جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۵۱ - ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۲۱۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

در عربستان، سرانه مصرف گوشت ۲۰ کیلو و در ایران ۲ کیلو/ مردم توان خرید برنج نیم دانه را هم ندارند

سرانه مصرف گوشت در ایران و عربستان,گوشت قرمز
در عربستان، سرانه مصرف گوشت ۲۰ کیلو و در ایران ۲ کیلو است.

دولت سیزدهم، بیش از نیمی از عمر خود را گذرانده و منصفانه است که در این شرایط، وضعیت کنونی اقتصاد کشور و مردم مورد قضاوت کارشناسان قرار بگیرد، زیرا دو سال، زمانی قابل ملاحظه‌ای برای اثبات یک دولت است.

در همین رابطه، غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، نماینده سابق مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: به نظر من، شرایط کنونی کشور در حوزه اقتصاد و معیشت مردم، بر همگان روشن است. قرار نیست خیلی کارشناسان نظر دهند، زیرا عموم مردم می‌توانند یک نگاه سطحی به کسب و کار و سفره خود بیاندازند تا عیار دولت سیزدهم با آن همه شعار‌های پرزرق و برقی که داد، مشخص شود.

دولت سیزدهم صداقت لازم را در گفت‌وگو با مردم ندارد

وی افزود: یکی از نگرانی‌های من نسبت به عملکرد دولت سیزدهم، مخصوصاً در حوزه اقتصاد این است که در گفت‌وگو با مردم، صداقت لازم را ندارند و همین رویکرد باعث شده، متعدداً و مکرراً آمار‌هایی را از زبان دولتمردان بشنویم که حقیقت این روز‌های اقتصاد و سفره‌های مردم نیست.

عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: دولت تلاش دارد که ورود به سازمان شانگهای و بریکس را موفقیت‌های بزرگ در عرصه اقتصاد قلمداد کند. اولاً باید بگویم که بریکس متشکل از تعدادی از کشور‌هایی است که نمی‌توان از آن‌ها به عنوان قدرت اقتصادی نام برد. این کشور‌ها که از اقتصاد برتر دنیا عقب افتاده‌اند، دور هم جمع شدند تا راهکاری برای خروج خود از این وضعیت و رسیدن به موفقیت پیدا کنند. از طرفی، ورود ایران به پیمان شانگهای زمانی ارزشمند است که بتوانیم در بازار اقتصادی جهان، نقش‌آفرینی کنیم.

جعفرزاده در ادامه بیان کرد: وقتی هیچ بانکی در دنیا نتواند به واسطه اینکه ایران در لیست سیاه اف ای تی اف است با ما مراوده مالی کند، خیلی حضورمان در سازمان و پیمان‌های اقتصادی همراه با خروجی نیست. از سوی دیگر، مدت‌هاست که ایران به سازمان شانگهای پیوسته است، زمانی که مردم تغییر و تاثیری در کسب و کار و بزرگ‌شدن سفره‌هایشان نمی‌بینند، طبیعی است که ما موفق نبوده‌ایم.

وی اظهار داشت: اقتصاد، یعنی واقعیت را ببینیم، جایگاه خود را پیدا کنیم و در سعه صدر و با خردجمعی و نه فقط با حضور افراد و گروهی معدود، برای آینده کشورمان، نقشه راه ترسیم کنیم. اکنون دولت سیزدهم، این مسیر را دنبال می‌کند؟ خیلی دوست دارم یک نظرسنجی از اقتصاددانان کشور شود تا مردم متوجه شوند، روند کاری دولت چیست.

قرار نیست با سانسور حقیقت، خود را کارآمد نشان دهیم

این نماینده ادوار مجلس یادآور شد: اگر امروز دولت بگوید ما یک میلیون شغل ایجاد کردیم یا مثلاً دو میلیون مسکن ساختیم و چند درصد رشد اقتصادی داشتیم، مشکل کشور و معیشت مردم حل می‌شود؟ اقتصاد، علمِ برآمده از آمار و ارقام است. از این‌رو علاقه‌مندم که یک مرکز پژوهش بی‌طرف، دو سال اول دولت آقای روحانی را با آقای رئیسی مقایسه کند تا ببینیم وضعیت چگونه بوده و چگونه هست. دولت آقای رئیسی باید بداند که حق ندارد دو سال کاری‌اش را با هشت سال دولت قبل مقایسه کند. قرار نیست با سانسور حقیقت، خود را کارآمد نشان دهیم.

جعفرزاده گفت: در عربستان، سرانه مصرف گوشت ۲۰ کیلو و در ایران دو کیلو است. خیلی از مردم، توان خرید شیر را ندارند. گرانی‌ها باعث شده افراد زیادی دچار سوءتغذیه شوند. واقعاً نمی‌دانم اصرار دولت برای ارائه این همه گزارش خلاف چیست؟ آیا دولت سفیدنمایی کند، مردم درب یخچال‌شان را باز کنند، داخل آن پربارتر می‌شود؟

