سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۳۷

نکات طلایی در مورد چیدمان صحیح فرش ها

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش و مبلچیدمان فرش
فرش ها جزء جدا نشدنی دکوراسیون منزل ایرانی ها است، همین موضوع سبب توجه معماران و طراحان به این آیتم جذاب شده به طوری که سعی دارند با چیدمان درست و اصولی آن به زیبایی محل مورد نظر اضافه کنند. فرش ها در طرح ها متنوعی تولید می شوند که در ادامه این مقاله سرپوش به چیدمان درست آنها خواهیم پرداخت.

چیدمان فرش:

فرش ها در جذابیت و زیبایی دکوراسیون منزل تاثیر به سزایی دارند، این موضوع در فرهنگ ایرانی بسیار به چشم می خورد، زیرا علاوه بر کاربرد حفظ گرما و محافظت از بچه ها می توانند خاصیت تزئینی داشته باشند. تنوع بالای فرش ها در طرح و نقش، دستبافت یا ماشینی، رنگ های متنوع و... سبب شده برای انواع سلیقه ها وجود داشته باشند و هر فرد بتواند مطابق چیزی که در نظر دارد، دکوراسیون خانه اش را طراحی کند.

با وجود تنوعی که در طراحی فرش وجود دارد باید به اصولی توجه کرد تا بعد از خرید فرش و انتقال آن به منزل، هماهنگی میان اجزاء وجود داشته باشد. توجه به مهمترین فاکتورهای خرید فرش در ادامه به آنها اشاره شده است حائز اهمیت می باشد:

سبک فرش: انتخاب سبک مناسب فرش از اهمیت بالایی برخوردار است، امروزه سبک های متنوعی در بازار دیده می شود که شامل؛ سنتی، کلاسیک، تلفیقی، مدرن و... می شود.

رنگ فرش: با توجه به فضایی که خانه شما دارد، ابعاد و میزان نوری که به خانه می تابد باید رنگ فرش را انتخاب کنید، در صورتی بهترین رنگ انتخاب می شود که با تمام فاکتورهای گفته شده تناسب داشته باشد.

شکل فرش: توجه به شکلی که برای فرش در نظر می گیرید مهم است، فرش ها با اشکال متفاوتی تولید می شوند برای مثال؛ مربع، مستطیل، بیضی و...

ابعاد فرش: ابعادی که برای فرش در نظر می گیرید باید با محیط و سایر اجزای منزلتان تناسب داشته باشد.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش در پذیراییچیدمان فرش؛ استفاده از فرش دایره ای

اصول چیدمان فرش:

مکانی درست برای پهن کردن فرش:

افراد زیادی هستند که به علت عدم آگاهی کافی درمورد چینش درست فرش و نحوه پهن کردن آنها، گمان می کنند تمامی فضای خانه باید با استفاده از فرش پر شود، اما این موضوع کاملا اشتباه است. اگر شما بدانید در کدام قسمت منزل و دقیقا چه مکانی نیاز به فرش دارید، می توانید تا حد زیادی به یک منزل با دکوراسیون اصولی دست پیدا کنید.

برخی از قسمت های منزل نیاز دارند که کاملا به فرش پوشانده شوند و گاهی هم اصلا به فرش نیاز ندارند، در این غیر این صورت جذابیت و زیبایی خانه از دست می رود. بنابراین لازم است تفکرات سنتی درمورد پوشاندن کل منزل با فرش کنار گذاشته شوند و با استفاده از اصول دکوراسیون را طراحی کنید، البته این موضوع کاملا سلیقه ای است.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,قوانین پهن کردن فرشچیدمان فرش؛ استفاده از فرش در مکانی درست

انتخاب فرشی با اندازه درست:

شاید شما هم دیده باشید که هرچقدر مبلمان یک خانه را تغییر می دهند بازهم نوعی به هم ریختگی، بی نظمی و آشفتگی دیده می شود، اما باید دنبال مشکل دیگری بود. این ناهماهنگی مربوط به مبلمان نیست بلکه اندازه فرش های به صورت اصولی انتخاب نشده است.

بنابراین زمانی که قصد خریدن فرش دارید باید به ابعاد آن توجه داشته باشید، ملاکی که می توانید در نظر داشته باشید پایه های مبلمان است؛ به این صورت که فرش باید در موقعیتی قرار بگیرد که پایه های عقبی مبل روی زمین و پایه های جلویی آن روی فرش باشند. این موضوع برای سالن های پذیرایی کاربرد دارد و برای اتاق خواب یا راهروها به گونه دیگر باید عمل کرد.

