به گزارش ایسنا، خودروهای مختلفی که وارد ایران میشوند باید برای ترخیص از گمرک مبالغی را به عنوان تعرفه وارداتی، مالیات بر ارزش افزوده و ... پرداخت کنند. بر همین اساس ردیفهای تعرفهای مختلفی با توجه به حجم موتور خودروهای مختلف برای آنها در نظر گرفته شده است که واردکننده خودرو باید نسبت به پرداخت آن اقدام کند.
پس از آنکه هر خودروی وارداتی بر اساس لیست قیمتی گمرک، ارزشگذاری شد، برای هر خودرو بسته به حجم موتور آن درصدی از ارزش مشخصشده آن، به عنوان تعرفه اعمال میشود.
بر این اساس، با توجه به جدول مقررات صادرات و واردات، به طور کلی خودروهای سواری کمتر از ۱۵۰۰ سیسی در ردیف تعرفهای ۸۷۰۳۲۲۹۰ طبقهبندی میشوند و واردات این خودروها مشمول ۴۰ درصد حقوق و عوارض گمرکی است.
همچنین واردات خودروهای سواری بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی در ردیف تعرفهای ۸۷۰۳۲۳۱۹ طبقهبندی شده و مشمول ۴۰ درصد حقوق و عوارض گمرکی میشود.
خودروهای سواری از ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی هم در ردیف تعرفهای ۸۷۰۳۲۳۲۹ طبقهبندی میشوند که این دسته از خودروها نسبت به دو ردیف قبلی، از ۱۵ درصد تعرفه بالاتری برخوردارند و مشمول ۵۵ درصد حقوق و عوارض گمرکی میشوند.
واردات خودروهای سواری بالای ۲۵۰۰ سی سی نیز کماکان بر اساس مصوبه هیات وزیران ممنوع است، اما سایر خودروها علاوه بر تعرفه و عوارض، مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و چهار درصد مالیات علیالحساب است.
قیمت خوردهای وارداتی براساس ارزش خودرو و همراه با کرایه حمل محاسبه میشود و واردات تمام خودروها در گام اول نیاز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
با توجه به موارد مذکور و لیست قیمت خودروهای مختلف هیوندای که وارد ایران میشوند، ارزش گمرکی و ارزش وارداتی این خودروها به کشور به شرح جدول زیر است که تمامی قیمتها بر پایه دلار آمریکا است.
- 18
- 6