وی تصریح کرد: دولت شعار‌های زیادی در خصوص نظم و نسق دادن به وضعیت ساخت و بازار خودرو داد. واقعاً این حمایت عجیب دولت از خودروسازان داخلی را نمی‌فهمم. من منکر حمایت از تولید داخل نیستم، اما وقتی خودروی ملی، میزان مصرف سوخت را ۱۰ برابر می‌کند و به واسطه بی‌کیفیتی‌اش، هر سال، جمعیت زیادی را به کشتن می‌دهد و یا نقص عضو ایجاد می‌کند و بیش از اندازه هم گران است، انصاف است که این همه از این دو خودروساز حمایت شود؟ واقعاً مقاومت دولت در عدم‌واردات خودرو چیست؟ آیا این مسیر، حمایت از مردم و اقتصاد کشور است؟

یکدستی دولت و مجلس باعث فساد شده است

نماینده سابق رشت در پایان خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی‌های من، یکدستی دولت و مجلس بود. این وضعیت باعث فساد شده، چون خیلی کسی از کسی ایراد نمی‌گیرد. فقط امیدوارم که مجلس و دولت در این زمان باقی‌مانده کاری‌شان، رودربایستی و آمارسازی‌های بی‌پشتوانه که باعث عصبانیت مردم می‌شود را کنار بگذارند و فقط به پیشرفت ایران و بهبود زندگی مردم فکر کنند.

***

مردم توان خرید برنج نیم دانه را هم ندارند

بازار برنج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش عرضه و به تبع آن کاهش قیمت‌ها بود. در سال گذشته به دنبال افزایش تولید برنج و همچنین حذف ممنوعیت واردات، قیمت برنج ایرانی کاهش پیدا کرد، اما به رغم کاهش قیمت‌ها شاهد کاهش تقاضا در این بخش بودیم و گزارش‌ها حاکی از این بود که برنج روی دست کشاورزان مانده است.

این در حالی است که به نیمه دوم سال ۱۴۰۲ و زمان ورود برنج‌های تازه برداشت شده ایرانی نزدیک می‌شویم. یکی از کشاورزانی که در زمینه کشت و فروش برنج در شمال کشور فعال است درباره وضعیت امسال تولید برنج به اقتصاد ۲۴ گفت: امسال هزینه‌های کاشت برنج خیلی افزایش یافته و با وجود هزینه‌های بالا هیچ سودی کسب نمی‌کنیم این در حالی است که هنوز خیلی از کارخانه‌ها پر از برنج است و برنج مانده هم خریدار ندارد بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود میزان تولید امسال کاهش یابد.

این کشاورز با توجه به وضعیت تورم و رکود اقتصادی می‌گوید: امسال نیز کاشت برنج مانند سال‌های گذشته به موقع و به اندازه انجام گرفت، اما از همین ابتدا مشخص شده که بازار با کاهش تقاضا روبروست و نمی‌دانیم با برنج‌های تولید شده چطور بازار را به رونق برسانیم.

گرانی ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینه تولید برنج 

سید رامین میرقربانی تولید کننده و توزیع کننده برنج در گیلان نیز  می‌گوید: برنج کاران در سال جاری با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینه تولید مواجه شده اند و بیشتر این تولید کنندگان با توجه به کاهش تقاضا در سال گذشته انبار‌های برنجشان همچنان پُر است.

او ادامه می‌دهد: امسال نیز هزینه تولید گریبان تولید کننده را گرفته و اگر قرار باشد برنج‌های سال ۱۴۰۲ را مانند قیمت‌های سال گذشته به فروش برسانند قطعاً همه برنج کاران متضرر می‌شوند.میرقربانی با اشاره به افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینه تولید برنج گفت: امسال فروش برنج با قیمت پایین‌تر از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان برای تولید کننده و توزیع کننده صرفه اقتصادی ندارد.

بحران جدید قیمت برنج در سال جاری

به گفته این تولید کننده برنج، برنج تازه در بازار مشتری ندارد و این برنج‌ها در انبار ذخیره می‌شوند. هرچند پیش‌خرید برنج محصول جدید توسط گروهی از دلال‌ها امسال زودتر از زمان انجام گرفته و این زمینه سازی حضور زود هنگام دلال‌ها در بازار برنج، نوید یک نگرانی و بحران جدید را می‌دهد.

میرباقری گفت: قیمت‌گذاری دستوری برنج حذف شد البته دولت خیلی دیر به فکر چنین اقدامی افتاد. سال گذشته شالیکاران و کشاورزان حاضر به فروش برنج کیلویی ۶۵ هزار تومان مصوب شده نبودند چراکه این رقم برای تولید کنندگان مرقون به صرفه نبود. ازاین رو علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم، کشاورز ترجیح داد که برنج تولیدشده رادر انبار‌ها نگه دارند.

دلالان در بازار برنج

این فعال حوزه کشاورزی ادامه داد: با توجه به حضور دلالان در این بازار باید منتظر نوسان قیمت برنج در اوایل مهرماه سال جاری باشیم. هرچند هنوز قدرت مالی مردم ضعیف بوده و ترمیمی صورت نگرفته، اما چون پای دلال به بازار باز شده قطعاً شرایط قیمت برنج در نیمه دوم سال متغیر خواهد شد.

میرباقری با اشاره به گرانی برنج در سال گذشته گفت: تقاضای خرید برنج نیم دانه در سال گذشته افزایش داشت، اما امسال مردم توان خرید همین برنج‌های نیم دانه را نیز ندارند. هنوز توان مالی مردم ترمیم نشده است و همین موضوع برنج را از سبد غذایی اکثر مردم حذف کرده و حتی قدرت خرید برنج نیم دانه را هم ندارند و روی دست تولید کننده مانده است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش