به گزارش ایسنا، ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به وجود دو نگاه وایت لیست (لیست سفید) و بلک لیست (لیست سیاه) در فضای مجازی، توضیح داد: برخی ممکن است به امکانات و فعالیتها نگاه وایت لیستی داشته باشد. یعنی همه فضا بسته باشد و تنها یک لیست خاص مورد استفاده قرار گیرد، مانند کره شمالی.
وی ادامه داد: اما برخی ممکن است نگاه بلک لیستی داشته باشند، یعنی فضای مجازی تنها برای بخشی که نامناسب است، بسته میشود که نگاه ایران هم همین است. البته بستگی دارد ما این لیستها را چطور ببینیم. فعلاً در کشور ما، دولتهایی که میآیند نگاهشان به بلک لیست متفاوت است. در دولت کنونی نگاهشان به بلک لیست این است که اندازهاش حتیالامکان کوچک باشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در سالمسازی قائل به سطحبندی هستیم. اشتباه است که اینترنت ما برای یک کودک شش ساله و یک دانشمند و خبرنگار یکی باشد. همچنین ما فیلتر را تنها راهحل نمیدانیم، البته فیلتر باید وجود داشته باشد کما اینکه هیچ کشوری نیست که فیلتر نداشته باشد، اما لیست سیاه و سفید و سایز آنها مدنظر است.
وی با تأکید بر اقدام برای ساماندهی VPN در کشور از طریق مرکز ملی فضای مجازی، گفت: استفاده از VPN مقوله پیچیدهای است. بسیاری از نظامها از آن استفاده میکنند مانند بانکها در فعالیتهای اقتصادی، مکاتبات اداری و تعیین هویت. بنابراین نمیتوانیم به سهولت نسبت به تعطیلی یا ممنوعیت قانونی VPN صحبت کنیم. به همین دلیل به دنبال این هستیم که این فضا ساماندهی شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: باید شرکتهایی که VPN صادر میکنند یا نحوه استفاده از VPN توسط ارائهدهندگان اینترنت را ساماندهی کرد، به نحوی که استفاده از VPNبرای کسانی که باید استفاده کنند، مشکلی نداشته باشد و در مواردی که به ضرر است، اتفاق نیفتد.
ما نمیتوانیم عوارض VPN منفی را به صفر برسانیم، اما میتوانیم آن را کاهش دهیم.فیروزآبادی در پایان با اشاره به آمار استفاده از فیلترشکن در کشور بیان کرد: طی دو سال گذشته استفاده از فیلترشکن بشدت کاهش یافته و در حال حاضر میزانی که از فیلترشکن استفاده میشود، کمتر از سه درصد ترافیک کشور است.
توسعه ارتباطی روستاها اولویت وزارت ارتباطات
وزیر ارتباطات با بیان اینکه توسعه ارتباطات در روستاها از اولویتهای این وزارتخانه است، از مدیران و اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات خواست برنامهای را در این زمینه طراحی کنند تا با همفکری و حمایت وزارت ارتباطات اجرا شود.به گزارش «ایران»، محمد جواد آذری جهرمی در دیدار با مدیران عامل و هیأت مدیره شرکتهای مخابرات و اپراتور اول با اشاره به اینکه روستاییان در حوزه ارتباطات مطالبات بسیاری دارند، افزود: دراین حوزه اعتقادی به تصدی گری دولتی نداریم و باید توسعه ارتباطات در روستاها را به اپراتورها واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه توسعه ارتباطات در روستاها از اولویتهای این وزارتخانه است، از مدیران و اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات خواست برنامهای را در این زمینه طراحی کنند تا با همفکری و حمایت وزارت ارتباطات اجرا شود.جهرمی تصریح کرد: در این برنامه که برای هر روستا بصورت مجزا طراحی میشود، باید در ۱۸ ماه آینده ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در حوزه ارتباطات توسعه داده شود.
اعلام وظایف مرکز ملی فضای مجازی در برنامه ششم توسعه
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور وظایف و تکالیف تعیین شده در برنامه ششم توسعه برای شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی کشور را تشریح کرد.
سعید مهدیون معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور با اشاره به اینکه شورای عالی فضای مجازی در مجموع در سه حوزه تصویب طرح، دریافت گزارش و مباحث نظارتی و تصویب قواعد و مصوبات باید اقدام کند، افزود: با توجه به اینکه مرکز ملی فضای مجازی میتواند نقش اجرایی داشته و شورای عالی فضای مجازی جایگاه سیاستگذاری، تصمیمگیری و برنامهریزی دارد، در برنامه ششم توسعه وظایف مرکز ملی و شورای عالی از یکدیگر تفکیک شده است.
مهدیون در خصوص ماده ۱۰۷ این برنامه، تصریح کرد: براساس این ماده باید یک طرح جامع برای افزایش ظرفیتهای قدرت نرم و دفاع رایانیکی (سایبری) و تأمین پدافند و امنیت رایانیکی برای زیرساختهای کشور به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد و در صورتی که شورا برای این طرح مصوبهای نداشته باشد، قابل اجرا نخواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی باید این طرح را با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات تدوین کرده و پس از تصویب در این شورا نظارت و کنترل بر اجرای آن داشته باشد، اظهار داشت: علاوه بر تصویب مصوباتی که در شورای عالی فضای مجازی صورت میگیرد و باید گزارشهای پیشرفت آن
ارائه شود.
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور افزود: در بند ب ماده ۶۷ نیز آمده است که بهمنظور توسعه دولت الکترونیک و حفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات و افزایش بهرهوری زیرساختهای ارتباطی کشور، دستگاههای اجرایی و نهادهای غیر نظامی برای اینکه بتوانند استفاده اختصاصی در قلمرو فعالیتهای داخلی دستگاههای خود داشته باشند مجاز هستند خدمات زیرساخت ارتباطی و مخابراتی به سایر اشخاص حقیقی و حقوقی وفق قوانین و مقررات و با مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه دهند که این وزارتخانه نیز باید وفق مصوبات شورای عالی فضای مجازی این مجوزها را بدهد.
- 13
- 4