خالهرویا و عمو مهربان دو کاراکتر کودکانه تلویزیوناند که در شبکه دو سیما فعالیت دارند؛ این دو فارغ از همکاری، زن و شوهرند. ماجرایی که آزیتا رضایی و سیدمجتبی ظریفیان در برنامه "سلام صبح بخیر" به آن پرداختند. اما فارغ از همه صحبتهای دیگر، ظریفیان یا همان عمو مهربان به پخش برنامه "کلاه قرمزی" در شبکه دو سیما خبر داد.
تسنیم هم این پیگیری را از محمدرضا جعفریجلوه مدیر شبکه دو سیما انجام داد و او در پاسخ گفت: این روزها کارهای قبلی "کلاه قرمزی" از شبکه پخش میشود و در حال پیگیری هستیم برای تولید و پخش کارهای جدید که انشاالله اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
در روزهایی که معاون سیما خبر از بازگشت "کلاهقرمزی" به شبکه دو با کارهای جدید داده بود بحث جمع کردن دکور و تعطیلی این برنامه مطرح شد. برنامهای که زوج هنری ایرج طهماسب و حمید جبلی اولین بار در سال ۱۳۷۲، آن را در قالب برنامهای به نام "صندوق پست" شروع کردند.
تلویزیون , شبکه دو | شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی ایران , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , ادبیات کودک و نوجوان, فارغ از این موضوع، آزیتا رضایی و سیدمجتبی ظریفیان خاله رویا و عمو مهربان تلویزیون درباره نحوه آشنایی با همسرش صحبت کردند که خیلی سنتی با هم آشنا شدند و به شکل و شمایل سنتی هم ازدواجمان رقم خورد.
رضایی (خاله رویا) از ورود ناگهانی به فضای کودک گفت که قبل از این کارها، فضای بازیگری در سینما و سریال را تجربه کرده بود و ناگهان وارد فضای کودک شد. تئاتر کار کرد و وارد کار کودک در تلویزیون شد؛ همسرش را هم سال ۸۷ به تلویزیون معرفی کرد.
خالهرویا به ماجرای سریالی اشاره کرد که بنابر شخصیت مجتبی همسرش (عمو مهربان) نوشته است؛ او گفت: من سریالی را براساس شخصیت مجتبی نوشتم اما هیچوقت آن سریال ساخته نشد و حسرتش به دلم ماند. من کار بزرگسال میکردم و حتی متنهای جدی و تلخ مینوشتم. یک اتفاق شخصی داشتم که احساس کردم مادر همه کودکان جهان هستم. بعد تصمیم گرفتم سراغ این کار بروم و کار کودک برایم انتخاب بود. بعد از آن دیگر سریال و سینمایی کار نکردم و همه وقتم صرف خواندن و نوشتن برای کودکان شد.
وی تصریح کرد: تئاتر خیلی آدم را می سازد چون شما نفس به نفس تماشاگرید و هر لحظه بازخورد هر بازی و میمیک صورتتان را می بینید. در نتیجه ساخته می شوید تا کار تصویر انجام بدهید.
ظریفیان (عمو مهربان) هم گفت: کار کودک خیلی سخت و حساس است.
خاله رویا در ادامه گفت: وقتی با کودک حرف می زنید در عمق جانش مینشیند و سلول میشود و در ناخودآگاهش میرود. بنابراین خیلی مهم است چه میگوییم و مهری از سر شعور داشته باشیم.
وی نیز با بیان اینکه از برخی اتفاقاتی که در استیجها میافتد سرافکنده میشوم، تأکید کرد: گاهی میبینیم افرادی به نام کار برای کودک، حرفهایی میزنند و رفتاری میکنند که اسم آن را برای کودک میگذارند اما اینطور نیست و روی بچه و والدین اثر بدی میگذارد. یا شوخیهایی میکنند که اصلاً نباید در حضور کودک اتفاق بیفتد، من خیلی شرمنده میشوم و پیشنهادم این است که بچهها را از آن محیطها دور کنید.
ظریفیان هم تأکید کرد: گرچه همیشه این شیطنتها جذاب تر است اما اگر فکر شده نباشد تأثیر خودش را گذاشته و نمیشود آخرش بگویید این شوخی بود و بدآموزی دارد.
رویا هم اظهار کرد: در برنامه ما هم اینگونه است که عمو مهربان کار بد را انجام میدهد و ما تبعاتش را نشان میدهیم.
خاله رویا در پایان گفت: ما همیشه از این قاب با بچهها حرف میزنیم وقتی به برنامههایی دعوت میشویم که بیننده آن بزرگسال است دلمان میخواهد بگوییم هوای بچهها را داشته باشید اینطوری که از کلمات زیباتری استفاده کنید و همه آنها را زیبا خطاب کنید. یا از آنها نپرسید مادرت را بیشتر دوست داری یا پدرت؟ همه را دوست دارد و تفکیکی بین آنها قائل نیست. تفکیک نکنیم و کلمات را حین حرف زدن با کودکان بسنجیم.
- 11
- 6