چیدمان فرش برای مبل هایی که ست نیستند:

برخی از منازل از مبلمان غیر هماهنگ استفاده می کنند، در این صورت مبل ها کاملا با هم متفاوت هستند، در صورتی که منزل شما هم از این طراحی استفاده کرده است، به جای اینکه از اصول چیدمان در قسمت بالا استفاده کنید، می توانید از تکنیک زیر استفاده کنید:

برای مبل هایی که دارای شکلی متفاوت هستند یا کاناپه ای با شکلی دیگر دارند بهتر است، هر چهار پایه را روی فرش قرار دهید و همچنین کاناپه ها به صورتی چیده شوند که؛ دو پایه جلویی روی فرش و پایه های عقبی روی زمین قرار داشته باشند. در صورتی که از این تکنیک استفاده کنید می توانید با مدیریت فضای منزلتان هرنوع چیدمان یا دکوراسیونی که مد نظر دارید را اجرا کنید و منزل خود را به یک فضای مدرن تبدیل کنید.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,نکات چیدمان فرشچیدمان فرش برای مبل هایی که ست نیستند

استفاده از قالیچه ها:

در مورد استفاده از قالیچه های کوچک در پذیرایی باید نکاتی را مد نظر قرار داد. این قالیچه ها معمولا دستبافت هستند و از آنجایی که قیمت بالایی دارند، متراژ مورد استفاده نسبت به فرش های عادی کمتر است، در نتیجه بهتر است هیچ کدام از پایه های کاناپه یا صندلی ها روی این نوع فرش قرار نگیرند. در صورتی که از این تکنیک استفاده کنید در واقع به دو هدف دست پیدا کرده اید:

اول؛ شما توانسته اید نمای قالیچه را بیشتر در معرض نمایش بگذارید.

دوم؛ در حفظ و نگهداری این فرش نفیس اقدامات لازم را انجام داده اید.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش در پذیراییچیدمان فرش های گرانبها؛ عدم قرارگرفتن پایه صندلی روی فرش

چیدمان فرش‌ در اتاق نشیمن:

درباره چیدن فرش در اتاق نشمین نیز باید باید به ابعاد و اندازه فضا توجه شود زیرا این مورد می تواند تمام تزئینات و دکوراسیون منزل را تحت تاثیر قرا دهد. در اتاق نشیمن شما می توانید از فرش هایی با ابعاد مختلف استفاده کنید، فرش های بزرگ فاش را بزرگ تر نمایش می دهند و فرش های کوچک امکان داشتن فضای بیشتر برای راه رفتن را فراهم می کنند. 

به طور کلی در چیدمان فرش و دکور کردن خانه سلیقه فرد بسیار اهمیت دارد و حرف اول را می زند، البته می توان با رعایت نکات ذکر شده به محیط نظم و ترتیب بیشتر داد.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش‌ در اتاق نشیمنچیدمان فرش؛ در اتاق نشیمن

چیدمان فرش در اتاق خواب:

ابعاد و اندازه تخت در اتقاق تعیین کننده اندازه فرش است، البته دکوراسیون نهایی یک مورد کاملا سلیقه ای است. در اتاق خواب می توان تخت را به طور کامل روی فرش قرار داد یا فقط قسمتی از تخت را روی فرش گذاشت، در طراحی سوم هم می توان هیچ قسمتی از فرش را زیر تخت قرار نداد. اندازه ای که هر اتاق دارد می تواند سازنده هرکدام از این طراحی ها باشد. توهم بصری که فرش ها برای افراد ایجاد می کنند سبب می شود بتوان از چیدمان آنها به نفع خودمان استفاده کنیم و آن را به بهترین شکل ممکن ترتیب دهیم. 

یکی از نکاتی که در چیدمان فرش به آن توجه کرد جهت خاب آن است، در این صورت می توان در تمیز نگه داشتن فرش و همچنین زیبایی آن تاثیر گذاشت. باید اشاره کرد نخ خاب در واقع یکی از اجزاء اصلی فرش است و رویی فرش را تشکیل می دهد و توانایی نمایش دادن زیبایی فرش را دارد.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش در اتاق خوابچیدمان فرش در اتاق خواب و استراحت

چیدمان فرش در راهرو:

راهروها از جمله مکان هایی هستند که می توانند با فرش پوشیده شوند، اما باید توجه داشت که پیدا کردن فرش مناسب برای این قسمت از منزل اصلا کار ساده ای نیست. بهترین طرحی که برای این قسمت از منزل می توان استفاده کرد، فرشی با عرضی کمتر و طولی برابر با راهرو است، در این صورت جذابیت و زیبایی راهرو به نمایش گذاشته می شود.

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,چیدمان فرش در راهروچیدمان فرش در راهرو

چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش,اصول چیدمان فرش در خانه چیدمان اصولی فرش در راهرو

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش