مشخص نیست برخی برنامه سازان صداوسیما چه پدرکشتگی با قانون و قواعدحقوقی دارند که با تولید هر برنامه ای بخشی از قواعد حقوقی کشور را نادیده گرفته، به گونه ای قواعد مسلم حقوقی را نقض می کنند که دانش آموختگان حقوق به شک و تردید افتاده، مبادا مقررات و قواعدی که در دانشکده ی حقوق خوانده اند یک شبه تغییر کرده، از دانش روز عقب افتاده اند!! شاید هم تولید چنین برنامه هایی، حساب شده و با فکر قبلی جهت جذب مخاطب است که در این وانفسای کمبود سوژه ومخاطب ،فکر معقول و بهانه ای موجه است!
حتما تولید کنندگان چنین برنامه هایی با خودشان فکر کرده به این نتیجه رسیده اند که چطور سجاد غریبی می تواند با عنوان جعلی هالک ایرانی بدون کمترین شایستگی در ورزش به تیتر یک خبرگزاریها و روزنامهها تبدیل شده ، تصاویرش در فضای مجازی به سرعت نور وایرال می شود پس چرا ما از چنین ترفندی در جذب مخاطب استفاده نکنیم؟ بر فرض که با تولید چنین برنامه هایی بخشی از حقوق شهروندی نادیده گرفته شده،رفتار مجرمانه ای هم رخ دهد،مهم جذب مخاطب است و تولید برنامه که برای حصول این مهم،هدف وسیله را توجیه می کند!
برخی برنامه های رسانه ی ملی سبب این تصور شده که گویی،کشور دارای دو نهاد قانونگذاری است،یکی همان پارلمان و مجلس و دیگری هم صدا و سیما!
به راستی در رسانه ی ملی چه خبر است که پس از تولید مجموعه ی فاجعه بار آقای قاضی و پخش گزارش پرونده ی سپیده رشنو حالا نوبت به تیتر شدن سجاد غریبی رسیده تا با اقدام نسنجیده ی برنامه سازان ورزشی شبکه سه و انتشار این خبر که به محض ورود سجاد غریبی به فرودگاه وی را بازداشت میکنند ، مقدمات دیده شدن بیش از پیش این هالک مجعول و مبارز بی عُرضه را فراهم آورند.
بنا به کدام مستند قانونی و توجیه رسانه ای، چنین خبری را منتشر می کنید؟هیچ فکر کرده اید با پخش چنین گزارشی به مسابقات غیر رسمی و شخص مورد نظر هویت رسمی میدهید؟!
یک نفر به این خیال خام که تنها فاکتور ورود به رینگ و میدان مبارزه افزایش وزن است و هیچ فاکتوری جز تورم چربی ها و کُلفتی بازوها (ولو با فتوشاپ ) برای مبارزه نیاز نیست ، خودش را در قالب ورزشکاری جسور و مبارزی همه فن حریف دیده،با عنوان مجعول هالک با هر هدف و منظوری ولو دیده شدن، در یک سری مسابقات غیر رسمی شرکت کرده،هوک اول به دوم نرسیده ناک اوت می شود !!کدام رفتار وی منطبق بر رفتار مجرمانه است که مستحق بازداشت و انتشار خبر آن در رسانه ی ملی است.
تا به امروز هر آنچه از سجاد غریبی منتشر شده،موید این موضوع است که در رفتار و کردار وی هیچ نشانه ای از مرام و مسلک ورزشکاران دیده نشده ،در هیچ یک از مبارزاتش خبری از شجاعت و شهامت یک مبارز واقعی نیست که یقینا چنین رفتاری نکوهیده و ناپسند است اما بی عُرضگی و حتی برخی بداخلاقی های وی جرم نیست.
کاش خبرنگار محترم برنامه ی ورزشی شبکه سه پیش از اظهار نظر راجع به عملکرد سجاد غریبی نگاهی به ماده ۲ قانون مجازات اسلامی می کرد یا راجع به تعریف جرم و رفتار مجرمانه ی منجر به بازداشت، اندکی در فضای مجازی جستجو می کرد تا مرتکب چنین اشتباه فاحشی نشده،مرزهای قانون و قواعد حقوقی را جابهجا نمی کرد.
ختم کلام اینکه، مدیران محترم رسانه لطف کرده ،برای یکبار هم که شده برای تولید چنین برنامه هایی با کارشناسان ذیربط مشورت کنید البته نه آن تیم کارشناسی که مدعی هستید محتوای سریال آقای قاضی را پشتیبانی می کند بلکه کافی است با یک دانشجوی ترم ۲ رشته ی حقوق که دروسی مانند مقدمه ی علم حقوق و جزای عمومی ۱ را پاس کرده مشورت کنید تا به شما بگوید، سجاد غریبی مرتکب جرم نشده بلکه این شما هستید که با انتشار چنین خبری مرتکب خطا شده ، با پول بیت المال گزارشی تهیه کرده اید که خروجی اش تبلیغ سجاد غریبی و دیده شدن وی است.
محمدهادی جعفرپور- وکیل دادگستری
- 20
- 6