به گزارش رویداد۲۴، بازپرس فیلترینگ تلگرام بازداشت شد اما فیلترینگ تمام نشد و این بار سایتهای دانلود فیلم فیلتر شد تا مشخص شود این سنت با رفتن و آمدن کسی تغییر نمیکند و ثابت میماند. اگر تلگرام به خاطر مسائل امنیتی پس از حوادث دیماه ۹۶ فیلتر شد، این بار فیلترینگ دلیلی دیگر داشت و نخستین دلیلی که به ذهن افکار عمومی آمد، این بود که تصمیم دادستانی در راستای ایجاد انحصار برای شرکتهایی همچون فیلیمو و نماوا و ... بوده است.
تا کنون کسانی که علاقه داشتند بخشی از اوقات خودشان را با دیدن فیلم و سریال بگذارنند، معمولا سری به سایتهای دانلود فیلم میزدند و با یک کلیک آن را دانلود میکردند. با تصمیم دادستانی این امکان دیگر میسر نیست و فقط باید به سراغ چند سایت خاص رفت. این یعنی تصمیم قوه قضاییه مستقیما در جذب کاربران بیشتر فیلیمو و نماوا و فیلم نت نقش مستقیم داشته است و تماشای فیلم و سریال در ایران را انحصاراً به شرکتهای خاصی اعطا کرده است که فیلمهای خارجی در آنها عموما از مدت زمان واقعی فیلمها کوتاهتر هستند.
محمد جواد شکوری مقدم مدیرعامل آپارات و فیلیمو پیش از این در مصاحبهای که داشته، موضوع فیلترینگ را عامل پیشرفت آپارات دانسته است با تاکید بر واقعبین و صراحت گفته فیلتر یوتیوب برای آنها موثر بوده است.
به گزارش رویداد۲۴، پیش از این با دستور دادستانی، سایت قدیمی تاینی موویز توقیف شد. پیش از آن سعید مظفری یکی از دوبلورهای قدیمی ایران از سود چند ده میلیاردی این سایت صحبت کرده بود. وقتی سایت توقیف شد برخی کاربران اینترنتی نوشتند تصمیم گیران با خودشان گفتند چرا این پولها به جیب خودمان نرود و پسری بیست چند ساله سودش را ببرد! آن زمان هم این اقدام ناگهانی، شایعه دخالت تلویزیونهای اینترنتی در توقیف این سایت را ایجاد کرد. سایت تاینی موویز که دو سال پیش توقیف شد، با ایدههای بلندپروازانهای مثل دوبله اختصاصی برخی از فیلمها آغاز به کار کرد و توانست رتبه بسیار بالایی در رتبهبندی سایت الکسا به دست بیاورد. هزینههای این سایت هم از خرید یا تمدید اکانت توسط بازدیدکنندگان تامین میشد.
جعفری دولت آبادی دادستان وقت تهران درباره توقف این سایتها گفته بود که گردانندگان آن، فیلمهای مبتذل و مستهجن را تهیه و دوبله کردهاند و در فضای مجازی به فروش رساندند. دولت آبادی در حالی این سخنان را میگفت که صدا و سیما چندین بار فیلمهایی را با آرم و نشانه این سایت پخش کرده بود.
فیلیمو، فیلم نت و نماوا
فیلیمو، فیلمنت و نماوا قدرتمندترین و پُرنفوذترین VODهای فعال در سطح کشور هستند. فیلیمو متعلق به شرکت صبا ایده به مدیریت محمد جواد شکوری مقدم است؛ جوانی که به جز فیلیمو آپارات، کلوب، میهن بلاگ و صبا وِیژن را هم راه اندازی کرده و خودش میگوید کمکهای اولیه به او از طرف شرکت ایران سیستم شده است. در بررسی شرکت ایران سیستم تنها نام برادران او دیده میشود که مدیرعامل و اعضای هیات مدیره هستند!
فیلمنت دیگر تلویزیون پرقدرت اینترنتی فعال در فضای مجازی است که به شرکت آئینه جادوی خیال تعلق دارد. این شرکت متعلق به فاطمه سادات رضوی، محمد صراف و هادی نجار صراف است.
نماوا هم به شرکت هلدینگ شاتل و محمد حسن شانه ساززاده تعلق دارد که در زمینه خدمات اینترنتی فعالیت میکند و در مدت کوتاهی توانست به عنوان یکی از قدرتمندترین شرکتهای خدمات اینترنتی در ایران فعالیت کند. این شرکت خیلی زود سرمایهگذاری عظیمی را روی پروژههای مختلف اینترنتی از جمله VODها انجام داد و به قطب سوم کشور در این زمینه بدل شد.
برخی از کاربران مجازی توقیف سایتهای دانلود فیلم در چند روز اخیر را هم زیر سر این شرکتها میدانند و این بار با شدت بیشتری اقدام کردهاند. کاربران با حمله به صفحه اینستاگرامی نماوا و فیلیمو باعث شدند تا این شرکتها صفحات خود را پرایوت کنند. کاربران خشمگین اما بیشتر پیش رفتند و ماجرای پخش بدون پرداخت کپی رایت را به نتفلیکس اطلاع دادند. نتفلیکس هم در پستی نوشت نماوا در حال دزدی از آنهاست.
ادمینهای یکی از سایتهای دانلود فیلم در مطلبی که منتشر کرد، رد پای همین سایت را در توقیف سایت خودش افشا کرد و نوشت: «سرورهای دانلود به دستور ستاد فیلترینگ توقیف شد. مدیران نماوا شروع کردن به پرونده سازی برای سایتهای فیلم مثل دیبا و چندتا دیگه از همکاران، این پرونده ربطی به دوبله ندارد و کلا میخواهند که جمع کنیم. امروز علاوه بر دیبا، سرور چند سایت همکار دیگر هم دان شد. بقیه همکاران عزیز هم خوشحال نباشند چون قضیه گسترده هست و از بالا شروع کردن دارن میرن پایین و هیچ سایت فیلم که آزاد فعالیت میکند؛ چه رایگان چه vip در امان نمیماند. مگر اینکه سرورهایش خارج کشور باشد. تا اینجا فقط گفتم که بدانید جریان چیست.»
این مسئله بلافاصله توسط شرکت نماوا تکذیب شد و مسئولان یکی از این VODها عنوان کرد: «اطلاع دارم که از چند روز پیش شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی در تکاپوی این مساله بودند که به نحوی این موضوع را حل و فصل کنند تا مجبور به قطع سرویس سایتهایی که وجودشان به نفع آنهاست، نشوند.»
او در پاسخ به این سوال که بسیاری از سایتهای دانلود فیلمی که هماکنون سرویس نمیگیرند اساسا فیلتر نبودند نیز میگوید: «اینکه سایت غیرفیلتری دچار این مشکل باشد را باید خود اپراتورها پاسخگو باشند چرا که در این نامه صراحتا به مواردی که دچار فیلترینگ هستند اشاره شده است.»
این مسئول تاکید میکند که شکایت جدیدی توسط این شرکتها طرح نشده است. به نظر میرسد در دور جدید فیلترها پای دادستانی در میان است (این مسئله را وزیر ارتباطات هم با انتشار توئیتی تایید کرد) که دستور داده به این شرکتها خدمات میزبانی ارائه نشود. به نظر میرسد برای شفافتر شدن ماجرای این پرونده باید مدتی صبر کرد تا نقش هر گروه در آن مشخص شود.
- 12
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۷/۱۲ - ۱۹:۵۸
Permalink