به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه با حضور قائم مقام رسانه ملی، جمعی از معاونان سازمان صداوسیما و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد.
مرتضی میرباقری معاون سیما، در اجلاس فناوری رسانه گفت: به هر میزانی که بتوانیم از دستاوردهای تکنولوژی استفاده کنیم، رشد و ارتقای قابل اعتنایی در کارها بوجود می آید.
میرباقری ادامه داد: در همین راستا و در مناسبتهای مختلف تعامل خوبی با رسانههای بینالمللی داریم، هم چنین در داخل کشور نیز برای پوشش بحرانها از حداکثر ظرفیت خود استفاده میکنیم. آخرین اتفاقی که افتاد زلزله کرمانشاه بود که رسانه ملی با مجموعه تلاشهای خود بر آلام زلزلهزدگان، مرهم بود.
معاون سیما تاکید کرد: آنچه که مسلم است، تولید و محتوا در این زمینه هماهنگ و مناسب در حال توسعه هستند و در این حوزه تا شعاع ۵۰ کشور ظرفیت وجود دارد اما بهرهمندی از فناوریهایی که تا این حد بتواند تعامل برقرار کند ضروری است.
او با اشاره به اینکه استفاده از نوآوری و دانش در پیشبرد اهداف کمک شایانی خواهد کرد، افزود: به شدت به دنبال آن هستیم که برای ارتقای فعالیتها، حوزه تکنولوژی با حوزه رسانه تعامل داشته باشد تا به سرعت به اهداف تولید محتوای رسانهای دست یابیم.
وزیر ارتباطات: رسانهای مانند توییتر حداکثر تاثیر ارتباطی را دارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در اجلاس فناوری رسانه در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما گفت: محور فناوری و محتوا دو محور اصلی تبلیغات است که به فرموده امام خمینی(ره) تاثیرگذارتر از سلاح جنگی هستند.
آذری جهرمی افزود: فناوری اقسام مختلفی دارد و نحوه تولید و توزیع محتوا از جمله حوزههایی است که در رسانه وجود دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فناوری با خود فرهنگ میآورد، افزود: امروز دنیا به کوتاهگویی و گزیدهگویی رسیده است که این موضوع را حضرت علی(ع) ۱۴۰۰ سال پیش در فرمایشات خود گفته اند.
او با بیان اینکه در فناوری رسانهای لازم است برداشت و پردازش نهایی در ذهن افراد شکل گیرد، ادامه داد: باید با دادن کدها و استفاده از ظرفیتهای رسانهای در این عرصه تاثیرگذار باشیم. همانطور که میبینیم یک رسانه مانند توییتر با کاراکتر محدود حداکثر تاثیر ارتباطی را خواهد داشت.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه تبدیل آنالوگ به دیجیتال و افزایش کیفیت، به دریافت محتوا برای بیننده کمک کرده است، افزود: آنچه در دنیای کنونی در حال رشد است، خدماتی است که بر پایه دیجیتال ارائه می شود و در فناوری های نوین رسانه ای محتوا همان شبکه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: امروزه ۳ اپراتور با صد میلیون گوشی و تبلت در کشور فعال هستند و از این تعداد ۴۲ میلیون نفر از خدمات پهن باند استفاده می کنند که ضریب نفوذ بسیار بالایی را نشان می دهد.
آذری جهرمی افزود: امروزه با توسعه فناوری ها، فرهنگ رسانه ها هم تغییر پیدا کرده است. اگر چه در عرصه نوین رسانه ها، الزامات قانونی مختلفی هست و در قانون اساسی گفته شده است که شبکه های تلویزیونی انحصارا در اختیار صدا و سیما است و عمل به قانون اساسی به عنوان میثاق جامعه حتمی است اما در فناوری رسانه ها، چالش هایی نیز پیش روی صدا و سیما وجود دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در عرصه رسانه ای جدید اگر سیاست ها درست نباشد، نه تنها نمی توانیم حرف حق را بزنیم بلکه رسانه های نوظهور جایگاه محتوایی ما را تحت تاثیر قرار می دهند. آذری جهرمی افزود: رسانه های نوین فرصتی هستند که در شرایط تحریم و محدودیت بتوانیم اهداف محتوایی و سریال های اعتقادی همچون مختارنامه را با کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم.
وزیر ارتباطات گفت: ۶۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات، محتوای صوت و تصویر است که در همین راه سرویس های حجمی را کنار گذاشتیم. همچنین مجوزهایی برای تحقق شبکه ملی اطلاعات صادر شده است.
او خاطرنشان کرد: خیلی از ایرانی های خارج از کشور مایلند که از شبکه های ایرانی استفاده کنند که بعضی زیرساخت ها آماده نشده است در حالی که ما باید در بازارهای بین المللی رسانه سهم داشته باشیم.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: به حرکت جهادی صدا و سیما در حوزه مقاومت افتخار می کنیم و این حرکت، ظرفیت بالای صدا و سیما در خارج از کشور را نشان می دهد.
وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات با قدردانی از تلاش های رسانه ملی برای پوشش دیجیتال کشور، از گستره ۹۱ درصدی دیجیتال در کشور به عنوان اقدامی جهادی یاد کرد.
معاون توسعه و فناوری رسانه: جهان کنونی، جهان دگرگونی علم و فناوری است
معاون توسعه و فناوری رسانه در افتتاحیه چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه از تحولات جهانی رسانهها و ضرورت رسیدن به رسانه هوشمند سخن گفت.
