه» آن هایی که همیشه برنامه را دنبال می کنند به خوبی درک کرده اند. اما وقتی کار به انتقاد می رسد، اکثریت منتقدان کسانی هستند که برنامه را کامل نگاه نمی کنند و اگر از آن ها بپرسید گزیده ای از برنامه را در شبکه های مجازی دیده اند. گزیده هایی که ممکن است با شیطنت انتخاب شده باشد و مفهموم کلی برنامه را نشان ندهد.  

رامبد جوان,برنامه خندوانه

او بار دیگر تاکید کرد: خائنانه ترین رفتار با آدم ها این است که امید را از آن ها بگیری. وقتی امید نباشد آدم‌ها از بین می روند. ما باید تا لحظه آخر به یکدیگر امید بدهیم.

او با بیان اینکه «تلویزیون در تمام دنیا رسانه بزرگی است»، به فراگیری بالای تلویزیون و قدرت جادویی آن در بین مخاطبان اشاره کرد و گفت: «خندوانه» به مخاطبش گوش می دهد و از همین راه با تماشاگرانش ارتباط می گیرد.

ادامه این گفت‌وگو، با این پرسش ایسنا از رامبد جوان همراه شد که پس از ساخت هشت فصل از «خندوانه»، آیا این برنامه همچنان توانسته جایگاه اولیه اش را حفظ کند و برای اینکه به سرنوشت برخی برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیونی که با ادامه دار شدن از محبوبیتشان کاسته می‌شود، دچار نشود، چه تمهیدی از سوی سازندگان اندیشیده شده است؟

جوان پاسخ داد: «خندوانه» در فراز و نشیب‌هایی است که هر برنامه‌ای می تواند داشته باشد اما هنوز سرپاست. هر برنامه‌ای که محتوایش را خودش تولید کند، همین طور است. در فصل قبل (فصل هفتم) «خندوانه» اُفت کرد اما در این فصل خیلی حالش خوب است؛ چون انرژی‌اش بالا است و کارش را می‌کند. سال گذشته یکی از دلایل افت «خندوانه» این بود که همه ما به خاطر کرونا مضطرب بودیم، تماشاگران باید ماسک می‌زدند و از آنجایی که «خندوانه» متصل به تماشاگرانش است، با ماسک ها حاضران در استودیو فقط یک مشت چشم بودند که حرف می‌زدند و صدایشان را هم نمی‌شنیدی. بعد از مدتی تعداد تماشاگران را کم کردیم تا اینکه تعداشان به ۱۰ نفر رسید. حتی چند شب‌ هم بدون تماشاگر رفتیم. در نهایت فصل هفتم، کم انرژی شد؛ در صورتی که «خندوانه» هدفش تولید انرژی است. اما در فصل هشت، با تغییراتی که ایجاد کردیم، مثل دکور و بازگشت تماشاگران و ... انرژی به برنامه بازگشته است.

رامبد جوان در پاسخ به این پرسش که «خندوانه» چقدر از موفقیتش را در این سال ها مدیون عروسک «جناب خان» است؟ اظهار کرد: «خندوانه» و «جناب خان» خیلی به یکدیگر متصل هستند. انگار خواهر و برادر هستند. نمی‌توانم بگویم کدامیک به دیگری کمک می‌کند اما «خندوانه» بود و بعد جناب خان آمد؛ وقتی جناب خان آمد، «خندوانه» در اوج بود. ولی به هر حال از خود من به عنوان یکی از عناصر اصلی این خانواده تا همه مخاطب‌های «خندوانه» عاشق جناب خان هستند.

سازنده «خندوانه» درباره «جناب خان» افزود: جناب خان و خندوانه یک تیم هستند. گاهی برخی به گونه ای رفتار می‌کنند که انگار جناب خان یک عنصر جدا از «خندوانه» است؛ اما ما در واقع تصمیم گرفتیم حرف‌هایی که ممکن است با ممیزی روبه رو شود را از زبان جناب خان که یک عروسک است بزنیم، چون پذیرشش راحت تر است و مدیریت تلویزیون هم این موضوع را پذیرفته است. البته که حرف‌های زیادی هم حذف می‌شود.

رامبد جوان,برنامه خندوانه

بازیگر و کارگردان سریال های «توطئه فامیلی»، «مسافران» و «نشانی»، درباره اینکه چرا دیگر برای تلویزیون سریال نمی‌سازد؟ توضیح داد: ارتباط با مخاطب در «خندوانه» تجربه بی نظیر و درخشانی است. آنقدر که ترجیح می دهم بازهم این ارتباط را از طریق برنامه ای مثل «خندوانه» برقرار کنم.

برنامه «خندوانه» در فصل جدید از یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ۲۳ از شبکه نسیم پخش می شود. 

همچنین مرحله مقدماتی «خنداننده‌شو ۳» از این برنامه، از دوشنبه با داوری حسن معجونی، امیرمهدی ژوله و رامبد جوان آغاز می شود. «خنداننده‌شو۳» از دوشنبه تا پنجشنبه ساعت ۲۳ در شبکه نسیم روی آنتن می‌رود.

افتتاحیه فصل تازه مسابقه استندآپ کمدی برنامه «خندوانه» هم در شب یلدا پخش شد. در این فصل ۲۰ شرکت کننده در چهار گروه در مرحله مقدماتی با یگدیگر رقابت می‌کنند و در نهایت یک شرکت‌کننده با رای داوران، سه شرکت‌کننده با رای مردمی به مرحله بعد می‌روند و یک شرکت‌کننده هم با رای داوران حذف می‌شود.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش