به گزارش ایسنا، اندرو وایت لا، تحلیلگر غلات در شرکت توماس اِلدر مارکتس در ملبورن استرالیا که یک مزرعه پرورش خوک را در اوقات فراغت اداره می کند، اظهار کرد: با تلاش مزرعهداران برای یافتن جایگزینی برای کودهای شیمیایی بر پایه فسفات و نیتروژن که برای تقویت بازده محصول اهمیت دارند، وی فضولات حیوانی را فروخته است. وی گفت: چیزی باقی نمانده است. در یک سال معمولی، به جای چند تماس در هفته، شاید چند تماس در سال دریافت کنیم.
قیمتهای کود شیمیایی که به گاز طبیعی و زغال سنگ به عنوان مواد خام متکی است، در بحبوحه کمبود انرژی و محدودیتهای صادراتی روسیه و چین، افزایش پیدا کرده است و این امر به چالشها برای زنجیره تامین کشاورزی همزمان با صعود کم سابقه هزینه های مواد غذایی در جهان افزوده است و کشاورزان تلاش می کنند کود تامین کرده و از افت بازدهی محصولاتی که کالاهای غذایی اساسی را تشکیل می دهند، جلوگیری کنند.
شاخص قیمت کود بازارهای سبز آمریکای شمالی نزدیک به رکورد ۱۰۷۲ دلار و ۸۷ سنت در هر تن قرار دارد در حالی که قیمت نقدی اوره در چین امسال بیش از ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گفته دانیل اندرسون، استادیار دانشگاه آیووا و متخصص کود حیوانی، تقاضا برای فضولات حیوانی در سطح جهانی شکل گرفته است. فضولات حیوانی در آیووا بین ۴۰ تا ۷۰ دلار در هر تن در مقایسه با حدود ۱۰ دلار در سال گذشته فروخته می شود وبالاترین سطح قیمت از سال ۲۰۱۲ محسوب می شود.
کود حیوانی عمدتا یک بازار محلی است و تا ۸۰ کیلومتر دورتر برده نمی شود. هنگامی که قیمتهای محصول، کود و فضله حیوان حدود یک دهه گذشته افزایش پیدا کردند، کشاورزان بیشتری حیواناتی مانند خوک و گاو را به زمین خود آوردند تا از فضله آنها استفاده کنند. با افزایش هزینههای کود، این گزینه ممکن است دوباره به ذهن کشاورزان خطور کند.
در انگلیس نه تنها کشاورزان به دنبال کمپوست حیوانی هستند بلکه بسیاری حتی به دنبال به دست آوردن مواد آلی جامد به دست آمده از تصفیه فاضلاب شهری هستند که به دلیل تقاضای بالا، تامین آن به میزان فزاینده ای دشوار شده است.
در آمریکا کود انسانی توسط سازمان حفظ محیط زیست ساماندهی می شود و در اروپا نیز در پی تایید رگولاتوری اتحادیه اروپا مصرف شده است.
به گفته الکسی مکسوِل، تحلیلگر بازارهای سبز بلومبرگ، اگرچه کود حیوانی گزینه ارزانتری نسبت به کود شیمیایی است اما جایگزین ضعیفی برای کسانی محسوب می شود که به محصولات کود معمول عادت کرده اند. به عنوان مثال هر تن کود دی آمونیوم فسفات شش برابر نیتروژن و ۱۵ برابر فسفات در مقایسه با کود حیوانی دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، کودهای تجاری که بیش از یک قرن پیش ابداع شدند، یکی از فناوریهایی هستند که عامل تقویت بازدهی محصول و تامین غذای میلیاردها نفر در جهان به حساب می آیند. اما حتی پیش از این که قیمت این کودهای شیمیایی روند افزایشی پیدا کند، محصولات ارگانیک شاهد افزایش توجه بودند زیرا طرفداران آنها می گویند مواد شیمیایی که در کودهای مصنوعی یافت می شود، ممکن است تاثیر فرساینده ای بر سلامت خاک داشته باشد. در این بین، کود سبز و تکنیکهای کمپوستینگ می تواند مواد مغذی محصول را در مقایسه با انواع مصنوعی تقویت کنند.
- 16
- 6