علیدادی در این مراسم با بیان اینکه جهان کنونی، جهان دگرگونی علم و فناوری، در تمامی عرصههاست و رسانهها به عنوان مهمترین عامل ارتباطات و روابط مردمی و فرهنگی و اجتماعی از این امر، مستثنی نیستند، گفت: اکنون رسانههای همگانی نیز، در دایره این تغییرات قرار گرفتهاند؛ هر چند در طول تاریخ، بهرهبرداری از فناوریهای نو در رسانههای همگانی، شکل منسجمی داشته و گاهی این فناوریها موفق و گاهی ناموفق بودهاند ولی مسیر حرکت آنها رو به رشد بوده تا به مرحله کنونی رسیده است.
وی از تحولات دنیای رسانهای امروز سخن گفت و اظهار کرد: سبد رسانهای تکمیل شده و هر روز، شاهد ایجاد امکانات خدمات و رسانههای جدید هستیم.
علیدادی از رسانه به عنوان مجموعهای کامل و پیوسته، اعم از ویدیو، صدا، نوشتار، عکس و سایر محتواها کرد و گفت: رسانه محتوای آن در مسیر تغییر و حرکت به سمت دنیایی نوین، در حال پیشرانی هستند.
معاون توسعه و فناوری رسانه بازیهای رایانهای و شبکهای را هم به عنوان یکی از رسانههای مؤثر در دنیا خواند که خوشه رسانهای را در کنار سایر رسانهها از جمله پیامرسانها و غیره، تکمیل میکنند و گاهی فراتر رفته و به عامل مؤثری، در کار و زندگی، بدل میشوند.
وی قابلیت تعامل را یکی از ویژگیهای رسانههای نوین دانست و گفت: اکنون دگرگونیهای دیگری رخ داده است و آن اینکه فرد در درون فضا قرار گرفته و این شهود و حضور عینی اوست که تعیینکننده است.
علیدادی اعلام کرد: واقعیت مجازی و سایر امکانات و تحولات جدید هر چند در حال حاضر به آرامی، در رسانه ایفای نقش میکنند ولی بهزودی شاهد تأثیرات شگرفی از آن، در ایجاد فضاهای جدید رسانهای خواهیم بود.
وی افزود: این تحولات در تمام بخشهای رسانهای و مخصوصاً در رسانههای همگانی نیز، به طور همگام، در حال پیشرفت است و جایگزینی آی پی، بیتها و بایتها با امواج و فرکانسها و سایر عناصر زیرساختی، در حال رخنمایی است.
علیدادی این تغییرات را موجب تحول تمام مراحل تولید و ارسال و دریافت محتوا دانست که جامعه را به سوی جامعه شبکهای سوق میدهد و افزود: حتی فرستندهها و گیرندهها، همه و همه را متحول میکند و قابلیت اشراف را برایش به ارمغان میآورد.
معاون توسعه و فناوری رسانه از روند هوشمند شدن رسانه به دنبال این تغییرات سخن گفت و یادآور شد: اکنون میتوان در درون رسانه، به عملکرد اجزای آن، اعم از خدماتدهندگان، ارسالکنندگان، دریافت کنندگان، عملکرد تجهیزات و غیره نظارت کاملی داشت.
وی افزود: در این اوضاع محتواها قابلیت بیشتری مییابد و رسانههای همگانی میتوانند با بهرهگیری از امکانات و ابزارهای هوشمندسازی، محتواهای چند وجهی تولید کنند و گاهی حتی، خود اقدام به سناریونویسی و انتخاب بازیگر و تولید محتوا کنند و به آن نگاه چند وجهی داشته باشند.
معاون توسعه و فناوری رسانه گفت: این معاونت که خود در درون تحول عظیمی در تمام حوزههای زیرساختی، فنی و محتوایی است، با برگزاری اجلاس فناوری رسانه که شامل نشستهای علمی و پژوهشی، نمایشگاه فناوری و کمیسیونهای ارزیابی فنی و نوآوری است به استقبال از این تغییرات رفته و بنابر تأیید ریاست سازمان، با راهاندازی پروژهها و خدماتی مانند، زیر ساختهای فضای مجازی، بازار محتوای دیجیتال، دیتا سنتر، شبکههای Cloud و CDN هوشمندسازی زیرساختهای موجود و تحلیل محتواها، حرکت در مسیر زیر ساختهای جدید مطالعه و تحقیق در افزایش کیفیت تصاویر با تبدیل از SD به HD و UHD استفاده از آخرین استانداردهای فشردهسازی در عین افزایش کیفیت، توسعه پوششهای گوناگون رادیویی، تلویزیونی و ماهوارهای را در دستور کارش قرار داده است.
وی افزود: معاونت توسعه و فناوری رسانه با همت مدیران و کارشناسان خبره و متعهد خود، میکوشد پیشرفتهای مطرح شده را، با مطالعه و تحقیق و دقت نظر در دسترس قرار دهد و به نتیجه مطلوب برساند.
علیدادی استقبال از طرحها، ایدهها و نوآوریهای داخلی و خارجی، کمک به بومیسازی و جهانیسازی محصولات سختافزاری و نرم افزاری شرکتهای وابسته و متکی به سازمان را از راهبردهای این معاونت از گذشته تاکنون دانست و ابراز امیدواری کرد: این اجلاس که با شعار «رسانه هوشمند، رسانه آینده» برگزار شده است گام مهمی به سوی بالاترین پیشرفتها باشد.
چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه ۲۱ و ۲۲ آذر در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار میشود. برگزاری نشستهای علمی، ارایه مقالات، کمیسیونهای تخصصی در سطح صداوسیما، نمایشگاه فناوری رسانه، ارایه نوآوریهای داخلی سازمان صداوسیما با ۳۰۰ طرح و خارج از سازمان با ۴۰ طرح و رونمایی از ۴ طرح برجسته در مراسم اختتامیه از جمله برنامههای این اجلاس است.
- 12
- 2