پارکت
پارکت کفپوشی است که از جنس چوب باشد. پارکت ها که برای کاور کردن سطح زمین استفاده میشوند درواقع صفحات نازک چوبی و لایه های مسطح هستند. پارکت ها برای اماکن مختلف کاربرد دارند که از آن ها می توان به پوشاندن کف منازل، ساختمان ها، اماکن تجاری و فروشگاه ها اشاره کرد.
زیبایی انواع پارکت سبب محبوبیت سریع آن در بین افراد شده است. همینطور کفپوش برای انواع فضای بسته و باز کاربرد دارد. برای ساخت پارکت از چوب درختان متفاوت با قطعات کوچک مانند بلوط، کاج، افرا، بامبو و زبان گنجشک استفاده می شود. برای این که این قطعات چوب با بيش ترین دقت و کم ترین درز در کنار هم قرار بگیرند شیار روی قطعات چوب( پارکت) ایجاد می شود از این جهت چوب ها در کنار هم قرار می گیرند و این شیار ها به صورت نر و ماده در یکدیگر نصب می شوند. نصاب این صفحات چوبی را بهم نصب میکند.
تاریخچه پارکت
پارکت از واژه فرانسوی پارکتیر گرفته شده است و هنگامی که کف زمین در خانه های معمولی از بتون و در خانه های ثروتمندان از سنگ های مرمر بود نوعی جدید از کف سازی در اواخر دهه ۱۶۰۰ در ورسای فرانسه معرفی شد. در ابتدا برای مقابله با سرما از پارکت استفاده میشد که نقش عایق را ایجاد می کرد. در ابتدا شکل های پارکت به صورت مربع، مستطیل، لوزی و سه گوش بود همینطور روی قطعات آثاری از ستارگان و خورشید نیز دیده می شد. در آن هنگام استفاده از این نوع کفپوش صرفا برای اشخاص ثروتمند بود. در سال ۱۳۳۹ نخستین کارخانه پارکت سازی در سوئیس افتتاح شد؛ که برترین محصولات را با استفاده از درختان جنگل های گرگان و گنبد ایران به بازار ارائه کرد.
طول عمر پارکت
برای افزایش عمر پارکت، چوب ها را با فرایندی ضد آب می کنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی تا بیشتر از سی سال هم عمر پارکت را گارانتی می کنند. ولی کفپوش از جنس های مختلفی مانند ام دی اف و پی سی هم ساخته می شود که در ظاهر کمی شبیه پارکت میباشد ولی مثل پارکت مزایای چوب را ندارد.
نصب پارکت
در صورتی که به هر علتی زیر کار صاف نباشد کار نصب پارکت با مشکلاتی رو به رو می شود. با توجه به میزانی که سطح زیر کار خراب باشد، عملیات بازسازی متفاوت است. باید پیش از شروع عملیات نصب پارکت مشکلاتی مانند سرامیک های کنده شده، کف اسیب دیده و غیره رفع شوند. به طور مثال شاید نیاز باشد برخی از جاها برای صاف شدن سطح سیمان شود. آنگاه مرحله بعدی مرحله فوم گذاری است. فوم گذاری فواید مختلفی دارد که سبب میشود هم پارکت خوب نصب شود و هم نقش عایق صدا و حرارت را دارد.
بعد از فوم گذاری نوبت به چسباندن پارکت با چسب و یا قفل کردن قطعات در هم می رسد که با توجه به نوع پارکت استراتژی نصب متفاوت می شود یعنی باید بعضی از پارکت ها را با چسب مخصوص بچسبانید و بعضی دیگر به چسب نیازی ندارند و صرفا از طریق نری- مادگی در هم قفل میشوند. بعد از این که پارکت را چسباندید نوبت درز گیری است. درز گیری به وسیله لاک انجام می شود. این کار سبب کاهش لغزش و تکان خوردن و صدا دادن پارکت ها در اثر راه رفتن میشود.
انواع پارکت
پارکت انواع متفاوتی دارد که به جنس چوب درخت بستگی دارد چونکه از درختان متفاوتی برای تولید پارکت استفاده می شود. عواملی مانند رنگ، سختی، دوام، روشن و یا تیره بودن پارکت ها نیز به جنس چوب استفاده شده بر می گردد. انواع پارکت بر مبنای متریالی که مورد استفاده قرار می گیرد به انواع زیر دسته بندی میشوند :
* کف پارکت سنگی:
معمولاً به علت این که کف پارکت سنگی از خصوصیت هایی چون مقامت بالا، زیبایی طبیعی، عدم نیاز به نگهداری برخوردار است در بین مردم محبوبیت فراوانی دارد. کفپوش های سنگی باتوجه به عناصری که در سنگ ها موجود است ، بطور متناسب حرارت را انتقال میدهند ( درصورت بهره گیری از سیستم گرمایش کف گرما را منتقل می کنند). از مزایای کفپوش سنگی نسبت به سایر کفپوش ها می توان به مواردی نظیر مقاومت در برابر خش و ساییدگی، امکان جلا پذیری مجدد و همینطور ثبات رنگ اشاره کرد.
انواع مختلفی از کف پارکت سنگی در بازار به فروش میرسد که هرکدام در نوع خود منحصر به فرد بوده و ویژگی های خود را دارند. برترین کفپوش های مناسب در انواع ساختمان ها شامل گرانیت شکیل، سنگ لوح، سنگ آهک ظریف، سنگ مرمریت، تراورتن و گرانیت جزء هستند. ولی باید باتوجه به کاربری آن در ساختمان از بین این موارد و همینطور ویژگی هایشان انتخاب مناسب، استاندارد و مهندسی کرد.
* کف پارکت سرامیک:
به طور کلی مزیت متریال سرامیک نسبت به چوب بیش تر است که همین مسئله دلیلی بر انتخاب و استفاده از این متریال در دکوراسیون منزل می شود. سرامیک بیشتر در کفپوش ها کاربرد دارد و بیشتر در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. بعضی از خصوصیات سرامیک ها مانند کم هزینه بودن، سهولت در استفاده و تنوع زیاد در شکل ها و اندازه های گوناگون، باعث شده تا به یکی از برترین متریال ها برای کفپوش منزل تبدیل شود.
* پارکت موزاییک:
درصورتی میتوانید بدون هیچکار اضافی پارکت را روی موزاییک بگذارید که موزاییکها صاف و یکنواخت باشند و در خطوط دوغاب عمق زیادی وجود نداشته باشد. چنانچه موزاییک ها ناهموار و لبه های برآمده داشته باشند، یا خطوط دوغاب آن ها عمیق باشند با مشکل رو به رو می شوید.
* پارکت چوبی:
پارکت چوبی که از چوب اصلی درختان ساخته شده است، لایه ی UV ندارد. عمر این نوع پارکت نسبت به دیگر مدل ها طولانیتر است و از ظاهری شیک برخوردار است. پارکت چوبی برای افرادی مناسب است که مشکل صدا و گرما دارند. امروزه استفاده از پارکت چوبی به دلیل مقاومت پایین دربرابر آب، ضربه و همپنین نصب دشوار و شرایط نگهداری سخت در مقایسه با پارکت لمینت بسیار کم تر شده است.
* پارکت یک تکه:
پارکت یک تکه ۱۰۰درصد از چوب یک تکه ساخته شده و به وسیله ی شیارها و زبانه ها به یکدیگر وصل میشوند و با استفاده از میخ و چسب آن ها را روی کف اتاق نصب می کنند و هیچگاه به روش شناور قرار نمی گیرند. پارکت یک تکه در روش شناور بطور کامل به کف اتاق متصل نمی شود. معمولاً ضخامت چوب این نوع پارکت بین ۱۲ و ۲۳ میلی متر است و همینطور از بادوام ترین، مرغوب ترین و همچنین گران قیمت ترین چوب ها هستند. بعد از مدتی که از این نوع پارکت استفاده کردید اگرچه ممکن است ظاهرشان بنظر اندکی رنگ و رو رفته بیاید ولی استحکام آن ها کم نمی شود. با استفاده از یک روکش مجدداً روی پارکت، میتوان به آن ظاهری نو و جدید بخشید. مدت دوام بعضی از پارکت های یک تکه حتی تا ۱۰۰ سال هم میرسد.
* پارکت لمینت:
پارکت لمینت با استفاده از چند لایه مواد ترکیبی فشرده( HDF) ساخته میشود که چوب یکی از آن هاست. با این حال، طرح و نگاری از چوب روی سطح خارجی لمینت ها، وجود دارد. امروزه پارکت لمینت به علت ویژگی های مانند بافت خاص، عایق بودن و ماندگاری بالا، سبب شده تا از محبوبیت خاصی بهره مند شود.
* کف پارکت pvc یا وینیل:
از انواع کفپوش های امروزی می توان به کف پارکت pvc اشاره نمود که به دلیل ارزان بودن و تا حدی شباهت ظاهری به پارکت و لمینت کاربرد گسترده ای دارد. کفپوش وینیل دو لایه دارد که لایه نخست مربوط به PVC است که معمولاً مشکی رنگ یا قهوه ای سوخته دارد و لایه خارجی، لایه فیلم چاپ شده است که همان نمای آن است. کفپوشهای pvc به علت مقاومت بالای پلاستیک دربرابر نفوذ آب، برای مکانهایی که نیاز به نظافت زیاد دارند و یا در معرض آب هستند مانند بیمارستان یا سرویس بهداشتی و مناسب ترین انتخاب در بین انواع کفپوشها هستند. این کفپوش نسبت به لمینت و پارکت به زیرسازی صاف تر، تراز تر و قوی تری احتیاج دارد.
* پارکت MDF:
وقتی که پارکت از جنس ام دی اف باشد یعنی این که ابتدا با براده های چوب و نوعی چسب خمیری درست می شود و بعد از این که در کوره پخت به ام دی اف خام تبدیل می شود بعد از آن روی این ام دی اف یک روکش از جنس پی وی سی و دیگر پلاستیکها کشیده می شود. اساسا زمانی که کفپوش از جنس ام دی اف باشد سطح تماس ساکنین آن فضا با این مدل کفپوش چیزی جز مواد نفتی نیست و با پی وی سی فرقی ندارد.
انواع برند پارکت
انواع برندهای پارکت موجود در بازار به دو دسته نظیر تولید داخل و تولید خارج تقسیم می شوند. انواع برند پارکت ایرانی در زمینه تولید پارکت چوبی، پارکت لمینت، پارکت pvc و … فعالیت دارند. باتوجه به ویژگی های مد نظرتان می توانید برندهای پارکت ایرانی را خرید کنید؛ قیمت برندهای پارکت ایرانی تنها خصوصیتشان در مقابل برندهای خارجی است که قیمت کمتری دارند. انواع برندهای پارکت خارجی ساخت کشورهای ترکیه، آلمان و چین و … در بازار موجود است که به نسبت برندهای ایرانی از قیمت بالاتری برخوردارند.
قیمت کفپوش
قیمت کف پارکت با توجه به خصوصیاتی مانند جنس، نوع و کاربرد متفاوت است. انتخاب هر نوع از کفپوش پارکت همراه با اجرت نصب قیمت گوناگونی دارند.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 12
- 1